Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 12:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 45  Następna strona
 Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku 
Autor Wiadomość
Post Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
homo_homini_canis_est napisał(a):
@ Alus,
Prawda Cię wyzwoli ;)

A Jezus jest Panem Świata i Wszechświata :)
Choćbyś się nie wiem jak upierała, to nie ma ani jednego miejsca w stworzonym świecie, nad którym Jezus by nie panował ;)

Nie zapominaj , że nad Tobą też - tak się zastanawiam czy potrafiłbyś wyrzec się - swojej bioenergii
Czy Jesteś w stanie z takich działać zrezygnować - takie nic nie znaczące małe pytanko bo o ile dobrze rozumiem, Jesteś niezły w te klocki - a gdybyś tak z tego cudu natury zrezygnował - hmm - ciekawa jestem skutków

Wt paź 02, 2012 2:43
Jak narazie nie zmieniam zdania -" Bioenergia jest działaniem przeciwko człowiekowi "

Wt paź 02, 2012 2:47
Uwagi osobiste oraz te zahaczające o zniesławienie usunęłam. Następne nagrodzę ostrzeżeniami.

Wt paź 02, 2012 7:39

Teraz to mi Szatan za to już nie odpuści ...
Jednak w końcu jestem tu dla prawdy, a nie dla siebie...
Króluj nam Chryste !!

Panie homo... doradzam zaprzestanie walki z szatanem (jednym z Wielkich Przegranych) oraz ufnę zwrócenie się o pomoc do Boga w modlitwie o uwolnienie, gdyż wtedy wygrasz napewno.

http://www.katolik.pl/modlitwa-o-uwolni ... z.html?s=2

Bardzo trudno uwolnić się od takiego magicznego pojmowania świata, podobnie jak kuzynowi Froda od myśli o pierścieniu. Nawet ja sam obecnie mam z tym problem. A co np sądzicie o orgonicie? Sam z pewną ostrożnością testuję, obmadlam tą sprawę, i wydaje mi się że istnieje ta energia orgonowa, tylko wiedza na jej temat nie jest podana masom.

http://chem-trails-everyday.blogspot.co ... ction.html

Wt paź 02, 2012 8:59
zbanowany na stałe

biznes-info napisał(a):
Teraz to mi Szatan za to już nie odpuści ...
Jednak w końcu jestem tu dla prawdy, a nie dla siebie...
Króluj nam Chryste !!

Panie homo... doradzam zaprzestanie walki z szatanem (jednym z Wielkich Przegranych) oraz ufnę zwrócenie się o pomoc do Boga w modlitwie o uwolnienie, gdyż wtedy wygrasz napewno.

http://www.katolik.pl/modlitwa-o-uwolni ... z.html?s=2

Bardzo trudno uwolnić się od takiego magicznego pojmowania świata

Biznes - info, walka z Szatanem trwa, czy tego chcesz czy nie, czy się w nią angażujesz czy nie.
Zapominasz o jednej rzeczy, to walka Chrystusa i to On w tej walce zwycięży.
Człowiek jest w tej walce pomocnikiem Chrystusa, albo Szatana.
Baczcie, byście stawali po właściwej stronie - nawołuje Jezus i w ślad za Nim, świątobliwi ludzie.
Bo Szatan będzie was zwodził i oznajmiał: Oto tu jestem, ja, wasz Pan" - a ludzie uwiedzeni tym głosem będą występować w obronie Szatana przeciwko Chrystusowi.

Biznes - info i porzuć widzenie moralności na wzór Kalego i swoiste pojmowanie rzeczywistości:

Jeśli Alus uważa, że władcą świata jest Szatan to jest dobrze,
a jeśli homo_homini_canis_est uważa, że władcą świata jest Chrystus, to ma magiczne pojmowanie świata ;)

Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię !!
Otwórzcie drzwi Chrystusowi, nie lękajcie się !!
Króluj nam Chryste !!

Wt paź 02, 2012 10:22
(31) Teraz odbywa się sąd nad tym światem. Teraz władca tego świata zostanie precz wyrzucony. (32) A Ja, gdy zostanę nad ziemię wywyższony, przyciągnę wszystkich do siebie. (33) To powiedział zaznaczając, jaką śmiercią miał umrzeć. (34) Na to tłum Mu odpowiedział: Myśmy się dowiedzieli z Prawa, że Mesjasz ma trwać na wieki. Jakżeż Ty możesz mówić, że potrzeba wywyższyć Syna Człowieczego? Któż to jest ten Syn Człowieczy?
Ew. Jana 12:28-34, Biblia Tysiąclecia

(27) Pokój zostawiam wam, pokój mój daję wam. Nie tak jak daje świat, Ja wam daję. Niech się nie trwoży serce wasze ani się lęka. (28) Słyszeliście, że wam powiedziałem: Odchodzę i przyjdę znów do was. Gdybyście Mnie miłowali, rozradowalibyście się, że idę do Ojca, bo Ojciec większy jest ode Mnie. (29) A teraz powiedziałem wam o tym, zanim to nastąpi, abyście uwierzyli, gdy się to stanie. (30) Już nie będę z wami wiele mówił, nadchodzi bowiem władca tego świata. Nie ma on jednak nic swego we Mnie. (31) Ale niech świat się dowie, że Ja miłuję Ojca, i że tak czynię, jak Mi Ojciec nakazał. Wstańcie, idźmy stąd!
(15) 01 Ja jestem prawdziwym krzewem winnym, a Ojciec mój jest tym, który uprawia. (2) Każdą latorośl, która we Mnie nie przynosi owocu, odcina, a każdą, która przynosi owoc, oczyszcza, aby przynosiła owoc obfitszy. (3) Wy już jesteście czyści dzięki słowu, które wypowiedziałem do was.

Ew. Jana 14:27-15:3, Biblia Tysiąclecia

(8) On zaś, gdy przyjdzie, przekona świat o grzechu, o sprawiedliwości i o sądzie. (9) O grzechu - bo nie wierzą we Mnie; (10) o sprawiedliwości zaś - bo idę do Ojca i już Mnie nie ujrzycie; (11) wreszcie o sądzie - bo władca tego świata został osądzony. (12) Jeszcze wiele mam wam do powiedzenia, ale teraz /jeszcze/ znieść nie możecie. (13) Gdy zaś przyjdzie On, Duch Prawdy, doprowadzi was do całej prawdy. Bo nie będzie mówił od siebie, ale powie wszystko, cokolwiek usłyszy, i oznajmi wam rzeczy przyszłe. (14) On Mnie otoczy chwałą, ponieważ z mojego weźmie i wam objawi.
Ew. Jana 16:8-14, Biblia Tysiąclecia

Wt paź 02, 2012 10:48
Cytuj:
Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię
Otwórzcie drzwi Chrystusowi, nie lękajcie się
Króluj nam Chryste

A przede wszystki zacznijcie od tego by odrzucic wiare w demoniczna energię i nie zajmowac sie pseudoleczeniem ludzi jako bioenergoterapeuci. Nie poddawajcie sie tak łatwo Szatanowi i pomnijcie na słowa:

Wtedy jeśliby wam kto powiedział: "Oto tu jest Mesjasz" albo: "Tam", nie wierzcie! Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych. Oto wam przepowiedziałem. Jeśli więc wam powiedzą: "Oto jest na pustyni", nie chodźcie tam!; "Oto wewnątrz domu", nie wierzcie! Albowiem jak błyskawica zabłyśnie na wschodzie, a świeci aż na zachodzie, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego. Gdzie jest padlina, tam się i sępy zgromadzą. ( Mt 24, 23-28 )

Wt paź 02, 2012 10:51
zbanowany na stałe

Cytuj:
(13) Gdy zaś przyjdzie On, Duch Prawdy, doprowadzi was do całej prawdy. Bo nie będzie mówił od siebie, ale powie wszystko, cokolwiek usłyszy, i oznajmi wam rzeczy przyszłe. (14) On Mnie otoczy chwałą, ponieważ z mojego weźmie i wam objawi.
Ew. Jana 16:8-14, Biblia Tysiąclecia

Duch Prawdy dawno przyszedł.
Oświeceni zostali wszyscy, którzy w Niego uwierzyli. Odkrywamy bardzo mozolnie całą prawdę o Bogu i stworzeniu, bo nie w pełni jesteśmy otwarci na Ducha Świętego. Wielu z nas wręcz grzeszy przeciwko Niemu, zaprzeczając Bożej Prawdzie, objawionej przez Jezusa w Ewangelii.

MARIEL, czy Jezus używając sformułowania "władca tego świata" stwierdzał, prawo Szatana do władania światem? Alus wielokrotnie się wypowiadając w tej sprawie, uważa, że tak. Konsekwencją takiego poglądu są jej działania, oddalające potrzebę pracy ludzi nad wywyższeniem Jezusa Chrystusa na Króla ... Alus walczy przeciwko uznaniu Jezusa za Króla Polski.

Ja uważam dokładnie odwrotnie.
Jezus, mówiąc "władca tego świata", zawsze mówi ze smutkiem i z dystansem. Jednocześnie podkreśla że to On, Syn Człowieczy jest tym władcą, tylko nie jest jeszcze wywyższony.
Potrzeba Jezusa wywyższyć. I to ludzie mają zrobić. Część z tego dzieła wywyższenia - ukrzyżowanie Jezusa - ludzie już dokonali. Czeka do wykonania druga część - uznanie Jezusa za Króla i władcę wszystkiego, co istnieje, wszystkiego co jest stworzone. Króla Polski - oczywiście także i w szczególności.

Jezus jest faktycznym władcą tego świata, tyle, że wciąż przez ludzi nieuznawanym.
Ludzie wolą uznawać Szatana.
- taki jest wydźwięk Ewangelii.

Wt paź 02, 2012 12:05
MARIEL, czy Jezus używając sformułowania "władca tego świata" stwierdzał, prawo Szatana do władania światem? Alus wielokrotnie się wypowiadając w tej sprawie, uważa, że tak.

Wskaż mi ten post, w którym Alus uważa, że Jezus "stwierdza prawo Szatana do władania światem" bo być może przeoczyłam.

Wt paź 02, 2012 12:39

Biznes - info, walka z Szatanem trwa, czy tego chcesz czy nie, czy się w nią angażujesz czy nie.
Zapominasz o jednej rzeczy, to walka Chrystusa i to On w tej walce zwycięży.
Człowiek jest w tej walce pomocnikiem Chrystusa, albo Szatana.

Pamiętam, tego faktu nawet na chwilę nie straciłem z widoku. Ja wolę jednak określenie że człowiek jest "polem walki", a nie pomocnikiem. Może pomocnikiem, ale mało użytecznym, który dobrze jak nieprzeszkadza.

Biznes - info i porzuć widzenie moralności na wzór Kalego i swoiste pojmowanie rzeczywistości:

Jeśli Alus uważa, że władcą świata jest Szatan to jest dobrze,
a jeśli homo_homini_canis_est uważa, że władcą świata jest Chrystus, to ma magiczne pojmowanie świata ;)

O rany, do dziś nie wiedziałem że posiadam takie wiedzenie moralności na wzór Kalego. Szczerze czuję się zaskoczony :shock:

Wt paź 02, 2012 12:49
zbanowany na stałe

MARIEL napisał(a):
MARIEL, czy Jezus używając sformułowania "władca tego świata" stwierdzał, prawo Szatana do władania światem? Alus wielokrotnie się wypowiadając w tej sprawie, uważa, że tak.

Wskaż mi ten post, w którym Alus uważa, że Jezus "stwierdza prawo Szatana do władania światem" bo być może przeoczyłam.

Alus wielokrotnie podkreśla to prawo, kiedyś kłóciła się bardzo konkretnie o to, w temacie dotyczącym Jezusa Chrystusa - Króla Polski. W kłótni odmawiała tego prawa Jezusowi Chrystusowi, bo władcą tego świata jest Szatan, a Jezus to dopiero wtedy, jak ponownie nadejdzie. Tak przynajmniej zrozumiałem. Z tym stanowiskiem zdecydowanie się nie zgadzam.

Nie wiem czy to znajdę, bo dyskusja była dość gorsząca, a moderacja przecież wycina czasem posty gorszące. Podejmę jednak starania, by to odnaleźć.

Wt paź 02, 2012 12:52
Cytuj:
Alus walczy przeciwko uznaniu Jezusa za Króla Polski.

Kolejny raz posługujesz sie kłamstwem i manipulacja!!! to juz przekracza wszelkie granice.
Wszystkie moje "podpisy" dotyczące Ciebie podtrzymuję i uważam za prawdziwe. Zlikwidowałem je jedynie na prośbę moderacji.....ale pewnie wrócą.

Alus nigdy nie zwalczała tego co sugerujesz. Jest jedynie przeciwna chorym pomysłom niejakiego Natanka i jego zwolenników.

Jednak widząc Twoje wpisy....widzę także co robi z umysłem wiara w "kosmiczne energie" i promowanie diabelskich sztuczek pod nazwa "bioenergoterapia"....degeneruje go.

Wt paź 02, 2012 12:58
MARIEL napisał(a):

Alus wielokrotnie podkreśla to prawo, kiedyś kłóciła się bardzo konkretnie o to, w temacie dotyczącym Jezusa Chrystusa - Króla Polski. W kłótni odmawiała tego prawa Jezusowi Chrystusowi, bo władcą tego świata jest Szatan, a Jezus to dopiero wtedy, jak ponownie nadejdzie. Tak przynajmniej zrozumiałem. Z tym stanowiskiem zdecydowanie się nie zgadzam.

Nie wiem czy to znajdę, bo dyskusja była dość gorsząca, a moderacja przecież wycina czasem posty gorszące. Podejmę jednak starania, by to odnaleźć.

Nic na to nie poradzę, ze Ty masz ewidentne problemy ze zrozumieniem czytanego teksu :(

Wt paź 02, 2012 12:59
Homo_homini proszę Cię o wskazanie tego postu Alus, z którego ma wynikać,
że "Jezus stwierdził prawo Szatana do władania światem" albo
zaprzestanie kontynuowania tego tematu, bo robi się kolejny off-top.

Wt paź 02, 2012 13:04
zbanowany na stałe

To zanim mnie zbanujecie, powiem może najważniejsze słowa, dla których tu i w ogóle w świecie jestem:

Jezus Jest prawdziwie Synem Bożym, Panem wszelkiego Stworzenia, Świata i Wszechświata.

Wt paź 02, 2012 13:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 45  Następna strona