Marihuana. Grzech? Dlaczego?
Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Marihuana. Grzech? Dlaczego?
A co w tym dziwnego? Czy na przykład powinien istnieć ruch dążący do legalizacji pedofilii?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So sty 11, 2014 18:33 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Andy72 napisał(a): A co w tym dziwnego? Dziwne jest to, po co męczysz sie w kraju demokratycznym. Moze poszukaj sobie jakiejś miłej dyktatury?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N sty 12, 2014 8:34 |
|
 |
Andy72
|
Demokracja nie oznacza że ma sie promować narkotyki
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N sty 12, 2014 10:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W Polsce jedynym publicznie promowanym narkotykiem jest alkohol. Chcesz zakazywać reklam piwa itp.? Moim zdaniem i tak nie będzie miało to większego wpływu na liczbę spożywających i uzależnionych.
|
N sty 12, 2014 11:33 |
|
 |
Andy72
|
A marihuany się nie promuje? np. Wolne Konopie?
|
N sty 12, 2014 11:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stowarzyszenie Wolne Konopie nie zachęca do zażywania narkotyków, tylko działa na rzecz depenalizacji konsumpcji marihuany w Polsce. Mam nadzieję, że dostrzegasz różnicę.
|
N sty 12, 2014 11:51 |
|
 |
Andy72
|
Właśnie "depenalizacji konsumpcji marihuany" a inne stowarzyszenie będzie działało na rzecz depenalizacji pedofilii?
|
N sty 12, 2014 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to niech działa. Mamy wolność słowa. Każdy ma prawo założyć stowarzyszenie, które legalnymi metodami będzie dążyć do zmiany niesprawiedliwych jego zdaniem przepisów. Moim zdaniem lepiej niech się to odbywa publicznie i otwarcie niż zakulisowo i bez żadnej kontroli.
Tak na marginesie, uważasz palenie marihuany i czyny pedofilskie za porównywalne zagrożenie dla społeczeństwa?
|
N sty 12, 2014 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mauger napisał(a): Tak na marginesie, uważasz palenie marihuany i czyny pedofilskie za porównywalne zagrożenie dla społeczeństwa? Wrzucenie do jednego "koszyka' pedofilii i marihuany to taki dość prymitywny zabieg psychologiczny. Próba rozciągnięcia negatywnych konotacji pedofilii na marihuanę.
|
N sty 12, 2014 14:59 |
|
 |
Andy72
|
Nie, chodzi nie o ssamo zjawisko a o stowarzyszenia doamgające się legalizacji
|
N sty 12, 2014 15:07 |
|
 |
JedenPost
|
Uważasz, że domaganie się zmiany prawa powinno być nielegalne? Prawo zostało objawione politykom przez Boga?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N sty 12, 2014 15:22 |
|
 |
Andy72
|
Należy delegalizować na przykład partie nazistowskie, komunistyczne itp.
|
N sty 12, 2014 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Nie, chodzi nie o ssamo zjawisko a o stowarzyszenia doamgające się legalizacji Nie ma znaczenia, stosujesz ten sam mechanizm. Andy72 napisał(a): Należy delegalizować na przykład partie nazistowskie, komunistyczne itp. Znów prawo Godwina się kłania.
|
N sty 12, 2014 15:58 |
|
 |
JedenPost
|
Andy72 napisał(a): Należy delegalizować na przykład partie nazistowskie, komunistyczne itp. Nie pomyliłeś wątku? Bo Twoja wypowiedź nie ma raczej związku ani z tytułem tematu, ani z pobocznymi kwestiami, o których rozmawiamy.
|
N sty 12, 2014 16:39 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Bardzo dobry tekst o maryśce pod nieco przewrotym tytułem "Zdrowaś maryś" ukazał się dziś w jednym tygodniku (pewnie zgadniecie w którym). Autor całkiem rozsądnie wskazuje pewien problem związany z narkotykami (w tym marihuaną), który zniknąłby po legalizacji obrotu tymi "dobrami". Chodzi, mianowicie, o podróby. Okazuje się, że w marihuanie marihuany może być znacznie mniej niż by się wydawało. Jeszcze gorzej jest z innymi narkotykami. Problem polega na tym, że cały łańcuszek ludzi "wzbogaca" narkotyki często bardzo szkodliwymi substancjami, byle tylko więcej zarobić. Chodzi o to, aby "produkt" ważył jak najwięcej i wyglądał jak stuprocentowy. A że narkotyku będzie w nim sladowa ilość, to inna sprawa. Ważne, żeby sponiewierało klienta. A jak przy okazaji załatwi raka czy pylicę, to niech się klient martwi. Na przykładzie maryśki, robi się to tak: Plantatorzy dodają nawozy spulchniającego - produkt jest cieższy, ale toksyczny. Dilerzy dosypują drobno mielonego piachu lub talku. Ten ostatni powoduje pylicę. Niektórzy dodają cukru opryskując słodką wodą susz, który nabiera wagi - wszak cukier krzepi! Problem w tym, że palenie cukru powoduje wydzielanie się rakotwórczychsubstancji i osadzanie karmelu w płucach. Jeszcze inna metoda, to mieszanie marihuany z ... majerankiem. Podobno zdarzają się dilerzy handlujący czystym majerankiem  W przypadku innych narkotyków dodaje się do nich gipsu, mielonego szkła, laktozy, glukozy, kofeiny i innych substancji chemicznych, które w jakims stopniu przypominają w działaniu oryginał, ale są od niego znacznie tańsze, a bywają bardzo szkodliwe. Życzę powodzenia lekarzowi podczas ratowania pacjenta, który twierdzi, że zażył narkotyk A, a tymczasem zjadł trochę tłuczonego szkła, gipsu i jakichś nie wiadomo jakich świństw. Odratowanie takiego człowieka jest znacznie trudniejsze, bo nie wiadomo co mu jest! No i konkluzja. Gdyby narkotyki były legalne, to Państwo mogłoby kontrolować ich produkcję i tanie podróby zaraz zniknęłyby z rynku! Nierealne...A bardziej życiowy pomysł: wprowadzić prawo uniewinniające klienta donoszącego na dilera zaśmieconych narkotyków. Teraz zarówno diler jak i kupujący są w zmowie, nie chcą być rozpoznani. Gdyby jednak kupujący mógł bezkarnie donieść na sprzedawcę, który sprzedaje zanieczyszczony, podrobiony towar, a Państwo by takiego zaraz wsadzało, to w efekcie na rynku byłoby znacznie mniej dilerów, ale towar byłby wysokiej jakości. Co wszystkim by wyszło na zdrowie.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn sty 13, 2014 12:44 |
|
|
|