Autor |
Wiadomość |
niewazny12
|
 Re: Refleksje medialne.
Znalazłem taki (żartobliwy) post na Facebooku: Cytuj: W obliczu porażki Rafała Trzaskowskiego postanowiłem go wesprzeć swoją agitacją. Mam nadzieję, że w przypadku wygranej doceni mój wkład w jego sukces.
Oto 15 powodów dla których należy oddać głos na Rafała Trzaskowskiego:
1. Jeśli chcesz aby stolicą Polski był Berlin a wszelkie decyzje odnośnie naszej Ojczyzny były podejmowane w Brukseli - głosuj na Trzaskowskiego 2. Jeśli chcesz aby nasz Centralny Port Komunikacyjny był w Berlinie - głosuj na Trzaskowskiego. 3. Jeśli chcesz aby 85 % twoich zarobków szło na daniny i podatki na rzecz UE (np. na zielony ład) - głosuj na Trzaskowskiego 4. Jeśli chcesz aby wzrósł dwukrotnie nasz dług publiczny - głosuj na Trzaskowskiego. 5. Jeśli chcesz aby Polska zwinęła się ostatecznie, tak jak się zwija od 13 grudnia 2023 r - głosuj na Trzaskowskiego. 6. Jeśli chcesz pracować na pensje tych co żyją w Warszawie i innych wielkich miastach i mogą zarabiać kilka razy tyle co ty, ponieważ ich zagraniczne korporacje są zwolnione przez rząd z podatków - głosuj na Trzaskowskiego. 7. Jeśli chcesz aby znów obiecano Ci gruszki na wierzbie jak to ma miejsce ze 100 obietnicami Tuska - głosuj na Trzaskowskiego. 8. Jeśli chcesz paktu imigracyjnego i barykadowania się w swoim domu aby czuć się bezpiecznie - głosuj na Trzaskowskiego 9. Jeśli chcesz zniszczenia polskiego rolnictwa przez import produktów rolnych z Ameryki Południowej w ramach Mercado Común del Sur (Mercosur) - głosuj na Trzaskowskiego. 10. Jeśli chcesz aby każdy twój wpis na FB był cenzurowany a jakikolwiek głos krytyki usuwany i groziło ci za to więzienie - głosuj na Trzaskowskiego. 11. Jeśli chcesz 60% swoich zarobków wydawać na opłaty za ogrzewanie, prąd, wodę, śmieci i czynsz - głosuj na Trzaskowskiego. 12. Jeśli boisz się, że narkotest może wykryć w twoim organizmie narkotyki - głosuj na Trzaskowskiego 13. Jeżeli chcesz się leczyć ziołami z ogródka zamiast bardzo drogich leków z apteki - głosuj na Trzaskowskiego 14. Jeśli nie masz szacunku dla siebie i wolisz być oszukiwany na wielką skalę - głosuj na Trzaskowskiego.
15. I jeszcze bonus: Jeśli masz iloraz inteligencji około 70 to Rafał Trzaskowski jest Twoim najlepszym wyborem. [mi akurat ten punkt się nie podoba, bo może jakby sugerować, że osoby z bardzo niskim ilorazem inteligencji są z natury niemoralne]
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Cz maja 29, 2025 13:50 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
Wiecie, jakich ludzi potrzebuje Unia? Mapa IQ 
|
Cz maja 29, 2025 14:48 |
|
 |
niewazny12
|
Karol Nawrocki nie jest politykiem PiS, jest tylko kandydatem obywatelskim popieranym przez PiS. Nawrocki jest propolski i prorozwojowy, Trzaskowski jest antypolski (promigrancki) i antyrozwojowy. Zdecydowanie nie ufam Rafałowi Trzaskowskiemu i politykom Koalicji Obywatelskiej.
Nie chcę "ustawy kagańcowej" i antypolskiej cenzury, nie chcę sprowadzania mnóstwa wrogich kulturowo migrantów do Polski, chcę całkowitego odrzucenia Paktu Migracyjnego i zmiany podejścia Europy do wrogich kulturowo (zwłaszcza muzułmańskich) migrantów. Światopogląd muzułmański jest wrogi nie tylko kulturze chrześcijańskiej, ale i ateistycznej czy ogólnie "zachodniej", świeckiej kulturze. Nie chcę, żeby w Polsce kiedykolwiek doszło do zamachu terrorystycznego, zwłaszcza dokonanego przez muzułmanina. Nie chcę, żeby w Polsce dochodziło do gwałtu czy innych przestępstw seksualnych, zwłaszcza dokonanych przez wrogich kulturowo migrantów.
