Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 21:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Co by było gdyby to zrobili Rosjanie np w Gruzji 
Autor Wiadomość

Post Co by było gdyby to zrobili Rosjanie np w Gruzji
Dzisiaj czytam ,że amerykańcy wystrzelili 2 rakiety na wioskę w Pakistanie i ot taki komentarz rzecznika armii cytuję

- Trzy osoby zostały zabite. Nie wiemy, czy to bojownicy, czy cywile - powiedział Reuterowi przedstawiciel wywiadu w rejonie.
Wiecie ilu prezydentów poleciałoby na miejsce gdyby to zrobili Rosjanie np na terenie Gruzji a jaka wrzawa w naszej prasie!

N paź 12, 2008 7:12

N paź 12, 2008 7:15

Post Re: Co by było gdyby to zrobili Rosjanie np w Gruzji
sołtys napisał(a):
Wiecie ilu prezydentów poleciałoby na miejsce gdyby to zrobili Rosjanie np na terenie Gruzji a jaka wrzawa w naszej prasie!

Zlot prezydentów w Gruzji nie wynikał z altruistycznej troski o globalny pokój. Zauważ, że zebrały się wtedy głowy państw dla których Rosja jest potencjalnym wrogiem oraz zagrożeniem.

N paź 12, 2008 7:23

Na razie wiadomość jakby mało wiarygodna...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N paź 12, 2008 7:25
Zobacz profil WWW

Jakoś dziwnie zapominacie,że w Gruzji też chodzi o rurociąg i kurek z ropą.
Jak ruscy zjawią się na Pacyfiku ze swoim okrętem atomowym to zagrażają
stabilizacji w regionie tylko gdzie zjawią się amerykańce to tam panuje Pax americana!
Jakoś nikt nikt krzyczał jak w więzieniu na Kubie przetrzymywano Bogu winnych Ujgurów.Nabieramy wody w usta nad bronią atomową żydków a robimy wrzawę o Koreańczków i Iran.
Tak na marginesie kto dał amerykańcom prawo do bronii atomowej którzy jako jedyni dotąd użyli jej do zniszczenia ludzkości,macie gwarancję,że nie użyją ją jeszcze raz bo ja nie!

N paź 12, 2008 8:04

http://wiadomosci.onet.pl/1842345,12,item.html

Mimo wszystko wolę, żeby to amerykanie mieli broń atomową niż Bliski Wschód, czy Korea północna. Jeśli chodzi o Amerykanów to jakoś się nie boję, aby mieli nas bez powodu zaatakować - oni mają jakieś tam swoje ideały i potrafią używać rozumu. To nie Rosja, która próbuje grać rolę groźnego imperium.

N paź 12, 2008 8:18

Ja tam też mam większe zaufanie do rozumu i rozwagi amerykańców zwłaszcza potem jak dla samego wypróbowania skutków uderzenia atomowego zrzucili dwie bombki na bezbronną Hiroszimę i Nagasaki.
Zaufanie tym większe,że Japonia już kapitulowała mieli użyć jeszcze trzecią.
Więc ja też jestem pełen uznania dla rozumu amerykańców zwłaszcza po tym jak trenowali napalm w Wietnamie!

N paź 12, 2008 14:36

Ja tam też mam większe zaufanie do rozumu i rozwagi amerykańców zwłaszcza potem jak dla samego wypróbowania skutków uderzenia atomowego zrzucili dwie bombki na bezbronną Hiroszimę i Nagasaki.
Zaufanie tym większe,że Japonia już kapitulowała mieli użyć jeszcze trzecią.
Więc ja też jestem pełen uznania dla rozumu amerykańców zwłaszcza po tym jak trenowali napalm w Wietnamie!

Przy zdobywaniu tylko Iwo Jimy zginęło 6 tysięcy żołnierzy amerykańskich 19 tysięcy było rannych, zgadnij ile krwi zapłaciliby amerykanie za inwazję na Hokkaido?

Pn paź 13, 2008 18:32

Tak to może napisz ile bezbronnych ludzi w tym dzieci i kobiet zginęło w tych miastach ilu żyjących do dzisiaj cierpi na chorobę popromienną!
Jakoś ci to nie przyszło do głowy!Czyżby krew niewinnych Japońskich dzieci miała kolor żółty i była gorsza od krwi amerykanów!

Pn paź 13, 2008 19:38

2- tak bardzo kapitulowała, że ludzie woleli zginąć samobójczą śmiercią za cesarza niż poddać się amerykanom.
3- kocham zapach napalmu o poranku. No i co z tego, że go używali? To była wojna, a dla całego cywilizowanego świata oni są tymi dobrymi. A rosja notorycznie tymi złymi (zresztą sama pracuje na taki wizerunek).

I jeśli mam być szczery, nieskończenie bardziej wole amerykanów mimo że są kompletnymi idiotami, niż równie skończonych idiotów zmieszanych z fanatyzmem religijnym i ciągotkami do porywania samolotów. Nawet szczerze powiedziawszy nie ruszają mnie nijak te 3 osoby zabite. Wojna, to wojna. A dla jaj z pewnością nikogo nie ostrzeliwują z choćby jednej trywialnej przyczyny- takie rakiety kosztują. I jestem pewien, że wystarczająco dużo, że zabicie z nudów 3 irakijczyków nie jest dla USA tyle warte.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn paź 13, 2008 19:47

Tak to może napisz ile bezbronnych ludzi w tym dzieci i kobiet zginęło w tych miastach ilu żyjących do dzisiaj cierpi na chorobę popromienną!
Jakoś ci to nie przyszło do głowy!Czyżby krew niewinnych Japońskich dzieci miała kolor żółty i była gorsza od krwi amerykanów!

Tak. Wogóle mi ich nie żal. Oni rozpoczęli wojne, oni dokonywali okropnych zbrodni na ludności podbitej i dobrze się stało, że dostali w d***. Żal byłoby mi amerykańskich żołnierzy, którzy poświecili by życie, żeby dokonać inwazji na kolejne głupie wysepki, tylko po to, żeby taki jak Ty mógł sobie żyć w wolnym kraju i pisać co mu ślina na język przyniesie.

And shame on you

Pn paź 13, 2008 19:49

Mnie amerykańcy wolności nie przynieśli i razem z angolami sprzedali nas w Jałcie a przesławna linia Cerzona została do dziś może nie wiesz co to jest to tzw linia etniczna na Bugu.Chociaż wielu nie chce tego pamiętać to Stalin ofiarował nam Szczecin wbrew angolom!Nie wszyscy w Polsce mają sklerozę!
Mnie wolnośc przynieśli Rosjanie i Rosyjskie matki opłakiwały swoich synów
A gdybyś zapomniał to poszukaj w historii do którego roku i w jakiej wojnie amerykańcy sprzedawali broń niemcom przeciw aliantom!

Pn paź 13, 2008 19:59

Rosjanie przynieśli Ci wolność? Chyba jesteś chorym człowiekiem.
Oczywiście o tym, że to ten Twój umiłowany Stalin wbił nam nóż w plecy w '39 nie wspomnisz już? A o wojnie z bolszewikami o to, żeby wogóle Polska mogła zaistnieć nie pamiętasz Ty chodzący ideale bez sklerozy?
Póknij się lepiej w tą swoją główkę. Jedno z najgorszych zakończeń II wojny światowej dla polski to "wyzwolenie" przez armie czerwoną, która bardziej przypominała zgraje zwierząt niż armie. Rozmawiałem, także z powodu kierunku moich studiów, z wieloma ludźmi którzy pamiętają wojnę z perspektywy pierwszej osoby i każda mówi, że niemcy byli okupantami, mieli obozy zagłady (tak jakby rosjanie nie mieli), ale przynajmniej byli cywilizowani, a nie jak ta czerwona hołota.
I tak. Bez 2 frontu na zachodzie Stalin mógłby w spodnie narobić i nie dałby rady z Hitlerem. Czyli bez amerykańskich i angielskich żołnierzy i tylko możemy opłakiwać lata 45-89 kiedy to nasz wspaniałomyślny wielki brat pomagał nam w rozwoju, tak jak amerykanie pomagali wyzwolonym przez siebie terenom. Porównaj sobie teraz nas do Francji, Włoch, Zachodnich Niemiec, etc.

And shame on you

Pn paź 13, 2008 20:10

Mnie wolność przynieśli Rosjanie bo to oni dali w d...ę Hitlerowi i kolaborantom od Estonii,Węgier,Rumunii itd i ani jeden amerykanieć nie zginął za Polskę
A,że zostali ruscy w Polsce to WIELKA ZASŁUGA amerykanów i angoli którzy nas sprzedali w Jałcie poczytaj trochę dzieląc Europę na strefę wpływów.Historii nie da się zakłamać.
Wartało by się trochę pouczyć po I wojnie światowej angole zrobili prezent Niemcom z Górnego Śląska po drugiej w Jałcie i Poczdamie Anglicy i Amerykanie sprzedali nas Ruskom!

Pn paź 13, 2008 20:28

A co do drugiego frontu to akurat angole i amerykańcy robili w gacie prosząc Stalina o przyśpieszenie ofensywy robiąc w gacie w Ardenach i to Ruscy stanęli w Berlinie jako zwycięscy czy ci się to podoba czy nie!
A Stalin żaden mój przyjaciel rzeźnik jak Hitler tylko trochę mniejszy!
Nota bene Stalin był Gruzinem!

Pn paź 13, 2008 20:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona