Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 17:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Dołącz do nas - PRZECIW BIOENERGII 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Dołącz do nas - PRZECIW BIOENERGII
Jak to miło się dłubie w cudzym oku w ślad za źdźbłami, co nie ? :P

Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię ...

N wrz 30, 2012 8:31
homo_homini_canis_est napisał(a):
Jak to miło się dłubie w cudzym oku w ślad za źdźbłami, co nie ? :P

Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię ...

Czasem trzeba podłubać, bo samemu technicznie trudno jest to sprawić.
Ano właśnie nawracajmy się codziennie i nie wchodzmy w żadne korelacje z nieznanymi mocami, które mają na celu zniszczyć.

N wrz 30, 2012 8:36
Alus napisał(a):
Magdalena_i napisał(a):
Może homo_homini - jest człowiekiem który "szuka"

To 'boienergii' dobrze Ci wyszło :)

Wszyscy jesteśmy grzeszni.
Ale nikt nie "musi" przechodzic przez różnego typu zawirowania, grzechy - to zawsze nasz świadomy wybór.
Podobnie jak nikt nie musi być zbawiony - owszem takie jest pragnienia Chrystusa, który oddał życie za wszystkich, nikogo nie wyłączając - co potwierdza kilkakrotnie w orędziu miłosierdzia św Faustynie - ale o zbawieniu decyduje także samodzielnie człowiek.
Gorzej gdy "szukanie" będzie trwało do momentu śmierci.
Nikt z nas nie życzy źle homo_homini vel małemu_kwiatku, ale gdy nie pomagają tłumaczenia, może właśnie potrząśnięcie sprawi, ze zobaczy w co się zapapućkał.
Zwłaszcza, że tak ST jak i Nowy przestrzega przed okultyzmem, magią, a św Paweł przestrzega [i] nie łudzćie się, że posiądą królestwo Boże wróżbici (w słowie tym zawarte są wszelkiej maści okultysci/magicy).
Bo czymże jest chwilowa satysfakcja iluzją, że działa się mocą Boga wobec w wieczności bez Niego.
Najgorszym słowem dla człowieka jest za późno, chrześcijanie powinni zabiegać, aby jak najmniej ludzi musiało skonstatować za późno.

Być może i masz rację, nie zgodzę się jednak że wszystkie grzechy które popełniamy popełniamy w świadomości tego czynu, bo tak nie jest.Wiele grzechów popełniamy właśnie nieświadomie , nie zdajemy sobie sprawy że grzeszymy jeśli żyjemy w przekonaniu iż postępujemy słusznie.

N wrz 30, 2012 14:32
Jan powiedział do Jezusa: «Nauczycielu, widzieliśmy kogoś, kto nie chodzi z nami, jak w Twoje imię wyrzucał złe duchy, i zabranialiśmy mu, bo nie chodził z nami»
Lecz Jezus odrzekł: «Nie zabraniajcie mu, bo nikt, kto czyni cuda w imię moje, nie będzie mógł zaraz źle mówić o Mnie. Kto bowiem nie jest przeciwko nam, ten jest z nami.
Kto wam poda kubek wody do picia, dlatego że należycie do Chrystusa, zaprawdę powiadam wam, nie utraci swojej nagrody.
Kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą, temu byłoby lepiej uwiązać kamień młyński u szyi i wrzucić go w morze.

N wrz 30, 2012 15:09
Magdalena_i napisał(a):
Jan powiedział do Jezusa: «Nauczycielu, widzieliśmy kogoś, kto nie chodzi z nami, jak w Twoje imię wyrzucał złe duchy, i zabranialiśmy mu, bo nie chodził z nami»
Lecz Jezus odrzekł: «Nie zabraniajcie mu, bo nikt, kto czyni cuda w imię moje, nie będzie mógł zaraz źle mówić o Mnie. Kto bowiem nie jest przeciwko nam, ten jest z nami.
Kto wam poda kubek wody do picia, dlatego że należycie do Chrystusa, zaprawdę powiadam wam, nie utraci swojej nagrody.
Kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą, temu byłoby lepiej uwiązać kamień młyński u szyi i wrzucić go w morze.

I o czym niby te wersy mają świadczyć?
Bo chyba nie to, że mylą się egzorcyści, psycholodzy, naukowcy, byli bioenergoterapeuci, ostrzegając przed zagrożeniami duchowymi związanymi z magią, okultyzmem?
Podano w watkach o bioenergoterapii multum linków do wypowiedzi właśnie rzesz w/w ludzi.

W Pismie znajdziesz także wersy:
Nie każdy, który mówi mi: Panie, panie, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie.
Wieli powie mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowalismy mocą Twego imienia i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów moca twego imienia?"
Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdżcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości
(Mt 7,21-23).
Nieprawością w Biblii stale określano wróżby, magie, okultyzm, ezoterykę.

Ostatnio edytowano N wrz 30, 2012 16:57 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N wrz 30, 2012 16:44
O to właśnie chodzi, by umieć to dostrzec bo w bardzo prosty nieświadomy sposób można ewangelię połączyć z bioenergią i żyć w przekonaniu iż postępuje się słusznie.

N wrz 30, 2012 16:54
Ops...edytowałam dalszą część postu w trakcie Twego wpisu.
Zgadzamy sie zatem obie, że wskazana jest ogromna ostrożność, aby nie ulec mamieniu.

N wrz 30, 2012 17:00
Tak, :) chyba intuicyjnie sprytnie to wyszło.
Nie możemy jednak zapominać że - " nic nie stanie się bez Woli Boga " - prawdziwe przebudzenie staję się wyłącznie za Jego Łaską - stawiając na naszej drodze ludzi dzięki którym dostrzegamy "sygnały" Bóg czeka na nasze przyzwolenie, na akt naszej woli , na nasze " chcę" , na naszą zgodę , iż tylko i wyłącznie Chrystus JEST - DROGĄ, PRAWDĄ I ŻYCIEM . To my musimy w pełni tego chcieć i w pełni się z tym zgodzić.

N wrz 30, 2012 17:12
Moderator

Magdalena_i napisał(a):

Żadna, tak zwana bioenergoterapia, nie jest wyrzucaniem złych duchów w Imię Chrystusa, ani nawet uzdrawianiem w Imię Chrystusa. Chocby nawet tak zwany bioenergoterapeuta uważał się za osobe wierzącą

N wrz 30, 2012 19:42
Zobacz profil WWW
O tym właśnie piszę - choć czekam cierpliwie na choćby JEDEN przykład, jedno świadectwo , że jest inaczej.

N wrz 30, 2012 20:16
Magdalena_i napisał(a):
O tym właśnie piszę - choć czekam cierpliwie na choćby JEDEN przykład, jedno świadectwo , że jest inaczej.

No i sie nie doczekasz.

Od 1996 r. Fundacja Jamesa Randiego (CSICOP) oferuje wysoką nagrodę za udaną demonstrację zdolności wykrywania domniemanego ludzkiego pola energetycznego. Od tego czasu kwota nagrody wzrosła do ponad miliona dolarów i dalej jest na koncie Fundacji.
W Polsce profesor Zbigniew Wronkowski, prezes Polskiego Komitetu Zwalczania Raka, założył specjalną księgę, do której miały być wpisywane przypadki pokonania raka przez uzdrowicieli. Przez blisko 20 lat nie znalazł się ani jeden uzdrowiony pacjent.

N wrz 30, 2012 20:38
A o tym to nie wiedziałam, dziękuję - czyli nie doczekam się takowego " cudu"

N wrz 30, 2012 20:45

Zawsze byłam przeciw bioenergii, nie widzę w tym za grosz sensu, tylko wyciąganie pieniędzy od ciężko chorych naiwnych ludzi. prosze nie mylić bioenergii z wyrzucaniem złych duchów. To zupełnie co innego

Wt paź 02, 2012 10:57
zbanowany na stałe

Co to jest ta bioenergia, która tyle zła wyrządza, waszym zdaniem?
Kilka razy prosiłem o zdefiniowanie, choćby w kontekście pochodzenia tego słowa od greckich słów oznaczających życie i energię. Wszyscy wymigali się z tego podstawowego na forum tematu - zdefiniowanie dyskutowanego przedmiotu.

A zastanowiliście się Państwo, że występując przeciwko rzekomo złej energii życia, możecie krzyżować drogę Bogu, a ułatwiać machinacje Szatanowi?

Gdyby Bóg nie dawał Wam w każdej sekundzie Waszego istnienia energii potrzebnej do życia - wszyscy w momencie pomarlibyście. I Bóg nie bierze za to, że żyjecie żadnych pieniędzy, żadnej zapłaty, komu takie chore pomysły w ogóle przychodzą do głowy?

Przecież Bóg podtrzymuje ludzi przy życiu z miłości ...

Wt paź 02, 2012 12:21
Moderator

Życie istnieje dzięki prawom natury, czyli procesom chemicznym, a nie żadnej mitycznej energii.

Co do "bioenergii" można przyjąć różne koncepcje, jak np. ta Prana, w którą wierzysz.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt paź 02, 2012 12:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona