|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Wstyd i bluźnierstwo na forum o Z.A.
| Autor |
Wiadomość |
|
niewazny12
|
 Wstyd i bluźnierstwo na forum o Z.A.
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
| Pt cze 27, 2008 14:30 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Co proponujesz? Bo jeżeli "wycie" w cyberprzestrzenia to sie nie wysilaj, bowiem wyjców takich jest mnóstwo, a pożytku z ich żadnego zlekceważyć? Lekceważenie i kompletny brak reakcji to najwspanialsza broń. Wróg dostaje szału widząc twoje lekceważenie, a ty masz satysfakcję, że jego szlag trafia 
|
| Pt cze 27, 2008 15:48 |
|
 |
|
Sareneth
|
A jak ktoś bluźni w sprawie z chrześcijaństwem nie związanej, to jest wszystko cacy, nie?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
| Pt cze 27, 2008 16:11 |
|
|
|
 |
|
kastor
|
hej Sareneth zarzucasz Chrześcijanom, że reagują tylko w sytuacjach związanych z własną religią, ale bądźmy obiektywni; jeśli ktoś powie, że jakieś bóstwo hinduskie jest mordercą, to nie nam bronić teologii hindusów, takie oskarżenie ich dotyka i oni powinni je zweryfikować, jeśli ktoś świadomie chce kogoś tym obrazić, to rzeczywiście można wyrazic swoją dezaprobatę, ale ciężko zarzucać Chrześcijanom, że nie stoją na strazy świętości każdej religii , pozdrawiam 
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
| So cze 28, 2008 7:05 |
|
 |
|
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Co to właściwie jest Z.A? Może to głupio zabrzmi ale do tej pory się z takim skrótem nie spotkałem (chyba że jest to skrót od "Zawołaj Ankę"  )
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
| So cze 28, 2008 10:19 |
|
|
|
 |
|
kastor
|
dobre pytanie opat_90, powiedział bym nawtet, że fundamentalne dla tego tematu  , więc o co z tym chodzi??
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
| So cze 28, 2008 15:49 |
|
 |
|
Sareneth
|
viewtopic.php?t=16880
Tutaj wszyscy katolicy bronią religi, a zwłaszacza islamu i Machometa. Wiecie, że za takie teksty grozi kara śmierci?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
| So cze 28, 2008 15:55 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Sareneth napisał(a): http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=16880 Tutaj wszyscy katolicy bronią religi, a zwłaszacza islamu i Machometa. Wiecie, że za takie teksty grozi kara śmierci?
Bo na tym forum jest tak, że jak napiszesz "jezus miał żonę i dzieci" to wylatujesz lub idzie cenzurka, a jak napiszesz "mahomet to stary pijak i żul" to ci mówią, że każdy ma prawo wyrażać swoją opinię.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| So cze 28, 2008 16:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tutaj wszyscy katolicy bronią religi, a zwłaszacza islamu i Machometa. Wiecie, że za takie teksty grozi kara śmierci?
Z czyjej strony ? Twojej ?To groźba czy jak  Jakie to islamskie...
Mroczny- chcesz założymy watek, w którym tylko ty i ja przeprowadzimy debatę na temat islamu  chcesz 
|
| So cze 28, 2008 20:24 |
|
 |
|
mateola
|
Z.A. to skrót: zespół Aspergera - taki "słabszy autyzm" Autor tej notki z forum gazety kojarzy jeden z syndromów ZA - dosłowne traktowanie wypowiedzianych wyrazów (nieumiejętność "czytania pomiędzy wierszami") z radą ewangeliczną "Niech mowa wasza będzie tak, tak, nie,
nie"(Mt 5,37)" .
Ja bym powiedziała - nieważny, nie masz innych problemów?
|
| N cze 29, 2008 8:14 |
|
 |
|
Sareneth
|
Teresse napisał(a): Cytuj: Tutaj wszyscy katolicy bronią religi, a zwłaszacza islamu i Machometa. Wiecie, że za takie teksty grozi kara śmierci? Z czyjej strony ? Twojej ?To groźba czy jak  Jakie to islamskie... Mroczny- chcesz założymy watek, w którym tylko ty i ja przeprowadzimy debatę na temat islamu  chcesz 
Nie nie z mojej strony. ja nikomu nie grożę. Przypomnijmy sobie tylko, co się działo po opublikowaniu karykatur Mahometa
|
| N cze 29, 2008 12:22 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|