|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
 Nasze podtopienia...
Pytanie, może nie na forum katolickie, ale sądzę, żę można zadac tutaj takie pytanie.
Jakie "siły" można pouszyć, w sprawie podtopień? Wójt i sołtys ma to gdzieś, więc co robić?
To pierwsza część pytania. A druga, to ja udaje wam sie przeżyć obecne ulewne deszcze?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz cze 25, 2009 18:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wójt, gmina... wszędzie jest tak zwane "centrum zarządzania kryzysowego".
Jeśli sprawa jest poważna, a nikt nie reaguje - zawiadom media. Wtedy wszelkie służby zazwyczaj się budzą
A swoją drogą - we Wrocławiu pada i pada, a na szczęście moje osiedle nie jest podtapiane (i nie było w '97)
Crosis
|
Cz cze 25, 2009 19:28 |
|
 |
Sareneth
|
Czyli pozostają media. Bo wójt i gmina martwi sie tylko oto, jak utrzymać się na stołku...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz cze 25, 2009 20:03 |
|
|
|
 |
kastor
|
Crosis napisał(a): A swoją drogą - we Wrocławiu pada i pada, a na szczęście moje osiedle nie jest podtapiane (i nie było w '97) 
A na jakim mieszkasz?
U mnie podobnie żadnej powodzi nie ma i nie było (Nowy Dwór), ale jutro chyba przejdę się nad Ślęzę zrobić kilka zdjęć, bo myślę, że działki już zalało  .
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
Cz cze 25, 2009 21:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sępolno/Biskupin
Za to jutro wybieram się w górę Odry na ryby, zobaczę jak to wygląda w okolicach Ratowic i Jelcza
Crosis
|
Pt cze 26, 2009 14:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a u mnie w `97 zalalo, ale fakt to centrum,a nie jakies pobocza i tzw. "w pizdziec daleko":P
|
Pt cze 26, 2009 20:38 |
|
 |
akacja
|
A mnie to dziwi, że pare deszczu spadnie i od razu są powodzie.
|
So cze 27, 2009 15:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): A mnie to dziwi, że pare deszczu spadnie i od razu są powodzie.
Tylko to "parę" to często opady w ciągu 1-3 godz. równe opadom z 3-4 miesięcy.
Przeżyłam kiedyś oberwanie chmury - wiem jak wygląda to "pare" 
|
So cze 27, 2009 16:07 |
|
 |
akacja
|
U nas w Katowicach, są krótkie, przelotne deszcze. Nawet nie pada cały czas.
|
So cze 27, 2009 16:53 |
|
 |
Cyryl
|
Skąd się biorą podtopienia.Z głupoty i chciwości ludzkiej.Rzeka w naturalnej formie płynie zakolami ,otoczona jest bagnami i korytami starorzeczy.Takie działania jak melioracja i regulacja koryt rzecznych zmnieniła rzeki w kanały ,w których generalnie wody brakuje,a w momnecie intensywnych opadów poziom wody gwałtownie przybywa powodując podtopienia.Sytuacja zaostrzyła nadmierna wycinka lasów szczególnie w terenach górskich co będzie skutkować powodziami i osunięciami ziemi.Człowiek przez swoją ignorancję i chciwość sam sie doprowadza do zniszczenia.
|
Pn cze 29, 2009 0:29 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|