Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 7:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Związek....... 
Autor Wiadomość

Post Związek.......
Czy jako chrześcijanin mogę związać się z satanistką ??? Proszę o odpowiedzi ludzi którzy wiedzą co to naprawdę jest satanizm.

Śr wrz 01, 2004 20:47

Proszę o odpowiedzi ludzi którzy wiedzą co to naprawdę jest satanizm.

Hm... zawsze mnie to ciekawiło jak to jest naprawdę . Podobno jest tak , ze satanizm to w istocie taki ateizm , ktory rozni sie tylko tym , ze szatan przedstawiony w nim jest jako obraz buntu przeciwko wszystkiemu co w opinii "satanistow" zagraza wolnosci. Na tym forum były już osoby , ktore zarzucaly innym , ze prawdziwi satanisci to są wlasnie ci szlachetni buntownicy , a nie te brutale co zabijają kury dla przyjemnosci czy tez rządzy krwi ( zreszta wszystko jedno ). Tylko powiedzcie mi moi mili dlaczegoz to niby prawdziwi satanisci to ci buntownicy , a nie brutale czy jak ich tam sobie nazwiecie?!
Co do związku chrzescijanina z satanistką to niestety nie znam opinii Kosciola . Dla mnie jednak jest tu ważne inne pytanie . Czy ten związek ma sens ? Ja uważam , ze na dłuższą metę takie związki są bez szans chyba , ze jedna z osob przerzuci sie na swiatopoglad prezentowany przez jednego z partnerow.

Śr wrz 01, 2004 23:18

A kiedy mamy do czynienia z prawdziwym satanizmem a kiedy z fałszywym?
I dlaczego właśnie takie, a takie kryteria uzdalniają nas wyrokować, że taki, a taki satanizm jest prawdziwy?

Cz wrz 02, 2004 7:58
Jakiego rodzaju ma byc ten zwiazek?
Jezeli jako chrzescijanin, chcesz zyc w zgodzie z przykazaniami.....to powinienes najpierw postarac sie nawrocic te "satanistke"

Moze bys tak podal wiecej szczegolow?

pozdrowka

Cz wrz 02, 2004 8:58

Szczerze mówiąć, nie wiem czym jest ten "prawdziwy satanizm".
Wiem jednak, iż niektórzy młodzi ludzie czasami "zgrywają" buntowników przesyconych niby tą prawdziwą ideologią satanistyczną.
Moim skromnym zdaniem(może się mylę) po prostu chce sie być oryginalnym, i to jedna z wielu fanaberii, którą wymyślają sobie ludzie, którzy nie wiedza co ze sobą zrobić. To albo w konsekwencji albo mija z wiekiem(kiedy człowiek staje sie dorosły i myśli o pracy, rodzinie zamiast dziwnych ideologiach- ewentualnie przeradza się w ateizm); lub też przynosi człowiekowi jeszcze większe zagubienie.
Nie wyobrażam sobie jakoś baby satanistki w rodzinie, a tym batrdziej już babci satanistki robiącej na drutach ;].

Tak więc nie wiem czy chodzi ci autorze postu o związek Dojrzałych i dorosłych ludzi, czy takie młodzieńcze "chodzenie"? ;]

Pozdrawiam.

Cz wrz 02, 2004 9:35

Post wolno, ale jest to głupota
A ja bym powiedział, że wolno - bo jako chrześcijanie jesteśmy przecież wolni - tylko nie ma to sensu, dlatego nie powinno się. Należałoby raczej, jak sugerował Beli, próbować nawrócić tę "satanistkę" i wtedy ewentualnie się z nią wiązać. Skądinąd w PŚ powiedziane jest, że wolno żenić się z ateistą lub wychodzić za mąż za niewierzącego, ale o satanizmie jako takim nie ma tam mowy. Satanizm to może nie "ateizm", ale jednak brak wiary chrześcijańskiej, który tym różni się od ateizmu lub innych religii, że jest bardziej niebezpieczny. Więc wniosek ostateczny: wolno wiązać się z satanistką, ale jest to niebezpieczne, dlatego wydaje mi się, że byłoby to głupotą.

Pozdrawiam! :))

Cz wrz 02, 2004 12:38

Chodzi o takie ogólne chodzenie :-) ,czy dorośli czy młodzi -- obojętne :-)

A jeśli ktoś nie wie co to dokładnie jest satanizm niech luknie tu: (przykro mi - ale z zasady nie podajemy na tym forum linków do stron satanistycznych, faszystowskich, rasistowskich itp. itd. - saxon) Nie bójcie się tam wejść ,naprawdę nic tam takiego nie ma ,a wyjaśnienie podstaw satanizmu jest w dziale FAQ (lewa ramka) :) . Kiedyś mądry mnich powiedział: "Chcesz poznać siebie ,poznaj innych" . Ja zmieniłem sobie to na: "Jeśli chcesz poznać swoją wiarę ,pooznaj wiarę innych ludzi" :D

Cz wrz 02, 2004 14:40

Ale dlaczego nom twierdzisz , ze wlasnie ci ludzie sa tymi prawdziwymi satanistami ???????

Cz wrz 02, 2004 14:50
Kiedyś mądry mnich powiedział: "Chcesz poznać siebie ,poznaj innych" . Ja zmieniłem sobie to na: "Jeśli chcesz poznać swoją wiarę ,pooznaj wiarę innych ludzi" Suszę zęby

No tak...mnich powiedzial madrze....niestety ty wyciagnales glupie wnioski i niezrozumiales intencji .

Sw. Pawel powiedzial "Wszystko mi wolno, ale nie wszystko przynosi korzysc" (niedokladny cytat)...satanista mowi "Wszystko mi wolno, bo to dla mojej korzysci"
Innymi slowy.....ludzie ufajacy Bogu......mysla o tym co jest dobre dla innych i co jest zgodne z tym co Bog powiedzial.......satanisci....mysla tylko o wlasnych korzysciach i sa w stanie zaprzedac wszystko, tylko po to by miec z tego KORZYSC.

nom
Nie wciskaj nam kitu........tak sie zlozylo, ze mimo iz jestem chrzescijaninem, to przeczytalem "biblie szatana" od A do Z-et.......kity mozesz wciskac malolatom, ktorzy nie maja o tym zielonego pojecia. Obawiam sie nawet, ze sam nie wiesz o czym gadasz.

Szczerze mowiac...zabijanie kotow psow czy kur....jest mniej szkodliwe od tego co glosi tzw. "biblia szatana" napisana przez La Veya.
Jezeli chcesz podyskutowac...to najpierw zapoznaj sie ze zrodlami...a pozniej zabieraj glos......bo na razie to reprezentujesz wyjatkowo kiepski poziom.....

pozdrowka

Cz wrz 02, 2004 15:01

Balizariusz wiesz co ??? Chociaż tobie to przetłumaczyć się nie da :lol: . Nie wiem o co ci chodzi że jakie ja kity wciskam innym :lol: Ty to chyba jesteś tylko "tak zwanym chrześcijaninem" bo naprawdę jesteś śmieszny i żałosny :lol: Jedyne co udowodniłeś to swoją głupotę ,patrzcie go on odgadł intencję mnicha :lol: . Człowieku jeśli nie wiesz o co chodzi to widocznie kiepsko interpretujesz świat. Zreszta z małolatem szkoda gadać.
A i jeszcze jedno sory jeśli się uraziłeś ,ale cóż kto mało wie ten........

Cz wrz 02, 2004 18:16

Nom ale jeśli ty tyle wiesz to czemu nie chcesz odpowiedziec na moje pytanie ?

Cz wrz 02, 2004 19:37
Człowieku jeśli nie wiesz o co chodzi to widocznie kiepsko interpretujesz świat. Zreszta z małolatem szkoda gadać.

Wykaz sie zatem swoja nadzwyczajna wiedza na temat satanizmu......i pomin inwektywy skierowane w moja strone.

Ja moze i wykazalem wlasna glupote.......jednak cos tam napisalem. Ty natomiast poza podaniem adresu stronki i zwyzywaniem mnie....nie zrobiles jeszcze nic.
Udowodnij wiec swoja wyzszosc w tym temacie.
Cytuj:
Ty to chyba jesteś tylko "tak zwanym chrześcijaninem" bo naprawdę jesteś śmieszny i żałosny

Zdecydowanie wole byc smiesznym i zalosnym chrzescijaninem...nizli zaslepionym satanista

pozdrowka

Cz wrz 02, 2004 21:46

eh dziecinada ...... o prawdziwym satanizmie sie nierozmawia ani nie ma o nim stronek.
Prawdziwy satanizm jest zawsze w centrum chrzescijanskiego zycia.

Krzykliwy satanizm jest dziecinym kabaretem niczym wiecej!

So wrz 04, 2004 23:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]