Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 28, 2025 13:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Plaga kobiecych spodni - bp.R.Williamson FSSPX 
Autor Wiadomość
Post Plaga kobiecych spodni - bp.R.Williamson FSSPX
Drodzy Przyjaciele i Dobroczyńcy! Koniec lata nie jest może najlepszym momentem, żeby pisać o kobiecym ubiorze. Z pewnością to raczej na początku niż na końcu ciepłych dni należy skarżyć się na nieskromne stroje - a jednak kilka pań w ciągu tego lata zwróciło się do mnie z pytaniami o kobiety noszące spodnie lub szorty, a sam problem jest szerszy i poważniejszy niż tylko nieskromność, choć przecież nieskromność jest czymś bardzo poważnym.....

[...]

[...] - spam reklamowy, Paschalis

Cz lip 19, 2007 18:36

Ale poważnie, to nie ten dział ;)

gg 3287237

Cz lip 19, 2007 18:39

Cz lip 19, 2007 18:47

To nasz ulubiony spamer :p A dość dawno go nie widziałem :lol:

Cz lip 19, 2007 19:04

Ten zszyty z bredni tekst przypomina mi reklamę w której żarówka się przepala i jedząca obiad rodzina zaczyna panikować. Oni nie mają większych problemów :D Tak samo ów biskup w sutannie widocznie nie ma lepszych zajęć niż majaczyć nad damskimi spodniami.

Cz lip 19, 2007 19:07

Ten temat nie nadaje się do "Wiara i Prawda", dlatego go przenoszę do "Sam wymyśl temat" - tutaj chyba będzie lepiej pasował

Cz lip 19, 2007 21:39

A ten bp to może by najpierw się zajął swoim włąsnym statusem kanonicznym, a potem spodniami ? ;)

Ale fajne, poprawia humor :D

Cz lip 19, 2007 22:15
Ubranie, które okrywa obie nogi oddzielnie, niejako uwalnia dolną, ruchliwą część ciała, umożliwiając dokonywanie szeregu czynności, które w ubraniu takim jak spódnica byłyby dość... dziwaczne.
[...]
Kobieta czuje się w spodniach niezręcznie, ponieważ nie jest to jej naturalny strój.
[...]
Zakładając emancypujące spodnie, kobieta czuje niezręczność - przynajmniej do czasu, aż jej sumienie przestanie na to reagować - gdyż traci swoją tożsamość oraz godność kobiecą.
[...]
Dla porównania weźmy obdarzoną zdrowym rozsądkiem amerykańską starszą panią, która tego lata, podczas rekolekcyj tu w Winonie, powiedziała mi, że wspominając swoją młodość, spędzoną w Kalifornii, dostrzega, że często okoliczności zachęcały ją do noszenia spodni i że teraz tego żałuje - gdyż zdaje sobie sprawę, iż za każdym razem, kiedy je zakładała, jej kobiecość była w jakiś sposób zubażana.
[...]
Szczerze wam oddany w Najświętszym Sercu Pana Jezusa,

+ Richard Williamson

(Fragmenty Pisma św. w tłumaczeniu x. Jakóba Wujka SI.)
bp.Ryszard Williamson

No tak.
W niektórych wypadkach celibat prowadzi do odchyleń. Widać wyraźnie, ze ten gościu ma takie odchyły, ale spoko, to się da leczyć o ile pacjent podda się odpowiedniej terapii :D
Coś mi się jednak wydaje, że ten typ leczeniu się nie podda i jak głupio gada tak i w tej głupocie umrze :D

Cz lip 19, 2007 22:43

No to drogie panie musimy zacząć chyba nosić długie spódnice. Krótkie facetom działają na zmysły.
No a co zrobić z włosami? Długie, lekko zarzucone też na panów podobno działają.........

So lip 21, 2007 16:09

No to drogie panie musimy zacząć chyba nosić długie spódnice. Krótkie facetom działają na zmysły.
No a co zrobić z włosami? Długie, lekko zarzucone też na panów podobno działają.........

usta, oczy, dłonie, stopy również :D trzeba pójść za przykładem braci spod znaku półksiężyca :)

Cytuj:
Kobieta czuje się w spodniach niezręcznie, ponieważ nie jest to jej naturalny strój.

jak można o spódnicy mówić "naturalny strój"? naturalna to jest nagość ;)

So lip 21, 2007 16:50

..... naturalna to jest nagość ;)

Ech, nagość to dopiero działa na facetów.... :oops:

So lip 21, 2007 17:52

Ech, nagość to dopiero działa na facetów.... :oops:

Myślę, a raczej wiem ;) , że na facetów bardziej działa nagość lekko przesłonięta :D

So lip 21, 2007 18:07

Owszem :) Wtedy pojawia się pewien czar :D

Ktoś pisał o stopach... ma rację, choć często się o tym zapomina ;)

Pamiętam, jak przychodziłem w celach naukowych do koleżanki ze studiów (pożyczyć zeszyty, itd. - taki podryw w konspiracji :D ). W mieszkaniu studenckim zwykle zastawałem ją w innym "image'u" - rozpuszczone włosy, bluzka, i spodenki długości do 1/3 uda ;) (Wysoka i szczupła figura) Chodziła oczywiście boso. Czasem gdy gadaliśmy, siadała na "kanapie", i przewieszając nogi przez bok tejże, z ogólnej nudy przebierała palcami u stóp. Gwarantuję, że nie dało się skupić :D

So lip 21, 2007 18:30

:lol: uuuuuuu! bez względu na modę i okoliczności, najswobodniej czuję się w długich zamaszystych spódnicach :D czasami nawet, żałuję facetów, że noszą takiej garderoby. Do tej pory myślałam, że to jeno takie moje "wolę" a tu proszę: całą ideologię dorobić można! - :brawo: -
- super!!! nie omieszkam nadużyć :biggrin:

N lip 22, 2007 7:48
Ideologię to można dorobić do wszystkiego :D

Czekam, aż jakiś szalony celibatariusz, wymyśli ideologię do jedzenia lodów i stwierdzi, ze tak obsceniczny produkt spożywczy jest niezgodny z Bożym planem Zbawienia :D :D

Oczywiście wszystko w odniesieniu do kobiet!!!!!!

N lip 22, 2007 9:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona