Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 6:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
 Bojkot olimpiady, euro, mundialu... 
Autor Wiadomość

Post Re: Bojkot olimpiady, euro, mundialu...
Dlatego właśnie biznes się kręci i ludzie płacą słono za bilety, a inni niszczą sobie zdrowie dla wyników. Sport wyczynowy daje publiczności przyjemność. Cesarz rzymski wiedział, że biednym potrzeba dać igrzysk i chleba. A za meczyk w telewizji też zapłaciłaś tyle,że nie bezpośrednio

Wt cze 05, 2012 17:41

Johnny99 napisał(a):
@niewazny12: jak chcesz sobie odmówić oglądania Euro, żeby się umartwić, to świetnie. Ale po co rozgłaszasz o tym na forum?

Żeby i innych zachęcić do tej stosunkowo prostej (w porównaniu z dawniej występującymi) formy ascezy. Dziś nie chcę nawet spojrzeć na wielki mecz otwarcia.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Pt cze 08, 2012 7:21

@ niewazny12

Zacznij od siebie i od ascezy na nieco innym poziomie.
Otóż postaraj się przez miesiąc nie zastanawiać nad połową spraw, które tu na forach przedstawiasz. Np. dotyczących cielesności Jezusa Chrystusa i NMP, oraz nie przeglądaj przez miesiąc stron robionych przez malteistów, lefebrystów i innych heretyków.
Trudne?
Pewnie trudne - ale taka ma być asceza.
Myślę, że nie zastanawianie się nad tym może Cię tylko przybliżyć do zbawienia, nie oddalić, bowiem te Twoje rozważania nie dość, że nie są do niego konieczne, to mogą je utrudnić.

A jeszcze wkleję Ci linka do wypowiedzi Benedykta XVI
http://www.rp.pl/artykul/2,888028-Przes ... -2012.html
czytaj przeto.

A jeszcze idąc Twoim tropem - większość facetów będzie patrzało na mecze ok. 4 h dziennie (3 h na mecze + 30 min przerwy + studio itd.) w tym czasie NIE będą robić innych rzeczy - w tym często i grzechów, które w samotności i towarzystwie popełniają.

Pt cze 08, 2012 7:32
Tak jak kompletnie nie interesuje mnie piłka nożna, tak wpisy Niewaznego12 skutecznie zachęciły mnie do oglądania Euro :-D Dziś o 18 Polska -Grecja :!:
Zaraz idę sobie kupić Obołoń Pszeniczny na tę okazję :piwko: Jak już piwko do meczu, to tylko pyszne :-D

Pt cze 08, 2012 8:35
-Vi- napisał(a):
Tak jak kompletnie nie interesuje mnie piłka nożna, tak wpisy Niewaznego12 skutecznie zachęciły mnie do oglądania Euro :-D Dziś o 18 Polska -Grecja :!:
Zaraz idę sobie kupić Obołoń Pszeniczny na tę okazję :piwko: Jak już piwko do meczu, to tylko pyszne :-D

Co to jest? Czy to służy do tego, aby stać się bardziej obłym?

Pt cze 08, 2012 8:43
Maluczki napisał(a):
Co to jest? Czy to służy do tego, aby stać się bardziej obłym?

No wiesz, Maluczki, jakby tak hektolitrami pić, to pewnie i mięsień piwny urośnie :razz:
A w ogóle to po prostu przepyszne piwko pszeniczne, niefiltrowane, z Ukrainy :) Ja uwielbiam pszeniczniaki, a ten jest moim zdaniem najlepsiejszy z najlepszych ;-)

A Ty jakie lubisz piwo? Oglądasz dzisiaj mecz?
:razz:

Załączniki:
Obolon_Pszeniczne.jpg
Obolon_Pszeniczne.jpg [ 50.03 KiB | Przeglądane 1932 razy ]
Pt cze 08, 2012 9:04

Odnośnie piłki kopanej w pewnym stopniu zgadzam się z niewaznym12. (Raczej szkoda czasu i nerw).
Prorokować nie chcę, ale coś tak mi chodzi po kościach, że nasi kokotrampkarze i tak dostaną tradycyjny łomot :twisted:. I żadne kciuki, modły i patriotyczne zaklęcia tego nie zmienią, a gorszących maluczkich (nie chodzi o naszego maluczkiego) scen i aktorstwa, uniknąć się nie da.

Załącznik:
1334963810c-ronaldo.gif
1334963810c-ronaldo.gif [ 198.8 KiB | Przeglądane 1926 razy ]

Natomiast w kwestii napojów na te zgryzoty, to dziwię się -Vi-, że sama targa butelki. Ja od tego mam swoją Hertunię.
Załącznik:
piwo.jpg
piwo.jpg [ 38.86 KiB | Przeglądane 1926 razy ]

A mięśniem piwnym nie ma się co przejmować. Dodaje dystyngowanego wyglądu i chroni przed groźnymi kamieniami w cynadekach.
Załącznik:
beer.jpg
beer.jpg [ 30.83 KiB | Przeglądane 1926 razy ]

Pt cze 08, 2012 9:53

Obołoń Pszeniczny - dobre piwo, w ogóle na Ukrainie trochę tego jest - polecam Czernichowskie - ale w Polsce chyba niedostępne.
Niemniej ze względu na solidną dietę odchudzającą raczej grzecznie 1 piwko, może 2 dziś - i dobrze w sumie, bo przy 3, lub 4 człowiek zaczyna się zastanawiać, czy już granicy grzechu nie przekroczył czasem.
Ale nie taki miał być temat.
Ogólnie bojkot nie jest konieczny. Należy raczej ze swoimi słabościami prawdziwymi walczyć.

Pt cze 08, 2012 10:52
Otto_Katz napisał(a):
Odnośnie piłki kopanej w pewnym stopniu zgadzam się z niewaznym12. (Raczej szkoda czasu i nerw).

A ja mam to samo zdanie. Nie lubię piłki nożnej. Dzisiaj będę oglądać tylko dlatego, że Niewazny12 tak ładnie nam tu Euro zareklamował :-D
:D

Otto_Katz napisał(a):
Prorokować nie chcę, ale coś tak mi chodzi po kościach, że nasi kokotrampkarze i tak dostaną tradycyjny łomot :twisted:. I żadne kciuki, modły i patriotyczne zaklęcia tego nie zmienią, a gorszących maluczkich (nie chodzi o naszego maluczkiego) scen i aktorstwa, uniknąć się nie da.

Hmmm... a ja to jeszcze nawet nie zdecydowałam komu będę kibicować :hmmm: Obejrzę potem zawodników obu drużyn, to wybiorę :-D

Otto_Katz napisał(a):
Natomiast w kwestii napojów na te zgryzoty, to dziwię się -Vi-, że sama targa butelki. Ja od tego mam swoją Hertunię.

Echhh... Szcześciarz! :D Też tak muszę :-D Najwyższy czas się rozejrzeć i też sobie znaleźć taką swoją osobistą Hertunię do targania butelek :D
No! Ewentualnie Hercika ;-)

Pt cze 08, 2012 10:54

niewazny12 napisał(a):
Dziś nie chcę nawet spojrzeć na wielki mecz otwarcia.

Ja też nawet nie zamierzam, bo mnie to nie interesuje, ale tu widzę, że jakaś dziwną ideologią do tego dorabiasz ;)

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt cze 08, 2012 10:57

:gool:
To, że chłopów nie ma w tych godzinach na forum nie ulega wątpliwości. Nasze kochane kobitki też widać kibicują i uczą się co to spalony - brawo :brawo: .
Ale czyżby nieważny12 wbrew własnym przestrogom oglądał Euro 2012, że nie wykorzystuje tych forumowych pustek?
Nie do wiary :o !

(Gwoli uniknięcia zarzutu o brak patriotyzmu melduję, że dzielę się tymi uwagami w przerwie meczu. Howg :heej: ).

Pt cze 08, 2012 17:59
Otto_Katz napisał(a):
Nasze kochane kobitki też widać kibicują i uczą się co to spalony - brawo :brawo: .

Jak rzekłam, tak kibicuję :D
Obolona nie dostałam, za to jest Dorato :zdrowie: Do tego truskawki :-) Dużo truskawek! :-D Tak się już opchałam, że teraz mogę tylko leżeć z brzuchem do góry i oglądać mecz :razz:
Nawet fajnie tak... leżeć w poprzek łóżka mając za zagłówek psa, o niczym nie myśleć, i patrzeć jak chłopaki latają za piłką :razz: Po dwóch kieliszkach Bąbelków to się nawet może podobać :D :D :D

Idę na drugą połowę, bo już się zaczęło :razz:

Pt cze 08, 2012 18:12

Ja właśnie bojkotuję , idę zaraz na plotki, ale szkoda, że jest 1:1.

Pt cze 08, 2012 18:16

Trzeba przyznać, że dużo nerwów można było stracić na meczu.
A gardło to już w ogóle raczej słabo mi funkcjonuje dziś :)

So cze 09, 2012 6:42
Kibicuję, a co tam...nawet mój trzylatek wczoraj kibicował:
Polśta, biało-telwoni!!!, Polśta-djamy!!! ( z marsjańskiego na polski: Polska - gramy!!! )
Od zaciskania bolą mnie nawet palce u stóp ;)
Dzielni byli, tylko jak zwykle kondycyjnie siadli. Mogliby tak posłuchać
Mariel z Wiara.pl i zamiast pakować na siłowni, czy biegać bez sensu wokół boiska
raz w tygodniu równym tempem wejść na Mnicha, echhh...fajne te nasze chłopaki,
ale brakuje wytrzymałości na dłuższy dystans.

So cze 09, 2012 7:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona