Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
Stanisław Adam napisał(a): Aha ! Uwierzę w tę przemianę:aniol:, gdy w Wyborczej na pierwszej stronie ujrzę twoje autodafe.
Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli
Pozdrawiam i kończę tę offtopicową wycieczkę
SC 
|
Śr mar 15, 2006 17:22 |
|
|
|
 |
Asia
|
ja mam bardzo wielu netowych znajomych, z wiekszoscia poznalam sie juz w realu <w gdansku, w wawie, w lublinie, w bydgoszczy, w toruniu  > i nie zaluje 
|
Śr mar 15, 2006 17:23 |
|
 |
angua
|
Stanisław Adam napisał(a): Jeszcze kilka takich świadectw i mój optymizm zostanie odbudowany. Czekam na następne ...
Dołączę się do tego szczytnego zamierzenia, jakim jest odbudowanie Twojego optymizmu
Też trochę osób z Forum już poznałam. Jeśli bywałam zaskoczona, to tylko pozytywnie. Rozczarowana nie byłam ani razu. A znajomości kwitną  I wiem, że mogę nie tylko umówić się na kawę, ale czeka na mnie dużo więcej - włącznie z noclegiem w zupełnie obcym mieście. Dziękuję 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Śr mar 15, 2006 17:34 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Angua - tylko proszę, nie namawiaj do nocowania u zupełnie obcych ludzi, bo to naprawdę jest mało bezpieczne. I naprawdę trafić można różnie
Stanisław - rozumiem, że po prostu chcesz jasno ostrzec.
Człowiek znany tylko z netu nie musi być tym, za kogo się podaje. I nie musi - niestety - zachować się przyzwoicie. I ani miejsce spotkania ani dowolne tytuły i zawody i aktywności, prawdziwe czy nie, niestety tego nie gwarantują. Ani ja, ani portal, nie sprawdzamy ludzi.
Ja mam dobre doświadczenia - ale wiem o złych. Wszystko jest kwestią rozsądku i wyboru między obawą a nadzieją, że będzie dobrze. Tylko ani o rozsądku ani o tej nadziei nie warto zapominać.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr mar 15, 2006 18:23 |
|
 |
Stanisław Adam
|
jot_ka:
Dokładnie odczytałaś moje intencje. Masz wielki dar zwięzłego ujmowania trudnych spraw. Myślę, że więcej i trafniej - w tym odgałęzieniu tematu - nic się nie doda. Każdy w wieku od lat -nastu do -sięciu został ostrzeżony.
Dziękuję.
PS. Nadzieję mam podreperowaną. Więcej nie trzeba. Są inni bardziej potrzebujący ...
Śr mar 15, 2006 18:46 |
|
|
|
 |
Incognito
|
 Re: Spotkanie w realu?
rozalka napisał(a): Przyszlibyście na takie spotkanie? Chcielibyście wypić kawę z kimś, z kim dyskutujecie na forum? 
Szczerze mówiąc to nie. Nie chodzi mi o to, że stanowczo tego nie chcę, tylko zwyczajnie mi na tym nie zależy.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Śr mar 15, 2006 21:05 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Na razie - już abstrachując od intencji (np. Incognito nie chce się spotkać) - to wszystko jest jeszcze w sferze gdybania. I dopóki nie dojdzie do jakichkolwiek konkretów, nie ma co zaczynać ostrzegać się przed sobą nawzajem (jako że nikt, albo większość, nie zna siebie live i nie wie nic o sobie). Przecież jesteśmy duzi i każdy ma swój rozum 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr mar 15, 2006 22:41 |
|
 |
yasmin
|
 Propozycja
Tomu ja proponuje Gdańsk:)))
Yasmin
_________________ Umiarkowani rabują światło, oni są gnilne owoce tego kontynentu.
|
Śr mar 15, 2006 22:47 |
|
 |
Spoonman
|
A ja Łódź, jest w centrum Polski i wszyscy mają relatywnie blisko 
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Cz mar 16, 2006 8:10 |
|
 |
Meg
|
|
Cz mar 16, 2006 13:59 |
|
 |
Spoonman
|
Owszem, ładniejszy, ale wygwizdów 
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Cz mar 16, 2006 14:03 |
|
 |
Llewella
|
Zamiast się przelicytowywać, dogadalibyście się regionalnie
Bo ze spotkania ogólnopolskiego to raczej nic nie wyjdzie. Nawet jeśli jakimś cudem ustalicie miejsce, termin większości nie będzie pasował... A w ogóle - czy ma sens masówa?
_________________ llewella
|
Cz mar 16, 2006 14:06 |
|
 |
Stanisław Adam
|
ToMu napisał(a): Przecież jesteśmy duzi i każdy ma swój rozum 
ToMu . . . . . . . . . .
No może i każdy swój ma, ale myślenie odstawia innym . . . . . .
Też niby duzi to jesteśmy, ale ... paskudnie głupiutcy . . . . .

Cz mar 16, 2006 14:08 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Wiecie ja nie widzę problemu aby osoby z Gdańska jakoś się spotkały, któregoś wieczoru w jakimś miłym miejscu - trzeba się tylko dogadać kiedy by wszystkim pasowało 
A co do masówki - będą w czerwcu urodziny portalu wiara.pl
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Cz mar 16, 2006 14:22 |
|
 |
Meg
|
Ja jednak w razie wypadku wolałabym nie mieć do czynienia z łódxkim pogotowiem 
|
Cz mar 16, 2006 14:27 |
|
|