Moje świadectwo uzdrowienia
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Moje świadectwo uzdrowienia
Dla wątpiących: Proponuje przeczytać w internecie na temat cudów eucharystycznych: 18 sierpnia 1996 r. - cud eucharystyczny w Buenos Aires 12 pażdziernika 2008 r. - cud eucharystyczny w Sokółce 25 grudnia 2013 r. - cud eucharystyczny w Legnicy Są one potwierdzeniem, że wiara katolicka jest prawdziwa.Są udowodnionym, naukowym potwierdzeniem wiary Kościoła w realną obecność Jezusa Chrystusa w Eucharystii. Na ołtarzu pojawia się realne ciało i krew Jezusa Chrystusa.
|
Cz maja 05, 2016 16:00 |
|
|
|
 |
czytelnikBiblii
|
@wybrana w innym temacie zastanawiasz się po co taki rozbudowany kult maryjny wszędzie... I już bym mógł pomyśleć, że katolicyzm Ci nie za bardzo pasuje, ale... powyższe Twoje wypowiedzi rozwiewają takie myślenie. W kolejce po relikwie byś stała (a po co Ci relikwia? By ją adorować, jak inni adorują obraz maryjny?); a co do cudów eucharystycznych, to ja by proponował zrobić taki eksperyment: poddać hostię działaniu pewnego szczepu bakterii, które są podejrzane o przemianę ciasta w coś przypominające tkankę mięsną... - ciekawe co by się pokazało, i to niezależnie czy przed czy po konsekracji hostia by była...?
A skoro zawsze konsekrowana hostia to realny Chrystus, to czemu przy innych przypadkach, gdy hostia upada na podłogę i jest - zgodnie z procedurami - wkładana do wody (chyba?), nie zamienia się w krwawą masę? Zawsze tak się powinno stać - i to też bez upadku na podłogę, gdzie bakterie pewnego szczepu mogą bytować, albo być na rękach księdza po pobycie w toalecie...
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
Cz maja 05, 2016 19:29 |
|
 |
Robek
|
gita napisał(a): W takim razie nie jest z Tobą tak źle, gdyż największy zwycięstwem szatana, jest wiara ludzi w to, że on w ogóle nie istnieje. A co ma do tego szatan? Jestem księciem ciemności, bez względu na to czy ktoś tam sobie istnieje, czy może jednak nie. wybrana napisał(a): I tu masz rację, stała bym. Wiara, to nie zacofanie, to największa prawda życia. Jesteś bardzo naiwna. wybrana napisał(a): Dla wątpiących: Proponuje przeczytać w internecie na temat cudów eucharystycznych: 18 sierpnia 1996 r. - cud eucharystyczny w Buenos Aires 12 pażdziernika 2008 r. - cud eucharystyczny w Sokółce 25 grudnia 2013 r. - cud eucharystyczny w Legnicy Są one potwierdzeniem, że wiara katolicka jest prawdziwa.Są udowodnionym, naukowym potwierdzeniem wiary Kościoła w realną obecność Jezusa Chrystusa w Eucharystii. Na ołtarzu pojawia się realne ciało i krew Jezusa Chrystusa. Ja czytam o tych cudach, i wątpie coraz bardziej Weźmy choćby ten cud z Legnicy, gdzie podobno pojawił sie kawałek mięśnia sercowego Jezusa. Ale badań DNA oczywiście nie zrobiono, bo niby po co? Bo jakby zrobić badania DNA, wszystkich księży którzy pracują w tym kościele, i oczywiście zbadać pod tym kontem, ten mięsień sercowy, to by na końcu sie okazało że proboszcz jest Jezusem 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Cz maja 05, 2016 20:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): gita napisał(a): W takim razie nie jest z Tobą tak źle, gdyż największy zwycięstwem szatana, jest wiara ludzi w to, że on w ogóle nie istnieje. A co ma do tego szatan? Jestem księciem ciemności, bez względu na to czy ktoś tam sobie istnieje, czy może jednak nie. wybrana napisał(a): I tu masz rację, stała bym. Wiara, to nie zacofanie, to największa prawda życia. Jesteś bardzo naiwna. wybrana napisał(a): Dla wątpiących: Proponuje przeczytać w internecie na temat cudów eucharystycznych: 18 sierpnia 1996 r. - cud eucharystyczny w Buenos Aires 12 pażdziernika 2008 r. - cud eucharystyczny w Sokółce 25 grudnia 2013 r. - cud eucharystyczny w Legnicy Są one potwierdzeniem, że wiara katolicka jest prawdziwa.Są udowodnionym, naukowym potwierdzeniem wiary Kościoła w realną obecność Jezusa Chrystusa w Eucharystii. Na ołtarzu pojawia się realne ciało i krew Jezusa Chrystusa. Ja czytam o tych cudach, i wątpie coraz bardziej Weźmy choćby ten cud z Legnicy, gdzie podobno pojawił sie kawałek mięśnia sercowego Jezusa. Ale badań DNA oczywiście nie zrobiono, bo niby po co? Bo jakby zrobić badania DNA, wszystkich księży którzy pracują w tym kościele, i oczywiście zbadać pod tym kontem, ten mięsień sercowy, to by na końcu sie okazało że proboszcz jest Jezusem  Czytasz chaotycznie, bo ten cud w Legnicy, był badany przez dwie grupy ekspertów( Naukowców) i potwierdzono prawdziwość tkanki i grupy krwi. Co ty w ogóle piszesz - księżą wycięto kawałki serca ?.
|
Pt maja 06, 2016 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): gita napisał(a): W takim razie nie jest z Tobą tak źle, gdyż największy zwycięstwem szatana, jest wiara ludzi w to, że on w ogóle nie istnieje. A co ma do tego szatan? Jestem księciem ciemności, bez względu na to czy ktoś tam sobie istnieje, czy może jednak nie. Oj jesteś bardzo naiwny, jeżeli tak się mianujesz. Nigdy nie byłeś, ani nie będziesz księciem, co najwyżej jego nieszczęśliwym sługą.
|
Pt maja 06, 2016 10:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): potwierdzono prawdziwość tkanki i grupy krwi. Nie - i to są dane z UM. Zwłaszcza grupy krwi... Wsadzić pod mikroskop może każdy. Stwierdzić podobieństwo też. Ale podobieństwo to jedynie interpretacja wizualna. Eksperymentalnie uzykano bardzo podobny obraz, w zupełnie kontrolowanych warunkach - to nie jest wiedza tajemna.
|
Pt maja 06, 2016 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Breta napisał(a): wybrana napisał(a): potwierdzono prawdziwość tkanki i grupy krwi. Nie - i to są dane z UM. Zwłaszcza grupy krwi... Wsadzić pod mikroskop może każdy. Stwierdzić podobieństwo też. Ale podobieństwo to jedynie interpretacja wizualna. Eksperymentalnie uzykano bardzo podobny obraz, w zupełnie kontrolowanych warunkach - to nie jest wiedza tajemna. Co oznaczają twoje słowa: Eksperymentalnie uzyskano bardzo dobry obraz, w zupełnie kontrolowanych warunkach - to nie jest wiedza tajemna.
|
Pt maja 06, 2016 13:53 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): Czytasz chaotycznie, bo ten cud w Legnicy, był badany przez dwie grupy ekspertów( Naukowców) i potwierdzono prawdziwość tkanki i grupy krwi. Co ty w ogóle piszesz - księżą wycięto kawałki serca ?.
