Plaga kobiecych spodni - bp.R.Williamson FSSPX
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Plaga kobiecych spodni - bp.R.Williamson FSSPX
Drodzy Przyjaciele i Dobroczyńcy! Koniec lata nie jest może najlepszym momentem, żeby pisać o kobiecym ubiorze. Z pewnością to raczej na początku niż na końcu ciepłych dni należy skarżyć się na nieskromne stroje - a jednak kilka pań w ciągu tego lata zwróciło się do mnie z pytaniami o kobiety noszące spodnie lub szorty, a sam problem jest szerszy i poważniejszy niż tylko nieskromność, choć przecież nieskromność jest czymś bardzo poważnym.....
[...]
[...] - spam reklamowy, Paschalis
|
Cz lip 19, 2007 18:36 |
|
|
|
 |
_Big_Mac_
|
Poprawiłeś mi humor
Ale poważnie, to nie ten dział 
Cz lip 19, 2007 18:39 |
|
 |
No
|
To żart prawda ?
|
Cz lip 19, 2007 18:47 |
|
|
|
 |
zszywacz
|
To nasz ulubiony spamer  A dość dawno go nie widziałem 
|
Cz lip 19, 2007 19:04 |
|
 |
Zencognito
|
Ten zszyty z bredni tekst przypomina mi reklamę w której żarówka się przepala i jedząca obiad rodzina zaczyna panikować. Oni nie mają większych problemów  Tak samo ów biskup w sutannie widocznie nie ma lepszych zajęć niż majaczyć nad damskimi spodniami.
|
Cz lip 19, 2007 19:07 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Ten temat nie nadaje się do "Wiara i Prawda", dlatego go przenoszę do "Sam wymyśl temat" - tutaj chyba będzie lepiej pasował
|
Cz lip 19, 2007 21:39 |
|
 |
vesper
|
A ten bp to może by najpierw się zajął swoim włąsnym statusem kanonicznym, a potem spodniami ?
Ale fajne, poprawia humor 
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
Cz lip 19, 2007 22:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ubranie, które okrywa obie nogi oddzielnie, niejako uwalnia dolną, ruchliwą część ciała, umożliwiając dokonywanie szeregu czynności, które w ubraniu takim jak spódnica byłyby dość... dziwaczne. [...] Kobieta czuje się w spodniach niezręcznie, ponieważ nie jest to jej naturalny strój. [...] Zakładając emancypujące spodnie, kobieta czuje niezręczność - przynajmniej do czasu, aż jej sumienie przestanie na to reagować - gdyż traci swoją tożsamość oraz godność kobiecą. [...] Dla porównania weźmy obdarzoną zdrowym rozsądkiem amerykańską starszą panią, która tego lata, podczas rekolekcyj tu w Winonie, powiedziała mi, że wspominając swoją młodość, spędzoną w Kalifornii, dostrzega, że często okoliczności zachęcały ją do noszenia spodni i że teraz tego żałuje - gdyż zdaje sobie sprawę, iż za każdym razem, kiedy je zakładała, jej kobiecość była w jakiś sposób zubażana. [...] Szczerze wam oddany w Najświętszym Sercu Pana Jezusa,
+ Richard Williamson
(Fragmenty Pisma św. w tłumaczeniu x. Jakóba Wujka SI.) bp.Ryszard Williamson
No tak.
W niektórych wypadkach celibat prowadzi do odchyleń. Widać wyraźnie, ze ten gościu ma takie odchyły, ale spoko, to się da leczyć o ile pacjent podda się odpowiedniej terapii
Coś mi się jednak wydaje, że ten typ leczeniu się nie podda i jak głupio gada tak i w tej głupocie umrze 
|
Cz lip 19, 2007 22:43 |
|
 |
monika001
|
No to drogie panie musimy zacząć chyba nosić długie spódnice. Krótkie facetom działają na zmysły.
No a co zrobić z włosami? Długie, lekko zarzucone też na panów podobno działają.........
|
So lip 21, 2007 16:09 |
|
 |
Ninurta
|
monika001 napisał(a): No to drogie panie musimy zacząć chyba nosić długie spódnice. Krótkie facetom działają na zmysły. No a co zrobić z włosami? Długie, lekko zarzucone też na panów podobno działają......... usta, oczy, dłonie, stopy również  trzeba pójść za przykładem braci spod znaku półksiężyca  Cytuj: Kobieta czuje się w spodniach niezręcznie, ponieważ nie jest to jej naturalny strój.
jak można o spódnicy mówić "naturalny strój"? naturalna to jest nagość 
|
So lip 21, 2007 16:50 |
|
 |
monika001
|
Ninurta napisał(a): ..... naturalna to jest nagość 
Ech, nagość to dopiero działa na facetów.... 
|
So lip 21, 2007 17:52 |
|
 |
Emil
|
monika001 napisał(a): Ech, nagość to dopiero działa na facetów.... 
Myślę, a raczej wiem  , że na facetów bardziej działa nagość lekko przesłonięta 
|
So lip 21, 2007 18:07 |
|
 |
vesper
|
Owszem  Wtedy pojawia się pewien czar
Ktoś pisał o stopach... ma rację, choć często się o tym zapomina
Pamiętam, jak przychodziłem w celach naukowych do koleżanki ze studiów (pożyczyć zeszyty, itd. - taki podryw w konspiracji  ). W mieszkaniu studenckim zwykle zastawałem ją w innym "image'u" - rozpuszczone włosy, bluzka, i spodenki długości do 1/3 uda  (Wysoka i szczupła figura) Chodziła oczywiście boso. Czasem gdy gadaliśmy, siadała na "kanapie", i przewieszając nogi przez bok tejże, z ogólnej nudy przebierała palcami u stóp. Gwarantuję, że nie dało się skupić 
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
So lip 21, 2007 18:30 |
|
 |
linia
|
 uuuuuuu! bez względu na modę i okoliczności, najswobodniej czuję się w długich zamaszystych spódnicach  czasami nawet, żałuję facetów, że noszą takiej garderoby. Do tej pory myślałam, że to jeno takie moje "wolę" a tu proszę: całą ideologię dorobić można! -  -
- super!!! nie omieszkam nadużyć 
_________________ ...
|
N lip 22, 2007 7:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ideologię to można dorobić do wszystkiego
Czekam, aż jakiś szalony celibatariusz, wymyśli ideologię do jedzenia lodów i stwierdzi, ze tak obsceniczny produkt spożywczy jest niezgodny z Bożym planem Zbawienia
Oczywiście wszystko w odniesieniu do kobiet!!!!!!
|
N lip 22, 2007 9:01 |
|
|
|