Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Prawdziwe oblicze WOŚP
sapper napisał(a): bo te odpowiedzi powinny sie znalesc 8 stron wczesniej a nie teraz. Gdybys odpowiedzial jak nalezy nie bylo by tylu zbytecznych postow do ktorych teraz probujesz sie odnosic odwracajac uwage od sedna sprawy. To do mnie? Twoja reakcja na to ze ktos z toba probuje normalnie rozmawiac mimo twoich, niczym nie udowodnionych zarzutow pod adresem WOSP i infantylnych pytan kto odpowiada za stan sluzby zdrowia w Polsce? Ty naprawde fora pomyliles. To nie jest twoja szkola czy urzad, gdzie pan sapper podwladnymi rzadzi. Na twoje pytanie dziewiec stron temu padaly rozne odpowiedzi, ale pan sapper ich za odpowiedzi nie uznal. Twoj problem. Nie nasz. Bezpodstawne oskarzenia to ty tu rozsiewasz.
|
Pt sty 20, 2017 21:20 |
|
|
|
 |
Iago
|
adaBRD napisał(a): Nazywasz czlowieka lgarzem, bo ma inne zdanie niz ty i probuje tego zdania bronic...?...Uwazasz, ze to jest ok...?...Nie jestes oszczerca w tym przypadku...? Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem zdolny do elementarnej odpowiedzialności za własne słowa i w każdej chwili mogę uzasadnić to co napisałem. Zrobiłem to oczywiście w poście z którego moją wypowiedź wycięłaś, ale po co silić się na elementarną rzetelność, prawda adaBRD? Otóż określam sappera mianem łgarza, gdyż napisał on dwukrotnie kłamstwo w tym wątku: sapper napisał(a): Mi osobiscie nie podoba sie to ze ok. polowy zebranych funduszy to koszty obslugi. sapper napisał(a): zefciu napisał(a): No w przypadku WOŚP jest pożytku wiele, co widać w rozliczeniach. Tak jak i wiele marnotrawstwa, na rowni z pozytkiem. Bilans 0. Jednocześnie zostało w tym wątku udowodnione na podstawie rozliczeń finansowych WOŚP, iż powyższe twierdzenia są fałszem. Sapper pomimo wielokrotnych uwag od innych użytkowników nie przeprosił za rozpowszechnianie podobnych bredni ani nawet nie sprostował tego co napisał. Dlatego też, tak długo aż tego nie zrobi zgodnie z prawdą będę określał go w tym wątku mianem łgarza.  sapper napisał(a): lgarstwa to ty wraz z innymi nawymyslales i teraz na sile probujesz wszystkim wcisnac ze to nie ty, tylko inni. Teraz z kolei jestem zmuszony określić Cię mianem oszczercy, gdyż żadnego kłamstwa tutaj nie napisałem.  Wykaż mi łgarstwo tak jak ja je Tobie powyżej wykazałem, albo grzecznie przeproś za to że mnie bezpodstawnie obraziłeś. 
|
Pt sty 20, 2017 21:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iago napisał(a): sapper napisał(a): Nie zauwazyles,, czy nie rozumiesz po polsku? Napisalem wyraznie "jezeli juz odpowiadasz", bo nikt cie nie zmuszal. Odpowiada sie wtedy kiedy padlo pytanie, a nie po 8-miu stronach glupich epitetow i oskarzen bez pokrycia. Jesli czegos nie zrozumiales w pytaniu to wystarczy o to zapytac, a nie wymyslac niestworzone rzeczy. W taki sposob to i Hitlera udalo by ci sie usprawiedliwic. Dopóki się nie odniesiesz do swoich łgarstw oraz ich publicznie nie sprostujesz (kłamstwa o zerowym bilansie WOŚPu) dopóty nie będę Cię traktował jak poważnego dyskutanta i marnował czasu na dłuższe odpowiedzi na Twoje posty.  Bo bilans jest zerowy. Wystarczylo by rozpowszechnic nr konta na te cele i pieniadze by wplywaly bez zamieszania i kosztow. Polowe tej kwoty co zbiera Owsiak wystarczy by bilans wyszedl na zero. Pomijajac sprzatanie terenu na koszt UM i okazji do rozrob, narkotykow i wielu innych negatywnych aspektow. Nie bylo by jedynie wielkiej imprezy, ktora to tak szczerze mowiac kazdy moze sobie zrobic w domu, czy innym miejscu na mniejsza skale. Orkiestra, tak jak by prowadzic to forum na zywo, mozna charytatywnie po gebie dostac i nazbierac troche na nowy sprzet szpitalny, do leczenia ran cietych, zlaman i siniakow. Niemniej zaznaczam ze nie jest to wynikle z mojego zdania jakie mialem na temat orkiestry gdy dolaczylem do tego tematu.
|
Pt sty 20, 2017 21:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iago napisał(a): adaBRD napisał(a): Nazywasz czlowieka lgarzem, bo ma inne zdanie niz ty i probuje tego zdania bronic...?...Uwazasz, ze to jest ok...?...Nie jestes oszczerca w tym przypadku...? Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem zdolny do elementarnej odpowiedzialności za własne słowa i w każdej chwili mogę uzasadnić to co napisałem. Zrobiłem to oczywiście w poście z którego moją wypowiedź wycięłaś, ale po co silić się na elementarną rzetelność, prawda adaBRD? Otóż określam sappera mianem łgarza, gdyż napisał on dwukrotnie kłamstwo w tym wątku: sapper napisał(a): Mi osobiscie nie podoba sie to ze ok. polowy zebranych funduszy to koszty obslugi. sapper napisał(a): zefciu napisał(a): No w przypadku WOŚP jest pożytku wiele, co widać w rozliczeniach. Tak jak i wiele marnotrawstwa, na rowni z pozytkiem. Bilans 0. Jednocześnie zostało w tym wątku udowodnione na podstawie rozliczeń finansowych WOŚP, iż powyższe twierdzenia są fałszem. Sapper pomimo wielokrotnych uwag od innych użytkowników nie przeprosił za rozpowszechnianie podobnych bredni ani nawet nie sprostował tego co napisał. Dlatego też, tak długo aż tego nie zrobi zgodnie z prawdą będę określał go w tym wątku mianem łgarza.  sapper napisał(a): lgarstwa to ty wraz z innymi nawymyslales i teraz na sile probujesz wszystkim wcisnac ze to nie ty, tylko inni. Teraz z kolei jestem zmuszony określić Cię mianem oszczercy, gdyż żadnego kłamstwa tutaj nie napisałem.  Wykaż mi łgarstwo tak jak ja je Tobie powyżej wykazałem, albo grzecznie przeproś za to że mnie bezpodstawnie obraziłeś.  We wszystkich postach ktore napisales odnosnie mojego zdania to lgarstwa wymyslone przez ciebie i powielane po innych.
|
Pt sty 20, 2017 21:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To przedstaw rachunek, ze tak by bylo lepiej. I gwarancje, ze Polacy sami z siebie co roku by te miliony byle komu (moze jeszcze NFOZ??) dobrowolnie, grzecznie wplacali. A pan minister Radziwill by je wydawal tak sensownie i z uwzglednieniem prawdziwych potrzeb, jak to jest teraz.
Te narkotyki tez ci sie tak jakos bez sensu wymsknely?
Albo jeszcze lepiej: wraz z innymi krytykantami otworzcie takie konto i udowodnijcie, ze tak tez mozna zrobic to samo, ale bez imprezy. Po co sie ludzie maja bawic i byc razem? Zrob to sam i lepiej!
|
Pt sty 20, 2017 21:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oj, Polske czekaja ciezkie czasy zanim cywilizacja i demokracja dotrze do wszystkich.
|
Pt sty 20, 2017 21:38 |
|
 |
Iago
|
sapper napisał(a): Bo bilans jest zerowy. Sami forumowicze widzicie – Łgarz złapany na łgarstwie nie przestaje łgać tylko brnie w łgarstwo dalej.  Komedia. Albo wykażesz to co piszesz na podstawie faktów, tj. rozliczeń finansowych WOŚP etc. albo będziesz się kompromitował dalej. sapper napisał(a): Wystarczylo by rozpowszechnic nr konta na te cele i pieniadze by wplywaly bez zamieszania i kosztow. Widzę że solidnie pracujesz na wianuszek zasłużonych tytułów –teraz można Cię również określać mianem ignoranta. Numer konta bankowego WOŚP jest publicznie znany i jest to: 90 1240 1037 1111 0010 7046 7977 Wpłaty na niego oczywiśie od darczyńców wpływają. 
|
Pt sty 20, 2017 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No tak, wplywaja, tak samo jak na inne konta charytatywne i w tym jest charytatywnosc, a nie w reklamach.
