Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna strona
 Moje świadectwo uzdrowienia 
Autor Wiadomość

Post Re: Moje świadectwo uzdrowienia
czytelnikBiblii napisał(a):
Robku, zasmucasz mnie... Toż to Ci napisałem, że jak czytasz Biblię, to słuchasz Boga! (czytasz ją w ogóle?); gdy się modlisz (czytając) to mówisz do Boga!
I tak oto jest dialog (rozmowa), a nie monolog!
Rozumiemy się?

Widze że do słownika nie zajrzałeś :mrgreen:
Zwróć uwage że czytanie Biblii, jest czytaniem Biblii, a więc to nie jest rozmowa z Bogiem.
Zwróć uwage że słuchając Boga, ja słucham Boga, to też nie jest rozmowa.
Zwróć uwage że jak czytam Biblie i mówie do Boga, to czytam Biblie i mówie do Boga, tutaj również nie ma rozmowy.
A jeśli uznajesz czytanie Biblii, za rozmowe z Bogiem, to już twoja sprawa, możesz sobie to tak nazywać, ale na forum to mów normalnie, bo w ten sposób to jak ktoś powie ci żebyś przeczytał jakiś fragment Biblii, to ty na to że idziesz rozmawiać z Bogiem :-D
W ten sposób to nie da rady.

Pt kwi 29, 2016 20:01

Robek, zapytaj księdza. Byłbym ciekawy, co Ci odpowie w tym temacie...

CHOMIK - jego zapasy
A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?

Pt kwi 29, 2016 20:11
Zobacz profil WWW
Moderator

Pytaj księdza, pytaj, bo trzeba wiedzieć, czy lecieć po chrust :mrgreen: Takie mam jakieś przeczucie.

A serio to co może może powiedzieć? Najwyżej, że rozmowa z Bogiem przez czytanie Biblii to taka metafora.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt kwi 29, 2016 21:52
Robek napisał(a):
czytelnikBiblii napisał(a):
Robku, zasmucasz mnie... Toż to Ci napisałem, że jak czytasz Biblię, to słuchasz Boga! (czytasz ją w ogóle?); gdy się modlisz (czytając) to mówisz do Boga!
I tak oto jest dialog (rozmowa), a nie monolog!
Rozumiemy się?

Widze że do słownika nie zajrzałeś :mrgreen:
Zwróć uwage że czytanie Biblii, jest czytaniem Biblii, a więc to nie jest rozmowa z Bogiem.
Zwróć uwage że słuchając Boga, ja słucham Boga, to też nie jest rozmowa.
Zwróć uwage że jak czytam Biblie i mówie do Boga, to czytam Biblie i mówie do Boga, tutaj również nie ma rozmowy.
A jeśli uznajesz czytanie Biblii, za rozmowe z Bogiem, to już twoja sprawa, możesz sobie to tak nazywać, ale na forum to mów normalnie, bo w ten sposób to jak ktoś powie ci żebyś przeczytał jakiś fragment Biblii, to ty na to że idziesz rozmawiać z Bogiem :-D
W ten sposób to nie da rady.

@Robek, wbrew temu, co piszesz, czytanie Biblii jest rozmową z Bogiem. Czytając Biblię poznajesz życie i nauki Jezusa Chrystusa. Te nauki Jezus udzielał ludziom ówcześnie żyjącym, oraz ten przekaz jest żyjący dla wszystkich następnych pokoleń. Czytając i poznając słowa Jezusa, człowiek odczuwa, co Jezus pragnie mu powiedzieć. Może uszy tego nie słyszą , ale rozum, serce i dusza - słyszy. To jest głos duchowy, który jest najsilniejszy, największy, najpiękniejszy.
Wiara jest odpowiedzią człowieka, na odpowiedz Boga. Co dla zmysłów niepojęte, niech dopełni wiara w nas.

So kwi 30, 2016 9:49
wybrana napisał(a):
@Robek, wbrew temu, co piszesz, czytanie Biblii jest rozmową z Bogiem.
Zależy kto czyta i w jakim celu. Czytanie mitologii greckiej nie jest dla ciebie rozmową z bogami, podobnie czytanie koranu, a czytanie Sutta Pitaka nie jest rozmową z Buddą. Nie piszmy więc @Robkowi co o tym myśli. Miejmy nadzieję, ze kiedys pomysli inaczej.

