|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Najskuteczniejsza statystycznieDOŚWIADCZALNIE sprawdzonaNPR
Autor |
Wiadomość |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
 Najskuteczniejsza statystycznieDOŚWIADCZALNIE sprawdzonaNPR
Tyle się na forum w temacie o Popędzie w małżeństwie naczytałem o różnych metodach naturalnych, ale nie wiem co jest najlepsze. Jaką metodę wybrałyście i dlaczego ją, dlaczego się super sprawdziła ?
|
Cz lip 08, 2010 22:03 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Najskuteczniejsza statystycznieDOŚWIADCZALNIE sprawdzona
Monteclarus napisał(a): Tyle się na forum w temacie o Popędzie w małżeństwie naczytałem o różnych metodach naturalnych, ale nie wiem co jest najlepsze. Co to znaczy najlepsze? Czy SKUTECZNA (statystycznie) metoda, ale niezgodna z nauką Kościoła, jest dobra, lepsza czy najlepsza?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N lip 11, 2010 0:06 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Pisał, że naturalna, czyli zgodna z nauką Kościoła. Niestety chce wybierać między złą, gorszą i najgorszą.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N lip 11, 2010 0:19 |
|
|
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
A. napisał(a): Pisał, że naturalna, czyli zgodna z nauką Kościoła. Niestety chce wybierać między złą, gorszą i najgorszą.  ? ahm ? wytłumacz
|
N lip 11, 2010 9:11 |
|
 |
A.
|
Na tym forum, od kiedy tu jestem, było to tłumaczone chyba z miliard razy. Wystarczy też wygooglować. Nie chce mi się tłumaczyć rzeczy, które są oczywiste. A nazwa "Watykańska ruletka" nie wzięła się z tylnej części naszych ciał.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N lip 11, 2010 13:40 |
|
|
|
 |
kastor
|
Jeśli uważasz, że NPR jest nieskuteczne tylko dlatego, że ktoś nazwał je 'watykańską ruletką' to żaden argument. Chyba, że są jakieś inne fakty potwierdzające tą oczywistą nieskuteczność NPR 
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
N lip 11, 2010 22:14 |
|
 |
A.
|
"Watykańska ruletka" to podsumowanie całości, o której nie chce mi się pisać z powodów, które już wymieniłem... Sprawdzanie temperatury, śluzu, cały ten śmieszny "kalendarzyk" do którego jest multum wyjątków (nawet na stronie npr.pl możemy o nich poczytać) sprawia, że to wszystko jest bardzo umowne i potwornie nie dokładne. Dodając do tego niezwykle łatwą możliwość pomyłki, to jak strzelanie na ślepo. Dosłownie i w przenośni. Więc skoro npr jest antykoncepcją, to już lepiej użyć dostępnej chemii (tak, wyroby gumowo-lateksowe to też chemia). A grzech? Moim zdaniem nie ma. Bo czym, de facto, różni się antykoncepcja od antykoncepcji? Niczym- w obu przypadkach dążymy do dokładnie tego samego efektu. Tyle, że ta "sztuczna" jest pewniejsza, łatwiejsza i dodatkowo może ochronić nasze zdrowie/życie.
|
Pn lip 12, 2010 11:34 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|