Niezrozumiałaś o czym mówiłem Skoro przepadano ten cud w Legnicy, sprawdzono prawdziwość tkanki, oraz grupe krwi, to przecież nic nie stało na przeszkodzie, żeby przebadać DNA, a to że tego nie zrobiono jest już podejrzane. Bo jakby zbadać DNA tego cudu z Legnicy, jak również DNA wszystkich księży którzy pracują w tym kościele, to by sie mogło okazać, że proboszcz ma takie samo DNA, jak jak ten cały Legnicki cud, więc w tej sytuacji wychodziłoby, że proboszcz jest Jezusem 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pt maja 06, 2016 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): wybrana napisał(a): Czytasz chaotycznie, bo ten cud w Legnicy, był badany przez dwie grupy ekspertów( Naukowców) i potwierdzono prawdziwość tkanki i grupy krwi. Co ty w ogóle piszesz - księżą wycięto kawałki serca ?.
Niezrozumiałaś o czym mówiłem Skoro przepadano ten cud w Legnicy, sprawdzono prawdziwość tkanki, oraz grupe krwi, to przecież nic nie stało na przeszkodzie, żeby przebadać DNA, a to że tego nie zrobiono jest już podejrzane. Bo jakby zbadać DNA tego cudu z Legnicy, jak również DNA wszystkich księży którzy pracują w tym kościele, to by sie mogło okazać, że proboszcz ma takie samo DNA, jak jak ten cały Legnicki cud, więc w tej sytuacji wychodziłoby, że proboszcz jest Jezusem  Dlaczego tak uważasz. Czy jeżeli jakiś ksiądz, czy ktokolwiek poplamił by Hostię krwią, to z tej krwi urósł by mięsień sercowy. Ta tkanka mięśnia jest ciągle żywa i nie ulega rozkładowi. Jak to wytłumaczysz ?.
|
So maja 07, 2016 15:14 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Po pierwsze, wcale nie wiem, czy ta tkanka jest ciągle żywa. W ogóle o tym jeszcze nie słyszałem. A że się nie rozkłada? Pewnie trzymają ją w lodówce, bo gdzieżby indziej?
Po drugie, skoro nawet nie robiono badań DNA, to, jak dla mnie, cały ten rzekomy cud jest nic nie wart. Równie dobrze może być to kawałek serca kobiety rasy kaukaskiej z Europy Środkowej. Nie byłoby szczególnie trudne, aby podrzucić kawałek mięśnia sercowego pochodzącego z prosektorium.
Po trzecie, uważam za bezsensowne szukanie takich strzępów dowodów na istnienie Boga.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So maja 07, 2016 17:30 |
|
 |
czytelnikBiblii
|
Soul33 napisał(a): Po pierwsze, wcale nie wiem, czy ta tkanka jest ciągle żywa. W ogóle o tym jeszcze nie słyszałem. A że się nie rozkłada? Pewnie trzymają ją w lodówce, bo gdzieżby indziej?
Po drugie, skoro nawet nie robiono badań DNA, to, jak dla mnie, cały ten rzekomy cud jest nic nie wart. Równie dobrze może być to kawałek serca kobiety rasy kaukaskiej z Europy Środkowej. Nie byłoby szczególnie trudne, aby podrzucić kawałek mięśnia sercowego pochodzącego z prosektorium.
Po trzecie, uważam za bezsensowne szukanie takich strzępów dowodów na istnienie Boga. Jak mawiał filmowy Pawlak: Ot, mądrego to i przyjemnie posłuchać... 
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
So maja 07, 2016 19:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Breta napisał(a): wybrana napisał(a): potwierdzono prawdziwość tkanki i grupy krwi. Nie - i to są dane z UM. Zwłaszcza grupy krwi... Wsadzić pod mikroskop może każdy. Stwierdzić podobieństwo też. Ale podobieństwo to jedynie interpretacja wizualna. Eksperymentalnie uzykano bardzo podobny obraz, w zupełnie kontrolowanych warunkach - to nie jest wiedza tajemna. Co oznaczają twoje słowa: Eksperymentalnie uzyskano bardzo dobry obraz, w zupełnie kontrolowanych warunkach - to nie jest wiedza tajemna. Oznaczają to, co poza Polską robiono wielokrotnie, jak się naukowcy znęcali nad pałeczką krwawą i hodowali ją w różnych wymyślnych warunkach. W Polsce całkiem niedawno choćby Pikiel, który po ekstatycznych och i ach w Sokółce (gdzie był podobnie poważny poziom badań w laborkach...), uczynił niemal to samo i uzyskał bardzo podobny mikroskopowy obraz. Produkty mączne w wodzie też podlegają pewnym przemianom, które widać pod mikroskopem. U Pikiela jako żywo przypominały tkanki mięśnia sercowego po zawale. Nawet mu się wybarwiły na skutek dodatkowych drobnoustrojów.
|
Wt maja 10, 2016 21:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Ta tkanka mięśnia jest ciągle żywa i nie ulega rozkładowi. Mogłabyś podać źródło, skąd czerpiesz takie informacje? Inna sprawa, że we wszystkich przekazach jest wyraźna informacja, że konkluzją naukowców było niezwykłe podobieństwo to tkanki mięśnia sercowego, ale nie znalazłam żadnego źródła, gdzie byłoby to kategoryczne stwierdzenie, podpisane nazwiskiem X. Osobiście chciałabym poznać to nazwisko, jakby się pojawiło i chyba nie tylko ja.
|
Wt maja 10, 2016 21:23 |
|
 |
Jaabes
|
wybrana napisał(a): Dla wątpiących: Proponuje przeczytać w internecie na temat cudów eucharystycznych: 18 sierpnia 1996 r. - cud eucharystyczny w Buenos Aires 12 pażdziernika 2008 r. - cud eucharystyczny w Sokółce 25 grudnia 2013 r. - cud eucharystyczny w Legnicy Są one potwierdzeniem, że wiara katolicka jest prawdziwa.Są udowodnionym, naukowym potwierdzeniem wiary Kościoła w realną obecność Jezusa Chrystusa w Eucharystii. Na ołtarzu pojawia się realne ciało i krew Jezusa Chrystusa. Smutne jest to co piszesz. Pismo Święte zawiera taki oto zapis : „ I nic dziwnego; wszak i szatan przybiera postać anioła światłości. Nic więc nadzwyczajnego, jeśli i słudzy jego przybierają postać sług sprawiedliwości; lecz kres ich taki, jakie są ich uczynki. ” [2 Kor 11;14-15]. To odnosi się również do cudów uzdrowienia...lecz jakie są owoce codziennego życia, czyli uczynki ? Jak myślisz w jakim celu zamieszczony jest ten tekst ?
_________________ Tak więc, jeśli ktoś jest w Chrystusie, nowym jest stworzeniem; stare przeminęło, oto wszystko stało się nowe
|
Śr maja 11, 2016 15:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jaabes napisał(a): wybrana napisał(a): Dla wątpiących: Proponuje przeczytać w internecie na temat cudów eucharystycznych: 18 sierpnia 1996 r. - cud eucharystyczny w Buenos Aires 12 pażdziernika 2008 r. - cud eucharystyczny w Sokółce 25 grudnia 2013 r. - cud eucharystyczny w Legnicy Są one potwierdzeniem, że wiara katolicka jest prawdziwa.Są udowodnionym, naukowym potwierdzeniem wiary Kościoła w realną obecność Jezusa Chrystusa w Eucharystii. Na ołtarzu pojawia się realne ciało i krew Jezusa Chrystusa. Smutne jest to co piszesz. Pismo Święte zawiera taki oto zapis : „ I nic dziwnego; wszak i szatan przybiera postać anioła światłości. Nic więc nadzwyczajnego, jeśli i słudzy jego przybierają postać sług sprawiedliwości; lecz kres ich taki, jakie są ich uczynki. ” [2 Kor 11;14-15]. To może wytłumacz mi to jaśniej. To odnosi się również do cudów uzdrowienia...lecz jakie są owoce codziennego życia, czyli uczynki ? Jak myślisz w jakim celu zamieszczony jest ten tekst ?
|
Śr maja 11, 2016 17:38 |
|
|
|