Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
ravella napisał(a): Magdalena_i napisał(a): Widzisz, jestem człowiekiem jak większość Alus - pomimo mojego stosunku do Boga, nie mam pojęcia jak się zachowam w przyszłości, ponieważ jak większość ludzi posiadam wiele słabości. Tak właśnie wygląda to w praktyce życia - teorie , że człowiek sobie sam zamyka bramy niebios są nie adekwatne do realiów, ponieważ wiele rzeczy i wiele naszych wyborów , podejmowanych jest w " nieświadomości rzeczywistej " - sprawa słuszna okazuje się z czasem sprawą niesłuszną. By wyłonić tę różnicę musimy " zamieścić ją w czasie" Teraz - gdy nie odczuwasz bólu , nie widzisz bólu innych - masz zdanie takie jakie masz . W obliczu cierpienia - wszystko może się zmienić. Magdaleno śledzę i czytam Twoje posty. Pomimo moich 66 wiosen to bardzo je sobie cenię, wiele cennych rad i mądrości zyciowych. Dużo sie od Ciebie jeszcze uczę. Jesteś przekonująca, niesiesz spokój i dajesz miłość do bliżniega, chwala Ci za to. Kontynuuj to, Zycze Ci wszystkiego dobrego. Mogłabyś tu być za moderatora. Zgloszę to. Ravello ... Miłe jest to co piszesz, nie potrafię odpowiedzieć na tak ciepłe słowa, przyznam jednak , że zaskoczyłaś mnie.Cieszę się i mam nadzieję , że z tego co tutaj zostawiam , można wybrać "coś " co służy Dobru na Chwałę Pana. Życzę Ci aby Dobry Bóg na Twojej drodze stawiał Dobrych ludzi.
|
Wt sty 29, 2013 15:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Bioenergoterapeuci są manipulantami Złego Ducha - przeciwnika Boga.Ich zadaniem jest sprawić aby człowiek nie uwierzył Bogu ale człowiekowi.Ich zadaniem jest dać człowiekowi " namacalny" dowód uzdrowienia , by człowiek swoją nadzieje pokładał nie w Bogu lecz w innej sile " uzdrawiającej". Bioenergoterapeuci nie przekazują światła - ich zadaniem jest opanowanie człowieka. Magdalena_i napisał(a): A ja myślę, że dziś nie możesz na 100% stwierdzić co zrobisz jutro.... Zdecydowanie nie pójdę szukać pomocy u szarlatanów, "uzdrowicieli", o których wydałaś jednoznaczną opinię Cóż mogę tutaj napisać. Moja opinia nie może być jednoznacznym " wykładnikiem". Jednak to co piszę tutaj, piszę świadomie ku przestrodze wielu. Cokolwiek człowiek w życiu nie zrobi, jakiegokolwiek nie dokona wyboru , przed jakąkolwiek nie stanie decyzją , powinien się zatrzymać na dwie minuty .Jednak nie zawsze takie " zatrzymanie " powstrzyma nas przed dokonaniem złego wyboru.Zawsze jednak " zatrzymanie" pozostawia w nas ślad z którego w przyszłości powstaje " droga" Tylko Bóg Wie jaką drogą pójdziemy - jeśli Jego zamiarem będzie aby ktoś z nas miał przejść " przez "siedlisko zła" - to przez nie przejdzie.Różnica jest jednak taka , że można przejść przez nie z Bogiem lub można przez nie iść - odrzucając Boga. Nie wierzę jednak , że człowiek jako istota przez Boga stworzona , posiadająca cząstkę Jego Miłości mogła odrzucić świadomie Boga. " Świadomie" - na ziemi nie ma swojego prawdziwego odzwierciedlenia.
