Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 26, 2025 9:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 smutek ? pomocy 
Autor Wiadomość
Post smutek ? pomocy
Mam do was pytanie prosba jak u sunac z serca swoj wieczny smutek od jakiegos czasu nic mnie prawie nie cieszy boji sie ze zostenie ponurakiem do konca zycia jakie my macie pomysł prosze pomuscie :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

So lis 27, 2004 11:41

to moge ci polecic - im mniej mysle o sobie, tym mniej w moim sercu smutku... zaangazuj sie w pomaganie innym - wyleczy cie to z zasmucenia :)

So lis 27, 2004 12:04
Moderator

Myśl pozytywnie. Nawet z trudnych sytuacji wyciągaj dobro, choćby najmniejsze.

Pod żadnym pozorem nie zapominaj, że nigdy w życiu nie jesteś sam, że zawsze jest przy Tobie Chrystus :) Módl się.

Posłuchaj pogodnej muzyki, pójdź na spacer, odwiedź bliską osobę... Po prostu zrób coś, co sprawia Ci przyjemność :)

To mi czasem pomaga :)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

So lis 27, 2004 13:31

Mozesz być pewien że bardzo rozumiem Twój stan ducha. Niestety ja nie mam żadnej recepty na poprawienie nastroju. W moim przypadku po prostu muszę przeczekać ten moment.

Mogę tylko przytoczyć pewne słowa które mogą Cię wesprzeć :"Być może tkwisz na duchowej mieliźnie. Nie martw się. Bóg albo zbuduje tamę, albo ześle powódź".

Trzymaj się cieplutko.

So lis 27, 2004 15:31

nikt nie moze od ciebie wymagac, zebys sie usmiechal kiedy jest ci zle i jest ci smutno. masz prawo nie miec nastroju na usmiechj. ale na pewno w twoim zyciu tez sa sytuacje mile i radosne. staraj sie wtedy nie myslec o tym, jak to bedzie pozniej, ze to minie... staraj sie jak najwiecej czerpac w tych chwil radosci i staraj sie nie zadreczac przeszloscia, to bylo minelo i nie mamy juz na to zadnego wplywu. ale od nas zalezy co z tym zrobimy i czy nadal bedziemy zyc przeszloscia czy bedziemy zyc chwila czyli tym co daje nam w tej chwili zycie i bedziemy sie z tego cieszyc ;) luki ucha do gory, pirs jak do orderow i.. do przodu patrz jasno w przyszlosc i staraj sie tak jak ryby... one zawsze plyna przed siebie i nie ogladaja sie wstecz ;) czasem tak jest lepiej...

N lis 28, 2004 15:12

luki piszesz o wiecznym smutku. czy rzeczywiscie ten z\smutek trwa od zawsze? nie sadze, poza tym mysle ze dobrym rozwiazaniem moze byc rowniez szukanie drogi do Boga... On jest lekarstwem na wszystko

N lis 28, 2004 17:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]