Autor |
Wiadomość |
Leontodon
|
 Szpetne pomniki J.P II
Wiadomo , pomników JPII masa wszędzie, zdarzają się miedzy nimi przy takiej masówce i okropieństwa. Znacie takie wypadki ?
Poniższe coś wygrzebał internauta dextimus z forum frondy. Zafascynowała mnie głupota rzeźbiarza. Zobaczcie sami:

_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Pt lis 06, 2009 20:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pomnik nie jest zły.
P.S. Czytasz "Wyborczą " ?
|
Pt lis 06, 2009 20:53 |
|
 |
Witold
|
Oczywiście, pomnik jest wspaniały. U niektórych zboczonych umysłów umieszczenie tego... ehm, ptaka, mogłoby wzbudzić pewne skojarzenia. Oczywiście nikt z nas tutaj zboczonego umysłu nie ma, toteż ani nam przez myśl nie przejdzie coś takiego.
|
Pt lis 06, 2009 21:03 |
|
|
|
 |
Leontodon
|
Dziewczyno..... czy ty oczu nie masz? Skąd ten "orzeł " ( raczej kurczak) wyfruwa? Każdy komu to pokazywałem wybuchał śmiechem.... Szkaradzieństwo .
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Pt lis 06, 2009 21:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znikąd nie wyfruwa tylko siedzi na herbie...
Owszem nie jest to jakiś super pomysł z tym orłem- ale pomnik jest o.k żadne dzieło ale tez nie szkaradzieństwo...
|
Pt lis 06, 2009 21:20 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Ja bym powiedział, że ten pomnik jest szpetny z zupełnie innego powodu, a mianowicie takiego, że pieniądze które się weń ładuje można by przeznaczyć na choćby dożywianie dzieci w szkołach. I jestem pewien, że Jan Paweł II byłby bardziej dumny z takiego spożytkowania pieniędzy...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt lis 06, 2009 22:15 |
|
 |
Leontodon
|
Jeden z komentarzy na pewnym innym forum " Nawet Środa z Biedroniem by tego nie wymyśliła" . A teresse się podoba? ROTFL
|
Pt lis 06, 2009 22:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie się nie podoba....
|
So lis 07, 2009 10:42 |
|
 |
kastor
|
A. napisał(a): pieniądze które się weń ładuje można by przeznaczyć na choćby dożywianie dzieci w szkołach
no tak, bo np. A. dzisiaj odmówił sobie słodzenia herbaty, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczył na głodne dzieci
może i było by lepiej, ale nie mówmy innym jak mają wydawać swoje pieniądze - lepiej pilnować własnych
Na sześć dni przed Paschą Jezus przybył do Betanii, gdzie mieszkał Łazarz, którego Jezus wskrzesił z martwych. Urządzono tam dla Niego ucztę. Marta posługiwała, a Łazarz był jednym z zasiadających z Nim przy stole. Maria zaś wzięła funt szlachetnego i drogocennego olejku nardowego i namaściła Jezusowi nogi, a włosami swymi je otarła2. A dom napełnił się wonią olejku. Na to rzekł Judasz Iskariota, jeden z uczniów Jego, ten, który miał Go wydać: "Czemu to nie sprzedano tego olejku za trzysta denarów i nie rozdano ich ubogim?" [...] Na to Jezus powiedział: "Zostaw ją! Przechowała to, aby [Mnie namaścić] na dzień mojego pogrzebu. Bo ubogich zawsze macie u siebie, ale Mnie nie zawsze macie".
[J 12,1-8]
byle nie przeginać... ale nawet jeśli, to robią to za swoje 
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
N lis 08, 2009 0:22 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Ja nie słodzę herbaty kastor
Oczywiście- masz racje, każdy ze swoimi pieniędzmi może robić co tylko mu się podoba, nawet wrzucać do niszczarki.
Co jednak nie zmienia faktu, że wydaje mi się, że ktoś kto funduje kolejny (bo takich pomników jest ogrom) pomnik JPII to tak jakby trochę "ma gdzieś" to jakim on był człowiekiem. A uważam, że serio wolałby nakarmić dzieci, niż widzieć swój kolejny pomnik. Ot tak po prostu. A z drugiej strony, może właśnie takiego głosu im potrzeba- powiedzieć co się uważa i może nagle znajdzie się trochę pieniędzy "nie wiadomo skąd" na cele charytatywne...
A ponieważ własne zdania są jak własne pieniądze i nikt mnie nie zmusi, żebym myślał inaczej 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N lis 08, 2009 2:19 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
To "dzieło" artysty jest koszmarne. Wygląda jakby Papierzowi kogucik sterczał spod sutanny. Specjalnie to zrobił czy tylko taki ślepy był że całokształtu nie zauważył ? Mimo niewiary mam wielki szacunek do Jana Pawła za to co robił a takie przedstawienie jest śmieszne po prostu.
|
N lis 08, 2009 12:07 |
|
 |
r4dz10
|
się niemal ze śmiechu popłakałem 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
N lis 08, 2009 19:38 |
|
 |
paul1205
|
Pomnik jakiś zachwycający nie jest ale mnie też nie odtrasza  A tak przy okazji nasunęła mi się myśl... Najpiękniejszym pomnikiem JPII będzie kierowanie się w życiu jego nauką 
|
N lis 08, 2009 20:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kastor napisał(a): no tak, bo np. A. dzisiaj odmówił sobie słodzenia herbaty, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczył na głodne dzieci
może i było by lepiej, ale nie mówmy innym jak mają wydawać swoje pieniądze - lepiej pilnować własnych paul1205 napisał(a): Pomnik jakiś zachwycający nie jest ale mnie też nie odtrasza Mruga 2 A tak przy okazji nasunęła mi się myśl... Najpiękniejszym pomnikiem JPII będzie kierowanie się w życiu jego nauką Uśmiech...
Ja bym nie przeciwstawiała jednego i drugiego. Bo na jakiej podstawie wnioskujemy, że człowiek który dał na pomnik nie żyje nauką JP II ?
Albo że nie dał i na dzieci i na pomnik ?
|
N lis 08, 2009 20:31 |
|
 |
paul1205
|
Teresse napisał(a): Ja bym nie przeciwstawiała jednego i drugiego. Bo na jakiej podstawie wnioskujemy, że człowiek który dał na pomnik nie żyje nauką JP II ?
Albo że nie dał i na dzieci i na pomnik ?
Nie kwestionuję tego w żaden sposób, ale tylko zauważam że żaden pomnik nie upamiętni lepiej JPII niż życie według jego nauki 
|
N lis 08, 2009 21:04 |
|
|
|