Moje świadectwo uzdrowienia
Autor |
Wiadomość |
Robek
|
 Re: Moje świadectwo uzdrowienia
czytelnikBiblii napisał(a): Robku, zasmucasz mnie... Toż to Ci napisałem, że jak czytasz Biblię, to słuchasz Boga! (czytasz ją w ogóle?); gdy się modlisz (czytając) to mówisz do Boga! I tak oto jest dialog (rozmowa), a nie monolog! Rozumiemy się? Widze że do słownika nie zajrzałeś Zwróć uwage że czytanie Biblii, jest czytaniem Biblii, a więc to nie jest rozmowa z Bogiem. Zwróć uwage że słuchając Boga, ja słucham Boga, to też nie jest rozmowa. Zwróć uwage że jak czytam Biblie i mówie do Boga, to czytam Biblie i mówie do Boga, tutaj również nie ma rozmowy. A jeśli uznajesz czytanie Biblii, za rozmowe z Bogiem, to już twoja sprawa, możesz sobie to tak nazywać, ale na forum to mów normalnie, bo w ten sposób to jak ktoś powie ci żebyś przeczytał jakiś fragment Biblii, to ty na to że idziesz rozmawiać z Bogiem W ten sposób to nie da rady.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pt kwi 29, 2016 20:01 |
|
|
|
 |
czytelnikBiblii
|
Robek, zapytaj księdza. Byłbym ciekawy, co Ci odpowie w tym temacie...
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
Pt kwi 29, 2016 20:11 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Pytaj księdza, pytaj, bo trzeba wiedzieć, czy lecieć po chrust  Takie mam jakieś przeczucie. A serio to co może może powiedzieć? Najwyżej, że rozmowa z Bogiem przez czytanie Biblii to taka metafora.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt kwi 29, 2016 21:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): czytelnikBiblii napisał(a): Robku, zasmucasz mnie... Toż to Ci napisałem, że jak czytasz Biblię, to słuchasz Boga! (czytasz ją w ogóle?); gdy się modlisz (czytając) to mówisz do Boga! I tak oto jest dialog (rozmowa), a nie monolog! Rozumiemy się? Widze że do słownika nie zajrzałeś Zwróć uwage że czytanie Biblii, jest czytaniem Biblii, a więc to nie jest rozmowa z Bogiem. Zwróć uwage że słuchając Boga, ja słucham Boga, to też nie jest rozmowa. Zwróć uwage że jak czytam Biblie i mówie do Boga, to czytam Biblie i mówie do Boga, tutaj również nie ma rozmowy. A jeśli uznajesz czytanie Biblii, za rozmowe z Bogiem, to już twoja sprawa, możesz sobie to tak nazywać, ale na forum to mów normalnie, bo w ten sposób to jak ktoś powie ci żebyś przeczytał jakiś fragment Biblii, to ty na to że idziesz rozmawiać z Bogiem W ten sposób to nie da rady. @Robek, wbrew temu, co piszesz, czytanie Biblii jest rozmową z Bogiem. Czytając Biblię poznajesz życie i nauki Jezusa Chrystusa. Te nauki Jezus udzielał ludziom ówcześnie żyjącym, oraz ten przekaz jest żyjący dla wszystkich następnych pokoleń. Czytając i poznając słowa Jezusa, człowiek odczuwa, co Jezus pragnie mu powiedzieć. Może uszy tego nie słyszą , ale rozum, serce i dusza - słyszy. To jest głos duchowy, który jest najsilniejszy, największy, najpiękniejszy. Wiara jest odpowiedzią człowieka, na odpowiedz Boga. Co dla zmysłów niepojęte, niech dopełni wiara w nas.
|
So kwi 30, 2016 9:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): @Robek, wbrew temu, co piszesz, czytanie Biblii jest rozmową z Bogiem. Zależy kto czyta i w jakim celu. Czytanie mitologii greckiej nie jest dla ciebie rozmową z bogami, podobnie czytanie koranu, a czytanie Sutta Pitaka nie jest rozmową z Buddą. Nie piszmy więc @Robkowi co o tym myśli. Miejmy nadzieję, ze kiedys pomysli inaczej.
|
So kwi 30, 2016 11:46 |
|
|
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): @Robek, wbrew temu, co piszesz, czytanie Biblii jest rozmową z Bogiem. No to czytam, czy rozmawiam? weź sie zdecyduj. I nazwanie czytania Biblii, rozmową z Bogiem, sieje dużo zamętu, bo co niektórzy na tym forum, faktycznie podobno rozmawiali z Bogiem  mieli jakieś objawienia czy coś podobnego, więc po co kombinować? nie można normalnie mówić że sie czyta Biblie? wybrana napisał(a): Wiara jest odpowiedzią człowieka, na odpowiedz Boga. Co dla zmysłów niepojęte, niech dopełni wiara w nas. Wiara istniała z ludźmi od samego początku, każdy sobie w coś tam kiedyś wierzył, tutaj nie ma sie czym zachwycać.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
So kwi 30, 2016 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): Wiara istniała z ludźmi od samego początku, każdy sobie w coś tam kiedyś wierzył, tutaj nie ma sie czym zachwycać.
