Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 84  Następna strona
 Nasze zbawienie 
Autor Wiadomość

Post Re: Nasze zbawienie
adaBRD napisał(a):
Marek_Piotrowski napisał(a):
(...)

Daruj sobie te sady...Fotel sedziego juz dawno jest zajety...

Kazdy odpowie za swoje...

A jesli dla ciebie klamstwa i bluznierstwa Pawla sa objawieniem Boga to czyn dalej swoja forumowa powinnosc...i wybieraj sie do swojego nieba...

Dobranoc.
No proszę, Marka posługującego się uznaną argumentacją Kościoła, @ada wysyła do "swojego nieba", a swoją "autorską teologię", pewnie uważa za obiektywnie uzasadnioną. Tak więc zgodność z nauką Kościoła, jest dla @ady wyrazem "swojego" poglądu, a prywatność własnych dziwnych opinii, zyskuje status obiektywizmu.
Ciekawostką jest, że całkiem niedawno powoływała się na osobę Marka, jako na autorytet, a teraz zarzuca mu posiadanie "swojego nieba". No ale minęło w końcu kilka godzin, czas na zmianę opinii o 180 stopni. U niektórych normalna praktyka. :D

Inną ciekawostką jest, uprzednie powoływanie się @ady, na autorytet Biblii, a krytykowanie Tradycji i Kościoła.

Ciekawostką jest w tym momencie owa Biblia @ady, do której na przykład listów i autorytetu św. Pawła @ada nie zalicza - a które są jej integralną częścią - uważając za sprzeczne z nauką (?) Jezusa. Widać więc, że Biblia @ady, jest nieco okrojona.

Może @ada mogłaby poinformować dyskutantów, o "spisie treści" własnej Biblii, żeby mogli wiedzieć, z czym mają do czynienia w dyskusji. Warto by się też określić co do grupy wyznaniowej, czy chociażby jakiejś sekty, to też pomogło by wszystkim w usystematyzowaniu i zrozumieniu poglądów rozmówcy.

Wt gru 13, 2016 8:22
Alus napisał(a):
adaBRD napisał(a):
A Marka prosze o wypowiedz, czy Pawel i Jezus przekazywali te sama nauke...

Odpowiedział nie po linii Ady czym podpadł jak wszyscy inni :D .....Ada też z Biblii wyczytałaś o różnych niebach, dla każdego wedle jego osobistego upodobania :diabel:

Marka odpowiedz, jak i twoja a takze pozostalych liderow tego forum zupelnie mi wystarczaja.

Ja ich nie potrzebuje ani do potwierdzenia moich racji ani waszych racji. To w ogole nie ma znaczenia.

Mnie nie obchodza ani wasze uczynki ani wasza wiara.

Ja szukam PRAWDY, ktora jest warunkiem zbawienia.

Tu wsrod was jej nie znajduje. To przykre musiec stwierdzic, a tak wlasnie sie stalo, ze ziarno Prawdy rzucone przez Jezusa i Jego uczniow nie mialo szans rozwinac sie i dojrzec do zniwa bo pozwoliliscie, zeby "kakol" (chwast) pawlowego klamstwa zagluszyl wzrost pszenicy (ziarna prawdy)

Krzyczycie, ze jestescie chrzescijanami, wy katolicy i protestanci...Klocicie sie...walczycie ze soba...

Sami musicie odpowiedziec sobie na pytanie czy macie prawo nazywac sie dziecmi bozymi, spelniajacymi wole Boga Ojca tak jak Syn Bozy.

Ja sprawdzam co czytam i skad to pochodzi...poniewaz Jezus nakazal byc czujnym...

I nie pisz bzdur w stylu, ze ktos mi podpadl czy nie podpadl...Ja nie przyszlam was osadzac, bo to nie moja rzecz...Co mam wam jeszcze powiedziec...?...Ze naleze do jakiejs sekty...?
Kilka razy napisalam, ze nie naleze...ze jestem ochrzczona katoliczka na co nie mam wplywu...i co jest mi ostatecznie obojetne...to nie jest moja decyzja...

Mnie interesuje zawartosc Prawdy w nauce KK ktora mnie karmiono...tak, ze prawie umarlam z
glodu...Gdyby nie moj silny duchowy instynkt samozachowawczy pewnie bym juz duchowo nie istniala...byla martwa... jak mowi Slowo Boze

Jesli nie rozumiesz o czym pisze to powiedz to...nie drwij i nie zachowuj sie jak oprawcy Jezusa zanim go wystawili na posmiewisko i zamordowali jak przestepce...

Ja nie jestem Jezusem...ale tez nie jestem przestepca...

Pozdrawiam cie w Duchu i Prawdzie
PS

Cytuj:
.Ada też z Biblii wyczytałaś o różnych niebach, dla każdego wedle jego osobistego upodobania :

Slowo Boze mowi, ze kazdy otrzyma wedlug swoich uczynkow, choc Pawel jak i KK ,opierajacy swa nauke na naukach Pawla, drwia z tego i radza sie tym nie przejmowac...najczestszym przykladem jest dla was lotr, ktorego nazwaliscie sobie dobrym...

Wasza sprawa...Byc moze i wam sie uda, tak jak temu lotrowi (dobremu)...

Wt gru 13, 2016 10:29
To co jest dla ciebie zrodlem Prawdy?
Tradycja nie, Pismo swiete nie, wiec co? Czyjes opracowania? Wlasne pomysly na wiare?

Wt gru 13, 2016 10:52
Śmieszne jest to, że ada sama potępiając wszystkich chrześcijan i uznając się za jedyny autorytet w sprawie wiary, jednocześnie krytykuje chrześcijan, że się między sobą spierają. Choć ich spory w porównaniu z wymysłami ady zdają się drobnymi sprzeczkami.

Tak z głupia frant zapytam - Ewangelię wg św. Łukasza uznajesz?

Wt gru 13, 2016 10:54
Jest piękna scena w Ewangelii: spotkanie Jezusa z Piłatem. Piłat pyta Jezusa o to czym jest prawda. Jakiego argumentu użył Jezus, by przekonać Piłata?

Wt gru 13, 2016 10:58

Żadnego.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt gru 13, 2016 11:07
Chwat, Kael , Zefciu...

Cytuj:
Może @ada mogłaby poinformować dyskutantów, o "spisie treści" własnej Biblii, żeby mogli wiedzieć, z czym mają do czynienia w dyskusji. Warto by się też określić co do grupy wyznaniowej, czy chociażby jakiejś sekty, to też pomogło by wszystkim w usystematyzowaniu i zrozumieniu poglądów rozmówcy.

Cytuj:
To co jest dla ciebie zrodlem Prawdy?
Tradycja nie, Pismo swiete nie, wiec co? Czyjes opracowania? Wlasne pomysly na wiare?

Cytuj:
Tak z głupia frant zapytam - Ewangelię wg św. Łukasza uznajesz?

Drodzy" bracia i sostry chrzescijanie "

Caly czas pobytu na tym forum mowie wam kim jestem i czego tu szukam...a wy caly ten czas robicie sobie z tego dobre jaja...

Dzieki za wasze wskazowki....

Wt gru 13, 2016 11:09
adaBRD nie udawaj, bo nie interesuje cię co inni piszą. Ludzie próbują ci pokazać, że św. Paweł nie głosi nic nowego, Ty nawet tego nie czytasz.
Piszesz, że nie uznajesz św. Pawła, nie uznajesz 2 listu Piotra. Co z Dziejami Apostolskimi, gdzie masz opis powołania Pawła, też fałsz? Czy z NT uznajesz coś poza Ewangeliami?

Wt gru 13, 2016 11:16

I tak jest cały czas.
Na próby sprowadzenia problemu do konkretu, otrzymuje się odpowiedź, że mówisz nam kim Ty jesteś. Niestety nie o Ciebie tu chodzi, ale o Twoje poglądy.

Co do poglądów, to interesujący może być pogląd na wypełnianie przykazań, które nakazuje Jezus (bo to uznajesz jako autorytet).

Wypełnianie których przykazań uznajesz? Wg prawa Mojżesza, może tylko Dekalogu, a może jeszcze coś innego..? Jak wiadomo Jezus był praktykującym żydem, czy Ty w związku z tym, chodzisz np. do synagogi?

Co z odpowiedzią na pytanie @zefcia?

Wt gru 13, 2016 11:26
kacperek29 napisał(a):
adaBRD nie udawaj, bo nie interesuje cię co inni piszą. Ludzie próbują ci pokazać, że św. Paweł nie głosi nic nowego, Ty nawet tego nie czytasz.
Piszesz, że nie uznajesz św. Pawła, nie uznajesz 2 listu Piotra. Co z Dziejami Apostolskimi, gdzie masz opis powołania Pawła, też fałsz? Czy z NT uznajesz coś poza Ewangeliami?

Kacperku, zanim zaczniesz snuc swoje przypuszczenia skorzystaj z informacji o autorstwie 2. Listu Piotra i Dziejow Apostolskich tez...W ogole doinformuj sie...nie tylko u Marka P... Porownaj sam tresc Listow Pawla z Nauka calego NT i ST...Informacji dzis nie brakuje...Bogu dzieki...

Jesli zalezy ci na zbawieniu, to szukaj Prawdy, ktora cie tam doprowadzi...I badz czujny, zeby cie wilki nie zezarly....

To nie jest zadanie na chwile....Lecz na cale zycie... :)

Wt gru 13, 2016 11:31
Czyli Ada po prostu troluje, unika odpowiedzi na konkretne pytania i tylko rozmowcow poucza jacy to oni glupi i naiwni, ze wierza Slowu Bozemu. I sobie go nie okrolili na skale rozumu Ady.

I ty sie moderacji i na moderacje skarzysz?

Wt gru 13, 2016 11:39

Komedia :D korzystajmy z informacji o autorstwie listu św. Piotra i Dziejów Apostolskich pełną piersią

w internecie nie brakuje takich informacji, zwłaszcza na stronach o latających spodkach i tym podobnych, można się doedukować

Wt gru 13, 2016 11:40
chwat napisał(a):
I tak jest cały czas.
Na próby sprowadzenia problemu do konkretu, otrzymuje się odpowiedź, że mówisz nam kim Ty jesteś. Niestety nie o Ciebie tu chodzi, ale o Twoje poglądy.

Co do poglądów, to interesujący może być pogląd na wypełnianie przykazań, które nakazuje Jezus (bo to uznajesz jako autorytet).

Wypełnianie których przykazań uznajesz? Wg prawa Mojżesza, może tylko Dekalogu, a może jeszcze coś innego..? Jak wiadomo Jezus był praktykującym żydem, czy Ty w związku z tym, chodzisz np. do synagogi?

Co z odpowiedzią na pytanie @zefcia?

To samo ,co z odpowiedzia na moje wczorajsze pytania...

Wt gru 13, 2016 11:49

Co, nie widzisz moich postów?

Wt gru 13, 2016 11:53
chwat napisał(a):
Komedia :D korzystajmy z informacji o autorstwie listu św. Piotra i Dziejów Apostolskich pełną piersią

w internecie nie brakuje takich informacji, zwłaszcza na stronach o latających spodkach i tym podobnych, można się doedukować

Tak , Chwat...Pod latarnia zrobilo sie ciemno...Dlatego trzeba spod niej wyjsc na swiatlo dzienne...Nabrac dystansu...zobaczyc wszystko z innej perspektywy...zeby nie ugrzeznac do reszty w blocie...

Wt gru 13, 2016 11:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1254 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 84  Następna strona