Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Belizariusz napisał(a): "Sztuczna macica" (jak na razie fantastyka), bylaby ingerencja w prawa natury.
Słusznie Beli.
Sztuczna macica to tak samo jak sztuczne serce, sztuczna nerka, sztuczna szczęka, proteza nogi... że nie wspomnę już o wózkach inwalickich....
Straszliwa ingerencja w prawa natury!
Czego te zboczone feministki nie wymyslą jeszcze? Prawda?
|
N cze 06, 2004 16:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wanda napisał(a): Wiesz, do tej pory słyszy się opinie, że kobieta jest niepełnowartościową matką, bo wzięła znieczulenie przy porodzie (i przez to mniej kocha swe dziecko).
"Nawet po bożemu nie umiesz urodzić!" - takie wyzwisko - skierowane do kobiety po cesarce - często się słyszy w pewnech kręgach społecznych.
|
N cze 06, 2004 16:59 |
|
 |
Wizard
|
Te "kręgi społeczne " to na pewno RM 
_________________ Każdy jest czarodziejem własnego życia !
|
N cze 06, 2004 17:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wizard napisał(a): Te "kręgi społeczne " to na pewno RM  A co ty w kółko z tym RM? Wizard napisał(a): _________________ Każdy jest czarodziejem własnego życia !
Poczekaj aż się ożenisz.... 
|
N cze 06, 2004 17:42 |
|
 |
Wizard
|
Ożenie się jak mi ks Rydzyk udzieli błogosławieństwa 
|
N cze 06, 2004 17:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wizard napisał(a): Ożenie się jak mi ks Rydzyk udzieli błogosławieństwa 
Jak przyrzekniesz, że to będzie małżeństwo wielodzietne - dostaniesz błogosławieństwo od całej Rodziny RM.
|
N cze 06, 2004 21:36 |
|
 |
Wizard
|
Tzn ile musza miec tych dzieci ?
|
N cze 06, 2004 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wizard napisał(a): Tzn ile musza miec tych dzieci ?
O ile pamiętam; bp. Frankowski (albo Zawitkowski... zawsze mi się oni dwaj mylą...) mówiąc o "pieknych rodzinach wielodzietnych, w których rodzą się powołania", wspomniał, że sam pochodzi z rodziny, gdzie było 13 dzieci.
(pewnie łatwo sprawdzić który to, na katolickich stronach, ale mi się nie chce)
|
N cze 06, 2004 21:46 |
|
 |
Wizard
|
Tylko, że to nie jest odpowiedź na moje pytanie 
|
N cze 06, 2004 22:06 |
|
 |
Skaja
|
Może udacie się na czat? Zamiast wpisywac po jednym zdaniu?! 
N cze 06, 2004 22:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skaja napisał(a): Może udacie się na czat? Zamiast wpisywac po jednym zdaniu?! 
To jego wina!
Sprowokował mnie...
(a tak poważnie, to masz rację, nie powinno się tak pisać - z mojej strony EOT - Wizard, jak chcesz to zapraszam na czat Onetu, pokój "religie")
|
N cze 06, 2004 22:30 |
|
 |
Wizard
|
Czat już mi się znudził 
|
N cze 06, 2004 23:22 |
|
 |
Marek Antoniusz
|
Feministki popra dopiero dzieci ze sztucznej macicy. Co jest logiczne, bo w koncu seks uwazany jest w niektorych kregach za narzedzie meskiej przyjemnosci, w ktorej kobieta pelni role przedmiotu. I kiedys przyjda czasy, ze proboszcz na ambonie bedzie grzmial "Na litosc boska! Ludzie! Uprawiajcie seks, a nie ogrodki!". A poniewaz nieuzywany narzad zanika... Panie i Panowie, szykujcie sie na doglebna zmiane wygladu...
_________________ Bogu ducha winny
|
N cze 06, 2004 23:26 |
|
 |
Marek Antoniusz
|
Chcialbym pocieszyc troche Techte, bo taki marazm z jej wpisow sie wylania, ze az smutno sie czlowiekowi robi. Gdybym byl urzednikiem rzadowym to na pewno dalbym jej pieniadze publiczne na stworzenie urzedow ds., programow, ulotek, finansowanie konferencji itp. To wszystko, zeby mozna bylo promowac wlasciwe postawy w tym zgnilym spoleczenstwie.
Ale jednak... mam sposob na pocieszenie. Jezdzilem ostatnio roznymi srodkami komunikacji, jak nasz kraj dlugi i szeroki, i pomijajac np. samolot, ktory rzadzi sie swoimi prawami (rezerwacja), widze olbrzymi postep cywilizacyjny. Mlodszy nie ustapi miejsca starszemu, mezczyzna kobiecie itd. Kobieta, ktorej ustepilem miejsca pozniej nie miala zamiaru ustepic go ciezarnej kobiecie. No, bo po co, skoro ta mogla sie zabezpieczyc i byc wolna od takich problemow. Ja mysle, ze Twoje serce Techta powinno sie radowac. Mimo problemow (niestety zdarzaja sie tez zaglebia ciemnogrodu, no i... ci wredni studenci) idzie nowe i skutecznie rozpycha sie rekami...
_________________ Bogu ducha winny
|
N cze 06, 2004 23:41 |
|
 |
Gość
|
Marku Antoniuszu, tak się składa, że ostatnio czesto zagladam na forum "ciąża i poród". Co jakiś czas pojawia się tam wątek o lokomocji. Okazuje się, ża najbardziej niechętnie ustępują miejsca ludzie w wieku tak zwanym średnim, a nie młodzież. Okazuje się, że wychowankowie PRL-u najbardziej biją się o miejsce czy to w autobusie, czy to kolejce w sklepie, na poczcie.
W Polsce wielu ludzi uwaza, że im się coś należy bo... w innych krajach (zachodnich) nie ma tego problemu. Jak grzecznie poprosisz, będzie Ci dane. A nie stój jak kołek i czekaj, aż dostaniesz. I wszystko jest przynajmniej jasne.
|
Pn cze 07, 2004 6:02 |
|
|
|