Firefox - co, jak i dlaczego?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Mieszku, a może masz dużo różnych "cudów" na pasku ? Te idące w tle programy też potrawią chłonąć sporo ramu
U mnie sytuacja z ramem jest niezła, jak widać na obrazku], mimo idącego w tle apacza  Czasami jednak potrafi w niewyjaśniony sposób "zająć się" 200MB więcej.  Niestety komputer nie grzeszy szybkością, za sprawą siedzącego w nim durona 750 (aktualnie 840, na więcej ECSowska płyta nie pozwoli  ) 
|
Wt cze 06, 2006 11:54 |
|
|
|
 |
godunow
|
Jezeli będziesz mieć na pokładzie łacze typu 1 Mega/sekunda .. Problemy z firefoxem znikną.. To jest 139 kB sek. płytka700 mega w . 1.2h (około)
|
Wt cze 06, 2006 12:26 |
|
 |
jurgi
|
_________________ lllZwatpienie to najprostsza droga do przegranejlll
|
Cz cze 08, 2006 3:26 |
|
|
|
 |
kawa
|
czy ktoś może mi powiedzieć krok po kroku, jak dokonać cudu,zeby pod firefoxem otwierały mi się okienka z filmikami w media playerze? mam wmp11 i ff1.0.7
|
N lip 09, 2006 19:34 |
|
 |
Mieszek
|
powinny otwierać się automagicznie
jeśli masz ustawione pliki o konkretnych rozszerzeniach na otwarcie w tym właśnie programie
moja rada:
sprawdź sobie jakie chcesz otwierać w media_playerze pliki i o jakich rozszerzeniach a potem wejdź do ustawień programu i sobie je tam zaznacz
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N lip 16, 2006 18:52 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
hmm... a ja z rozszeżeń mam Mouse Gestures - różne ciekawe operacje na oknach za pomoca ruchu myszką z prawym klawiszem (można konfigurować inaczej) - przełączanie paneli, zoomowanie, zamykanie i otwieranie nowych okien itp - przyspiesza pracę 
no i fajny jest Web Developer szczególnei dla tych co się bawią trochę w pisanie stronek jak dla mnie super jest możliwość edycji cssa na każdej stronie dynamicznie - cudo 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Pn lip 17, 2006 16:41 |
|
 |
Spidy
|
kawa napisał(a): czy ktoś może mi powiedzieć krok po kroku, jak dokonać cudu,zeby pod firefoxem otwierały mi się okienka z filmikami w media playerze? mam wmp11 i ff1.0.7 Mam ten sam problem. Chodzi, Mieszku, o te okienka WMP, które są wbudowane w serwisy internetowe. Firefox niestety ich nie obsługuje. Obraz się po prostu nie wyświetla.
Może ktoś znalazł odpwiednią wtyczkę?
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Wt lip 18, 2006 21:25 |
|
 |
Mieszek
|
firefox wiele rzeczy nie obsługuje  ostatnio znowu coś tam mnie zdenerwowało ale głowa to nie śmietniczka jakbym miał się tym przejmować... po prostu IE i gotowe  jak na razie to właśnie IE jest ciągle pod windowsem pewniakiem i nie sądzę by było inaczej w końcu należy do wyposażenia Microsoftowego Windowsika
|
N lip 23, 2006 19:50 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Achtung ! Achtung !
Uwaga program kradnący tożsamość
Cytuj: Został wykryty złośliwy program tzw. koń trojański, pozwalający na kradzież tożsamości użytkownika. Korzysta on z danych alternatywnej przeglądarki Mozilla Firefox poinformowała firma analityczna McAfee Avert Labs w komunikacie prasowym
Koń trojański FormSpy może być przesyłany e-mailem bądź próbować zainstalować się ze stron internetowych o adresach IP 81.95.xx.xx. Strony te prawdopodobnie zostały wykonane i pozostają pod kontrolą hackerów. FormSpy ma postać "niewinnego" modułu rozszerzeń dla przeglądarki Mozilla Firefox o nazwie "NumberedLinks 0.9".
Cz lip 27, 2006 22:08 |
|
 |
Mieszek
|
http://www.worldfirefoxday.com/pl/faq.php#q10
dopiero teraz na to wpadłem
no albo zapomniałem... nie wiem, nieważne
ktos chce się znaleźć na elektronicznej ścianie Firefoxa?
http://www.worldfirefoxday.com/pl/
hmmmm
komu by tu wysłać 
|
Pt sie 11, 2006 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fajne emotki:
 :D:D
Crosis
|
So sie 12, 2006 0:41 |
|
 |
Incognito
|
Łeee tam, Opera lepsza 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
So sie 12, 2006 0:43 |
|
 |
Mieszek
|
IE ma za dwa dni wejść w wersji 7
i podobno jest albo raczej ma być  lepszy
z tego względu, że wyłapano jakies dziury w Firefoxsie które sa bardzo szkodliwe, niebezpieczne
|
So sie 12, 2006 15:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
IE 6,Mozilla Firefox,Opera.Korzystam z tych przeglądarek na zmianę.Mozilla i IE 6 prowadzi.
|
Pt sie 18, 2006 20:41 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jak twierdzisz, że IE prowadzi, to chyba kiepsko korzystasz 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt sie 18, 2006 21:06 |
|
|
|