| Autor |
Wiadomość |
|
Robek
|
 Re: Na czym polega życie?
Andy72 napisał(a): beata50, pieniądze szczęścia nie dają A co takiego daje szczęście?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| N lut 28, 2016 15:43 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Życie Wieczne
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N lut 28, 2016 15:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): Andy72 napisał(a): beata50, pieniądze szczęścia nie dają A co takiego daje szczęście? Czy zastanawiales sie dlaczego np. pokazujesz innym zdjecia z jakiegos pieknego miejsca w ktorym sam byles? Czy zauwazyles ze piekne miejsca nie wydaja sie tak piekne gdy oglada je sie samemu? Co z tego ze miales kase na wycieczke, jak byles na niej sam.
|
| N lut 28, 2016 16:00 |
|
|
|
 |
|
Robek
|
Andy72 napisał(a): Życie Wieczne Po co jeszcze żyjesz? skoro po śmierci będzie tak wspaniale? sapper napisał(a): Robek napisał(a): Andy72 napisał(a): beata50, pieniądze szczęścia nie dają A co takiego daje szczęście? Czy zastanawiales sie dlaczego np. pokazujesz innym zdjecia z jakiegos pieknego miejsca w ktorym sam byles? Czy zauwazyles ze piekne miejsca nie wydaja sie tak piekne gdy oglada je sie samemu? Co z tego ze miales kase na wycieczke, jak byles na niej sam. Akurat na mnie to nie działa Jestem typem samotnika, i tutaj najfajniej wspominam wycieczki na których byłem sam, bez żadnych kolegów. Jeśli był by na tej wycieczce z jakąś dziewczynom, to może by było inaczej Oczywiście ta dziewczyna musiała by spełniać kryteria higieniczne i estetyczne, bo inaczej to nie da rady.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| N lut 28, 2016 16:15 |
|
 |
|
Andy72
|
Robek napisał(a): Andy72 napisał(a): Życie Wieczne Po co jeszcze żyjesz? skoro po śmierci będzie tak wspaniale? Właśnie czekam na śmierć.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N lut 28, 2016 16:29 |
|
|
|
 |
|
Robek
|
Andy72 napisał(a): Robek napisał(a): Andy72 napisał(a): Życie Wieczne Po co jeszcze żyjesz? skoro po śmierci będzie tak wspaniale? Właśnie czekam na śmierć. Ile ty masz lat?
|
| N lut 28, 2016 16:30 |
|
 |
|
Andy72
|
Nick mówi: rocznik 1972, czyli 44, strasznie się dłuży czas
|
| N lut 28, 2016 16:34 |
|
 |
|
Robek
|
Andy72 napisał(a): Nick mówi: rocznik 1972, czyli 44, strasznie się dłuży czas Mam rozumieć, że od samego początku, cały czas żyjesz bez seksu i innych używek?
|
| N lut 28, 2016 16:36 |
|
 |
|
Andy72
|
Jedyna używka to herbata Seks nie sprawia przyjemności z powodu leków
|
| N lut 28, 2016 16:40 |
|
 |
|
Robek
|
Andy72 napisał(a): Jedyna używka to herbata Seks nie sprawia przyjemności z powodu leków W sumie to aż tak dużo, ci nie zostało, jakoś to tam będzie.
|
| N lut 28, 2016 16:44 |
|
 |
|
Andy72
|
Bardzo dużo zostało, każdy rok się wlecze, 12 lat trwało bardzo długo
|
| N lut 28, 2016 16:53 |
|
 |
|
Askadtowiesz
|
sapper napisał(a): Kazdy cos potrafi robic wiec robiac od razu np. wiecej sztuk czegos, szybciej i latwiej to zrobi niz jedna sztuke, wiec moglby sie nadmiarem podzielic, To klasyczna utopia, która zreszta próbowano wprowadzic w praktyce w życie, w ustroju socjalistycznym. Nie wyszło. Wystarczy nawet pobieżna obserwacja, by zauwazyc, ze wtedy generuje sie całą klasę pasożytów, wyciągających jedynie ręce po pomoc a nawet odgrażających sie tym bardziej przedsiebiorczym. Cytuj: Rolnik mogl jeszcze za czasow PRL-u sam sie wyzywic i wielu ludzi, a przez kase ciezko mu samemu. Zniszczono rolnictwo pierw tanim towarem z zachodu, Gdybys postarał sie o dane z okresu PRL, zobaczyłbyś jak wtedy rolnicy narzekali i jaKi władze miały problem z mięsem. Po transormacji rolnicy tak urośli w siłę i zaczęli narzucać takie ceny, ze faktycznie wprowadzono (dopiero wtedy) konkurencje z Zachodu. Pazernosc nie popłaca.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
| N lut 28, 2016 18:18 |
|
 |
|
Askadtowiesz
|
Andy72 napisał(a): Bardzo dużo zostało, każdy rok się wlecze, 12 lat trwało bardzo długo Zaraz, zaraz, jeśli czekasz na smierc z powodu choroby, to chyba nie jest to ideologia dla każdego. Rozumiem, ze będąc człowiekiem religijnym, w takiej sytuacji mogłeś dojsc do takiego wniosku.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
| N lut 28, 2016 18:19 |
|
 |
|
Andy72
|
Czekam na śmierć , bo doszedłem do wniosku, że prawdziwe życie jest dopiero po śmierci 
|
| N lut 28, 2016 18:22 |
|
 |
|
dominikbartlomiej
|
Andy, ofiaruj cierpienie z powodu choroby za innych, jest apostolat cierpienia. A poza tym, nie wiedząc na co cierpisz napiszę jeszcze - modlisz się u uzdrowienie? Próbowałeś jakieś formy modlitw wstawienniczych, aby inni prosili za ciebie Dobrego Pana Boga o uzdrowienie?  Spróbuj. z Panem Bogiem i powodzenia 
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
| N lut 28, 2016 19:19 |
|
|
|