Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 12:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
 Zespół Aspergera 
Autor Wiadomość

Post Zespół Aspergera
Bardzo niepokojące zjawisko - wielu młodych ludzi chce mieć to zaburzenie. Zobaczcie, że na forum http://www.asperger.fora.pl prawie każdy pisze że chce mieć tę poważną chorobę (zwykle to są osoby z bardzo słabymi kontaktami społecznymi i nietypowym zachowaniem). Sam siebie podejrzewam ale mógłby ktoś mi pomóc wydostać się z prawdopodobnej hipochondrii?

Czy może ktoś coś zrobić żeby osoby z ZA przestały mówić na zwykłych ludzi "neurotypol"? Cóż za brak kultury.

Dlaczego dochodzi do sytuacji, ze zaburzenie psychiczne zaczyna mieć większą wartość niż tytuły naukowe i spokojne życie? Czy mógłby ktoś zwrócić uwagę na to? Tylu ludzi czuje się dumnych z tego, że ma jakieś zaburzenie osobowości...

Dlaczego jest taka popularność tych wszystkich chorób?

I poziom moralny wielu osób na tych forach tez nie jest zbyt wysoki. Poznasz po nicku i awatarze.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Pt wrz 26, 2008 13:26

Wiesz... Moim zdaniem chęć "posiadania" choroby jest związane ze zmianami całego społeczeństwa. Bo jeżeli z każdego miejsca pojawiają się informacje o np. dysleksji, o której kilka lat temu było cicho, i jeżeli idą za nią liczne ułatwienia (np. wydłużony czas na egzaminie gimnazjalnym), to u rodziców pojawia się "zapotrzebowanie" na tę przypadłoś u dzieci (zwłaszcza, jeżeli dziecko jest głupie). I to samo dzieje się teraz z opisanym przez Ciebie zespołem...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt wrz 26, 2008 19:40

Przychodzisz na to forum. Przedstawiasz sie jako 'Niewazny'.

Marudzisz, ze na innym forum ludzie pisza rzeczy, ktore Ci sie nie podobaja.

A tak w ogole, to o co Ci chodzi?

Pt wrz 26, 2008 21:32

O to, że ludzie chcą mieć ten zespół żeby dodać sobie wartości. Rodzice często nie chcą żeby dziecko miało ZA bo to wstyd dla rodzi.ny

A 29 września chcą mnie zabrać na badania i nie wiem czy opisać prawdę bo może stwierdzą ZA i co wtedy?

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

So wrz 27, 2008 15:51

O to, że ludzie chcą mieć ten zespół żeby dodać sobie wartości. Rodzice często nie chcą żeby dziecko miało ZA bo to wstyd dla rodzi.ny

A 29 września chcą mnie zabrać na badania i nie wiem czy opisać prawdę bo może stwierdzą ZA i co wtedy?
Czyli o to Ci chodzi. Sie nie martw i tak jestes za stary na terapie.

So wrz 27, 2008 19:12

prawdziwy altruista. Zbawić cały świat...

Moderacji proponuję zamknięcie tego, jakże genialnego, tematu...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

So wrz 27, 2008 19:20

bo to wstyd dla rodzi.ny

Piękne sobie świadectwo wystawiasz tym zdaniem.

So wrz 27, 2008 21:05

A co jeżeli okłamie się celowo psychiatrę żeby nie stwierdził jakiegoś zaburzenia? Czy to grzech?

A jak rodzicę nie mówią całej prawdy odnośnie zachowania dziecka w przeszłości to mają grzech? Jeżeli np. nie chcą żebuy mu stwierdzili jakiegoś całościowego zaburzenia rozwoju.

Pt paź 10, 2008 7:52
Moderator

Ech, widzę, że rozmowa się nie klei, delikatnie mówiąc.
Następnym razem proszę przemyśleć zasadność umieszczania na forum wiara.pl takiego (nie)tematu.
Pozdrawiam

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

So paź 11, 2008 21:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 9 ]