|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Znaczenie słowa IXTOS / ichtos ?
Autor |
Wiadomość |
ixtose221
|
 Znaczenie słowa IXTOS / ichtos ?
Witam, piszę pierwszy raz na tym forum, przed chwilką się zarejestrowałem także witam bardzo serdecznie każdego! Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem ten post, jak w złym to proszę o przeniesienie.
Chciałbym czegoś więcej dowiedzieć się na temat znaku ryby, a pod nią myślnika i pod spodem napisu IXTOS. Dokładnie nie wiem czy to nie jest przypadkiem ICHTOS.
Jaka może być pełna nazwa tego skrótu? J-Jezus X-Chrystos T-Tou S-Soter? tzn Jezus Chrystus - Twój zbawca?? Brakuje czegoś pod literkę 'O' ...
Nigdzie w internecie też nie mogę znaleźć informacji na temat tego zdania. Szkoda, bo bardzo chciałbym się o tym znaku(ryba, myślnik, litery) czegoś dowiedzieć..no i znać słowa pod każdą literkę...
Pozdrawiam i proszę o pomoc!!
|
Śr paź 27, 2010 14:07 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Znaczenie słowa IXTOS / ichtos ?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr paź 27, 2010 14:33 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|