Autor |
Wiadomość |
chwat
|
 Re: Nasze zbawienie
adaBRD napisał(a): chwat napisał(a): Może kwestia koloru czcionki, nie jest tak istotna. W oryginale dostępnym tu: http://www.zbawienie.com/Pawel-zakon.htmtekst został zaprezentowany w wersji czarno-białej. Wydaje się, że "dowody" przedstawione przez @adę, są identyczne co do przecinka, z wersją niejakiego Henryka Kubika, autora strony: http://www.zbawienie.com/Różnica występuje jedynie w sformatowaniu oryginalnej strony, w dwie pionowe tabele. No i co, Chwat...? Skoro mnie wyreczyles, to ja juz nie musze podawac zrodel i bibliografii...Z twojej strony wyszla inicjatywa, zeby zrobic przerwe...a zrodla podaje sie na koncu...W moim zamysle bylo przedyskutowac z wami te zestawienia Kubika, jako, ze wydaja sie logiczne i rzeczowe...no i niestety, jesli sa prawdziwe, to postawia moje chrzescijanstwo na glowie... Jak wiecie takich zestawien jest mnostwo w sieci...Dlaczego macie do nich tak wrogie nastawienie...? @ada, chyba pora, żebyś zapoznała sie z regulaminem
_________________ Jeżeli Boga nie ma, to co jest?
|
Wt gru 13, 2016 19:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): AdaBRD, nawet gdybyśmy mogli, nie przywrócilibyśmy formatowania. Forum służy do rozmów i naszym obowiązkiem jest dbanie o to, aby w miarę komfortowo można je było tutaj prowadzić. Czy to jest wasza ostateczna decyzja...?
|
Wt gru 13, 2016 19:17 |
|
 |
chwat
|
Prawdopodobnie nie jest to ostateczna decyzja i zostanie ona nieco zmodyfikowana
|
Wt gru 13, 2016 19:21 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
adaBRD napisał(a): Soul33 napisał(a): AdaBRD, nawet gdybyśmy mogli, nie przywrócilibyśmy formatowania. Forum służy do rozmów i naszym obowiązkiem jest dbanie o to, aby w miarę komfortowo można je było tutaj prowadzić. Czy to jest wasza ostateczna decyzja...? Czy to jest Twoje ostatnie, niepotrzebne pytanie?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt gru 13, 2016 19:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): Idziesz do kościoła na Mszę św.? Idziesz. Po co, skoro możesz modlić się w każdym miejscu: w lesie, w górach, na łące itp. Po co idziesz do kościoła, skoro to nie jest dom Boży? Może jeszcze nie przyjmujesz Jezusa w Najświętszym Sakramencie, a jesz ciastko?  Możemy modlić się w każdym miejscu, bo Bóg jest wszędzie i zawsze nas słyszy. Spotykamy się z innymi braćmi w wierze, by wspólnie wielbić Imię Pana. By wzajemnie się wspomagać i umacniać w wierze. Jezus powiedział: gdzie dwoje się modli, ja będę między nimi.
|
Wt gru 13, 2016 19:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): adaBRD napisał(a): Soul33 napisał(a): AdaBRD, nawet gdybyśmy mogli, nie przywrócilibyśmy formatowania. Forum służy do rozmów i naszym obowiązkiem jest dbanie o to, aby w miarę komfortowo można je było tutaj prowadzić. Czy to jest wasza ostateczna decyzja...? Czy to jest Twoje ostatnie, niepotrzebne pytanie? To zalezy od twojej decyzji.
|
Wt gru 13, 2016 19:29 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Proponuję, żebyś wróciła do tematu. Rzeczowo i bez radosnego malowania. Wielu użytkowników nadal oczekuje na Twoje rzeczowe odpowiedzi.
|
Wt gru 13, 2016 19:31 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
wybrana napisał(a): Możemy modlić się w każdym miejscu, bo Bóg jest wszędzie i zawsze nas słyszy. Spotykamy się z innymi braćmi w wierze, by wspólnie wielbić Imię Pana. By wzajemnie się wspomagać i umacniać w wierze. Jezus powiedział: gdzie dwoje się modli, ja będę między nimi.
Protestanci ewangelikalni i owszem, bo już ewangeliccy niezupełnie. Oni także karmią się Słowem oraz Ciałem i Krwią Chrystusa, chociaż nie uznają transsubstancjacji. Jednakże wierzą, że w momencie przyjmowania Komunii jest to Ciało i Krew Chrystusa. Wątpią w to tylko wszelkiej maści wynalazki/samozwańcze Kościoły tudzież wybrana. medieval_man napisał(a): Proponuję, żebyś wróciła do tematu. Rzeczowo i bez radosnego malowania. Wielu użytkowników nadal oczekuje na Twoje rzeczowe odpowiedzi.
To oczekiwanie jest bez wiary w rzeczowość ady, a jedynie próba nakłonienia jej do refleksji nad swoja głupota.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Wt gru 13, 2016 19:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Proponuję, żebyś wróciła do tematu. Rzeczowo i bez radosnego malowania. Wielu użytkowników nadal oczekuje na Twoje rzeczowe odpowiedzi. Calkiem ekologiczna ta twoja propozycja...Pomysle chwile o tym... A ty w tym czasie przemysl swoja ostateczna decyzje...
|
Wt gru 13, 2016 19:37 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Skoro jest ostateczna to nie wymaga już przemyślenia. 
|
Wt gru 13, 2016 19:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Skoro jest ostateczna to nie wymaga już przemyślenia.  Jestes tego pewien...?
|
Wt gru 13, 2016 19:45 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Wt gru 13, 2016 19:46 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
adaBRD napisał(a): medieval_man napisał(a): Skoro jest ostateczna to nie wymaga już przemyślenia.  Jestes tego pewien...? Proszę o zajmowanie się w tym temacie tylko właściwym tematem. Rzeczowo. Wszelkie inne uwagi do mnie proszę kierować na PM
|
Wt gru 13, 2016 19:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): adaBRD napisał(a): medieval_man napisał(a): Skoro jest ostateczna to nie wymaga już przemyślenia.  Jestes tego pewien...? Proszę o zajmowanie się w tym temacie tylko właściwym tematem. Rzeczowo. Wszelkie inne uwagi do mnie proszę kierować na PM Ja nie mam wiecej uwag, wiec nie bedzie PM...A jesli ty masz jeszcze cos do powiedzenia ,to tylko tu i tylko teraz...
|
Wt gru 13, 2016 20:02 |
|
 |
chwat
|
Przecież teksty które zaprezentowałaś, zwyczajnie ukradłaś i jeszcze masz jakieś pretensje, wiedząc że to nie Ty jesteś autorką?
Trzeba mieć tupet...
|
Wt gru 13, 2016 20:07 |
|
|
|