|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
tborcz
|
 SOLIDARNE PAŃSTWO.
Narodowy zryw Polaków w roku 1980 , otworzył drogę ku Wolności wielu narodom . Ponieważ byłem aktywnym uczestnikiem tamtych wydarzeń , często słyszę pytanie :CZY TO TAK MIAŁO BYĆ? Dlaczego tak mówisz ?...pytam...Ty też należałeś do Tych 10 milionów.... Ja tylko popierałem...Gdybym wiedział że tak to będzie ,...to te palce [ V ] siekierą bym sobie obciął..... Mamy suwerenny kraj - wolno nam napaść i okupować inny kraj.... Mamy zagwarantowane prawo własności - wolno nam człowieka i rodzinę wyrzucić na bruk... Mamy wolność gospodarczą - wolno niektórym zawłaszczać majątkiem narodowym.... Nie ma przymusu pracy - wolno nam nie pracować.... Nikt nie zmusza Cię byś płacił za leczenie - wolno Ci umrzeć... Nie ma cenzury - można zniesławiać człowieka i wyśmiewać jego uczucia religijne i patriotyczne.... Polacy czują żal do Solidarnościowej inteligencji....[ okrągło stołowej ] gdyż czują się oszukani , zdradzeni , okradzieni z majątku narodowego.... Nigdy przedtem określenie " CZERWONA BURŻUAZJA " nie było tak namacalne jak obecnie.... [ BARON ....] Prawo wilczego kapitalizmu stanowi ,że jeśli jedno państwo jest bogate, to MUSI być 10 państw biednych. Jeśli jeden człowiek jest bardzo bogaty , to MUSI być 100 lub więcej ludzi biednych. Jednocześnie przestrzegam przed przyłączaniem się do rewolucji. Żadna rewolucja nie rozwiązała problemu ludzi biednych. Rewolucja Solidarności [ na szczęście bezkrwawa ] również. Biednych ludzi przybyło..... Problem ludzi biednych mogą rozwiązać tylko MĄDRZY reformatorzy. Jeśli biedni , sfrustrowani” wyjdą na ulice „ to reformatorów zastąpią DYKTATORZY . Dlatego ważne jest DZIŚ by jeszcze żyjących dyktatorów z przeszłości osądzić , jako ostrzeżenie dla ich następców.
_________________ ziarenko myśli...kropelka koloru...
|
| Śr lip 11, 2007 10:47 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Skradzione z forum TVN24 Szkło kontaktowe
http://www.tvn24.pl/1,251,24,34417074,9 ... forum.html
-------------------------------------------------------------------
Oczyść kraj Kiedy przyjdą przeszukać dom wiernopoddańczy dranie, gdy ustawią kamery zoom, by sfilmować twoje mieszkanie, i pod drzwiami staną trójkami, i zadzwonią ci kajdankami - ty, ze snu podnosząc skroń, otwórz drzwi i życie swe chroń Szkoda krwi
Unieś głowę i pozwól się skuć, choćby z domu ci wszystko wynieśli - wszak tu przyszli, by w twarz ci pluć, więc im pozwól - niech plują! A jeśli nakazują ci nawet spróbować jak smakuje więzienny "raj" - pójdziesz przecież kiedyś głosować: Oczyść kraj
Satyryku, nie szczędź swych słów, poeto, idą wybory Twoje pióro - strzelecki rów: bij w układ chory Oczyść kraj
Oczyśćmy kraj A gdyby nam to nie wyszło, niechaj rządzą przez wieczny czas, wymieniając naród nad Wisłą.
~Dziadek_Kociuba
KOMENTARZYK: Takie to jest solidarne państwo kaczystów
A tak w ogóle to Małostkowi Bracia zapatrzyli się w Lenina, bo dla Wołodii państwo było wszystkim - zaraz po partii of kurz
To społeczeństwo powinno być solidarne, natomiast państwo powinno być demokratyczne i służące obywatelom,a nie śledzące, podsłuchujące, nagrywające, aresztujące, grożące i napuszczające jednych na drugich. Państwo JARK-a, to leninowskie państwo
|
| Śr wrz 12, 2007 19:19 |
|
 |
|
stern
|
Jaki jest cel tego wątku?
|
| Cz wrz 13, 2007 4:07 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
stern napisał(a): Jaki jest cel tego wątku?
Tego nie wiem, ale lezał sobie spokojnie odłogiem od polowy lipca, wiec go wykorzystałem
Mam nadziejeże sie utrzyma , bo te zakładane przeze mnie jakoą nie mają szczęścia 
|
| Cz wrz 13, 2007 7:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A nie mówiłem Temat leżał ponad 2 miesące i nikomu nie wadził, a wystarczyło, że zamieściłem w nim wypowiedź, a reakcja towarzyszty z Mysiej była natychmiastowa Temat został "przesuniety" i pewnie zaraz zostanie z"zablokowany"
Pazdrawlaju i uspiechow żełaju Tawarszczi
|
| Cz wrz 13, 2007 8:22 |
|
|
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
Może 11 lipca ktoś tu był na urlopie? 
Naprawdę proszę, by nie robić z forum śmietnika.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Cz wrz 13, 2007 10:42 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|