Nie patrzmy w przeszłość!
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nie patrzmy w przeszłość!
Maluczki napisał(a): Bogactwo umożliwia używanie tego świata do zaspokajania wszelkich żądz przyjemności ciała, oraz zabezpieczenia tego używania przed mogącymi go zakłócić, lub przerwać. Bogactwo jest owocem różnego rodzaju złodziejstwa. Maluczki, weź się ogarnij, bo obrażasz wszystkich, którzy doszli do czegoś ciężką pracą. Rozumiem, że dla Ciebie każdy bogacz to złodziej, rozpustnik i hedonista. Tak? Jak wąskie jest Twoje myślenie... 
|
So maja 26, 2012 10:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bardzo trudno dzisiaj być totalnie uczciwym i bardzo bogatym równocześnie. jeśli nawet ktoś jest osobiscie b. uczciwy to pracuje dla kogoś nieuczciwego lub w jakimś kontrowersyjnym przemyśle...itp itd. lub musi chodzić na jakieś podejrzane kompromisy żeby utrzymać biznes.
|
So maja 26, 2012 10:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): bardzo trudno dzisiaj być totalnie uczciwym i bardzo bogatym równocześnie. jeśli nawet ktoś jest osobiscie b. uczciwy to pracuje dla kogoś nieuczciwego lub w jakimś kontrowersyjnym przemyśle...itp itd. lub musi chodzić na jakieś podejrzane kompromisy żeby utrzymać biznes. Zwykła zazdrość i zawiść względem tych, którzy mają pieniądze. Nic więcej. "Kontrowersyjnych przemysłów" i "podejrzanych kompromisów" nawet nie ma co komentować 
|
So maja 26, 2012 10:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zwykła zawiść i zazdrość to chyba ciebie trapi Vi, bo cokolwiek bym nie napisała to mnie atakujesz. dajże już spokój... ja nie mam nic przeciwko tobie.
|
So maja 26, 2012 10:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
-Vi- napisał(a): mkb napisał(a): bardzo trudno dzisiaj być totalnie uczciwym i bardzo bogatym równocześnie. jeśli nawet ktoś jest osobiscie b. uczciwy to pracuje dla kogoś nieuczciwego lub w jakimś kontrowersyjnym przemyśle...itp itd. lub musi chodzić na jakieś podejrzane kompromisy żeby utrzymać biznes. Zwykła zazdrość i zawiść względem tych, którzy mają pieniądze. Nic więcej. "Kontrowersyjnych przemysłów" i "podejrzanych kompromisów" nawet nie ma co komentować  dokładnie :/ Bardzo bogatym można być np. (wymyślam!!!) sprzedając materiały budowlane, mając firmę, która zajmuje się układaniem kostki brukowej, wykańczaniem wnętrz, mając plantację/hodowlę roślin/zwierząt, na którą jest popyt. Żeby być bogatym wcale nie trzeba pracować w "kontrowersyjnym przemyśle" i dla "kogoś nieuczciwego". Trzeba być kreatywnym i mieć pomysł na życie! i żadne "nieuczciwe kompromisy" tylko dobra reklama, zadowoleni klienci, zmysł organizacyjny i kierowniczy. I też zależy gdzie dla nas zaczyna się bogactwo... Za dużo widzę oglądania telewizji, gdzie każdy bogaty to krętacz i oszust, który ma konszachty z mafią (koniecznie rosyjską).
|
So maja 26, 2012 10:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Żaden przedsiębiorca nie pochwali się publicznie, że musi dawać łapówki, by wygrywać przetargi, które powinien wygrać. Myśli jednak o tych ludziach, których zatrudnia i mających kredyty. Zaciska zęby i płaci oszustom...Są sprawy, których osoba kreatywna nie przeskoczy, pozostawi to jednak jako swoją słodką tajemnicę. Widzimy blichtr i uśmiech, nie widzimy walki ze sobą i swoim sumieniem.
