Autor |
Wiadomość |
bobo
|
http://poczta.fm.interia.pl/actions/get ... papiez.jpg
tam właśnie jest portret papieża Jana Pawła II, który narysowałam ołówkiem.
Jest pogięty (w tornistrze ok. 8 kilogramowym), Panie Boże, jakie ciężary te dzieci noszą.
Dostałam dzisiaj od księdza obrazek Benedykta XVI, taki pogodny uśmiech, taka sympatyczna twarz. Dla mnie to wierny sługa Boga i przyjaciel Jana Pawła II.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
So kwi 23, 2005 17:49 |
|
|
|
 |
angua
|
Kod: NIEPRAWIDŁOWY ADRES STRONY

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
So kwi 23, 2005 17:52 |
|
 |
bobo
|
http://poczta.fm.interia.pl/actions/get ... papie%25BF
(na przeglądarce),
może teraz się uda zobaczyć wytwór mojej artystycznej ręki (samochwała w kącie stała - skarciłam samą siebie), na powyższym linku. bill33 to mój bracik.
Zresztą, jak się nie uda, to trudno.
Ja wczoraj miałam dobry dzionek, ale wieczór był trochę koszmarny. Zachorował mój 20 m-czny sistrzeniec i jest w szpitalu. Dziś pomodlę się za jego zdrówko. Dostałam telefon późnym wieczorem. Wszystko w rękach Pana.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
N kwi 24, 2005 8:08 |
|
|
|
 |
bobo
|
aaa, nie dbam już o ten rysunek, nie wyszło. Myślę i modlę się o zdrówko dla siostrzeńca, mojego kochanego Piotrusia. Jak jest lepiej w życiu, to robi się nagle gorzej i odwrotnie; jak jest gorzej, robi się lepiej. Czyli nie tylko fortuna kołem się toczy. Kołem toczy się całe nasze życie. Teraz pomyślałam sobie coś takiego: skoro życie to zamknięte koło, to w którym miejscu tego okręgu Pan Bóg wie, żeby go zamknąć tu na ziemi??? Taka tajemnica, jak narodziny człowieka. 
|
N kwi 24, 2005 15:47 |
|
 |
Julia
|
ej a mnie sie nic nie pojkazuje  piusta biala strona i nic 
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
Pn kwi 25, 2005 18:52 |
|
|
|
 |
bobo
|
|
Śr kwi 27, 2005 12:49 |
|
 |
bobo
|
Z moim siostrzeńcem jest dobrze. Wypisano go ze szpitala. Jak bardzo się cieszę. Dzięki Ci, Panie. Oby więcej tak radosnych dni.
|
Pt kwi 29, 2005 12:08 |
|
 |
Julia
|
ucze sie dziekowac za cierpienie i doswiadczenie bolu... juz nie pytam dlaczego? ale staram sie dostrzegac nauke z tego plynaca 
|
Pt kwi 29, 2005 14:26 |
|
 |
bobo
|
Julia, Piotruś był dzisiaj w piaskownicy i zjadł cukierka z piaskiem. Idąc do dzieci w piaskownicy przewrócił się, bo jest jeszcze słaby, ale... jest dobrze.
|
Pt kwi 29, 2005 19:17 |
|
 |
Julia
|
to sie ciesze bobo... ja oddalam sie w rece lekarza, on wie co mi jest i dal mi specyfiki ktore maja mi pomoc na bol cielesny, a sama zadbam o sprawy duchowe i jade na rekolekcje... chce dostrzec sens tego cierpienia ktorego doswiadczam i dziekowac Panu za to, co mi przez to pokazuje 
|
Pt kwi 29, 2005 19:50 |
|
 |
bobo
|
Julia, dobrze. Mimo, że lekarze coniektórzy okazują sie być konowałami, dobrze, że oddałaś się w ich ręce. Zaś sprawy duchowe... pomodlę się i za twoje zdrówko.
|
Pt kwi 29, 2005 22:09 |
|
 |
Julia
|
co do tego lekarza to jestem spokojna, on sam prawie calae dziecinstwo spedzil w szpitalu, wiec... ale dzieki doswiadczeniom i cierpieniom zaczynam coraz dojrzalej patrzec na zycie, zaczynam dostrzegac coraz wieksze znaczenie dla mnie zycia duchowego i opierania sie na nauce Jezusa... dzieki temu potrafie dziekowac za cierpienie i bol (chociaz zdarzaja sie chwle zwatpienia i buntu  )
|
Pt kwi 29, 2005 22:14 |
|
 |
bobo
|
|
So kwi 30, 2005 9:11 |
|
 |
bobo
|
Przypomniało mi się takie zdarzenie 1 dzień po pogrzebie naszego kochanego Jana Pawła II:
Po obiedzie szłam koło kościoła (byłam w aptece - nieważne).
Ulicą mknęły auta - orszak weselny. Na wszystkich "weselnych" autach pozawieszane były biało-żółte wstążeczki. Auto z parą młodą nie dawało klaksonów, jak to u nas się czyni, ale...
na dachu miało koguta z pogotowia ratunkowego i on wydawał dźwięk...taki smutny, taki nostalgiczny. To był piękny hołd oddany ś.p. Ojcu Świętemu.
A, wiadomo wesela planuje się z rocznym wyprzedzeniem.
Pytałam siebie w duchu: jak ci ludzie będą się bawić na weselu, czy zagości na ich twarzach uśmiech?????????????????
|
So kwi 30, 2005 18:39 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Wieczorkiem piffko ze znajomymi, zaśmiewając się z "Men in black II". Ujdzie 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N maja 01, 2005 9:12 |
|
|
|