Oj martwisz mnie Robek, czyzbyś chciał zostać księciem ciemności ?.
|
So kwi 30, 2016 16:42 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): Robek napisał(a): Wiara istniała z ludźmi od samego początku, każdy sobie w coś tam kiedyś wierzył, tutaj nie ma sie czym zachwycać.
Oj martwisz mnie Robek, czyzbyś chciał zostać księciem ciemności ?. Cały czas jestem księciem ciemności 
|
So kwi 30, 2016 22:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chyba raczej czescia odpowiedzi na zagadke "ilu szefow potrzeba do wymiany zarowki?"
|
So kwi 30, 2016 22:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): ][quote="Robek napisał(a): Cały czas jestem księciem ciemności  @ Robek - teraz wszystko rozumiem, wiem czemu mnie atakowałeś.
|
Śr maja 04, 2016 9:48 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): Robek napisał(a): ][quote="Robek napisał(a): Cały czas jestem księciem ciemności  @ Robek - teraz wszystko rozumiem, wiem czemu mnie atakowałeś. Jak bym był księciem jasności  to też bym cie atakował. Bo jak jakiś magik zacznie latać, to wtedy wszyscy są pod wrażeniem, co to on potrafi, a jak ksiądz kogoś zahipnotyzuje, wtedy jest boska interwencja, jakieś cuda na kiju! bo to w końcu ksiądz!
|
Śr maja 04, 2016 22:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@ Robek - martwię się o ciebie. Tam mało znasz wiarę, a tak dużo oceniasz i się wypowiadasz. Niewiedza nikogo nie usprawiedliwia. Trochę pokory !. Nie znam tematu, to się nie wypowiadam, a tym bardziej nie osądzam.
|
Cz maja 05, 2016 9:07 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): @ Robek - martwię się o ciebie. Tam mało znasz wiarę, a tak dużo oceniasz i się wypowiadasz. Niewiedza nikogo nie usprawiedliwia. Trochę pokory !. Nie znam tematu, to się nie wypowiadam, a tym bardziej nie osądzam. Kiedyś była ogromna bieda, i pomimo tego ludzie byli skłonni za ostanie pieniądze, kupić sobie kawałek krzyża do którego przybito Jezusa. Dzisiaj są inne czasy, średniowieczna ciemnota i zacofanie, już dawno mineły, przynajmniej u większości ludzi  Jak jest z tobą :wybrana"? bo coś mi sie wydaje że jakby sprzedawali fragmenty krzyża, to ty byś była pierwsza w kolejce 
|
Cz maja 05, 2016 11:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): wybrana napisał(a): Robek napisał(a): Wiara istniała z ludźmi od samego początku, każdy sobie w coś tam kiedyś wierzył, tutaj nie ma sie czym zachwycać.
Oj martwisz mnie Robek, czyzbyś chciał zostać księciem ciemności ?. Cały czas jestem księciem ciemności  W takim razie nie jest z Tobą tak źle, gdyż największy zwycięstwem szatana, jest wiara ludzi w to, że on w ogóle nie istnieje.
|
Cz maja 05, 2016 11:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): wybrana napisał(a): @ Robek - martwię się o ciebie. Tam mało znasz wiarę, a tak dużo oceniasz i się wypowiadasz. Niewiedza nikogo nie usprawiedliwia. Trochę pokory !. Nie znam tematu, to się nie wypowiadam, a tym bardziej nie osądzam. Kiedyś była ogromna bieda, i pomimo tego ludzie byli skłonni za ostanie pieniądze, kupić sobie kawałek krzyża do którego przybito Jezusa. Dzisiaj są inne czasy, średniowieczna ciemnota i zacofanie, już dawno mineły, przynajmniej u większości ludzi  Jak jest z tobą :wybrana"? bo coś mi sie wydaje że jakby sprzedawali fragmenty krzyża, to ty byś była pierwsza w kolejce  I tu masz rację, stała bym. Wiara, to nie zacofanie, to największa prawda życia.
|
Cz maja 05, 2016 15:49 |
|
|
|