Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 9:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 41  Następna strona
 Zakaz antykoncepcji a osoby spoza Kościoła Katolickiego; 
Autor Wiadomość
Cieplutki, wlasnie skonczylem dysusje z Toba: jeszcze raz Ci napisze tylko:

ja nie neguje tego, co piszesz o wirusie HIV. Ale wspolczynnik Pearla mowiacy o prezerwatywie jest jasny: według najnowszych badań wskaźnik Pearla wynosi 3,1-4,8

Nie mow wiec, ze jest ona nieskuteczna w zapobieganiu ciazy.

Crosis

Śr sie 17, 2005 9:22
wielkość plemnika - 3 mikrony, wirusa herpes - 0,3 mikrona, HIV - 0,1 mikrona

30 razy to dla Ciebie zadna roznica?

Crosis

Śr sie 17, 2005 9:26

wlasnie skonczylem dysusje z Toba:

ciekawe, czy wytrwasz ;)

a swoją drogą, nie sądzisz, cieplutki, że sam sposob, w jaki rozmawia sie z osoba o innych poglądach może ją zachęcić bądź zrazić do stanowiska KK? :)

moim zdaniem nie ma zadnego argumentu, jaki przekonałby osobę nie zgadzająca sie z nauką KK co do antykoncepcji - skoro nawet katolicy ją negują

a swoją drogą, crosis, mój mąż miał doświadczenie prezerwatywy i współżycia bez niej - i zdecydowanie woli bez - nawet jesli oznacza to powstrzymywanie sie w niektórych dniach od współżycia :) mówi, że współżycie bez prezerwatywy jest bez porównania bogatsze w doznania :)

Śr sie 17, 2005 9:31
W to nie watpie, tez wole beeez ;) (parfrazujac jedna stara reklame).

Ale dyskutowalem teraz z cieplutki o skutecznosci prezerwatywy w zapobieganiu ciazy, ktora ten neguje, przeczac tym samym danym o wspoczynniku Pearla.

Crosis

Śr sie 17, 2005 9:35

crosis.. zawsze.. gdy wpadniesz... uciekasz...
a o rozmiarach plemika i HIV cytowałem w gruncie
Twojego myślenia...

Plemnik jest zdecydowanie większy od wirusa HiV,
ale też nie bardzo dużo, ale mniejszy od mikropora..

Śr sie 17, 2005 9:35
Cieplutki - jak to ma sie to wspolczynnika Pearla, ktory dowodzi skutecznosci prezerwatywy?

według najnowszych badań wskaźnik Pearla dla prezerwatywy wynosi 3,1-4,8

Crosis

Śr sie 17, 2005 9:37

Elka... albo masz za mało doświadczenia w ewangelizacji,
albo nie śledziłaś dokładnie całej rozmowy... JEZUS zniechęcał
całą masę ludzi do swojej nauki, co nie uniewiarygodniało PRAWDY.

Zgodzę się,że mogę zrazić do KrzK,
dlatego bardzo staram się uważać..
Na tym temacie przyznawałem się
do błędów i przepraszałem..

Tylko ten, kto nic nie robi,
nie popełnia błędów..

Mówisz,że nie ma argumentów na osobę niewierzącą.
A może niedokładnie śledziłaś całą rozmowę..
To problem bardziej społeczny,niż moralny.
W tym tkwi poważna różnica...

Jesteś pesymistką?
Ja żyję Nadzieją Chrystusa! :)
Pewnie tak samo jak Ty,
ale dzięki za głos.. :) wsparcia.. :P

Śr sie 17, 2005 9:40

Nie studiujesz tego.. kierujesz się wybiórczą wiedzą..
Elka ma rację.. jeśli chodzi o Ciebie do Ciebie nic nie dotrze,
bo nie miłujesz Prawdy.. lubisz mówić i słuchać po swojemu..

Dziś wpadłeś.. bardzo wpadłeś.. nawet się nie przyznałeś.
Wpadłeś z cytowaniem nieprzychylnych dla siebie badań..

Ja miłuję Prawdę.
Ty półśrodek.

[...] - angua

Śr sie 17, 2005 9:42
Cieplutki - kazdy moj cytat potwierdzal skutecznosc prezerwatywy w zapobieganiu ciazy.
A jak juz napisalem - nigdy nie twierdzilem, ze jest ona 100% skuteczna w zapobieganiu zarazeniem wirusem HIV.

Prosze bardzo - chcesz udowodnic nieksutecznsoc prezerwatywy w zapobieganiu ciazy - podwaz badania i okreslanie wspolczynniku Pearla. Albo po prostu przyznaj, ze prezerwatywa jest skutecznym srodkiem antykoncepcyjnym, alle nalezy do grupy srodkow sztucznych, ktorych Ty z okreslonych powodow nie popierasz. I po sprawie. Ale ciagle jest skuteczna.

Crosis

Śr sie 17, 2005 9:46

Cieplutki - kazdy moj cytat potwierdzal skutecznosc prezerwatywy w zapobieganiu ciazy.

Niestety ludzie kierujący się rozumem dostrzegą Twoją wpadkę
z cytowaniem nieprzychylnych dla siebie mocnych argumentów.

Sorry,Crosis,zastanów się,po co tu jesteś?
Ja walczę o Prawdę,Ty o swoją rację(?)

Jeśli chodzi o podważenie Twojego ostatniego
dowodu - nie udawaj już proszę Cię wielkiego,
bo sam dziś stałeś się bardzo mały...
Ja Ci odpowiem, Ty znowu uciekniesz..
I tak błędne koło...

Śr sie 17, 2005 9:54
Negujesz badania nad wspolczynnikiem Pearla dla prezerwatywy, ale pewnie pasuje Ci wspolczynnik Pearla dla NMPR:

Cytuj:
Lepsze rezultaty metody śluzowej były osiągnięte w pięciu narodowych programach badawczych prowadzonych przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia); tam odnotowano współczynnik Pearla równy 2.6, tzn. skuteczność metody 97.4%.

Ja sie z tym zgadzam. Nigdzie nie napisalem, ze NMPR jest nieskuteczne. Ty jednak starasz sie nam wmowic, ze prezerwatywa jest nieskuteczna.

Crosis

Śr sie 17, 2005 9:54
Czy mozesz jasno odpowiedziec, na jakiej zasadze negujesz badania wspolczynnika Perala dla prezerwytywy i twierdzisz: ze jest ona nieskuteczna w zapobieganiu ciazy.

Crosis

Śr sie 17, 2005 9:55

w ewangelizowaniu nie mam zadnej wprawy, ale wasza rozmowa nie przypomina rozmów Pana Jezusa, tylko kłótnię dwóch ludzi przywiązanych do swojego zdania....

Jezus mówił ludziom, co jest prawdą, ale mówił: "kto ma uszy do słuchania niechaj słucha" - nikogo nie przekonywał na siłe...
siał Słowo, a Ono rosło w swoim czasie...

a co do mojej racji - to chcialam zaznaczyć jedynie, że być może do crosisa by coś dotarło, gdybyś inaczej z nim rozmawiał

nie jestem pesymistką, tylko realistką - jeśli ktoś nie szuka, nie znajdzie, jesli ktoś zyje i jest zadowolony ze swojego zycia, nie zrobi nic, by cokolwiek w swoim zyciu zmienic, bo po co? skoro crosis i jego dziewczyna są zadowoleni ze swego zycia seksualnego, to czemu mieliby cokolwiek w nim zmieniac? w imie czego? społeczeństwa? ;) [bo wspomniales ze to problem spoleczny]

i wcale nie mam zamiaru kogokolwiek w czymkolwiek wspierać ;) po prostu piszę swoje zdanie ;)

ps. i widzisz, crosis, nie udalo sie twoje postanowienie nie dyskutowania z cieplutkim ;)

Śr sie 17, 2005 9:59
Elko, moze Ty wiec sie wypowiesz: czy w swietle dowodow na wspolczynnik Perala dla prezerwatywy sa podstawy, zeby uznawac ja jako nieskuteczna w zapobieganiu ciazy?

Crosis

Śr sie 17, 2005 10:02

przy zalozeniu, ze nie ma srodka ze 100% skutecznoscią, prezerwatywa jest skuteczna w jakimś tam procencie ;) tak samo stosowanie chemicznych środków, stosunek przerywany itp - wszystko to utrudnia zajście w ciążę, wiec patrząc w ten sposob - jest skuteczna :)
z tym, że ja dzieki niej mam mlodsza siostrę i brata ;) a ja jestem na niepłodność poporodową :D tylko najstarsza siostra była "zaplanowana" i "chciana" :)

Śr sie 17, 2005 10:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 41  Następna strona