|
Pt sty 20, 2017 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Oj, Polske czekaja ciezkie czasy zanim cywilizacja i demokracja dotrze do wszystkich. "Kazdy z nas - wszyscy musimy wytrzymać opinie innego. Demokracja to dyskusja." - Tomáš Masaryk
|
Pt sty 20, 2017 21:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To do tej pory bylo latwo? Demokracja, drogi sapperze, to wspolna odpowiedzialnosc za kraj. Dobrze sforulowal to odchodzacy prezydent Niemiec, Joachim Gauck Cytuj: Wsrod nas sa nie tylko liczni wolontariusze i zaangazowani obywatele, ktorzy daja naszemu krajowi wewnetrzna spojnosc wspolnoty i solidarnosci. W czesci spoleczenstwa wzroslo myslenie roszczeniowe, ze to panstwo jest jedynym uslugodawca, od ktorego oni, jako klienci oczekuja, ze ich zyczenia i oczekiwania beda w mozliwie wyczerpujacym zakresie zaspokojone. Ale demokracja to nie polityczny sklep wysylkowy. Demokracja to wspoltworzenie wlasnego losu - w gminie, miescie, regionie,narodzie. Demokracja bazuje na wolnym obywatelu, ktory nie oddaje fantazji i odpowiedzialnosci silnemu mezczynie, badz silnej kobiecie, ktorzy powiedza, jak ma byc dalej. Demokracja wymaga, ona sama jest samoupowaznieniem (udzieleniem.sobie wladzy - kom. moj): to my,obywatele jestesmy tymi, ktorzy decyduja o naszej spolecznosci. I to my, obywatele ponosimy odpowiedzialnosc za przyszlosc naszych dzieci i wnukow Cytuj: Denn es gibt ja nicht nur die vielen Ehrenamtlichen und Engagierten, die unserem Land eine innere Verfasstheit von Zusammenhalt und Solidarität geben. In Teilen der Gesellschaft ist ein Anspruchsdenken gewachsen, das den Staat allein als Dienstleister sieht, von dem sie wie Kunden erwarten, dass er ihre Erwartungen und Wünsche möglichst umfassend befriedigt. Doch Demokratie ist kein politisches Versandhaus. Demokratie ist Mitgestaltung am eigenen Schicksal – in der Gemeinde, Stadt, Region, Nation. Die Demokratie baut auf den freien Bürger, der Phantasie und Verantwortung nicht abgibt an einen starken Mann oder eine starke Frau, die sagen, wo es langgeht. Demokratie erfordert, ja sie ist Selbstermächtigung: Wir, die Bürger, sind es, die über die Gestalt unseres Gemeinwesens entscheiden. Und wir, die Bürger, tragen die Verantwortung für die Zukunft unserer Kinder und Enkel. http://www.bundespraesident.de/SharedDo ... -Rede.html
|
Pt sty 20, 2017 22:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): To do tej pory bylo latwo? Demokracja, drogi sapperze, to wspolna odpowiedzialnosc za kraj. Dobrze sforulowal to odchodzacy prezydent Niemiec, Joachim Gauck Cytuj: Wsrod nas sa nie tylko liczni wolontariusze i zaangazowani obywatele, ktorzy daja naszemu krajowi wewnetrzna spojnosc wspolnoty i solidarnosci. W czesci spoleczenstwa wzroslo myslenie roszczeniowe, ze to panstwo jest jedynym uslugodawca, od ktorego onu, jako klienci oczekuja, ze ich zycuenia i oczekiwania beda w mozliwie wyczerpujacym zakresie zaspokojone. Ale demokracja to nie polityczny sklep wysylkowy. Demokracja to wspoltworzenie wlasnego losu - w gminie, miescie, regionie,narodzie. Demokracja bazuje na wolnym obywatelu, ktory nie oddaje fantazji i odpowiedzialnosci silnemu mezczynie, badz silnej kobiecie,ktorzy powiedza, jak ma byc dalej.Demokracja wymaga, ona jest samoupowaznieniem (udzieleniem.sobie wladzy - kom. moj), to my,obywatele jestesmy tymi, ktorzy decyduja o naszej spolecznosci. I to my, obywatele ponosimy odpowiedzialnosc za przyszlosc naszych dzieci i wnukow Cytuj: Denn es gibt ja nicht nur die vielen Ehrenamtlichen und Engagierten, die unserem Land eine innere Verfasstheit von Zusammenhalt und Solidarität geben. In Teilen der Gesellschaft ist ein Anspruchsdenken gewachsen, das den Staat allein als Dienstleister sieht, von dem sie wie Kunden erwarten, dass er ihre Erwartungen und Wünsche möglichst umfassend befriedigt. Doch Demokratie ist kein politisches Versandhaus. Demokratie ist Mitgestaltung am eigenen Schicksal – in der Gemeinde, Stadt, Region, Nation. Die Demokratie baut auf den freien Bürger, der Phantasie und Verantwortung nicht abgibt an einen starken Mann oder eine starke Frau, die sagen, wo es langgeht. Demokratie erfordert, ja sie ist Selbstermächtigung: Wir, die Bürger, sind es, die über die Gestalt unseres Gemeinwesens entscheiden. Und wir, die Bürger, tragen die Verantwortung für die Zukunft unserer Kinder und Enkel. http://www.bundespraesident.de/SharedDo ... -Rede.htmlNo wlasnie, widac to po odpowiedziach na proste pytania juz tu na forum.
|
Pt sty 20, 2017 22:05 |
|
 |
Iago
|
sapper napisał(a): No tak, wplywaja, tak samo jak na inne konta charytatywne i w tym jest charytatywnosc, a nie w reklamach. W obliczu tego co zostało Ci wykazane nie wiesz co napisać więc piszesz podobne bzdurki?  WOŚP jest jedną z największych organizacji charytatywnych w Polsce i odnosi ogromne sukcesy czy Ci się to podoba czy nie – Ty natomiast jesteś zwykłym, ewidentnym łgarzem i oszczercą.  Weźże się człowieku już więcej nie kompromituj i daj sobie spokój, bo to doprawdy wstyd. 
|
Pt sty 20, 2017 22:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@sapper: czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka. Jesli ktos nie rozumie udzielanych mu odpowiedzi, bo juz sam sobie odpowiedz wymyslil i tylko potwierdzenia szuka...
Miales odpowiedzi mnostwo. No ale one nie byly takie, jak ty bys chcial. Drazyly twoje tezy, domagaly sie dowodow, wymagaly od ciebie wiecej niz narzekania na niedoskonalosc WOSP. To ty chcesz, zeby sluzba zdrowia, czyli panstwo, zalatwilo wszystko na zamowienie. To wlasnie o takich ludziach z mentalnoscia roszczeniowa mowil prezydent Gauck.
A ty zrozumiales co chciales...
Bale charytatywne tez sa zbyteczne. W ogole wszystko co ludzi laczy jest zbyteczne wedlug chrzescijanina sappera. Najwazniejsza jest forsa a nie wspolnota ludzi polaczonych wspolnym celem.
|
Pt sty 20, 2017 22:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael, powiedz mi czy np. jesli lekarz skieruje kogos do psychiatry na testy, to jest jednoznaczne z powiedzeniem ze ten skierowany jest wariatem? Czy jak ksiegowa cie zapyta czy podalas jakies nietypowe dochody w rozliczeniu z US to oskarza cie ona o oszustwo podatkowe? Czy jak mezszczyzna zapyta paletajace sie bez widocznej opieki dziecko "gdzie sa jego rodzice", to jest pedofilem? Czy jak facet idzie chodnikiem wieczorem a ty idziesz przed nim to on jest gwalcicielem. Czy jesli sie zapytam czy dobrze sie czujesz, to znaczy ze uwazam ze jestes wariatka? Czy jesli nie znasz odpowiedzi na jakies pytanie forumowe to musisz odpowiedziec? Czy jest roznica miedzy wplaceniem na konto charytatywne, a daniem komus potrzebujacemu na ulicy. Czy odepchniecie innego wolontariusza z innej instytucji charytatywnej, by zajac jego miejsce jest wlasciwym zachowaniem? Itp. itd.
Mialem bardzo duzo pytan, ale jak widac orkiestra juz tak ludziom pomieszala w glowach ze niedlugo sie pozabijaja i sprzet medyczny nie bedzie potrzebny.
|
Pt sty 20, 2017 22:23 |
|
 |
bylejaki
|
adaBRD napisał(a): "Kazdy z nas - wszyscy musimy wytrzymać opinie innego. Demokracja to dyskusja."
- Tomáš Masaryk Demokracja, demokracja, demokracja. Gdzie się nie zajrzy w dzisiejszych czasach, to wszędzie ubóstwiana demokracja. Przypominam, że obecnie demokracja wygłosowała, że można mordować ludzi, czy to starych i schorowanych czy to tych, które jeszcze matka pod sercem nosi.
|
Pt sty 20, 2017 22:25 |
|
|
|