Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Na czym polega życie?
Chodzi o to, że wcale tak strasznie nie cierpię, całkiem znośnie się czuję, nic mi nie dolega. Ale i tak życie się strasznie dłuży, odkąd zwłaszcza zacząłem brać leki antypsychotyczne 12 lat temu. Dzięki lekom nie mam objawów i nie cierpię na schiz, ale o ile przedtem czekałem na jakieś chwile (bo w życiu piękne są tylko chwile), teraz widzę że to nie ma sensu. Nie byłbym zadowolony nawet gdybym wygrał w lotto. Najgorsze było by gdyby była reinkarnacja, mam nadzieję że nie ma, ale się obawiam.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N lut 28, 2016 19:35 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Doszedłem do wniosku, że życie na Ziemi nie jest warte, gdyby była reinkarnacja i nawet byłbym sławnym aktorem czy milionerem, to nie chcę takiego życia, wolałbym NICOŚĆ.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N lut 28, 2016 19:39 |
|
 |
Robek
|
dominikbartlomiej napisał(a): Andy, ofiaruj cierpienie z powodu choroby za innych, jest apostolat cierpienia. A poza tym, nie wiedząc na co cierpisz napiszę jeszcze - modlisz się u uzdrowienie? Próbowałeś jakieś formy modlitw wstawienniczych, aby inni prosili za ciebie Dobrego Pana Boga o uzdrowienie?  Spróbuj. z Panem Bogiem i powodzenia  Jak mu sie tu nie podoba, to ty jeszcze chcesz mu życie przedłużyć? Andy72 napisał(a): Chodzi o to, że wcale tak strasznie nie cierpię, całkiem znośnie się czuję, nic mi nie dolega. Ale i tak życie się strasznie dłuży, odkąd zwłaszcza zacząłem brać leki antypsychotyczne 12 lat temu. Dzięki lekom nie mam objawów i nie cierpię na schiz, ale o ile przedtem czekałem na jakieś chwile (bo w życiu piękne są tylko chwile), teraz widzę że to nie ma sensu. Nie byłbym zadowolony nawet gdybym wygrał w lotto. Najgorsze było by gdyby była reinkarnacja, mam nadzieję że nie ma, ale się obawiam. Reinkarnacja to najgłupsza religia ze wszystkich Ja też tak jak ty, lubie herbate, kupiłem sobie ogromniasty kubek 0,9 litra, i pije i pije 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
N lut 28, 2016 19:54 |
|
|
|
 |
supahiroł
|
ja to tylko radość z życia cierpie jak zapominam o problemach. zapoznaj sie z bigorfia carventesa 
_________________ jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.
|
Pn lut 29, 2016 14:49 |
|
 |
Andy72
|
A o czym ta biografia?
|
Pn lut 29, 2016 16:51 |
|
|
|
 |
Robek
|
Andy72 napisał(a): A o czym ta biografia? supahiroł nie jest w stanie sam sie wypowiedzieć, wiec odsyła wszystkich do szukania czegoś gdzieś tam w internecie 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pn lut 29, 2016 19:03 |
|
 |
ARHIZ
|
Andy72 napisał(a): Czekam na śmierć , bo doszedłem do wniosku, że prawdziwe życie jest dopiero po śmierci  Otrzymałeś życie z konkretnego powodu, i chcesz je po prostu przeczekać? Nie wiem jak Bóg, ale ja bym się wkurzył, jakbym dał komuś prezent a on by tego w ogóle nie docenił  A co, jeśli okaże się, że jesteś ględa i jękała, i w niebie też Ci się nie będzie podobać? Myślisz, że stworzyć świat to pestka? Obserwuj go, spójrz jak jest szczegółowo i zmyślnie zrobiony. Masz okazję żyć w takim świecie i tego nie doceniasz?
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Cz mar 03, 2016 22:03 |
|
 |
Beek
|
Życie jest to nieostająca walka o lepsze "jutro" większość z nas biegnie za lepszym bytem za większymi wartościami materialnymi, zapominając jednak o tym co jest najważniejsze o Bogu którego zostawiamy gdzieś w tyle , a przypominamy sobie dopiero jak coś się w naszym życiu złego dzieje.
_________________ Wszyscy – czy tego chcemy, czy nie (choć Ci pierwsi mają zdecydowanie lepiej ) – uczymy się przez całe życie
|
Cz mar 10, 2016 9:56 |
|
 |
Robek
|
Beek napisał(a): Życie jest to nieostająca walka o lepsze "jutro" większość z nas biegnie za lepszym bytem za większymi wartościami materialnymi, zapominając jednak o tym co jest najważniejsze o Bogu którego zostawiamy gdzieś w tyle , a przypominamy sobie dopiero jak coś się w naszym życiu złego dzieje. Tu nie ma żadnego większość z nasTutaj są jakieś ekstremalne przypadki, rzadko spotykane w społeczeństwie, i to twoje gadanie nijak sie ma do większości ludzi, co tu sie na tym forum wypowiadają.
|
Cz mar 10, 2016 11:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): Beek napisał(a): Życie jest to nieostająca walka o lepsze "jutro" większość z nas biegnie za lepszym bytem za większymi wartościami materialnymi, zapominając jednak o tym co jest najważniejsze o Bogu którego zostawiamy gdzieś w tyle , a przypominamy sobie dopiero jak coś się w naszym życiu złego dzieje. Tu nie ma żadnego większość z nasTutaj są jakieś ekstremalne przypadki, rzadko spotykane w społeczeństwie, i to twoje gadanie nijak sie ma do większości ludzi, co tu sie na tym forum wypowiadają. Robek, nie wiedzialem ze jestes wiekszoscia na forum. 
|
Cz mar 10, 2016 13:00 |
|
 |
Robek
|
sapper napisał(a): Robek napisał(a): Beek napisał(a): Życie jest to nieostająca walka o lepsze "jutro" większość z nas biegnie za lepszym bytem za większymi wartościami materialnymi, zapominając jednak o tym co jest najważniejsze o Bogu którego zostawiamy gdzieś w tyle , a przypominamy sobie dopiero jak coś się w naszym życiu złego dzieje. Tu nie ma żadnego większość z nasTutaj są jakieś ekstremalne przypadki, rzadko spotykane w społeczeństwie, i to twoje gadanie nijak sie ma do większości ludzi, co tu sie na tym forum wypowiadają. Robek, nie wiedzialem ze jestes wiekszoscia na forum.  To całe większość z nas oznacza większość społeczeństwa. Natomiast na tym forum są same nietypowe przypadki, z których ty saperze jesteś bardzo dobrym przykładem, w końcu mały procent społeczeństwa ma wizje czy jaki inne objawienia, a tu na tym forum, to jest coś wręcz normalnego 
|
Cz mar 10, 2016 13:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek, teraz to widze juz stales sie nie tylko reprezentantem wiekszosci na forum, ale takze i wiekszosci spoleczenstwa.  Co do wizji, to kazdy je ma, zwlaszcza ci ktorzy tu zagladaja. Problem jest w tym ze powstaje przy tym taki metlik w postach i tresciach wypowiedzi ze niektorzy juz nie pamietaja po co tu w ogole sie znalezli, jaki byl tego powod. Dotyczy to wszystkich z wyjatkiem pracujacych dla forum, ktorzy podbijaja tematy aby forum i strona mialy wyzszy stan licznika klikniec.  Darmowe strony to tak jak darmowa telewizja, same reklamy, kupe bzdur i manipulacje. Najgorsze to chyba jest u wielu zezowate pojecie demokracji.
|
Cz mar 10, 2016 21:43 |
|
 |
supahiroł
|
Super życie to umieranie. Ateista nie żyje on umiera. To takie smutne ludzie z diagnoza śmierci żyją pełnią życia. Kiedy wierzący ateiści piszą se na forach w wolnym czasie, kiedy nie pracuja. Spoko.
_________________ jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.
|
Cz mar 10, 2016 22:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Chodzi o to, że wcale tak strasznie nie cierpię, całkiem znośnie się czuję, nic mi nie dolega. Ale i tak życie się strasznie dłuży, odkąd zwłaszcza zacząłem brać leki antypsychotyczne 12 lat temu. Dzięki lekom nie mam objawów i nie cierpię na schiz, ale o ile przedtem czekałem na jakieś chwile (bo w życiu piękne są tylko chwile), teraz widzę że to nie ma sensu. Nie byłbym zadowolony nawet gdybym wygrał w lotto. Andy, nie wiem w jakiej żyjesz rzeczywistości, ale nawet świat człowieka chorego nie jest jedynie czarną plamą, dziurą bez dna. Czy zastanawiałeś się nad celem swojego życia? Z tego co się orientuję - wierzysz w Boga. Zatem powoli wyłania się nam pierwszy i najważniejszy cel .. .BÓGPomyśl czy tak nie jest. Proszę. I wcale nie dziwię się, że nie byłbyś zadowolony gdybyś nawet wygrał w lotto, bowiem nie należysz do ludzi, których nasycają dobra materialne. Jak myślisz, czy jest to Twoją zaletą? W moich oczach jak najbardziej, ponieważ najważniejsze w życiu człowieka są relacje z innymi ludźmi. Człowiek nie jest samotna wyspą, choć czasami potrzebuje czasu pustyni. Może skupisz się na swoich mocnych stronach? Z pewnością takowe masz. Ja z perspektywy ekranu, widzę człowieka o dobrym, wrażliwym sercu. Czy lubisz muzykę i poezję? Buduj swój świat na skale - Bogu, a to co było zbudowane na piachu niech się rozsypie.
|
So mar 12, 2016 14:08 |
|
 |
Andy72
|
Lubię poezję i muzykę, choć obecnie (może więcej przez leki niż przez chorobę) nie odczuwam tak tego.
|
So mar 12, 2016 16:14 |
|
|
|