|
So maja 26, 2012 11:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): zwykła zawiść i zazdrość to chyba ciebie trapi Vi, A to interesujące nawet  Podaj mi choć jedno tego uzasadnienie. Cóż takiego jest w tobie, co mogłoby powodować moją zazdrość i zawiść? Mam wrażenie, nie po raz pierwszy zresztą, że nie mając co odpisać, ratujesz się po prostu banalnym "i ty też". Moje spostrzeżenie odnośnie zazdrości zawiści odnosi się do tego, co napisałaś na temat ludzi mających pieniądze. A twoje do czego? mkb napisał(a): bo cokolwiek bym nie napisała to mnie atakujesz. dajże już spokój... ja nie mam nic przeciwko tobie. Mnie nie interesuje kto pisze, tylko co pisze. Ja nic nie poradzę na to, że to właśnie twoje posty dominują ostatnio wśród tych, na które aż się prosi odpowiedzieć 
|
So maja 26, 2012 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vi i Margaretka, ..aleście się najeżyły..  a skąd wiecie, ze ja nie jestem bogata? cegłówki można produkować albo jakieś tam króliki czy coś i zdradzać Boga w sercu z tymi cegłówkami i królikami. wtedy gdy Bóg jest na pierwszym miejscu w życiu człowieka, tak jak powinno być, to już jest trochę inaczej z tymi interesami... na koniec dodam, ze nikt tu nie pisał, ze bogaty nie może się zbawić, a jedynie, ze będzie mu z tym bardzo ciężko, dlatego, ze bogactwo jest jak balast. trudno być bogatym i totalnie wolnym od bogactwa w swym sercu... bardzo trudno, o ile w ogóle możliwe.
|
So maja 26, 2012 11:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
-Vi- napisał(a): Ja nic nie poradzę na to, że to właśnie twoje posty dominują ostatnio wśród tych, na które aż się prosi odpowiedzieć  słowem, interesuje cie to co pisze  to dobrze.
|
So maja 26, 2012 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): Vi i Margaretka, ..aleście się najeżyły..  a skąd wiecie, ze ja nie jestem bogata? A jesteś? No toś sobie sama wystawiła świadectwo... mkb napisał(a): słowem, interesuje cie to co pisze  to dobrze. Czytam wszystkie posty, żeby być na bieżąco w temacie.
|
So maja 26, 2012 11:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vi, nie przepadam za sytuacjami typu "jedna baba drugiej babie" proponuje żebyśmy dały spokój..
|
So maja 26, 2012 11:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie nie chodzi o "jedna baba drugiej babie". Tylko po prostu następnym razem zastanów się nad tym, co piszesz. Bo takie szufladkowanie ludzi - w dodatku wsadzając ich do szufladki z napisem zły/nieuczciwy, czy inne podobne - jest dla wielu bardzo krzywdzące 
|
So maja 26, 2012 11:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vi, ty tez piszesz wiele, jak dla mnie - okropnych rzeczy, żeby nie powiedzieć bzdur... ale nie atakuje cie, staram się akceptować. co najwyżej polemizuje, mam nadzieje, ze niezbyt złośliwie.
jesteś jak się zdaje od dawna na forum, czy może forach, to chyba wiesz, ze ludzie muszą się akceptować jakoś, bo inaczej nie da się przetrwać.
ja totalnie się z tobą nie zgadzam w wielu kwestiach, ale masz tu swoje miejsce tak jak i ja. tak wiec żyj i pozwól żyć innym.
(to co piszesz czasem tez mnie rani, poniewierasz moimi uczucia religijnymi i wartościami, w które wierze...serio.. ale staram się nie mieć ci tego za złe)
|
So maja 26, 2012 11:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli nie można być bogatym i mieć Boga na pierwszym miejscu w swoim sercu?
|
So maja 26, 2012 11:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): Vi, ty tez piszesz wiele, jak dla mnie - okropnych rzeczy, żeby nie powiedzieć bzdur... ale nie atakuje cie, staram się akceptować. co najwyżej polemizuje, mam nadzieje, ze niezbyt złośliwie.
jesteś jak się zdaje od dawna na forum, czy może forach, to chyba wiesz, ze ludzie muszą się akceptować jakoś, bo inaczej nie da się przetrwać.
ja totalnie się z tobą nie zgadzam w wielu kwestiach, ale masz tu swoje miejsce tak jak i ja. tak wiec żyj i pozwól żyć innym.
(to co piszesz czasem tez mnie rani, poniewierasz moimi uczucia religijnymi i wartościami, w które wierze...serio.. ale staram się nie mieć ci tego za złe) Bo dla ciebie to działa tak: Jeśli ty piszesz o duchowej eutanazji innych ludzi (tylko dlatego że śmieli wystąpić z twojego Kościoła), to jest ok. Ty tylko wyrażasz własne poglądy. Ale jeśli ktoś wyrazi własne poglądy czy to na temat twojego Kościoła czy twojej duchowości, to już jest poniewieranie twoimi uczuciami religijnymi i wartościami, w które wierzysz... Ty komentujesz wypowiedzi innych - to jest ok. Ktoś komentuje twoją wypowiedź - to personalny atak na ciebie. No niestety, ale muszę cię sprowadzić na ziemię - to tak nie działa. Za to na pewno działa zasada wzajemności. Poza tym nie spodziewaj się, że ludzie na forum, którzy nie zgadzają się z twoim zdaniem, nie będą reagować na to, co piszesz.
|
So maja 26, 2012 11:53 |
|
|
|