So kwi 30, 2016 11:46

wybrana napisał(a):
@Robek, wbrew temu, co piszesz, czytanie Biblii jest rozmową z Bogiem.

No to czytam, czy rozmawiam? weź sie zdecyduj.
I nazwanie czytania Biblii, rozmową z Bogiem, sieje dużo zamętu, bo co niektórzy na tym forum, faktycznie podobno rozmawiali z Bogiem :-D mieli jakieś objawienia czy coś podobnego, więc po co kombinować? nie można normalnie mówić że sie czyta Biblie?

wybrana napisał(a):
Wiara jest odpowiedzią człowieka, na odpowiedz Boga. Co dla zmysłów niepojęte, niech dopełni wiara w nas.

Wiara istniała z ludźmi od samego początku, każdy sobie w coś tam kiedyś wierzył, tutaj nie ma sie czym zachwycać.

So kwi 30, 2016 12:35
Robek napisał(a):

Wiara istniała z ludźmi od samego początku, każdy sobie w coś tam kiedyś wierzył, tutaj nie ma sie czym zachwycać.

Oj martwisz mnie Robek, czyzbyś chciał zostać księciem ciemności ?.

So kwi 30, 2016 16:42

wybrana napisał(a):
Robek napisał(a):

Cały czas jestem księciem ciemności :mrgreen:

So kwi 30, 2016 22:31
Chyba raczej czescia odpowiedzi na zagadke "ilu szefow potrzeba do wymiany zarowki?"

So kwi 30, 2016 22:43
Robek napisał(a):
][quote="Robek napisał(a):

@ Robek - teraz wszystko rozumiem, wiem czemu mnie atakowałeś.

Śr maja 04, 2016 9:48

wybrana napisał(a):
Robek napisał(a):
][quote="Robek napisał(a):

@ Robek - teraz wszystko rozumiem, wiem czemu mnie atakowałeś.

Jak bym był księciem jasności :mrgreen: to też bym cie atakował.
Bo jak jakiś magik zacznie latać, to wtedy wszyscy są pod wrażeniem, co to on potrafi, a jak ksiądz kogoś zahipnotyzuje, wtedy jest boska interwencja, jakieś cuda na kiju! bo to w końcu ksiądz!

Śr maja 04, 2016 22:32
@ Robek - martwię się o ciebie. Tam mało znasz wiarę, a tak dużo oceniasz i się wypowiadasz. Niewiedza nikogo nie usprawiedliwia. Trochę pokory !. Nie znam tematu, to się nie wypowiadam, a tym bardziej nie osądzam.

Cz maja 05, 2016 9:07

wybrana napisał(a):
@ Robek - martwię się o ciebie. Tam mało znasz wiarę, a tak dużo oceniasz i się wypowiadasz. Niewiedza nikogo nie usprawiedliwia. Trochę pokory !. Nie znam tematu, to się nie wypowiadam, a tym bardziej nie osądzam.

Kiedyś była ogromna bieda, i pomimo tego ludzie byli skłonni za ostanie pieniądze, kupić sobie kawałek krzyża do którego przybito Jezusa.
Dzisiaj są inne czasy, średniowieczna ciemnota i zacofanie, już dawno mineły, przynajmniej u większości ludzi :mrgreen:
Jak jest z tobą :wybrana"? bo coś mi sie wydaje że jakby sprzedawali fragmenty krzyża, to ty byś była pierwsza w kolejce :-D

Cz maja 05, 2016 11:18
Robek napisał(a):
wybrana napisał(a):
Robek napisał(a):

W takim razie nie jest z Tobą tak źle, gdyż największy zwycięstwem szatana, jest wiara ludzi w to, że on w ogóle nie istnieje.

Cz maja 05, 2016 11:53
Robek napisał(a):
wybrana napisał(a):

Kiedyś była ogromna bieda, i pomimo tego ludzie byli skłonni za ostanie pieniądze, kupić sobie kawałek krzyża do którego przybito Jezusa.
Dzisiaj są inne czasy, średniowieczna ciemnota i zacofanie, już dawno mineły, przynajmniej u większości ludzi :mrgreen:
Jak jest z tobą :wybrana"? bo coś mi sie wydaje że jakby sprzedawali fragmenty krzyża, to ty byś była pierwsza w kolejce :-D

I tu masz rację, stała bym.
Wiara, to nie zacofanie, to największa prawda życia.

Cz maja 05, 2016 15:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna strona