Przyjaźń między mężczyzną a kobietą.. a seksualność.
Autor |
Wiadomość |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: A.. czemu ja mam wrażenie, że Ciebie znam? Nie wiem. Ja Cie nie znam:> Cytuj: na przykład Twojej osoby
A po co? Domagam się tylko minimum kultury osobistej. No chyba, że jak już gdzieś pisałem nie chcemy kultury- ja bardzo chętnie, tylko to zaznaczcie.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr mar 22, 2006 14:52 |
|
|
|
 |
Spidy
|
Proszę o powrót do tematu.
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Śr mar 22, 2006 15:32 |
|
 |
cieplutki
|
Uważam, że przyjaźń z kobietą jest możliwa..
Uważam, że czysta relacja jest możliwa..
Uważam, że Ci, którzy w to nie wierzą,
nie wierzą sami sobie.. 
_________________ www.youtube.pl/wilczeoko69
|
Cz mar 23, 2006 9:29 |
|
|
|
 |
k66
|
cieplutki napisał(a): Uważam, że przyjaźń z kobietą jest możliwa.. Uważam, że czysta relacja jest możliwa.. Uważam, że Ci, którzy w to nie wierzą, nie wierzą sami sobie..  albo (co bardziej prawdopodobne) sa gejami lub eunuchami.
_________________ Naraz przerywam marazm i BASTA!
Kto poszukuje prawdy ten uszu nie zatyka,
kto poszukuje szczescie temu nigdy nie styka!
|
Cz mar 23, 2006 14:06 |
|
 |
cieplutki
|
Nie jestem homoseksualistą..
Jestem zdrowym mężczyzną, którego pociągają
jedynie kobiety. Czy wszyscy muszą iść za prądami? 
|
Pt mar 24, 2006 8:55 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: którego pociągają jedynie kobiety
Więc jeśli masz atrakcyjną przyjaciółkę to nie ma bata, żeby przez myśl Ci nie przeszła myśl o jej seksualności.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt mar 24, 2006 8:59 |
|
 |
cieplutki
|
..poprawka
..myśl o Jej kobiecości
..zseksiałe społeczeństwo
..w takich momentach się modlę
..dzięki modlitwie nie upadam 
|
Pt mar 24, 2006 9:04 |
|
 |
cieplutki
|
..dedykowane Czystości
..piękniejsza jesteś, gdy nie dotykam Ciebie
..sycę się wonią obecności
..nie zaznałem jej nawet w Niebie
..w boskiej euforii namiętności
..oczy, jak gołębica, nieskazitelne
..usta myśli rozkoszny obraz oddające
..dłonie niemowlęco subtelne
..ciało czystością zniewalające
..pragnę Ciebie bardziej, niż kobiet tysiące
..niż nektar ociekający na wargach
..niż zmysły wartość oddające
..na przemijających spazmach bagna
|
Pt mar 24, 2006 9:18 |
|
 |
angua
|
cieplutki napisał(a): ..w takich momentach się modlę ..dzięki modlitwie nie upadam
Święty Paweł pisał: Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła.
Ja nie wiem, jak wygląda rzeczywistość, jednak z Twoich postów wyłania się obraz ciężkiej walki o zachowanie czystości. To nie jest zdrowa sytuacja... Widzę, że jesteś dumny, że wygrywasz, ale czy do tej walki w ogóle powinno dochodzić? Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła...
A ostatni post? Do czego on się odnosi? Róznica pomiędzy, powiedzmy, czystością przedmałżeńską narzeczonych a sytuacją taką jak Twoja jest ogromna. Jeśli wkleiłeś to w tym temacie, bo dotyczy Twoich relacji z ta przyjaciółką, to ja dziękuję.
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pt mar 24, 2006 12:09 |
|
 |
cieplutki
|
Proszę, bez przesady..
Nie znasz sytuacji, by nazywać ją niezdrową..
Nie mam problemów z opanowaniem.. najmniejszego..
