Firefox - co, jak i dlaczego?
Autor |
Wiadomość |
Mieszek
|
no to stronka o tym jak pokombinować [czytaj przekombinować] w Firefoxsie:P
tutaj link:
http://pomoc.firefox.pl/1.0/tips.html
miłego babrania się w te klocki 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pt kwi 28, 2006 23:25 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
e no ludzie
odświerzam ten wątek
na wierch [jak to mówił swego czasu pewien gościu z gazeta.pl  ]
podajcie jakieś sztuczki no
|
Pt cze 02, 2006 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam nadzieje, że nie piszę czegoś co już ktoś napisał (bo nie czytałem całego wątku):
Polecam plug-in dta (DownThemAll) do ściągania dużej ilości plików z różnych stron www
Uwaga - jeśli zadamy mu 300 plików na raz to może się dość złośliwie uwiesić
|
Pt cze 02, 2006 13:20 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
A ja zauważyłem, że Ad-Block co jakiś czas się sam wyłącza...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt cze 02, 2006 14:30 |
|
 |
angua
|
ToMu napisał(a): Jeśli mogę coś zaproponować - polecam zainstalować z Roszerzeń również cóś takiego jak Flashgot . Cóż to jest  Jeśli ktoś używał programiku FLashGet - powinien wiedzieć. Rewelacyjny programik do ściągania, przyspieszacz. Nie trzeba nic więcej otwierać, żadnych programów - instalujesz Flashgota i pod prawym przyciskiem możesz ściągać dany element (link), albo też wszystkie pliki powiązane do danej strony 
Ratunku! Co się z tym robi? Zainstalowałam to, a ono twierdzi, że "nie wykryto menedżera pobierania". Zainstalowałam więc jeszcze Free Download Menager, bo z listy wynikało, że można. Ale sytuacja jak była beznadziejna, tak jest dalej. Niech mi ktoś pomoże, no 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pt cze 02, 2006 17:25 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Bo musisz mieć FlashG eta
Ściągnij np. z http://www.flashget.com/en/download.htm - i powinno Ci działać 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pt cze 02, 2006 17:30 |
|
 |
angua
|
W międzyczasie się wkurzyłam i odinstalowałam tego FlashGota  :D:D Dobry program powinien być obsługiwalny nawet przez blondynki  :D
Zainstalowałam dta szalonego  Wymagało to aktualizacji FF, ale to tylko dobrze
Już działa
Szalony - dzięki
ToMu - również 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pt cze 02, 2006 18:09 |
|
 |
Mieszek
|
ja używam Firefox-owego pobieracza [menadżer pobierania plików to się nazywa i jest wbudowane w przeglądarkę]
i nie narzekam
czasem tylko wcisnie mi się na siłę wbudowany z Micsrosoftu pobieracz gdy ktoś skieruje na stronę do pobrania przez IE
są takie wypadki heh
ale ogólnie jest ok
FlashGeta nie używam już hoho czasu
za to Firefoxowego FlashGota czy jak mu tam idzie [nawet niepamiętam hehe  ] odinstalowałem
też hoho czasu temu 
|
Pt cze 02, 2006 19:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt cze 02, 2006 20:07 |
|
 |
ToMu
|
Nie znoszę pobierarki Firefoxowej... Szlag mnie trafia, jak mi się to włącza 
|
Pt cze 02, 2006 20:42 |
|
 |
angua
|
Ja tak naprawdę potrzebowałam czegoś, co by mi pozwoliło ściągnąć np. wszystkie zdjęcia z danej strony, ale niewykluczone, że i przy pojedynczym pliku okaże się pomocne  Grunt, że jest 
|
Pt cze 02, 2006 23:44 |
|
 |
ToMu
|
TYm bardziej, że FlashGet zaimplementowany do Firefoxa (pod prawym klawiszem mysyz masz opcję "ściągnij wszystko") odpowiadałby Towim potrzebom 
|
So cze 03, 2006 8:03 |
|
 |
angua
|
W DTA też mam  :D
I o to chodzi 
|
So cze 03, 2006 10:32 |
|
 |
Mieszek
|
ostatnio zrobiłem czystkę w Firefox-sie
skasowałem wszystko z
C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\9pc1mvww.default\extensions
i mi sie coś spsuło
musiałem instalować od nowa je
a chciałem tylko znaleźć te co mi firefoxa pogrążyło w zamyślenie
siak czy owak już zainstalowałem kilka i na nich się zatrzymam
bo im więcej tego jest tym Firefox bardziej muli
zresztą przy 256 MB ramu i tak wszystko mi muli niesamowicie haha...
zwiększyłem wykorzystanie RAMu na więcej % i dopiero się po tym uruchamia plik wymiany ale...
i tak jeszcze trochę i będzie trzeba płakać o to że ten swiat jest niesprawiedliwy jedni mają 1GB RAM- a inni tylko 256 
|
Pn cze 05, 2006 15:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No nie dziw sie, ze "cos sie spsulo" skoro skasowales wszystkie rozszerzenia do FF.
No popatrz. A mi na 256 na lapku dziala wszystko idealnie. I to bez pliku wymiany. Nawet serwerek www/ftp.
Crosis
|
Wt cze 06, 2006 6:47 |
|
|
|