Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 10:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
 SOLIDARNE PAŃSTWO. 
Autor Wiadomość

Post SOLIDARNE PAŃSTWO.
Narodowy zryw Polaków w roku 1980 , otworzył drogę ku Wolności wielu narodom . Ponieważ byłem aktywnym uczestnikiem tamtych wydarzeń , często słyszę pytanie :CZY TO TAK MIAŁO BYĆ? Dlaczego tak mówisz ?...pytam...Ty też należałeś do Tych 10 milionów.... Ja tylko popierałem...Gdybym wiedział że tak to będzie ,...to te palce [ V ] siekierą bym sobie obciął..... Mamy suwerenny kraj - wolno nam napaść i okupować inny kraj.... Mamy zagwarantowane prawo własności - wolno nam człowieka i rodzinę wyrzucić na bruk... Mamy wolność gospodarczą - wolno niektórym zawłaszczać majątkiem narodowym.... Nie ma przymusu pracy - wolno nam nie pracować.... Nikt nie zmusza Cię byś płacił za leczenie - wolno Ci umrzeć... Nie ma cenzury - można zniesławiać człowieka i wyśmiewać jego uczucia religijne i patriotyczne.... Polacy czują żal do Solidarnościowej inteligencji....[ okrągło stołowej ] gdyż czują się oszukani , zdradzeni , okradzieni z majątku narodowego.... Nigdy przedtem określenie " CZERWONA BURŻUAZJA " nie było tak namacalne jak obecnie.... [ BARON ....] Prawo wilczego kapitalizmu stanowi ,że jeśli jedno państwo jest bogate, to MUSI być 10 państw biednych. Jeśli jeden człowiek jest bardzo bogaty , to MUSI być 100 lub więcej ludzi biednych. Jednocześnie przestrzegam przed przyłączaniem się do rewolucji. Żadna rewolucja nie rozwiązała problemu ludzi biednych. Rewolucja Solidarności [ na szczęście bezkrwawa ] również. Biednych ludzi przybyło..... Problem ludzi biednych mogą rozwiązać tylko MĄDRZY reformatorzy. Jeśli biedni , sfrustrowani” wyjdą na ulice „ to reformatorów zastąpią DYKTATORZY . Dlatego ważne jest DZIŚ by jeszcze żyjących dyktatorów z przeszłości osądzić , jako ostrzeżenie dla ich następców.

Śr lip 11, 2007 10:47
Skradzione z forum TVN24 Szkło kontaktowe

http://www.tvn24.pl/1,251,24,34417074,9 ... forum.html
-------------------------------------------------------------------

Oczyść kraj :!:

Kiedy przyjdą przeszukać dom
wiernopoddańczy dranie,
gdy ustawią kamery zoom,
by sfilmować twoje mieszkanie,
i pod drzwiami staną trójkami,
i zadzwonią ci kajdankami -
ty, ze snu podnosząc skroń,
otwórz drzwi
i życie swe chroń :!:
Szkoda krwi :!:

Unieś głowę i pozwól się skuć,
choćby z domu ci wszystko wynieśli -
wszak tu przyszli, by w twarz ci pluć,
więc im pozwól - niech plują! A jeśli
nakazują ci nawet spróbować
jak smakuje więzienny "raj" -
pójdziesz przecież kiedyś głosować:

Satyryku, nie szczędź swych słów,
poeto, idą wybory :!:
Twoje pióro - strzelecki rów:
bij w układ chory :!:

Oczyśćmy kraj :!:
A gdyby nam to nie wyszło,
niechaj rządzą przez wieczny czas,
wymieniając naród nad Wisłą.

~Dziadek_Kociuba

KOMENTARZYK:
Takie to jest solidarne państwo kaczystów :cry:

A tak w ogóle to Małostkowi Bracia zapatrzyli się w Lenina, bo dla Wołodii państwo było wszystkim - zaraz po partii of kurz :razz:

To społeczeństwo powinno być solidarne, natomiast państwo powinno być demokratyczne i służące obywatelom,a nie śledzące, podsłuchujące, nagrywające, aresztujące, grożące i napuszczające jednych na drugich.
Państwo JARK-a, to leninowskie państwo :!:

Śr wrz 12, 2007 19:19

Cz wrz 13, 2007 4:07
Zobacz profil ICQ WWW
Jaki jest cel tego wątku?

Tego nie wiem, ale lezał sobie spokojnie odłogiem od polowy lipca, wiec go wykorzystałem :-)
Mam nadziejeże sie utrzyma , bo te zakładane przeze mnie jakoą nie mają szczęścia :razz: :razz: :razz:

Cz wrz 13, 2007 7:41
Temat leżał ponad 2 miesące i nikomu nie wadził, a wystarczyło, że zamieściłem w nim wypowiedź, a reakcja towarzyszty z Mysiej była natychmiastowa :!:
Temat został "przesuniety" i pewnie zaraz zostanie z"zablokowany"

Pazdrawlaju i uspiechow żełaju Tawarszczi :!: :razz: :razz: :razz:

Cz wrz 13, 2007 8:22
Moderator

Naprawdę proszę, by nie robić z forum śmietnika.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Cz wrz 13, 2007 10:42
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 6 ]