Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
Zaraz , zaraz - uważasz że kościół wie co robić aby nie być w gronie osób potępionych? Najpierw mi powiedz - czym jest kościół dla Ciebie?
|
Pn lis 12, 2012 18:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): Zaraz , zaraz - uważasz że kościół wie co robić aby nie być w gronie osób potępionych? Najpierw mi powiedz - czym jest kościół dla Ciebie? Jest Pełnia Prawdy i jedyną Droga ku Zbawieniu. Gdyż Kosciół został stworzony przez samego Boga, który jest w nim cały czas obecny i bedzie, az do skonczenia świata. Potem juz nie bedzie (Kosciół) potrzebny, bo gdy sie osiagnie cel to z drogi przestaje sie korzystać.
|
Pn lis 12, 2012 18:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masz rację - z tym się zgodzę - tylko że dzisiaj mamy kościół i Kościół . Często wypowiadam się o dwóch jednocześnie i nie muszę w tym celu tworzyć własnych ideologii , mam tylko ciut szerzej otwarte oczy - a czy to oznaka pychy - nie mam pojęcia
|
Pn lis 12, 2012 18:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): A nakaz "nastawaj w porę i nie w porę" nie mówi, że dla ratowania człowieka, gdy wyczerpią się logiczne argumenty, czasem należy zastosować terapię wstrząsową??
A czy ten nakaz mówi coś o tym, że wszelkie środki dozwolone? Gdzie jest granica? Terapia wstrząsowa nie może uderzać w godność człowieka. Ma określone granice, ale tu na forum te granice ustala się na podstawie samowoli, nie wspominając o regulaminie forum. Alus napisał(a): Czyli gdy tłumaczenie, że człowiek nie ma żadnej zdolności decydowania o woli Boga, czy zmuszanie swoją wolą wolę Boga do uzdrowienia wskazanej osoby, spotkają się z repliką w rodzaju "udaj się do egzorcysty", należy potulnie zamilknąć? Nie wiem dlaczego stawiasz takiego chochoła. Ja nigdzie nie piszę o tym, że należy milczeć, ale o sposobie dyskusji. @Humalog, idąc Twoim tokiem manipulacji mogę odgryźć się tak samo: Miłość chrześcijańska według staroświeckich konserwatystów polega na kpinach, szyderstwach i ośmieszaniu w celu nawracania zbłąkanych dusz. Wiadomo wszak, że nic tak nie przyciąga do religii jak szorstkość i kpiny. Można głosić dowolną bzdurę, ale obowiązkiem prawego katolika jest szydzenie, kpina i ośmieszanie delikwenta, najlepiej by oczywiście było publicznie upokorzyć takiego i obrzucić kamieniami, no ale wtedy złe państwo pogrozi palcem i pokaże że każdemu człowiekowi należy się szacunek. Prawy katolik wie, że szacunek to tylko dla wybranych. No bo przecie nie będzie ośmieszał wybranego, który na to nie zasłużył. Ale jak nie jest wybrany to biada mu. Selekcji wybrańców dokonuje prawy katolik. Mnie się retoryka RM nie podoba, ale Ty w tym kierunku zmierzasz. Ja nie idę z siekierę w kierunku kogoś kto sobie tego nie życzy. Będzie chciał- przyjdzie sam. Nie widzę potrzeby niańczenia ludzi. Masz niezaspokojony instynkt ojcowski i wyładowujesz go na tych krnąbrnych, obcych ludziach, których koniecznie chcesz niańczyć? Jak nie chcą, to trza kijem, a jak to nie skutkuje to cięższe działa w postaci siekiery?
|
Pn lis 12, 2012 18:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: tylko że dzisiaj mamy kościół i Kościół . Kosciół jest tylko jeden, a Twoje wyobrażenia o dwóch (lub kilku) mijają sie z rzeczywistościa.
|
Pn lis 12, 2012 18:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja nie idę z siekierę w kierunku kogoś kto sobie tego nie życzy. Będzie chciał- przyjdzie sam. Nie widzę potrzeby niańczenia ludzi. Masz niezaspokojony instynkt ojcowski i wyładowujesz go na tych krnąbrnych, obcych ludziach, których koniecznie chcesz niańczyć? Jak nie chcą, to trza kijem, a jak to nie skutkuje to cięższe działa w postaci siekiery? Ja tez siekiery w reku nie mam. Jednak Chrystus powiedział "IDZCIE na cały świat ...". "Idzcie", a nie "siedzcie i czekajcie" może ktos przyjdzie? Cytuj: Mnie się retoryka RM nie podoba, ale Ty w tym kierunku zmierzasz.
Jeżeli chodzi o głoszenie Dobrej Nowiny to wiekszych zastrzeżen względem RM nie mam (tam akurat Rydzyka nie jest za wiele). Tak wiec nie widze przeszkód by w tym kierunku zmierzać. Jedyne co mnie zraża do Rydzyka to retoryka polityczna i społeczna. Co do kpin....tyle razy juz tłumaczyłem, ze powtarzał sie nie bede. Jeżeli ktos nie potrafi czytać ze zrozumieniem to juz nie moja wina. Ja klawiatury na darmo strzepił nie bedę.
|
Pn lis 12, 2012 19:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Cytuj: tylko że dzisiaj mamy kościół i Kościół . Kosciół jest tylko jeden, a Twoje wyobrażenia o dwóch (lub kilku) mijają sie z rzeczywistościa. Absolutnie się zgadzam w kwestii że Kościół jest jeden - Kościół którym kieruje Prawo Miłości- reszta to instytucje kościelne - ale zawsze mogę się mylić - przyjmuję wszelką krytykę
|
Wt lis 13, 2012 4:07 |
|
 |
ravella
|
humalog napisał(a): Bóg jest miłosierny i zawsze skory do wybaczenia..... Własnie Ty humalog taki jesteś, godny nasladowania. Chwała ci za to.
_________________ Boskość Moja Pozdrawia Boskość wszystkich ludzi.
|
Wt lis 13, 2012 5:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ravella napisał(a): humalog napisał(a): Bóg jest miłosierny i zawsze skory do wybaczenia..... Własnie Ty humalog taki jesteś, godny nasladowania. Chwała ci za to. Niepotrzebny ten sarkazm, ale wiem skąd sie u Ciebie bierze Gdzie ja napisałem by mnie nasladować? Masz problem z oczami?
|
Wt lis 13, 2012 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Absolutnie się zgadzam w kwestii że Kościół jest jeden - Kościół którym kieruje Prawo Miłości- reszta to instytucje kościelne - ale zawsze mogę się mylić - przyjmuję wszelką krytykę Aha.....to jakiś Twój prywatny Kościół, a skoro tak to sie mylisz bo jesteś jedna i pewnie młoda, a Kosciół katolicki tworzą miliony ludzi i ma dwa tysiące lat.
|
Wt lis 13, 2012 7:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobrze ujęte humalog - tylko czy Kościół katolicki na prawde ma 2000 tys lat?
Czy kiedykolwiek napisałam że mam prywatny kościół? Przecież cały czas piszę o Chrystusie o tym samym którego Ty znasz?
|
Wt lis 13, 2012 13:05 |
|
 |
ravella
|
Z netu " Nie mówię, że ich wyleczę. Bo nie ode mnie to zależy. Jak Bóg pozwoli, to im pomogę. Pani T. mówi o przeżywaniu mszy św., czerpaniu z eucharystii siły do życia. Mówi o modlitwie do Maryi, o Chrystusie, powierzaniu mu swoich trosk. Nijak się to ma do wcześniejszej lektury na temat bioenergoterapii na internetowych forach, gdzie wyczytać można o działaniu szatana, mamieniu przez niego pozornym, dobrym samopoczuciem po wizycie w gabinecie bioenergoterapeuty i odciąganiu od Boga."
_________________ Boskość Moja Pozdrawia Boskość wszystkich ludzi.
|
Śr lis 14, 2012 8:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zawsze będzie się miało " nijak" ponieważ nie polega to na czytaniu lektury.
|
So lis 17, 2012 14:04 |
|
 |
Archa
|
ravella napisał(a): Z netu " Nie mówię, że ich wyleczę. Bo nie ode mnie to zależy. Jak Bóg pozwoli, to im pomogę. Pani T. mówi o przeżywaniu mszy św., czerpaniu z eucharystii siły do życia. Mówi o modlitwie do Maryi, o Chrystusie, powierzaniu mu swoich trosk.." Czy mamy prawo jej wierzyć, jest bioenergoterapeutką i mówi piękne słowa, zreszte dzisiaj księża też tak tylko mówią.
_________________ Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus
|
N lis 18, 2012 3:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Każdy człowiek ma prawo wierzyć w co chce,ma wolną wole po to by z niej korzystać, każdy człowiek ma też rozum po to by go używać. Dokonujemy różnych wyborów - czy są słuszne czy nie przekonujemy się z czasem - naprawiamy to bądź i nie pozostawiając wiele dalszemu biegowi. Usłyszałam kiedyś ciekawe słowa - Szatan nie po to daje człowiekowi cukierka by go zadowolić lecz po to by popsuły mu się zęby - całkiem logiczne powiedzenie a jak ktoś odniesie się do tego stwierdzenia to już jego osobista sprawa.Jeśli daną sytuację odniesiemy do takiego " cukierka " sami przekonamy się ile jest w tym prawdy.Chrystus nas nie częstuje cukierkami - Chrystus pokazuje nam prawdę o nas samych, nie otacza otoczką słodyczy czegoś co jest brudne.Szatan zakryje każdą naszą plamę i każdą naszą zbrodnie uzna za słuszną.
|
N lis 18, 2012 4:14 |
|
|
|