|
Wt sty 29, 2013 15:22 |
|
 |
Magdalena_i
|
Magdalena_i napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Bioenergoterapeuci są manipulantami Złego Ducha - przeciwnika Boga.Ich zadaniem jest sprawić aby człowiek nie uwierzył Bogu ale człowiekowi.Ich zadaniem jest dać człowiekowi " namacalny" dowód uzdrowienia , by człowiek swoją nadzieje pokładał nie w Bogu lecz w innej sile " uzdrawiającej". Bioenergoterapeuci nie przekazują światła - ich zadaniem jest opanowanie człowieka. Magdalena_i napisał(a): A ja myślę, że dziś nie możesz na 100% stwierdzić co zrobisz jutro.... Zdecydowanie nie pójdę szukać pomocy u szarlatanów, "uzdrowicieli", o których wydałaś jednoznaczną opinię Cóż mogę tutaj napisać. Moja opinia nie może być jednoznacznym " wykładnikiem". Jednak to co piszę tutaj, piszę świadomie ku przestrodze wielu. Cokolwiek człowiek w życiu nie zrobi, jakiegokolwiek nie dokona wyboru , przed jakąkolwiek nie stanie decyzją , powinien się zatrzymać na dwie minuty .Jednak nie zawsze takie " zatrzymanie " powstrzyma nas przed dokonaniem złego wyboru.Zawsze jednak " zatrzymanie" pozostawia w nas ślad z którego w przyszłości powstaje " droga" Tylko Bóg Wie jaką drogą pójdziemy - jeśli Jego zamiarem będzie aby ktoś z nas miał przejść " przez "siedlisko zła" - to przez nie przejdzie.Różnica jest jednak taka , że można przejść przez nie z Bogiem lub można przez nie iść - odrzucając Boga. Nie wierzę jednak , że człowiek jako istota przez Boga stworzona , posiadająca cząstkę Jego Miłości mogła odrzucić świadomie Boga. " Świadomie" - na ziemi nie ma swojego prawdziwego odzwierciedlenia. (przekierowanie)
_________________ " Wolność w Miłości należy do Ciebie "
|
N sty 12, 2014 5:59 |
|
|
|
 |
Iroon
|
Alus napisał(a): Cytuj: Bioenergoterapeuci są manipulantami Złego Ducha - przeciwnika Boga. Mylisz sie, manipulantami złego Ducha, przeciwnikami Boga są właśnie ci kapłani którzy sprowadzili ze wschodu ludzi tej "maści" do maszych kościołów. Pomagali im uprawiać magię, w domu Bożym, dziś nawet nie potrafią się przyznac a co dopiero przeprość i usunąc krzywdę nieświadomym ciężko chorym ludzim.
|
N sty 12, 2014 8:12 |
|
 |
andej
|
Ale to działa. Wprawdzie zaniechałem pod wpływem pod wpływem Tekieli, ale gdym to czynił, zawsze modliłem się i prosiłęm, aby wszystkie skutki były wyłącznie zgodne z Wolą Bożą. A jeśli cokolwiek w tym co czynię nie pochodzi od Boga, niech będzie niemożliwe do realizacji. Wszystko co mówię, myślę i robię, to wszystko Panie zawdzięczam Tobie ...
|
Śr lip 30, 2014 15:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Ale to działa. Wprawdzie zaniechałem pod wpływem pod wpływem Tekieli, ale gdym to czynił, zawsze modliłem się i prosiłęm, aby wszystkie skutki były wyłącznie zgodne z Wolą Bożą. A jeśli cokolwiek w tym co czynię nie pochodzi od Boga, niech będzie niemożliwe do realizacji. Wszystko co mówię, myślę i robię, to wszystko Panie zawdzięczam Tobie ... Działa - kwestia jedynie czyją mocą.... Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia i nie wyrzucaliśmy złe duchy mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego Imienia (Mt 7,22).
|
Śr lip 30, 2014 17:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Alus, to chyba nie ten cytat? Tu nie chodzilo o to, ze te cuda nie byly dokonane moca Imienia Jezusa, ale o zycie tych, ktorzy sie na Jezusa powolywali... "Czynili nieprawosc", czyli po prostu grzeszyli ale na pewno nie wyrzcajac zle duchy moca Imienia Jezusa. Raczej tym, co robili poza cudami.
|
Śr lip 30, 2014 17:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @Alus, to chyba nie ten cytat? Tu nie chodzilo o to, ze te cuda nie byly dokonane moca Imienia Jezusa, ale o zycie tych, ktorzy sie na Jezusa powolywali... "Czynili nieprawosc", czyli po prostu grzeszyli ale na pewno nie wyrzcajac zle duchy moca Imienia Jezusa. Raczej tym, co robili poza cudami. Według mnie też pasuje do wszelkiej maści "katolickich bioenergoterapeutów', którzy powszechnie głoszą iż działają mocą Jezusa.
|
Śr lip 30, 2014 17:20 |
|
 |
andej
|
Mam mieszane uczucia. Zrezygnowałem, gdyż mam wątpliwości. Ale czy Bóg nie może działać w ten sposób? Sądzę, że może i działa. Ale zbyt łatwo mogą się pod to podszyć inne siły. I w tym zagrożenie jest.
|
N sie 03, 2014 9:13 |
|
|
|