|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kornelia1777
|
 Czy byłoby to dobre?
Moja najlepsza przyjaciółka, zerwała z chlopakiem poniweaż przez 7 miesiecy okłamywał ją ze nie pali i nie pije a to robił,m straciła do niego zaufasnie. Chodze z jej chlopakiem do jedej klasy( chce zauwazyc ze mamy po 18 lat) i wiem jak się zachowuję. Czesto mówi jakieś rzeczy zwiazane z erotyką, czasami ja poniża... okłamywał ją... a ona kocha go bez pamieci, nie wiem... nie chce zeby ona z nim była, nie moge patrzec dłużej na to jak on ja traktuje... Zgorszy ją, wydaje mi się ze zrobi z niej "rozpustnice"... nie chce zeby taka się stała, a przecież jest taka porządna... czy byłoby dobrze, żebym z nia porozmawiala i wytlumaczyla zeby znim nie była dla jej dorba?
|
Cz lis 18, 2010 20:48 |
|
|
|
 |
WIST
|
 Re: Czy byłoby to dobre?
Może lepiej przedstaw suche fakty. A najlepiej pogadaj wpierw z nim, a zobaczysz czy widzi w tym co robi jakiś problem, czy jednak zupełnie nie.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lis 18, 2010 21:05 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Myślę, że może dobrze byłoby z nią porozmawiać, tylko musisz uważać, aby nie naciskać na nią zanadto.
Jeśli źle ją traktuje i poniża, możesz np. powiedzieć, że uważasz ją za bardzo wartościową osobę, inteligentną, dobrą przyjaciółkę (lub coś w tym stylu, byle było to prawdziwe oraz aby w to mogła uwierzyć) i uważasz, że zasługuje - zawsze i bezwzględnie - na jak największy szacunek. Powiedz, że nie chciałabyś się wtrącać, ponieważ uważasz, że to tylko jej decyzja i jej wybór, jednak Tobie po prostu zależy tylko na jednym - aby była traktowana z szacunkiem. Dlatego przykro Ci, gdy widzisz, że jej chłopak czasem źle ją traktuje, bo ona zasługuje na znacznie więcej.
Dodaj jednak, że jako jej przyjaciółka zaakceptujesz każdy jej wybór (i tak też musisz zrobić!) i zawsze może liczyć na Twoją pomoc, gdy będzie jej potrzebowała.
Oczywiście możesz jej to powiedzieć lub też napisać. Tak, jak uznasz, że będzie najlepiej.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz lis 18, 2010 21:24 |
|
|
|
 |
WIST
|
Chwileczkę, ale czegoś tu nie rozumiem. Po co chcesz z nią rozmawiać skoro już zerwała?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lis 18, 2010 23:30 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|