Nie chcę horrendalnych, absurdalnych podatków klimatycznych, jak ETS, ETS2 czy ETS3. Nie chcę krzywdzącej dla zwykłych obywateli polityki klimatycznej Unii Europejskiej. Nie chcę szkodliwej umowy Unii Europejskiej z Mercosur, nie chcę niszczenia polskiego rolnictwa i biednienia Polaków, zwłaszcza tych słabszych. Nie chcę gorszej jakościowo i niebezpiecznej dla polskiego rynku żywności, która zapewne pojawiłaby się w Polsce przez skandaliczną umowę z krajami Mercosur.
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Cz maja 29, 2025 17:08 |
|
|
|
 |
george45
|
niewazny12 napisał(a): Karol Nawrocki nie jest politykiem PiS, jest tylko kandydatem obywatelskim[...]. Gdyby był politykiem PiS, można wnioskować, że jest patriotą, uczciwym, sumiennym, odpowiedzialnym, honorowym, pobożnym, rodzinnym et cetera, et cetera, kandydatem, kandydatem prezesa. Natomiast, jak piszesz "jest tylko kandydatem obywatelskim", to innymi słowy kandydat tłumu, a tłum jako taki jest brzydki, popełnił największe zbrodnie na świecie, ponieważ świat nie ma świadomości. To zbiorowa nieświadomość. Kogo zatem może zaproponować i wspierać tłum?
|
Pt maja 30, 2025 16:21 |
|
 |
niewazny12
|
Trollujesz?
Nie widzę ŻADNEGO powodu, aby głosować na kandydata Koalicji Obywatelskiej Rafała Trzaskowskiego.
Widzę MNÓSTWO powodów, żeby głosować na kandydata obywatelskiego popieranego przez PiS Karola Nawrockiego.
Nie chcę sprowadzania muzułmańskich migrantów do Polski! Nie chcę wdrażania zbrodniczej ideologii multi-kulti w Polsce! Nie chcę jakichkolwiek MUZUŁMAŃSKICH migrantów w Polsce!
|
Pt maja 30, 2025 16:32 |
|
|
|
 |
george45
|
Nie kochasz bliźniego?
|
Pt maja 30, 2025 16:46 |
|
 |
niewazny12
|
Kocham bliźniego. Nie chcę, żeby ktoś był potępiony na zawsze. Nawet dla Rafała Trzaskowskiego czy Władimira Putina nie chcę nieodwracalnego potępienia. Chciałbym, żeby nawet oni byli zbawieni bez końca, mimo wyjątkowo wielkich grzechów, jakich się dopuszczają. Ale to nie oznacza, że chcę, aby dopuszczali się oni zła i szkodzili innym!
|
Pt maja 30, 2025 17:26 |
|
 |
Guest
|
Ale glupoty piszecie...nie da się tego czytać.
|
N cze 01, 2025 13:37 |
|
 |
Witold33
|
Czy taki stan umysłow winą lektur szkolnych? Efektem Zaborów?
|
Pn cze 02, 2025 8:29 |
|
 |
Idący
|
niewazny12 napisał(a): Kocham bliźniego. Nie chcę, żeby ktoś był potępiony na zawsze. Nawet dla Rafała Trzaskowskiego czy Władimira Putina nie chcę nieodwracalnego potępienia. Chciałbym, żeby nawet oni byli zbawieni bez końca, mimo wyjątkowo wielkich grzechów, jakich się dopuszczają. Ale to nie oznacza, że chcę, aby dopuszczali się oni zła i szkodzili innym! Masz rację, bo największym dobrem człowieka jest zbawienia. Dlatego i w intencji tych, którzy nas nienawidzą trzeba się modlić. Trzeba dobrem odpłacać za zło. Ze złem trzeba walczyć. Nienawidzić zła. Ale tak, aby nigdy nienawiść do tego co ktoś czyni przekładała się na nienawiść do człowieka. Złoczyńcę też trzeba kochać i potępiać czynione przez niego zło.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
Pn cze 02, 2025 9:20 |
|
 |
mareta
|
Guest napisał(a): Ale glupoty piszecie...nie da się tego czytać. Przypuszczam, że wielu z nas pisze, nie czytając..... 
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn cze 02, 2025 9:54 |
|
 |
mareta
|
Nie ginie humor rodaków; pytają Trzaskowskiego ile godzin był prezydentem..... https://niezalezna.pl/humor/21238-bazur
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn cze 02, 2025 10:09 |
|
|
|