Moje świadectwo uzdrowienia
Autor |
Wiadomość |
Robek
|
 Re: Moje świadectwo uzdrowienia
czytelnikBiblii napisał(a): Robuś, ja wiem, że masz nadmiar czasu i pisać chce Ci się jak małemu dziecku płakać... ale naprawdę nie musisz wciąż ulegać tej pokusie! Możesz ją odeprzeć -idąc np. na spacer, taka ładna pogoda... Jak ktoś opowiada jakieś głupoty, nie moge sie powstrzymać, i musze skomentować. To jest silniejsze odemnie czytelnikBiblii napisał(a): Albo jeszcze lepiej: postudiuj Pismo Święte - np. temat zmartwychwstania ogarnij... Co Ty na to?! Od czytania i interpretacji Pisma Świętego, to mam księży.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
N maja 22, 2016 14:19 |
|
|
|
 |
czytelnikBiblii
|
Robek napisał(a): czytelnikBiblii napisał(a): Albo jeszcze lepiej: postudiuj Pismo Święte - np. temat zmartwychwstania ogarnij... Co Ty na to?!
Od czytania i interpretacji Pisma Świętego, to mam księży. Od wierzenia, też?!
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
N maja 22, 2016 15:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
czytelnikBiblii napisał(a): Robek napisał(a): czytelnikBiblii napisał(a): Albo jeszcze lepiej: postudiuj Pismo Święte - np. temat zmartwychwstania ogarnij... Co Ty na to?!
Od czytania i interpretacji Pisma Świętego, to mam księży. Od wierzenia, też?! Robek, to taki leniuszek cwaniaczek. Uczyć się nie chciał, czytać nie chce, ale prowadzić polemikę tak. 
|
N maja 22, 2016 15:19 |
|
|
|
 |
Robek
|
czytelnikBiblii napisał(a): Od wierzenia, też?! Wiara zostaje dla mnie Natomiast ty czytelnikuBiblii bierzesz pełen zestaw, sam sobie wybierasz co będziesz czytał, jak będziesz interpretował, i jaki sposób będziesz wierzył. wybrana napisał(a): Robek, to taki leniuszek cwaniaczek. Uczyć się nie chciał, czytać nie chce, ale prowadzić polemikę tak.  W końcu mnie rozgryzłaś Jesteś wynaturzeniem, które łatwo zaatakować, więc polemika z tobą nie jest dla mnie żadnym problemem 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
N maja 22, 2016 18:01 |
|
 |
czytelnikBiblii
|
Robuś, śpiący być musisz bo marudzisz... gdy do mnie piszesz.
_________________ ➤ LEKCJE BIBLIJNE ➤ INTERNETOWE ROZMAITOŚCI ➤ NOWE PRZYMIERZE - audiobook ➤ CHOMIK - jego zapasy ➤ A TY ZOSTANIESZ POMAGACZEM?
|
N maja 22, 2016 18:18 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
A czy Robek nie ma racji, że sam sobie wybierasz, jak interpretować Pismo?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N maja 22, 2016 22:56 |
|
 |
supahiroł
|
a jak należy interpretować Biblie, żeby było właściwe?
_________________ jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.
|
Pn maja 23, 2016 12:57 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Od tego są religioznawcy, językoznawcy, kulturoznawcy itp. I jeśli w tych środowiskach istnieje dość powszechna zgodność w jakichś kwestiach, zwykle nie ma powodu, aby mieć poważne wątpliwości.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn maja 23, 2016 18:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ewangelia Św. Mateusza
Nie troszczcie się
6:24 Nikt nie może dwom panom służyć, gdyż albo jednego nienawidzić będzie, a drugiego miłować, albo jednego trzymać się będzie, a drugim pogardzi. Nie możecie Bogu służyć i mamonie. 6:25 Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się o życie swoje, co będziecie jedli albo co będziecie pili, ani o ciało swoje, czym się przyodziewać będziecie. Czyż życie nie jest czymś więcej niż pokarm, a ciało niż odzienie? 6:26 Spójrzcie na ptaki niebieskie, że nie sieją ani żną, ani zbierają do gumien, a Ojciec wasz niebieski żywi je; czyż wy nie jesteście daleko zacniejsi niż one? 6:27 A któż z was, troszcząc się, może dodać do swego wzrostu jeden łokieć? 6:28 A co do odzienia, czemu się troszczycie? Przypatrzcie się liliom polnym, jak rosną; nie pracują ani przędą. 6:29 A powiadam wam: Nawet Salomon w całej chwale swojej nie był tak przyodziany, jak jedna z nich. 6:30 Jeśli więc Bóg tak przyodziewa trawę polną, która dziś jest, a jutro będzie w piec wrzucona, czyż nie o wiele więcej was, o małowierni? 6:31 Nie troszczcie się więc i nie mówcie: Co będziemy jeść? albo: Co będziemy pić? albo: Czym się będziemy przyodziewać? 6:32 Bo tego wszystkiego poganie szukają; albowiem Ojciec wasz niebieski wie, że tego wszystkiego potrzebujecie. 6:33 Ale szukajcie najpierw Królestwa Bożego i sprawiedliwości jego, a wszystko inne będzie wam dodane. 6:34 Nie troszczcie się więc o dzień jutrzejszy, gdyż dzień jutrzejszy będzie miał własne troski. Dosyć ma dzień swego utrapienia.
|
Śr maja 25, 2016 9:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A z jakiego wydania Pisma Świętego cytujesz powyższe zdania?
|
Śr maja 25, 2016 10:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): A z jakiego wydania Pisma Świętego cytujesz powyższe zdania? Biblia Warszawska
|
Śr maja 25, 2016 10:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A. Nazbierało się tutaj na tym forum protestantów, adwentystów, metodystów i Bóg wie kogo jeszcze i nauczają katolików.  I mądrzejsi od naszego Papieża Franciszka i Soborów. 
|
Śr maja 25, 2016 11:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jana Pawła II oskarżali o prozelityzm.
|
Śr maja 25, 2016 11:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Siewcy kąkolu i życicy próbują zagłuszyć pszenicę. Nie zagłuszą.
|
Śr maja 25, 2016 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): Siewcy kąkolu i życicy próbują zagłuszyć pszenicę. Nie zagłuszą. A co jest zródłem twojej wiary ? Przerażasz mnie !
|
Śr maja 25, 2016 12:54 |
|
|
|