| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Prawdziwe oblicze WOŚP
Kael napisał(a): @sapper, moj drogi, jezeli nie potrafisz zauwazyc, ze juz dwa razy odpowiedzialam na twoje pytania w twoich wpisach, to chyba fora pomyliles. Zamiast wyrzekac na userow odnies sie choc do moich odpowiedzi. sapper napisał(a): Ale ciagle to co wypisujecie nie ma nic wspolnego z moimi pytaniami. Czy jest tu na forumm ktos kto nie ma jeszcze czerwonych oczu od zacietrzewienia i potrafi czytac ze zrozumieniem? To pytanie zadales chyba sam sobie... Pytania byly twoje? Byly. Na twoje pytania nie odpowiadamy? To zamiast wklejania zlego linku do wpisu innego usera wypunktuj twoje pytania. Wtedy juz nikt sie nie pomyli. Znow piszesz co mysllisz, a nie na co mialas odpowiedziec jesli juz odpowiadasz. Podalem link do strony na ktorej jest moj post, a ty odnosisz sie do wypowiedzi innych. No coz, jesli ktos tak prostych rzeczy nie rozroznia, gdy podaje link gdzie jest moja wypowiedz z pytaniami, a ty nie potrafisz na nie odpowiedziec, tylko wybierasz jakies inne posty innych uzytkownikow. Coz wiecej pisac i tak juz nabiliscie 8 stron zamiast krotko odpowiedziec na pytania do odpowiedzi na ktore nikogo nie zmuszalem.
|
| Pt sty 20, 2017 18:58 |
|
|
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
sapper napisał(a): Podalem link do strony na ktorej jest moj post, Podaje się link do konkretnego posta. Dlaczego kos ma szukać na stronie?
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| Pt sty 20, 2017 19:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Sapper, ktore pytania? Te? sapper napisał(a): 1.Dlaczego mialo by to byc pozbawianiem kogokolwiek aparatur i opieki ratujacej zycie? Przeciez sluzba zdrowia po to powstala by to zapewniac. 2. To ze nie zapewnia, i nikt tego nie chce zauwazac, i naprawiac, to w sporym stopniu zasluga Owsiaka. 3. Jak Owsiak nie dostarczy sprzetu do jakiegos szpitala to bedzie to jego wina, czy sluzby zdrowia, ze nie dziala jak nalezy? 4. Za Orkiestra kryje sie duzo wiekszy "misiu" niz odwrocenie uwagi spoleczenstwa od bagna w jakie jestesmy wciagani przez wladze. Moze jesli pytasz, to pytaj jasno i wprost. Jesli to te pytania (dopisalam punkty) to prosze, masz odpowiedzi: ad1. Oczywiscie, ze sluzba zdrowia po to powstala, ale sluzba zdrowia pieniedzy nie produkuje, placi tym co dostala za uslugi, a stawki wyznacza NFZ (teoretycznie) na bazie wplywow. A wplywy z tych skladek nie zapewniaja ani wyposazenia szpitali w nowoczesny sprzet, ani godnej placy dla personelu, o koniecznych remontach nie wspominajac. ad 2. To NIE jest ani zasluga ani wina Owsiaka. To jest wina systemu, ktory WOSP wspiera dla dobra wspolnego, zeby sie nie zawalil, nie ogladajac sie na to kto powinien. Podobnie jak Kosciol prowadzi swoja dzialalnosc, mimo ze to “panstwo powinno“ zajac sie chorymi, uposledzonymi, dziecmi, biednymi itp itd ad3. Oczywiscie, ze sluzby zdrowia, czyli konkretnie braku funduszy z NFZ. Powtorze: sluzba zdrowia ma tyle ile jej zaplaci pacjent poprzez skladke. Nie zmieni to faktu, ze sprzetu nie bedzie. Od tego sie przeciez WOSP zaczal. http://www.tvn24.pl/wosp-2017/krotki-fi ... 06948.htmlad 4 A to jest jakas insynuacja. Jesli znasz tego misia, ktory od 25 lat “odwraca uwage “(od PiSu moze?!) to napisz, jesli chcesz zainsynuowac jakich Sorosow, masonow, Rosjan, Niemcow czy inny spisek, to udowodnij. To byla pierwsza proba.
Nie spodobalo ci sie, zle zalinkowales cala strone, tam znalazlam twoj kolejny wpissapper napisał(a): Zastanawia mnie wplyw darowizn na finansowanie wyposazenia szpitali z NFOZ. Czy aby nie jest celowo ograniczany zakup sprzetu, by skozystac z darowizn, bo skoro tak duzo sprzetu posiada znaczek serduszka, to co sie dzieje z funduszami NFOZ na takie cele. Czy to tylko serduszka sa przyklejane do sprzetu z NFOZ. Co sie dzieje z kasa ze skladek ubezpieczen spol. ktora powinna zasilac finansowanie zakupu sprzetow. Znam troche temat sprzetow medycznych i ciekawi mnie kto i w jaki sposob decyduje o wyborze nie tylko firmy produkujacej sprzet medyczny, ale takze konkretnego modelu sprzetu, jako ze kazdy model ma inne parametry, mozliwosci, przydatnosc i awaryjnosc, ktora jest bardzo istotna. Ma ktos dane na ten temat? Jak to sie odbywa, kto i gdzie zakupuje sprzet, kto ocenia jego parametry i przydatnosc? Czy jest to hurtowy zakup ze znizkami w jednej tylko firmie zaopatrujacej w taki sprzet? I moja odpowiedz:Kael napisał(a): To mialy byc twoje pytania. Nie masz nagle zadnych? Iago juz na wpis medievala odpowiedzial. Chodzilo ci o ten? http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=938533#p938533Najlepiej zapytaj w NFOZ. Owsiak robi przetargi i ma tez rzeczoznawcow. Co robi NFOZ za twoja przymusowa skladke? Na pewno na taki sprzet skladka jest za niska. A ty ciagle marudzisz, ze nie odpowiadam.
To wypunktuj swoje pytania.
Jeszcze jedna twoja odpowiedz jak ta ostatnia i zglaszam trolling do moderacji.
|
| Pt sty 20, 2017 19:10 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz. Gdybys odpowiedzial jak nalezy nie bylo by tylu zbytecznych postow do ktorych teraz probujesz sie odnosic odwracajac uwage od sedna sprawy.
|
| Pt sty 20, 2017 19:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli twoj bank popelnil blad, np. nie dopisal do rachunku gotowki ktora wplacilas i z tego powodu ponioslas jakies koszty, np. kary za niezaplacenie rachunku ustalonego jako stale potracenie, czy tez wynikly z tego dodatkowe odsetki, itp. to uwazasz ze jak bank po miesiacu od twojej interwencji wpisze w koncu tak kwote do rachunku to wszystko samo wraca do porzadku? Konsekwencje takiego dzialania banku ponosi bank, lacznie z rekom[ensata dla ciebie za klopoty i czas. To samo w postach, jesli ktos nie rozumie postu to powinien sie zapytac, a nie od razu posadzac o jakies niecne mysli i dokonywac na nim linczu, tak jak chocby na Marku. Po 8-miu stronach to mozesz sobie pisac co ci sie rzewnie podoba, a i tak nie zmieni to faktu ze bezpodstawne oskarzenia zostaly napisane. Jezyk polski jest zrozumialy, chyba ze ktos tak jak zefciu czyta jak poezje i doszukuje sie zwiazkow i skojazen w kazdym slowie, ignorujac napisana prosta tresc.
|
| Pt sty 20, 2017 19:30 |
|
|
|
 |
|
Iago
|
sapper napisał(a): bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz. Gdybys odpowiedzial jak nalezy nie bylo by tylu zbytecznych postow do ktorych teraz probujesz sie odnosic odwracajac uwage od sedna sprawy. Ręcę opadają... Tak bezczelnego łgarza jak Ty sapper nie widziałem doprawdy od dawna... Po pierwsze nikt na twoje pytanka nie ma obowiązku Ci odpowiadać, szczególnie zwarzywszy na Twoje zachowanie w tym wątku – to wyłącznie dobra wola interlokutora, jego czas, etc. Natomiast Twoim psim obowiązkiem jest udowodnić postulowane przez Ciebie tezy. Wykazano Ci pisanie kłamstw, jak chociażby to o "zerowym bilansie WOŚP" i oczywiście zabrakło Ci elementarnej dojrzałości by swoje oszczerstwa sprostować. Po drugie, teraz okazało się że Kael odpowiedziała Ci już wcześniej na Twoje pytanka czego Ty przez swoje niechlujstwo nie zauważyłeś i nasmarowałeś post: Znow piszesz co mysllisz, a nie na co mialas odpowiedziec jesli juz odpowiadasz. Podalem link do strony na ktorej jest moj post, a ty odnosisz sie do wypowiedzi innych. No coz, jesli ktos tak prostych rzeczy nie rozroznia, gdy podaje link gdzie jest moja wypowiedz z pytaniami, a ty nie potrafisz na nie odpowiedziec, tylko wybierasz jakies inne posty innych uzytkownikow. Coz wiecej pisac i tak juz nabiliscie 8 stron zamiast krotko odpowiedziec na pytania do odpowiedzi na ktore nikogo nie zmuszalem.Na koniec, zamiast chociażby przeprosić za swoją ostatnią wypowiedź, masz czelność pisać: bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz.Twoja postawa jest doprawdy żałosna i infantylna by nie powiedzieć szczeniacka. Nie wiem, czy ktokolwiek uważa Cię jeszcze za poważnego dyskutanta po tym jak w bardzo złym stylu skompromitowałeś się w tym wątku. Wstyd, doprawdy wstyd. Stary chłop a zachowuje się jak...
|
| Pt sty 20, 2017 19:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Iago napisał(a): sapper napisał(a): bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz. Gdybys odpowiedzial jak nalezy nie bylo by tylu zbytecznych postow do ktorych teraz probujesz sie odnosic odwracajac uwage od sedna sprawy. Ręcę opadają... Tak bezczelnego łgarza jak Ty sapper nie widziałem doprawdy od dawna... Po pierwsze nikt na twoje pytanka nie ma obowiązku Ci odpowiadać, szczególnie zwarzywszy na Twoje zachowanie w tym wątku – to wyłącznie dobra wola interlokutora, jego czas, etc. Natomiast Twoim psim obowiązkiem jest udowodnić postulowane przez Ciebie tezy. Wykazano Ci pisanie kłamstw, jak chociażby to o "zerowym bilansie WOŚP" i oczywiście zabrakło Ci elementarnej dojrzałości by swoje oszczerstwa sprostować. Po drugie, teraz okazało się że Kael odpowiedziała Ci już wcześniej na Twoje pytanka czego Ty przez swoje niechlujstwo nie zauważyłeś i nasmarowałeś post: Znow piszesz co mysllisz, a nie na co mialas odpowiedziec jesli juz odpowiadasz. Podalem link do strony na ktorej jest moj post, a ty odnosisz sie do wypowiedzi innych. No coz, jesli ktos tak prostych rzeczy nie rozroznia, gdy podaje link gdzie jest moja wypowiedz z pytaniami, a ty nie potrafisz na nie odpowiedziec, tylko wybierasz jakies inne posty innych uzytkownikow. Coz wiecej pisac i tak juz nabiliscie 8 stron zamiast krotko odpowiedziec na pytania do odpowiedzi na ktore nikogo nie zmuszalem.Na koniec, zamiast chociażby przeprosić za swoją ostatnią wypowiedź, masz czelność pisać: bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz.Twoja postawa jest doprawdy żałosna i infantylna by nie powiedzieć szczeniacka. Nie wiem, czy ktokolwiek uważa Cię jeszcze za poważnego dyskutanta po tym jak w bardzo złym stylu skompromitowałeś się w tym wątku. Wstyd, doprawdy wstyd. Stary chłop a zachowuje się jak... Ludzie, co sie z wami dzieje...?...Az trudno uwierzyc, ze wszyscy jestescie wyznawcami Boga Milosci...bracmi i siostrami w wierze... "Historia uczy, że demokracja bez wartości łatwo przemienia się w jawny lub zakamuflowany totalitaryzm". - Jan Paweł II
|
| Pt sty 20, 2017 20:05 |
|
 |
|
Iago
|
adaBRD napisał(a): Ludzie, co sie z wami dzieje...?...Az trudno uwierzyc, ze wszyscy jestescie wyznawcami Boga Milosci...bracmi i siostrami w wierze... Nie wiem jak inni, ale ja wyznaję jastrzębia. Skoro już sobie tak beztrosko gaworzymy, to może łaskawie odniesiesz się do formalnej prośby wydanej przez moderatora? http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=48&t=28898&start=180Nie, adaBRD, nie zapomniałem o Twoim bezpodstawnym oczernianiu mojej osoby. 
