| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Prawdziwe oblicze WOŚP
No i to samo mozna powiedziec o WOSP.
|
| Pn sty 16, 2017 19:32 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): No i to samo mozna powiedziec o WOSP. Tylko ze ja chcialem sie wlasnie dowiedziec jak to wyglada w WOSP. nic poza tym. Przy okazji dziwnych waszych zarzutow wyjasnilem ze pracujac zawodowo odplatnie w organizacji charytatywnej nie jest sie automatycznie darczynca, jak to niektorzy sugeruja. Jesli ktos wykonuje w tej organizacji prace nieodplatnie, jak to robia wolontariusze np. z puszkami, to tak, zgoda, oni pracuja charytatywnie. Reszta platnych pracownikow to zwyczajnie pracownicy etatowi czy najemnicy, nie robiacy pracy charytatywnej mimo ze taki jest status i cel pracy pracownikow w takiej organizacji.
|
| Pn sty 16, 2017 19:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A kto mowi ze Owsiak jest darczynca?? Faktem jest, ze to on wpadl na ten pomysl, zorganizoal akcje i osobiscie za nia odpowiada.
Teraz zawodowo ciagnie akcje charytatywna dla dobra wszystkich. Jakis problem?
|
| Pn sty 16, 2017 20:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A kto mowi ze Owsiak jest darczynca?? Faktem jest, ze to on wpadl na ten pomysl, zorganizoal akcje i osobiscie za nia odpowiada.
Teraz zawodowo ciagnie akcje charytatywna dla dobra wszystkich. Jakis problem? Nie mam zadnego problemu to raczej pozostali dyskutanci maja problem z odpowiedzia na moje pytania, bo wlasnie z tych pytan zrobili problem.
|
| Pn sty 16, 2017 20:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Mi osobiscie nie podoba sie to ze ok. polowy zebranych funduszy to koszty obslugi. Jak to sie dzieje ze przy tylu wolontariuszach na kzdej imprezie koszty sa tak wysokie? To pytanie? Naprawde WOSP zuzywa na “wlasna obsluge“ (czyli konkretnie co?) 20 milionow rocznie, a w 2017 zuzyje moze 50? Mozna wiedziec skad masz takie dane?
|
| Pn sty 16, 2017 21:00 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Moze juz przestan mielic wkolko ta sama make.
|
| Pn sty 16, 2017 21:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Może odpowiesz na pytanie, zamiast rzucać oszczerstwami wyciągniętymi z odbytu.
|
| Pn sty 16, 2017 22:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Kael napisał(a): A kto mowi ze Owsiak jest darczynca?? Faktem jest, ze to on wpadl na ten pomysl, zorganizoal akcje i osobiscie za nia odpowiada.
Teraz zawodowo ciagnie akcje charytatywna dla dobra wszystkich. Jakis problem? Nie mam zadnego problemu to raczej pozostali dyskutanci maja problem z odpowiedzia na moje pytania, bo wlasnie z tych pytan zrobili problem. To moze je przypomnisz? Czy chciales tylko sie "zdziwic" bez zadnych faktow, ze WOSP tak duzo na "wlasne potrzeby zuzywa" i... zniknac?
|
| Pn sty 16, 2017 22:33 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
sapper rzadko ma dowody na swoje tezy. Zamiast tego ma Absolutną Pewność, a Wy możecie pozostać w ignorancji. sapper napisał(a): Jesli ktos wykonuje w tej organizacji prace nieodplatnie, jak to robia wolontariusze np. z puszkami, to tak, zgoda, oni pracuja charytatywnie. Reszta platnych pracownikow to zwyczajnie pracownicy etatowi czy najemnicy, nie robiacy pracy charytatywnej To już lepiej. Tyko słownik PWN ma inne zdanie. Ale Ty wiesz lepiej, prawda?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Pn sty 16, 2017 23:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Może odpowiesz na pytanie, zamiast rzucać oszczerstwami wyciągniętymi z odbytu. Gdzie ty widzisz oszczerstwa. pytalem o konkretne dane, a dostalem cala mase wypowiedzi nie majacych wiele wspolnego z pytaniami. Stwierdzilem tez ze wiekszosc organizacji wykazuje bardzo wysokie koszty w stosunku do zebranych kwot i wyrazilem swoje zdanie na ten temat. Jesli komus sie ono nie podoba to juz jego problem nie moj. Natomiast nie oskarzalem nikogo. Wroc do poczatku moich wypowiedzi pewnie 1-2 strony wczesniej i przeczytaj na jaka wypowiedz jakie dostawalem odpowiedzi i czy mialy one cos wspolnego z tym o co pytalem. Zwlaszcza ze pytania byly krotkie i zadawane kollejno. Jak nie jakis zefciu to kto inny robi zamieszanie nawypisuje wymyslonych bzdur i epitetow, pozniej kolejny bierze wypowiedzi zefcia jako moje i mlyn gotowy , czeski film nikt nic nie wie. A zaczelo sie od prostych pytan. Nie ma sie co pozniej dziwic ze w sejmie jest to samo, z wiadomych powodow.
|
| Pn sty 16, 2017 23:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): sapper rzadko ma dowody na swoje tezy. Zamiast tego ma Absolutną Pewność, a Wy możecie pozostać w ignorancji. sapper napisał(a): Jesli ktos wykonuje w tej organizacji prace nieodplatnie, jak to robia wolontariusze np. z puszkami, to tak, zgoda, oni pracuja charytatywnie. Reszta platnych pracownikow to zwyczajnie pracownicy etatowi czy najemnicy, nie robiacy pracy charytatywnej To już lepiej. Tyko słownik PWN ma inne zdanie. Ale Ty wiesz lepiej, prawda? Nie pisz wasc bzur, wstydu sobie oszczedz. Zrozumiales choc o czy pisze twoje zrodlo? Praca charytatywna jest nieplatna, a w przypadku pracy dla organizacji charytatywnej praca platna nie jest charytatywna, tylko produkt tej organizacji, a dokladnie czesc wplaty darczyncow, ktora nie zostala zuzyta na oplacenie pracownikow i praca wolontariuszy.
|
| Pn sty 16, 2017 23:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Sapper – nie rób ze mnie idioty, tylko odpowiedz na pytanie.
|
| Pn sty 16, 2017 23:51 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
sapper napisał(a): Praca charytatywna jest nieplatna Słownik nie stawia takiego wymogu. Mówi tylko o niesieniu pomocy. Poza tym, jeśli zgadzamy się, że fundacja jest charytatywna, to już wystarczy. O nic innego nie chodziło. Wszyscy wiemy, że Jurek Owsiak tam pracuje za pieniądze.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| Pn sty 16, 2017 23:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Soul, czy firma produkujaca np. telewizory np. widzac ze ma wystarczajace dochody zdecyduje by polowe rocznej produkcji oddac ludziom ktorych nie stac na kupno, to czy wedlug ciebie bedzie to darowizna firmy, czy pracownikow ktorzy za swoja prace w produkcji tych telewizorow dostala zaplate?
Ergo, pierw zadaj pytanie, bo ja wrozka nie jestem.
|
| Pn sty 16, 2017 23:55 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
JAKA POŁOWA? Skąd te dane?
|
| Pn sty 16, 2017 23:57 |
|
|
|