Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So paź 18, 2025 10:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
 WOŚP czyli Wielka Orkiestra Światecznej Pomocy 
Autor Wiadomość

Post Re: WOŚP czyli Wielka Orkiestra Światecznej Pomocy
Ksiądz Sowa z niedowierzaniem przyjął słowa p. Terlikowskiego i wyraził dla nich swoją głęboką dezaprobatę.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt

Pn sty 14, 2013 15:48

Kael napisał(a):
@mareta, zazdroscisz mu zaradnosci? No coz, to typowo ludzkie uczucie. Tyle, ze negatywne.
Zabierz sie do roboty i zrob cos sama!

Chciałoby sie powiedzieć, że "ta gęś gęgała..... Nie wiesz co robię , a czego nie. Miałam na myśli Caritas, nie siebie. A zazdrościć Owsiakowi nie mam czego. Powtarzam: nałeży nam się wysokiej jakości sprzęt medyczny, bo płacimy składki na ubezpieczenie zdrowotne. Mam na temat tego pana swoje zdanie i nie zmieniam go, bo ktoś na mnie wrzeszczy :D :D :D

Pn sty 14, 2013 20:41

Czego by nie powiedzieć o Owsiaku, to przyznać trzeba że wyręczył Państwo w doposażaniu szpitali. Wiem, bo bywałem z dzieckiem tu i ówdzie i wszędzie pełno serduszek. Państwo jest niesprawne, nie realizuje tego co powinno. Owsiak je wyręcza.

Pn sty 14, 2013 20:46

Jajko napisał(a):
Czego by nie powiedzieć o Owsiaku, to przyznać trzeba że wyręczył Państwo w doposażaniu szpitali. Wiem, bo bywałem z dzieckiem tu i ówdzie i wszędzie pełno serduszek. Państwo jest niesprawne, nie realizuje tego co powinno. Owsiak je wyręcza.

Słusznie prawisz. To jest wstyd i żenada,że aż tak bardzo niesprawne.

Pn sty 14, 2013 20:54

Ja działania WOŚP popieram i wspieram. Pan Owsiak jest jedną z osób, które darzę naprawdę wielkim szacunkiem za to co robi. Krytyki jego działań nie rozumiem, ale uznaję czyjeś prawo do odmiennego zdania. Pod warunkiem, że za tym stoi konsekwencja, krytykant nie jest hipokrytą i bez względu na okoliczności odmawia korzystania ze sprzętu zakupionego przez WOŚP.

...to be who I am

Pn sty 14, 2013 21:05

A tu GW broni Kościoła i księży (rzekomo nielubiących Owsiaka):
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ny.html#MT

Pn sty 14, 2013 21:17

Dlaczeo mnie Pan tak nienawidzi - pyta Owsiak przypadkowo spotkanego Terlikowskiego.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... o_pan.html

Wt sty 15, 2013 10:04

Q2, Jajko. Napisałbyś: "zapraszam pana na Woodstock", zbliżyłbyś się do prawdy o Owsiaku. Ale nie, musiałeś koniecznie postawić go w roli ofiary nędznego katola. Czasem mam Ciebie dość i prawie.

Orkiestra!

Wt sty 15, 2013 10:55

To było po prostu pierwsze zdanie wypowiedziane przez Owsiaka i tyle.

Wt sty 15, 2013 10:58

Lurker->
Cytuj:
Q2, Jajko. Napisałbyś: "zapraszam pana na Woodstock", zbliżyłbyś się do prawdy o Owsiaku. Ale nie, musiałeś koniecznie postawić go w roli ofiary nędznego katola. Czasem mam Ciebie dość i prawie.

Ależ Pan Jajko właśnie starał się być rzetelny. Zalinkował artykuł z Gazety, a w Gazecie artykuł widnieje pod takim właśnie hasłem :P

...to be who I am

Wt sty 15, 2013 11:01

Jajko napisał(a):

Pierwsze zdanie dawno temu było "róbta, co chceta" Chciałbyś aby twoje dziecko stosowało w życiu tę zasadę? Młodzież obecna na forum zapewne jeszcze wtedy chodziła w pieluszkach.

Wt sty 15, 2013 17:19

Ja bym chciał. Rób co chcesz tylko szanuj prawo i nikogo nie krzywdź. I co w tym złego?

Wt sty 15, 2013 17:22
mareta napisał(a):
Jajko napisał(a):

Pierwsze zdanie dawno temu było "róbta, co chceta" Chciałbyś aby twoje dziecko stosowało w życiu tę zasadę? Młodzież obecna na forum zapewne jeszcze wtedy chodziła w pieluszkach.