|
| Pt sty 20, 2017 20:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Iago napisał(a): adaBRD napisał(a): Ludzie, co sie z wami dzieje...?...Az trudno uwierzyc, ze wszyscy jestescie wyznawcami Boga Milosci...bracmi i siostrami w wierze... Nie wiem jak inni, ale ja wyznaję jastrzębia. Skoro już sobie tak beztrosko gaworzymy, to może łaskawie odniesiesz się do formalnej prośby wydanej przez moderatora? http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=48&t=28898&start=180Nie, adaBRD, nie zapomniałem o Twoim bezpodstawnym oczernianiu mojej osoby.  Jestes bardzo przewrazliwiony na punkcie wlasnej osoby ...masz natomiast gleboko w d... co czuja inni czytajac twoje opinie i podsumowania , zupelnie nieadekwatne do tresci, do ktorych sie odnosisz...masz jakas chora potrzebe dominacji w kazdym temacie...Ma to z pewnoscia zwiazek z wyznawaniem jastrzebia PS Nie mieszaj tematow i watkow. Odniose sie we wlasciwym czasie.
|
| Pt sty 20, 2017 20:35 |
|
 |
|
Iago
|
adaBRD napisał(a): Jestes bardzo przewrazliwiony na punkcie wlasnej osoby Powiedziała osoba, która rzekomo łaziła do prawnika w sprawie dyskusji na forum w internecie.  Czy istnieją granice hipokryzji?  adaBRD napisał(a): zupelnie nieadekwatne do tresci, do ktorych sie odnosisz Udowodnij.  adaBRD napisał(a): Nie mieszaj tematow i watkow. Odniose sie we wlasciwym czasie. Publicznie mnie oczerniłaś, a teraz nie masz odwagi się do problemu odnieść mimo interwencji moderatora. Jakimi epitetami można określić takie zachowanie? 
|
| Pt sty 20, 2017 20:43 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| Pt sty 20, 2017 20:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Iago napisał(a): sapper napisał(a): bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz. Gdybys odpowiedzial jak nalezy nie bylo by tylu zbytecznych postow do ktorych teraz probujesz sie odnosic odwracajac uwage od sedna sprawy. Ręcę opadają... Tak bezczelnego łgarza jak Ty sapper nie widziałem doprawdy od dawna... Po pierwsze nikt na twoje pytanka nie ma obowiązku Ci odpowiadać, szczególnie zwarzywszy na Twoje zachowanie w tym wątku – to wyłącznie dobra wola interlokutora, jego czas, etc. Natomiast Twoim psim obowiązkiem jest udowodnić postulowane przez Ciebie tezy. Wykazano Ci pisanie kłamstw, jak chociażby to o "zerowym bilansie WOŚP" i oczywiście zabrakło Ci elementarnej dojrzałości by swoje oszczerstwa sprostować. Po drugie, teraz okazało się że Kael odpowiedziała Ci już wcześniej na Twoje pytanka czego Ty przez swoje niechlujstwo nie zauważyłeś i nasmarowałeś post: Znow piszesz co mysllisz, a nie na co mialas odpowiedziec jesli juz odpowiadasz. Podalem link do strony na ktorej jest moj post, a ty odnosisz sie do wypowiedzi innych. No coz, jesli ktos tak prostych rzeczy nie rozroznia, gdy podaje link gdzie jest moja wypowiedz z pytaniami, a ty nie potrafisz na nie odpowiedziec, tylko wybierasz jakies inne posty innych uzytkownikow. Coz wiecej pisac i tak juz nabiliscie 8 stron zamiast krotko odpowiedziec na pytania do odpowiedzi na ktore nikogo nie zmuszalem.Na koniec, zamiast chociażby przeprosić za swoją ostatnią wypowiedź, masz czelność pisać: bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz.Twoja postawa jest doprawdy żałosna i infantylna by nie powiedzieć szczeniacka. Nie wiem, czy ktokolwiek uważa Cię jeszcze za poważnego dyskutanta po tym jak w bardzo złym stylu skompromitowałeś się w tym wątku. Wstyd, doprawdy wstyd. Stary chłop a zachowuje się jak... Nie zauwazyles,, czy nie rozumiesz po polsku? Napisalem wyraznie "jezeli juz odpowiadasz", bo nikt cie nie zmuszal. Odpowiada sie wtedy kiedy padlo pytanie, a nie po 8-miu stronach glupich epitetow i oskarzen bez pokrycia. Jesli czegos nie zrozumiales w pytaniu to wystarczy o to zapytac, a nie wymyslac niestworzone rzeczy. W taki sposob to i Hitlera udalo by ci sie usprawiedliwic.
|
| Pt sty 20, 2017 20:53 |
|
 |
|
Iago
|
sapper napisał(a): Nie zauwazyles,, czy nie rozumiesz po polsku? Napisalem wyraznie "jezeli juz odpowiadasz", bo nikt cie nie zmuszal. Odpowiada sie wtedy kiedy padlo pytanie, a nie po 8-miu stronach glupich epitetow i oskarzen bez pokrycia. Jesli czegos nie zrozumiales w pytaniu to wystarczy o to zapytac, a nie wymyslac niestworzone rzeczy. W taki sposob to i Hitlera udalo by ci sie usprawiedliwic. Dopóki się nie odniesiesz do swoich łgarstw oraz ich publicznie nie sprostujesz (kłamstwa o zerowym bilansie WOŚPu) dopóty nie będę Cię traktował jak poważnego dyskutanta i marnował czasu na dłuższe odpowiedzi na Twoje posty. 
|
| Pt sty 20, 2017 21:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Iago napisał(a): Publicznie mnie oczerniłaś, a teraz nie masz odwagi się do problemu odnieść mimo interwencji moderatora. Jakimi epitetami można określić takie zachowanie?  Cytuj: adaBRD napisał(a): zupelnie nieadekwatne do tresci, do ktorych sie odnosisz Udowodnij.  Otoz napisales: "Tak bezczelnego łgarza jak Ty sapper nie widziałem doprawdy od dawna..." Nazywasz czlowieka lgarzem, bo ma inne zdanie niz ty i probuje tego zdania bronic...?...Uwazasz, ze to jest ok...?...Nie jestes oszczerca w tym przypadku...? Dlaczego wiec odmawiasz innym prawa do wyrazania mysli na twoj temat...? Masz tu jakis status specjalny...? PS Ponawiam prosbe o trzymanie sie tematu watku.
|
| Pt sty 20, 2017 21:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
lgarstwa to ty wraz z innymi nawymyslales i teraz na sile probujesz wszystkim wcisnac ze to nie ty, tylko inni. Juz po samych epitetach ktore tu wypisujesz widac jak "piekna" masz nature z ktorej czerpiesz te epitety i oskarzenia.
|
| Pt sty 20, 2017 21:12 |
|
|
|