Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 20:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
 Bojkot olimpiady, euro, mundialu... 
Autor Wiadomość
Post Re: Bojkot olimpiady, euro, mundialu...
wloczykij napisał(a):
Widzisz, oglądałem calutki, od poczatku do końca. Jedyne co to słyszałem bezładny szum i czasem dmuchnięcie w trąbke

Widocznie inne mecze oglądaliśmy.
wloczykij napisał(a):
Ale do samych zawodników reprezentacji pretensji nie mają - jedynie do PZPNu i PO.

Pretensji nie mają, jedynie życzą im porażki. :-D
wloczykij napisał(a):
Panuje pogląd że to nie reprezentacja narodowa a reprezentacja PZPNu właśnie.

Po czym poznać kiedy występuje reprezentacja narodowa, a kiedy reprezentacja PZPN?

So cze 09, 2012 14:57
Cytuj:
Po czym poznać kiedy występuje reprezentacja narodowa, a kiedy reprezentacja PZPN?

Np. po tym że trzeba robić awanturę na cały kraj aby na koszulkach pojawił się orzełek obok loga PZPNu ;)

Nie mam ochoty bawić się w odbijanie piłeczki ani w sprzeczki z nikim bo po co mamy sobie psuć humor :)

So cze 09, 2012 15:02
wloczykij napisał(a):
Ten artykuł jest kwintesencją tego co chciałem powiedzieć - http://www.weszlo.com/news/10731-Z_piat ... zezywaja__

Kiedy czytam takie zdanie jak to z zalinkowanego powyżej artykułu :

Życzę źle farbowanym lisom, chciałbym, żeby któryś z nich wyłapał od rywala w twarz albo od sędziego czerwoną kartkę.

to zastanawiam się czemu impreza sportowa, która ma dostarczyć wielu emocji i dobrej zabawy, w niektórych ludziach budzi tyle złośliwości, zawiści i małostkowości? Czy autor doznał jakiś osobistych krzywd od tych piłkarzy, żeby życzyć im takich rzeczy? Rzeczywiście może lepiej skończyć tą dyskuję, bo zgłębianie się w odczucia rodaków może być czasami przygnębiające.

So cze 09, 2012 15:40
wloczykij napisał(a):
Yhm ale ja tylko powiedziałem dlaczego kibole mają gdzieś Euro. Nie ze mną dyskutuj :P

A co do kibiców to wyklarowały się w świadomości społeczeństwa dwie skrajności -

a) Koks w kominiarce, z wyrwanym krzesełkiem w jednej ręce, maczetą w drugiej i petardą w plecaku.

b) Chłopek z przedziałkiem, pomalowaną twarzą, biało czerwonym cylindrem i szalikiem dopełniającym obraz klauna odpustowego (koniecznie z zapiekanką)

Nie jest to możliwe oczywiście ale gdyby doping prowadzili kibice a nie "konsumenci" to mecze oglądało by się bardziej żeby popatrzeć na nich a nie na reprezentację. Bo doping na meczach ligowych jest naprawdę świetny i nie jest to prymitywne "Polska gola" czy "Jeszcze jeden" ale całkiem błyskotliwe i zabawne przyśpiewki.

No ale taka rzeczywistość nie była częścią wizji GW, która to wizja obejmowała mecze w formie festynów rodzinnych z lożą dla gejów.

80% społeczeństwa wybiera "festyn rodzinny z lożą dla gejów", a odrzuca "błyskotliwe i zabawne przyśpiewki" w rodzaju "j***c Żyda....spalić ich w piecu niech wrócą do Auschitz", albo "zabawnie" ryczących i naśladujących małpy.

So cze 09, 2012 16:09
Cytuj:
to zastanawiam się czemu impreza sportowa, która ma dostarczyć wielu emocji i dobrej zabawy, w niektórych ludziach budzi tyle złośliwości, zawiści i małostkowości? Czy autor doznał jakiś osobistych krzywd od tych piłkarzy, żeby życzyć im takich rzeczy? Rzeczywiście może lepiej skończyć tą dyskuję, bo zgłębianie się w odczucia rodaków może być czasami przygnębiające.

Czemu autor życzy źle Bogu ducha winnym piłkarzom pozostanie nierozwikłaną tajemnicą. Natomiast padło w tym artykule kilka innych spostrzeżeń, które podzielam.

Cytuj:
80% społeczeństwa wybiera "festyn rodzinny z lożą dla gejów", a odrzuca "błyskotliwe i zabawne przyśpiewki" w rodzaju "j***c Żyda....spalić ich w piecu niech wrócą do Auschitz", albo "zabawnie" ryczących i naśladujących małpy.

Tak jak mówiłem - spolaryzowany podział na psychopatów i ciepłe kluchy. Pewnie Ci się w głowie nie mieści że są kibice, którzy mają równo pod sufitem a przy tym kibicowanie mają we krwi i jest ich naprawdę sporo (w zasadzie przytłaczająco przewyższają liczebnością chłopców z maczetami). Niestety zostali spuszczeni do ścieku razem z gangsterami bo rząd szukał kolejnego wroga publicznego. Co do marnego dopingu to zostało to zauważone nawet w mediach (a nawet w GW).

So cze 09, 2012 16:39
Cytuj:
Tak jak mówiłem - spolaryzowany podział na psychopatów i ciepłe kluchy. Pewnie Ci się w głowie nie mieści że są kibice, którzy mają równo pod sufitem a przy tym kibicowanie mają we krwi i jest ich naprawdę sporo (w zasadzie przytłaczająco przewyższają liczebnością chłopców z maczetami). Niestety zostali spuszczeni do ścieku razem z gangsterami bo rząd szukał kolejnego wroga publicznego. Co do marnego dopingu to zostało to zauważone nawet w mediach (a nawet w GW).

Mieści mi się, ale gdy przytłaczająca wiekszość, która ma równo pod sufitem milczy, nie reaguje na chamskie, dzikie zachowania kiboli, to tym samy wpisuje się w wizerunek jaki tamci generują.
Piszesz, że kibole nienawidzą PZPN i PO i równolegle na życzenie rządu zachowują się jak wróg publiczny - bo naprawdę chamstwo, bijatyki, przypadki zabóstw, skutkują takim postrzeganiem kiboli - to świadczy o niskim ilorazie inteligencji, prymitywiźmie tychże.
Zawsze przy takim zachowaniu będą postrzegani jako wróg publiczny, bo stadiony buduje z podatków całe społeczeństwo, a grupy osiłków usiłują je zawłaszczyć.
Jeszcze swoje dzieci od pieluch uczy agresji, chamstwa, co z dumą prezentuje w necie na nagranym filmiku :(

So cze 09, 2012 16:58
mauger napisał(a):
Naprawdę. Sądzę, że Rosjanie zwyczajnie nas zlekceważą. Po rozgromieniu teoretycznie najmocniejszego przeciwnika w grupie, większość rosyjskich piłkarzy jest już pewnie myślami w ćwierćfinale, a mecze z Polską i Grecją traktują jako zwykłą formalność. To jest dla nas szansa. Pierwsza połowa pokazała, że mamy ciekawy zespół o sporych możliwościach. W drugiej szybko stracona bramka spowodowała niepewność. Strach przed porażką w meczu otwarcia sparaliżował całą grę. Przypominam, że był to pierwszy mecz o stawkę tej drużyny. Na pewno zawodnicy czują niedosyt i zdają sobie sprawę z drzemiącego w nich potencjału. Liczę, że w spotkaniu z Rosją pokażą wiele sportowej złości.

Stawiam 3:1 dla Polski :) .

Nie zlekceważyli nas, pierwszą połowę rozstawiali się po
boisku, jakby byli na psychotropach...Nie tylko nasi
byli spięci.

Swoją drogą gdyby ten paraliż, który trzymał naszą drużynę
puścił ich wcześniej mógłby być wynik, który typowałeś.
Zabrakło trochę szczęścia, bo sytuacje były ciekawe.

To był fajny mecz. Nie mogłam się rozładować 'akustycznie',
bo w pokoju obok spały dzieci, ale odtańczyłam taniec zwycięstwa :D

No i ta mina Advocaata, warto było oglądać :gool:

Śr cze 13, 2012 5:58
Cytuj:
Nie jest to możliwe oczywiście ale gdyby doping prowadzili kibice a nie "konsumenci" to mecze oglądało by się bardziej żeby popatrzeć na nich a nie na reprezentację. Bo doping na meczach ligowych jest naprawdę świetny i nie jest to prymitywne "Polska gola" czy "Jeszcze jeden" ale całkiem błyskotliwe i zabawne przyśpiewki.

A jednak „prawdziwi kibice” poprowadzili doping na Euro. Wprawdzie nie na Stadionie Narodowym a na ulicach Warszawy, ale i tak było „błyskotliwie” i „zabawnie”. Oto próbka w starym, dobrym klimacie ligowych stadionów:
http://www.youtube.com/watch?v=JL7rRnINWJw

Można wiele zarzucić kibolom, ale nie to, że grzeszą sprytem i inteligencją. Dają się rozgrywać jak małe dzieci (powinienem użyć innych określeń, ale na forum wiara nie wypada). Najpierw na życzenie Gazety Wyborczej i Krytyki Politycznej skompromitowali Marsz Niepodległości, teraz na życzenie Kremla pokazali Polskę jako kraj dzikich rusofobów, co ku uciesze Putina odnotowały wszystkie najważniejsze światowe media.
MARIEL napisał(a):
Nie zlekceważyli nas, pierwszą połowę rozstawiali się poboisku, jakby byli na psychotropach...Nie tylko nasibyli spięci.Swoją drogą gdyby ten paraliż, który trzymał naszą drużynępuścił ich wcześniej mógłby być wynik, który typowałeś.Zabrakło trochę szczęścia, bo sytuacje były ciekawe.

Rzeczywiście nie zlekceważyli nas, co było widać w końcówce, jak Arszawin ledwo słaniał się na nogach. Obie drużyny dały z siebie wszystko we wczorajszym meczy. Polacy zagrali bardzo mądrze, choć to Rosjanie mieli przewagę i prowadzili grę przez większość meczu, to jednak nasza drużyna miała lepsze sytuacje do zdobycia gola. Dawno nie widziałem Polaków grających z takim zaangażowanie i momentami tak ładnie. Wymiana podań przy bramce strzelonej ze spalonego niesamowita, a bramka Błaszczykowskiego… :brawo: Myślę, że tą drużynę stać na jeszcze więcej.

Śr cze 13, 2012 11:00

mauger napisał(a):
Można wiele zarzucić kibolom, ale nie to, że grzeszą sprytem i inteligencją.

Iście wiekopomne odkrycie, bez urazy. Zresztą jakoś wątpię, by obchodziło ich, za kogo będą uważać Polaków zachodnie media, albo inne tego typu sprawy, więc trudno tu nawet mówić, że ktokolwiek został "rozegrany" (tak, jakby gdyby nie zostali "rozegrani", to odmówiliby sobie przyjemności zrobienia fajnej zadymy). Wina leży po stronie polskich służb, które nie zabezpieczyły należycie marszu Rosjan. Nie ma znaczenia, że sam marsz był oczywistą prowokacją, co przyznają nawet media rosyjskie i niemieckie. Od kiboli nie należy oczekiwać myślenia, ale od władz miasta i policji - tak. Tymczasem na filmach widać nie tylko regularne bójki, ale także np. spokojnie idących po głównej, dwupasmowej ulicy, ubranych w narodowe barwy kibiców rosyjskich, których nagle atakują jacyś łysole, przy czym nigdzie w okolicy nie widać żadnej policji. Paranoja (co, oczywiście, nie znaczy, że nigdy wcześniej takich obrazków w naszym kraju nie widziałem, przeciwnie). Tyle.

Cytuj:
Rzeczywiście nie zlekceważyli nas, co było widać w końcówce, jak Arszawin ledwo słaniał się na nogach. Obie drużyny dały z siebie wszystko we wczorajszym meczy. Polacy zagrali bardzo mądrze, choć to Rosjanie mieli przewagę i prowadzili grę przez większość meczu, to jednak nasza drużyna miała lepsze sytuacje do zdobycia gola. Dawno nie widziałem Polaków grających z takim zaangażowanie i momentami tak ładnie. Wymiana podań przy bramce strzelonej ze spalonego niesamowita, a bramka Błaszczykowskiego… :brawo: Myślę, że tą drużynę stać na jeszcze więcej.

Rosjanie prowadzili grę, bo takie było nasze założenie taktyczne. Oni wcale nie chcieli jej prowadzić, chcieli nas rozpykać jak Czechów, z kontry. Dlatego mecz zaczął się tak anemicznie - Rosjanie czekali, aż się na nich rzucimy jak Czesi, a my spokojnie czekaliśmy, aż się zaczną frustrować, że tego nie robimy. Graliśmy bardzo mądrze, byliśmy lepsi i powinniśmy wygrać. Zabrakło szczęścia i zimnej krwi przy wykończeniu.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr cze 13, 2012 11:27
Tak, wyraźnie czekali aż nasi wdadzą się w kontrę, poza tym trochę
byli przytłoczeni, wbrew pokrzykiwaniom kibiców rosyjskich, że rozgromią
nas 5:0 sami piłkarze nie sprawiali wrażenia jakby się nie liczyli z Polakami.
Przeciwnie - to nie byli ci sami zawodnicy, co w meczu z Czechami,
momentami miałam wrażenie jakby mi satelita spowolniony obraz przekazywał ;)

Byliśmy lepsi. I powinniśmy wygrać.

Śr cze 13, 2012 11:44

mauger napisał(a):
Dawno nie widziałem Polaków grających z takim zaangażowanie i momentami tak ładnie. Wymiana podań przy bramce strzelonej ze spalonego niesamowita, a bramka Błaszczykowskiego… :brawo: Myślę, że tą drużynę stać na jeszcze więcej.

Ta akcja ze spalonym to w stylu Barcy nawet :) A ja się cieszę, że to trzeci mecz gramy o wszystko, a nie li tylko (lub aż) o honor.

Śr cze 13, 2012 12:03
Johnny99 napisał(a):
Nie ma znaczenia, że sam marsz był oczywistą prowokacją, co przyznają nawet media rosyjskie i niemieckie.

Sam marsz nie był prowokacją. Jak się okazało chodziło jedynie o to, że rosyjscy kibice zbierają się w jedynym miejscu i razem przechodzą na stadion. Żadnych haseł ideologicznych, ani podtekstów politycznych. Taka sama sytuacja miała ponoć miejsce w przypadku szwedzkich kibiców przed meczem w Kijowie. Media zarówno mainstreamowe, jak i te z „drugiego obiegu” wykreowały natomiast obraz Rosjan, chcących tryumfalnie maszerować po ulicach Warszawy, demonstrujących swoją dumę w dniu święta narodowego, obowiązkowo pod sztandarami z sierpem i młotem. Nie od dziś wiadomo, że kibole są jak te psy Pawłowa, działają na zasadzie odruchów warunkowych. Usłyszeli, że ruskie będą się butnie panoszyć w Warszawie, no to trzeba bić ruskich! Na taki przekaz medialny dał się nabrać nawet Janusz Korwin Mikke, który wybrał się protestować przeciwko symbolom komunistycznym. To co zbaczył trochę go zaskoczyło. Przedstawił ciekawą realcję z wczorajszych wydarzeń:
http://www.youtube.com/watch?v=ITTpyQWtMqg
Cytuj:
Rosjanie prowadzili grę, bo takie było nasze założenie taktyczne.

Zgadza się. W ten sposób całkowicie zneutralizowaliśmy ich najgroźniejszą broń czyli szybki atak. A jak się pokazał mecz Rosjanie mistrzami ataku pozycyjnego nie są.
tanie_wino napisał(a):
A ja się cieszę, że to trzeci mecz gramy o wszystko, a nie li tylko (lub aż) o honor.

A mnie cieszy, że w ostatnim meczu wszystko zależy tylko od nas i nie musimy patrzeć jak inni zagrają.

Śr cze 13, 2012 14:47
Cytuj:
Media zarówno mainstreamowe, jak i te z „drugiego obiegu” wykreowały natomiast obraz Rosjan, chcących tryumfalnie maszerować po ulicach Warszawy, demonstrujących swoją dumę w dniu święta narodowego, obowiązkowo pod sztandarami z sierpem i młotem.

Czyli media najpierw naszczuły kiboli na Rosjan (przy okazji siejąc niepokój wśród reszty Polski, że faktycznie będą sierpy i młoty) a potem tych kiboli zmieszały z błotem bo Ci zaatakowali pokojowo nastawionych Rosjan. Kibole owszem, są psami Pawłowa ale to tylko oznacza że ktoś powinien być mądrzejszy (choć może i to było celowe no bo teraz można jeszcze łatwiej tworzyć obraz wroga ludu miast i WSI - wszak wszędzie teraz trąbią że to kibole zaczynali awantury bez powodu).

To jest cyrk a nie kraj.

Śr cze 13, 2012 15:16
Owszem, podgrzewanie atmosfery przed meczem ze strony mediów było bardzo nieodpowiedzialne i na pewno media ponoszą część winy za to co się stało. Na szczęście do jakiś poważnych rozruchów nie doszło i mieliśmy do czynienia jedynie z kilkoma większymi i mniejszymi incydentami.

Śr cze 13, 2012 15:27
Ja tam uważam, że to kolejna kompromitacja władz Warszawy- taka sama jak w święto niepodległości. Kolejna zadyma pokazuje, że nic się na błędach urzędnicy nie nauczyli.
Trzeba być naiwnym, aby wierzyć że jakieś tam pokojowe manify w czasie takiej wielkiej imprezy nie doprowadzą do spięć :|

Śr cze 13, 2012 15:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona