|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Czy ktoś może kojarzyć taki symbol?
Autor |
Wiadomość |
onet.pl
|
 Czy ktoś może kojarzyć taki symbol?
Pewna dziewczyna podsunęła mi takie zadanie, ale nijak nie mogę sobie z nim poradzić
Pokazała mi raz obrazek... to co pamiętam jest na zdjęciu:
[img=http://img174.imageshack.us/img174/4278/nowyobrazmapabitowajw5.th.jpg]
w prawym dolnym rogu był taki obrazek jak widać... okrąg a w środku coś kształtem przypominające to co narysowałem.
Podpowiedzią do tego miały być słowa "let's the prime (lub podobnie brzmiące) a później jeszcze żaglowieć lub sterowiec (nie pamiętam ale któreś z tych dwóch)
Ale ja i tak nijak nie potrafię tego rozszyfrować.
Czy pomoże mi ktoś? 
|
Wt kwi 08, 2008 19:35 |
|
|
|
 |
onet.pl
|
Czy te trzy okręgi mogą symbolizować uniwersalność, wieczność, nieskończoność?
Jednym z symboli które sobie przypomniałem przeglądając net jest to
http://www.cuttingedge.org/Triskele_Circle.jpg
To też było na tym obrazku - symbolizuje okresy dojrzewania (młodość, dorosłość, starość).
Może to komuś pomoże kto się na tym zna 
|
Wt kwi 08, 2008 20:30 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Trzy przenikające się okręgi:
symbolizują Trójboginię w jej trzech aspektach: Dziewicy, Nimfy i Staruchy- ukazane poprzez fazy Księżyca.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Wt kwi 08, 2008 20:52 |
|
|
|
 |
onet.pl
|
Rojza Genendel napisał(a): Trzy przenikające się okręgi:  symbolizują Trójboginię w jej trzech aspektach: Dziewicy, Nimfy i Staruchy- ukazane poprzez fazy Księżyca.
To nie są okręgi lecz spirale 
|
Wt kwi 08, 2008 23:21 |
|
 |
Rojza Genendel
|
onet.pl napisał(a): Rojza Genendel napisał(a): Trzy przenikające się okręgi:  symbolizują Trójboginię w jej trzech aspektach: Dziewicy, Nimfy i Staruchy- ukazane poprzez fazy Księżyca. To nie są okręgi lecz spirale 
Owszem, to są okręgi a w zasadzie ich części wspólne

_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Wt kwi 08, 2008 23:29 |
|
|
|
 |
onet.pl
|
Rojza Genendel napisał(a): onet.pl napisał(a): Rojza Genendel napisał(a): Trzy przenikające się okręgi:  symbolizują Trójboginię w jej trzech aspektach: Dziewicy, Nimfy i Staruchy- ukazane poprzez fazy Księżyca. To nie są okręgi lecz spirale  Owszem, to są okręgi a w zasadzie ich części wspólne   
Hehe no z tych obrazków masz rację 
|
Wt kwi 08, 2008 23:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W uproszczeniu, jeśli w wychodzących poza obwód środkowego okręgu owalach rozciągiesz ich promień na równą odległość od środka otrzymasz trzy okręgi przecinające się nawzajem. Zawierające też część wspólną z środkowym okręgiem.
Symbolika wskazana przez Rojzę się zgadza, a bynajmniej nie są to też spirale.
Crosis
|
Wt kwi 08, 2008 23:31 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|