Dzięki Jezusowi mogę cieszyć się Darem Czystości..
Wierszy był dedykowany "Czystości"..
Masz bujną wyobraźnię..
Nie krzywdzisz przypadkiem ludzi swoimi podejrzeniami?
|
Pt mar 24, 2006 12:51 |
|
 |
cieplutki
|
..co do cytowania Biblii
..chyba za dosłownie ją bierzesz do siebie
..fragment napisany przez Ciebie nie jest mi obcy
|
Pt mar 24, 2006 12:53 |
|
 |
angua
|
Tak, napisałam, że nie znam rzeczywistości i widzę tylko to, co wynika z Twoich postów. Może nie odzwierciedlają dobrze realnej sytuacji, nie wiem. W takim razie nie masz powodów, aby czuć się urażonym. To już musisz sam ocenić... Ale zakładając temat musisz brać pod uwagę, że pojawią się nie tylko głosy poparcia. Mój nadal takim nie jest.
Cytuj: Wierszy był dedykowany "Czystości"..
A co ma wspólnego z tematem? Rozmawiamy o przyjaźni pomiędzy żonatym mężczyzną a zamężną kobietą. Jak ten wiersz się ma do tego? Możemy na razie zostawić na boku Ciebie i wrócić do sytuacji ogólnej.
A fragment jest trudny, nie przeczę. Czy to do zrozumienia, czy stosowania.
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pt mar 24, 2006 13:19 |
|
 |
cieplutki
|
Napisałaś, że to niezdrowa sytuacja.
A to już pochopny wniosek.
Nie oczekuję poparcia..
Jestem tylko świadectwem na istnienie Czystości..
To nie jest moją zasługą, ale Jego Najpiękniejszym Darem,
jeśli tylko tego pragniemy i według Niego żyjemy..
Wiersz ma wiele wspólnego.. wystarczy chcieć poszukać związku.
Czystość - to temat jak najbardziej gorący w takiej przyjaźni.
|
Pt mar 24, 2006 13:25 |
|
 |
angua
|
cieplutki napisał(a): Napisałaś, że to niezdrowa sytuacja. A to już pochopny wniosek. Tak, ta która się wyłania z Twoich postów. Sytuacja, która prowadzi do walki o zachowanie czystości. Jeśli rzeczywistość jest inna niż to, co w postach, to moja ocena rzeczywistości nie dotyczy. cieplutki napisał(a): Nie oczekuję poparcia..  Jestem tylko świadectwem na istnienie Czystości..  To nie jest moją zasługą, ale Jego Najpiękniejszym Darem, jeśli tylko tego pragniemy i według Niego żyjemy.. Przepraszam, ale ja widzę tu inne świadectwa. Chyba internet nie jest najdoskonalszą formą komunikacji czy przekazywania myśli i uczuć w takim razie... cieplutki napisał(a): Wiersz ma wiele wspólnego.. wystarczy chcieć poszukać związku. Czystość - to temat jak najbardziej gorący w takiej przyjaźni.
A ja z uporem maniaka będę twierdziła, że jeśli sprawa czystości urasta do rangi gorącego tematu i swoistego problemu, to jest to sygnał, że coś jest nie tak.
|
Pt mar 24, 2006 13:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ufny we własne siły, z przerażającą naiwnością, lekkomyślnie pakujesz się w sytuacje, z których później będzie Ci trudno się wydostać. Ze spokojem, przeświadczony o własnych talentach duchowych, podejmujesz nierozważne decyzje. Przekonany o własnej świętości, oddalasz się od prawdziwego dobra. W najlepszym wypadku stracisz czas. Możesz jednak stracić o wiele więcej.
Szatan odnalazł drogę do Twej duszy poprzez Twoje pragnienie świętości. Zadowolony ze sprawdzianu duchowego, dufny w samego siebie, odrzucasz Boga obecnego w jej mężu i oddalasz się ciemność.
|
Pt mar 24, 2006 13:54 |
|
|
|