Dawno temu w 1991r "róbta co chceta" to był pierwszy autorski program Owsiaka w TVP2.

Wt sty 15, 2013 19:52
Mało kto chyba z krytykantów jeszcze pamięta jak wyglądały i jak były wyposażone szpitale 20 lat temu, a szczególnie oddziały z noworodkami. Bardziej to przypominało szpitale polowe niż szpitale miejskie, a nowoczesny sprzęt do podtrzymywania i ratowania życia lekarze oglądali w katalogach i na filmach. Inicjatywa Owsiaka uratowała od tego czasu już rzeszę dzieci nie pozostawiając lekarzy bezsilnymi wobec problemów rozwiązywanych w szpitalach europejskich bez problemu. Nie było wtedy tylu programów telewizyjnych (raptem dwa i lokalny) ale nikomu nie przyszło do głowy narzekać, że Orkiestra gra i zajmuje czas antenowy.
Po 20 latach szpitale dziecięce powoli się nasycają, a i państwo jest bardziej wydolne. Owsiak znów wpadł na wspaniały pomysł, aby tym razem zwrócić uwagę na ludzi starszych i w ciągu jednego dnia zrobił to skuteczniej, niż wszystkie inne organizacje razem wzięte. I oby tak dalej.

WOŚP jest wydarzeniem, które nie istniałoby bez naszego wspaniałego społeczeństwa, bez naszej zaangażowanej w to młodzieży. To chyba jedyny kraj w którym mogło to się udać i udało 21 raz. Jestem z tego dumny.

Przystanku Woodstock jest podziękowaniem dla zaangażowanej w Orkiestrę młodzieży. Jest festiwalem wolnym, co nie każdemu się podoba. Jednak młodziez nie jest zostawiona sama sobie. Jest pilnowany porządek, a nawet są policjanci niemieccy (sporo Niemców przyjeżdża). Jest strefa bez alkoholu, jest Przystanek Jezus - inicjatywa (nie tylko) katolicka, jest propagowana ochrona środowiska (niedowiarkom proponuję doładować telefon pedałując na rowerze :) ), jest walka z rasizmem, jest (bardzo na Przystanku ważna) Akademia Sztuk Pięknych.

Tak, jest spotykany wandalizm i jest wandalizm piętnowany. Tak, niektórzy nie potrafią korzystać z wolności i np. upijają się ale to samo mogą zrobić pod blokiem, w domu, czy w knajpie, a tu przynajmniej mają jakąś alternatywę.
Nie rozumiem krytyki kąpieli błotnej, takiego małego i nieszkodliwego szaleństwa. Nikomu to nie szkodzi, wyzwala pozytywne emocje, a zaraz obok jest prysznic.

Niektórym bardzo nie podoba się, ze Owsiak jest osobą publiczną. Tak, jest osobą publiczną i chętnie by podnoszono nim oglądalność ale Owsiak jakoś osobistego parcia na szkło nie ma. Ma dosyć roboty przez cały rok i szkoda mu czasu.

Nie rozumiem tych, którzy z jednej strony dają w skarbonkę WOŚP, a z drugiej krytykują ta inicjatywę z całych sil. To tak jakby dziecku dawać lewą ręka kromkę chleba, a prawa ja w tym czasie chłostać.

Śr sty 16, 2013 9:53
Cytuj:
Mało kto chyba z krytykantów jeszcze pamięta jak wyglądały i jak były wyposażone szpitale 20 lat temu, a szczególnie oddziały z noworodkami. Bardziej to przypominało szpitale polowe niż szpitale miejskie, a nowoczesny sprzęt do podtrzymywania i ratowania życia lekarze oglądali w katalogach i na filmach. Inicjatywa Owsiaka uratowała od tego czasu już rzeszę dzieci nie pozostawiając lekarzy bezsilnymi wobec problemów rozwiązywanych w szpitalach europejskich bez problemu. Nie było wtedy tylu programów telewizyjnych (raptem dwa i lokalny) ale nikomu nie przyszło do głowy narzekać, że Orkiestra gra i zajmuje czas antenowy.
Po 20 latach szpitale dziecięce powoli się nasycają, a i państwo jest bardziej wydolne. Owsiak znów wpadł na wspaniały pomysł, aby tym razem zwrócić uwagę na ludzi starszych i w ciągu jednego dnia zrobił to skuteczniej, niż wszystkie inne organizacje razem wzięte. I oby tak dalej.
- bzdura .Krótko i na temat . Jeżeli chcesz mogę wyjasnić , ale po co . :-D

Śr sty 16, 2013 10:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona