Nie patrzmy w przeszłość!
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Nie patrzmy w przeszłość!
SweetChild napisał(a): Maluczki napisał(a): Bogactwo jest owocem różnego rodzaju złodziejstwa. Gdyby tak nie było, to człowiek na bezludnej wyspie też mógłby być bogaczem. Tak rozumując to internet też jest owocem różnego rodzaju złodziejstwa, bo na bezludnej wyspie byś go nie miał. Podobnie jak komputera, z którego piszesz. Nawet spodni też zapewne byś nie miał. Jesteś więc złodziejem jak każdy bogacz, tylko mniej skutecznym  Więcej, według tych kryteriów Jezus też był mamoniarzem, a jedyny sprawiedliwy to Robinson Cruzoe  [ Włączyłeś blokadę rozumu? Co ma piernik do wiatraka? Przykład bezludnej wyspy miał Ci tylko uzmysłowić, że człowiek jako jednostka, nie jest własnymi siłami zgromadzić bogactwa. To że powstały cywilizacje nie jest zasługą złodziejstwa, tylko ludzkiej współpracy. Złodziejstwo jedynie niszczy tą współpracę, np zamiast ekologicznej i służącej wszelkiemu dobru wspólnemu, komunikacji publicznej, głównie kolei wprowadza się powszechną komunikację samochodową, bo złodziejstwo jest w tej komunikacji maksymalnie rozwinięte i nie liczy się dobro ludzi, tylko kasa mamoniarzy z lobby samochodowego. Nawet świecenie w biały dzień nam zafundowali, by sprzedać więcej paliwa i różnych akcesoriów. Jak podało Radio Katowice, w pierwszym roku świecenie kosztowało w Polsce około dwa mld. PLN. W czyjej kieszeni wylądowały? Vi napewno powie że to był dar dla nieduchownych. 
|
N maja 27, 2012 11:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Otto_Katz..śmieszna ta twoja wypowiedz, ale nie w moim stylu wywnętrzanie się, z kim żyje i z kim pije. 
|
N maja 27, 2012 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Bogate parafie wielkomiejskie też nakradły co niemiara?" Alus nie odróżnia własności jednostki od własności zbiorowości ludzi! A jehowi to nie mają? Nawet domy neofitom fundują!
|
N maja 27, 2012 16:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Acha, czyli jedyną grupą zawodową, która nie kradnie i ma prawo do zamożności, aby nie podejrzewać jej o złodziejstwo to duchowni  . Każdy inny kto się wzbogacił jest złodziejem  . Idealna sytuacja to by była, gdyby najbogatsi w państwie byli duchowni, a cała reszta by żyła jak asceci w chałupach z desek, a większość dorobku by dawała na KK, gdyż tylko oni nie kradną 
|
N maja 27, 2012 16:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Acha, czyli jedyną grupą zawodową, która nie kradnie i ma prawo do zamożności, aby nie podejrzewać jej o złodziejstwo to duchowni  . Każdy inny kto się wzbogacił jest złodziejem  . Idealna sytuacja to by była, gdyby najbogatsi w państwie byli duchowni, a cała reszta by żyła jak asceci w chałupach z desek, a większość dorobku by dawała na KK, gdyż tylko oni nie kradną  Val, jeżeli dalej dasz się tak dręczyć tej obsesji na tle duchownych, to może dojść do tego, że w nocy będziesz się budzić z krzykiem na ustach: D u c h o w n i  ! Na razie ta obsesja odbiera Ci zdolność do logicznego myślenia, bo o czym by nie mówić, to Ty zjeżdżasz na duchownych i to bez ładu i składu.
|
N maja 27, 2012 17:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki to biedak, którym kierują resentymenty - ze tez Wam sie chce z nim spierać.
|
N maja 27, 2012 18:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alpert napisał(a): Maluczki to biedak, którym kierują resentymenty - ze tez Wam sie chce z nim spierać. To jest zdolność obserwacji! Dwa dni na forum i jak celnie potrafi podsumować gościa!
|
N maja 27, 2012 18:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki, alpert zdaje się, że sobie przypomniał hasło. Wcześniej miał inne konto Tak poza tym- każdy obserwuje rzeczywistość po swojemu, przez pryzmat władnych doświadczeń i przemyśleń. Obserwacja jest subiektywna. I ja sobie z tego zdaję sprawę, że mój osąd rzeczywistości może być chybiony No z tą nocą, to faktycznie Maluczki masz rację- demony wykorzystują obsesje i dręczą potem w nocy. Do Maluczkiego przychodzą pod postacią takich Rostowskich, Kulczyków, Mudrochów czy Gatesów  . W zależności jakie kto ma obsesje  .
|
N maja 27, 2012 18:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Maluczki, alpert zdaje się, że sobie przypomniał hasło. Wcześniej miał inne konto Tak poza tym- każdy obserwuje rzeczywistość po swojemu, przez pryzmat władnych doświadczeń i przemyśleń. Obserwacja jest subiektywna. I ja sobie z tego zdaję sprawę, że mój osąd rzeczywistości może być chybiony No z tą nocą, to faktycznie Maluczki masz rację- demony wykorzystują obsesje i dręczą potem w nocy. Do Maluczkiego przychodzą pod postacią takich Rostowskich, Kulczyków, Mudrochów czy Gatesów  . W zależności jakie kto ma obsesje  . Znowu valłaś kulą w płot! Jedyną, jeżeli można to tak nazwać, moją obsesją jest sprawiedliwość, a to nie jest nic złego, bo Ośmiu Błogosławieństwach łaknący i pragnący sprawiedliwości, zostali nazwani błogosławionymi. Tak więc jestem spokojny. Obserwowanie rzeczywistości powinno odbywać się przez pryzmat poszukiwania prawdy, a nie przez pryzmat obsesji.
|
N maja 27, 2012 19:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jedyną, jeżeli można to tak nazwać, moją obsesją jest sprawiedliwość, a to nie jest nic złego, bo Ośmiu Błogosławieństwach łaknący i pragnący sprawiedliwości, zostali nazwani błogosławionymi. Tak więc jestem spokojny. Obserwowanie rzeczywistości powinno odbywać się przez pryzmat poszukiwania prawdy, a nie przez pryzmat obsesji. Spokój iluzoryczny - Prawdziwa sprawiedliwość lituje się nad błędami bliźniego, fałszywa tylko oburza się na nie, św. Grzegorz Wielki.
|
N maja 27, 2012 19:53 |
|
 |
SweetChild
|
Maluczki napisał(a): Przykład bezludnej wyspy miał Ci tylko uzmysłowić, że człowiek jako jednostka, nie jest własnymi siłami zgromadzić bogactwa. Internetu ani komputera też nie jesteś w stanie własnymi siłami skonstruować. Według tego kryterium dopuściłeś się złodziejstwa, a dowodem koronnym w sprawie są Twoje posty na forum. Maluczki napisał(a): To że powstały cywilizacje nie jest zasługą złodziejstwa, tylko ludzkiej współpracy.  Niedługo dojdziemy do wniosku, że jeśli Maluczki ma komputer, to jest to zasługa ludzkiej współpracy. Ale jeśli Iksiński ma komputer, to jest to zasługa złodziejstwa  alpert napisał(a): Maluczki to biedak, którym kierują resentymenty - ze tez Wam sie chce z nim spierać. Obawiam się, że jego poglądy w pewnym stopniu podziela spora część społeczeństwa. I nie jest to jedynie problem homo-sovieticusa, ekstremiści wszelkiej maści rosną w siłę w całej Europie. Dlatego nie lekceważyłbym ich, bo nic nie jest dane raz na zawsze - z faktu, że przez dziesięciolecia mieliśmy pokój w Europie nie można wnioskować, iż nie grozi nam żadna wojna czy rewolucja 
|
N maja 27, 2012 21:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki napisał(a): Otuś, z orgazmów jestem cieniutki, to ze mną nie pogadasz, a moje co nieco też jest skromne i nieskomplikowane, ale naturalne, w miarę możliwości, więc tutaj też się nie rozpędzimy. co ja czytam? 
|
N maja 27, 2012 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oj Margaret_ko nie bądź pruderyjna 
|
N maja 27, 2012 21:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki napisał(a): Otuś, z orgazmów jestem cieniutki, to ze mną nie pogadasz, a moje co nieco też jest skromne i nieskomplikowane, ale naturalne, w miarę możliwości, więc tutaj też się nie rozpędzimy. Czyżby to była geneza Twojego nicku? Chyba że chodziło o rozum - też pasuje z tego co widzę. Proponuję ogarnąć się i zastanowić nad tym co wypisujesz.
|
N maja 27, 2012 21:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
włóczykij nie bądź pruderyjny! 
|
N maja 27, 2012 21:58 |
|
|