Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 13:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
 moja córka jest lesbijką. 
Autor Wiadomość

Post moja córka jest lesbijką.
Witam, mam straszny problem. Zawsze kochaliśmy swoją córkę,chcieliśmy dla niej jak najlepiej,przekazywaliśmy jej naszą wiare, trochę się buntowała- to fakt, głosiła anarchistyczne poglądy ale zawsze z żoną byliśmy przekonani że to minie. Ostatnio jednak cały świat zawalił nam się na głowę, moja córka wyznała że jest lesbijką i od prawie roku jest w związku z dziewczyną, chciała przyprowadzić ją nawet na obiad.Twierdzi że nigdy nie była tak szczęśliwa i chce z nią spędzić resztę życia!Moja żona kompletnie się załamała, ja zresztą też. Oboje chcieliśmy wybić jej to z głowy, może nawet potraktowaliśmy ją trochę za szorstko ale emocje wzięły górę. Na nią jednak nic nie działa, odwróciła się od nas całkiem, ze zdenerwowania sam powiedziałem jej zeby nie pokazywała mi się na oczy dopóki nie znajdzie sobie faceta. Nie chcę jednak tracić córki. Zupełnie nie wiemy z żoną co mamy robić. Żona dzwoniła do niej, proponowała terapię u psychologa ale bez skutecznie. Czy to kara za nasze grzechy? Czasem wyobrażam ją sobie całującą się lub obmacującą z inną dziewczną i aż mnie roznosi z gniewu i obrzydzenia!To przecież powinno się leczyć. Dlaczego ona wybrała taką drogę? Czemu nam to robi?
Przecież kobieta została stworzona dla mężczyzny a to co moja córka prezentuje jest całkowitą patologią. Czy ona naprawdę nie chce nigdy urodzić dzieci, patrzeć jak dorastają? jak ona chce stworzyć związek z kobietą? przecież w każdym związku potrzebna jest silna i zdecydowana męska ręka.
Naprawdę nie wiem już jak temu zaradzić.

Wt cze 08, 2010 12:41

Post Re: moja córka jest lesbijką.
Homoseksualizm nie jest chorobą a tym bardziej taką którą da się wyleczyć.
To coś na co nie ma się wpływu, można oczywiście to ukrywać i nie przyznawać się przed samym sobą do własnej seksualności ale zazwyczaj prowadzi to o depresji lub innych zaburzeń. Myślę że powinieneś zaakceptować córkę taką jaka jest i cieszyć się jej szczęściem.
Cytuj:
Oboje chcieliśmy wybić jej to z głowy

I wam się to nie uda. Jeśli będziecie dalej naciskać stracicie córkę.
Cytuj:
ze zdenerwowania sam powiedziałem jej zeby nie pokazywała mi się na oczy dopóki nie znajdzie sobie faceta.

Właśnie skrzywdziłeś swoje dziecko bardziej niż możesz sobie wyobrazić. Myślisz ze ona nie chciałaby być heteroseksualistką? To sprawa nie zależna od niej, pomyśl sobie teraz jakbyś się czuł gdyby bliska ci osoba równała Cię z błotem za coś na co nie masz wpływu. Wolisz żeby Twoja córka żyła z facetem którego będzie się brzydziła czy była szczęśliwa?
Cytuj:
Żona dzwoniła do niej, proponowała terapię u psychologa ale bez skutecznie.

Terapia się przyda, ale nie dla córki lecz dla rodziców.
Cytuj:
Czasem wyobrażam ją sobie całującą się lub obmacującą z inną dziewczną i aż mnie roznosi z gniewu i obrzydzenia!

A wyobrażasz ją sobie obciągającą jakiemuś kolesiowi?
Cytuj:
Przecież kobieta została stworzona dla mężczyzny a to co moja córka prezentuje jest całkowitą patologią. Czy ona naprawdę nie chce nigdy urodzić dzieci, patrzeć jak dorastają? jak ona chce stworzyć związek z kobietą? przecież w każdym związku potrzebna jest silna i zdecydowana męska ręka.

Bzdury. Kobiety są kobietami, mężczyźni mężczyznami. Nikt nie jest dla nikogo. Kobiety mogą być tak samo niezależne jak mężczyźni. Ona nie czuje potrzeba skrycia się w "silnych ramionach faceta". Może nie czuje potrzeby również posiadania dzieci, przecież nie wszyscy ją odczuwają prawda? Zostaje też adopcja lub in vitro , chociaż sama nigdy bym się na to nie zdecydowała pomimo że ja też jestem lesbijką bo po pierwsze nie chcę dzieci a po drugie bałabym sie że dziecko będzie wyśmiewane przez szkolnych rówieśników którzy naprawde potrafią być bezlitośni.
Cytuj:

Zaakceptować i dodawać córce otuchy :)

Wt cze 08, 2010 13:15

maryjane napisał(a):
Witam
Witam.
maryjane napisał(a):
mam straszny problem.
Córka czy tylko ty?
Bo może córka nie ma z tym problemu.
maryjane napisał(a):
Zawsze kochaliśmy swoją córkę,chcieliśmy dla niej jak najlepiej,przekazywaliśmy jej naszą wiare,
To dobrze.
maryjane napisał(a):
trochę się buntowała- to fakt, głosiła anarchistyczne poglądy
ale zawsze z żoną byliśmy przekonani że to minie.
Niektórzy sądzą, że palenie papierosów też minie.
maryjane napisał(a):
Ostatnio jednak cały świat zawalił nam się na głowę,
Czy córka jest całym twoim światem?
A jesli tak, to czy gdyby zginęła, popełniłbyś samobójstwo?
Konsekwencja - jeśli nie ma świata, to po co żyć?
maryjane napisał(a):
moja córka wyznała że jest lesbijką i od prawie roku jest w związku z dziewczyną,
chciała przyprowadzić ją nawet na obiad.
Czyli postąpiła uczciwie - wyznała prawdę i chciała żebyście poznali jej partnerkę.
maryjane napisał(a):
Twierdzi że nigdy nie była tak szczęśliwa
Dlaczego więc twierdzisz, że kłamie lub sobie coś ubzdurała?
maryjane napisał(a):
i chce z nią spędzić resztę życia!
Nawet katolicy się rozwodzą.
Jeśli jest tego aż tak pewna, co chyba coś w tym musi być, nie sądzisz?
maryjane napisał(a):
Oboje chcieliśmy wybić jej to z głowy, może nawet potraktowaliśmy ją trochę za szorstko ale emocje wzięły górę.
To bardzo źle - nie po chrześcijańsku.
maryjane napisał(a):
Na nią jednak nic nie działa, odwróciła się od nas całkiem
Ja się jej nie dziwię skoro piszesz, że:
"ze zdenerwowania sam powiedziałem jej zeby nie pokazywała mi się na oczy dopóki nie znajdzie sobie faceta. "
Z takimi tekstami nawet heteroseksualne dzieci możesz do siebie zrazić.
maryjane napisał(a):
Nie chcę jednak tracić córki. Zupełnie nie wiemy z żoną co mamy robić.
Może kochać taką jaka jest?
Przecież nie wyrządza nikomu krzywdy (no oprócz was, ale to wasz punkt widzenia).
maryjane napisał(a):
U psychologa się tego nie leczy, chyba że jakiegoś wyznaniowego.
maryjane napisał(a):
Moja żona kompletnie się załamała, ja zresztą też.
Może wy powinniście zasięgnąć porady psychologa?
Bo skoro córka jest szczęśliwa, a wy załamani, to wy macie problem z psychiką - nie wasze dziecko.
maryjane napisał(a):
Czy to kara za nasze grzechy?
Nie.
maryjane napisał(a):
Czasem wyobrażam ją sobie całującą się lub obmacującą z inną dziewczną i aż mnie roznosi z gniewu i obrzydzenia!
A mnie nie. I co? Jestem też zboczony?
Niektórych obrzydza tłusta golonka, ale jakoś nie zmuszają ludzi, żeby tego nie jedli.
To są uroki tzw. zgniłej demokracji.
maryjane napisał(a):
To przecież powinno się leczyć.
A może zamiłowanie do picia piwa też?
Według ciebie powinno, a według innych - nie.
maryjane napisał(a):
Dlaczego ona wybrała taką drogę?
A może byś grzecznie spytał, a nie wydzierał się na nią?
Warto czasem posłuchać własnych dzieci, a nie tylko narzucać im własne poglądy.
maryjane napisał(a):
Czemu nam to robi?
Jakie wam? Sobie.
Skoro nie byłaby szczęśliwa z facetem, to po co się ma męczyć?
Żeby wam zrobić przyjemność?
Czy ona ma być jakąś męczennicą za waszą wiarę?
maryjane napisał(a):
Przecież kobieta została stworzona dla mężczyzny
W twojej religii.
maryjane napisał(a):
a to co moja córka prezentuje jest całkowitą patologią.
Porównywalną z pedofilią i gwałtem czy mniejszą?
maryjane napisał(a):
Czy ona naprawdę nie chce nigdy urodzić dzieci, patrzeć jak dorastają?
A skąd wiesz, że nie chce urodzić dzieci?
Są banki spermy, jest in vitro - nauka idzie do przodu.
A adoptowane dziecko nie jest gorsze!
maryjane napisał(a):
jak ona chce stworzyć związek z kobietą?
Po ludzku?
Oparty na zaufaniu, miłości, oddaniu, szczerości.
Może cię to zdziwić, ale kobieta też człowiek.
//i wcale nie musi usługiwać mężczyźnie, żeby czuła się spełniona w życiu
maryjane napisał(a):
przecież w każdym związku potrzebna jest silna i zdecydowana męska ręka
Niektórzy mężczyźni są bardziej kobiecy od kobiet (nie tylko geje), a zresztą nawet
nie każda kobieta chce i potrzebuje takiej "męskiej ręki" (np. w postaci sińca pod swoim okiem).
maryjane napisał(a):
Kochać - to podstawa.
Miłość wszystko wybaczy, wszystko przetrzyma - jest cierpliwa i nie unosi się gniewem.
//1Kor13 jakbyś chciał przeczytać całość.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Wt cze 08, 2010 13:36
zbanowany na stałe

Wygląda na to, że nie kochacie swojej córki, tylko swoje wyobrażenie o tym kim powinna być wasza córka. Takie podejście nie jest odosobnione, choć zupełnie sprzeczne z przykazaniem Jezusa byśmy się wzajemnie miłowali.

Podobne podejście reprezentują rodzice przeprowadzający sztuczne poronienie płodu, o którym od lekarzy dowiedzieli się, że jest zaczątkiem człowieka fizycznie innego niż przeciętni ludzie, tzw. kalekiego.

Zachęcam do modlitwy do Ducha Świętego o dobrą radę w waszej sprawie.

Wt cze 08, 2010 14:17

To, że wasza córka jest homoseksualistką nie jest karą za Wasze grzechy - to raczej kwestia jej wolnej woli do której ma prawo.

Pocieszające jest to, że Bóg nigdy nie rezygnuje z człowieka - Wy też nie powinniście; piszesz, że nie chcecie jej stracić, więc starajcie się żyć normalnie.
pozdrawiam

Wt cze 08, 2010 22:29

maryjane napisał(a):
(...)Twierdzi że nigdy nie była tak szczęśliwa(...)

Na tym chyba powinieneś poprzestać i z tego się cieszyć. Nie wątpię, że to trudne, ale cóż, Twoja córka jest dorosła i decyduje o sobie sama.

Ogółem czytając Twojego posta odniosłem wrażenie, że chciałbyś córce podyktować życie. Teksty pokroju:

Cytuj:

Cytuj:
Czasem wyobrażam ją sobie całującą się lub obmacującą z inną dziewczną i aż mnie roznosi z gniewu i obrzydzenia!To przecież powinno się leczyć

Cytuj:
Przecież kobieta została stworzona dla mężczyzny a to co moja córka prezentuje jest całkowitą patologią

mówią mi, że nawet gdyby wybrała faceta, który by wam nie odpowiadał mielibyście do niej o to pretensje. Bo wystarczy, że związałaby się z gorliwym ateistą to podejrzewam, że w jej stronę leciałyby teksty pokroju: "i jak sobie to wyobrażasz, że do kościoła nie będzie chodził? że ślubu nie weźmie? nie zgadzam się!".

Od siebie dodam jeszcze, że sam również nie przepadam za homosiami (wkurzają mnie żądaniami coraz większych praw), ale toleruję ich, niech sobie żyją. Nie wiem jak ja bym na to zareagował, pewnie też nie byłoby łatwo, ale człowieku, to Twoje dziecko. Jak nigdy nie założy rodziny i całkowicie odda się swojej wymarzonej pracy to też jej takie teksty wygarniesz?

Śr cze 09, 2010 18:57

maryjane napisał(a):
Witam, mam straszny problem.

To akurat widać.

Cytuj:
Ostatnio jednak cały świat zawalił nam się na głowę, moja córka wyznała że jest lesbijką i od prawie roku jest w związku z dziewczyną, chciała przyprowadzić ją nawet na obiad.Twierdzi że nigdy nie była tak szczęśliwa i chce z nią spędzić resztę życia!Moja żona kompletnie się załamała, ja zresztą też.

Bo to wy macie "straszny problem", a nie wasza córka.

Cytuj:
a nią jednak nic nie działa, odwróciła się od nas całkiem, ze zdenerwowania sam powiedziałem jej zeby nie pokazywała mi się na oczy dopóki nie znajdzie sobie faceta.

Najlepiej jeszcze zorganizuj jej narzeczonego i zmuś do szybkiego ślubu. Mur beton będzie ci wdzięczna.

Cytuj:
Zupełnie nie wiemy z żoną co mamy robić.

Podlać kwiatki, ugotować obiad, zrobić pranie i wyprowadzić psa. Bo w kwestii córki, to raczej wątpię, żebyście mieli cokolwiek do roboty. Poza oczywiście wściekłością podsyconą religijnym fanatyzmem, jeżeli wam to odpowiada, ale w budowaniu relacji rodzinnych raczej nie pomaga.

Cytuj:

Nie dziwi mnie to.

Cytuj:

To wyobraź sobie coś innego.

Cytuj:

Aspiryną najlepiej.

Cytuj:
Przecież kobieta została stworzona dla mężczyzny a to co moja córka prezentuje jest całkowitą patologią.

Równie dobrze można by powiedzieć, że to jest patologia:

powiedziałem jej zeby nie pokazywała mi się na oczy dopóki nie znajdzie sobie faceta
Czy to kara za nasze grzechy?
Dlaczego ona wybrała taką drogę? Czemu nam to robi?

kobieta została stworzona dla mężczyzny

Cytuj:
Czy ona naprawdę nie chce nigdy urodzić dzieci, patrzeć jak dorastają?

Może nie chce. I co ci do tego?

Cytuj:
jak ona chce stworzyć związek z kobietą?

Może jej zapytaj, z tego co piszesz, już to zrobiła.

Cz cze 10, 2010 0:40
zbanowany na stałe

maryjane napisał(a):
Witam, mam straszny problem. Zawsze kochaliśmy swoją córkę, chcieliśmy dla niej jak najlepiej,przekazywaliśmy jej naszą wiare, trochę się buntowała- to fakt, głosiła anarchistyczne poglądy (...) Twierdzi że nigdy nie była tak szczęśliwa i chce z nią spędzić resztę życia! Moja żona kompletnie się załamała, ja zresztą też. Oboje chcieliśmy wybić jej to z głowy, może nawet potraktowaliśmy ją trochę za szorstko ale emocje wzięły górę.. Dlaczego ona wybrała taką drogę? Czemu nam to robi?
przecież w każdym związku potrzebna jest silna i zdecydowana męska ręka.

Jesteś ojcem tej dziewczyny. Nie tylko mężczyzną o wyrazistych poglądach, także tak zwanym mężem silnej ręki, używającym argumentów siły. To przebija się z tego tekstu, który przekształciłem tak, by było to bardziej widoczne.

Przebija się z tego opisu obraz stosowanej u Was przemocy w rodzinie, fizycznej lub psychicznej, mobbingu, braku odniesienia do innej opcji w rodzinie, niż Twoja, jeśli żona popierała Cię w pełni, a córka nie miała rodzeństwa.
Wybacz, taki obraz przebija się z tego co napisałeś. Czy jest prawdziwy? Może w spokoju zastanów się nad tym sam, a potem z żoną? Może nie wszystko było dobre w Waszym podejściu do córki?

Dzieci reagują na mobbing rodzinny w różny sposób. Nerwicami, buntem, ucieczkami z domu, wreszcie dewiacjami seksualnymi dla zaakcentowania swego dystansu i sprzeciwu wobec modelu rodziny opartego na przemocy. Na tym nie koniec. Do skutków przemocy w rodzinie trzeba doliczyć alkoholizm, narkomanię, stosowanie przemocy wobec innych, w tym wobec własnych dzieci, sadyzm lub masochizm.

Rodzice zawsze mogą wiele zrobić dla swoich dzieci. Dopóki żyją. Dzieci podświadomie zawsze czekają na gesty i akty miłości rodziców. Rzadko takie gesty w praktyce pojawiają się, bo zazwyczaj, gdy dzieci już dorosną, jedna i druga strona okopuje się na swoich pozycjach i walczą ze sobą zamiast ze sobą rozmawiać i zbliżać.

Homoseksualizm taki jak opisałeś, wygląda na reakcję psychiczną wrażliwego, delikatnego dziecka wobec rodziców używających wobec niego siły. To częsty przypadek. Taki homoseksualizm bywa odwracalny, jeśli objawi się wcześnie, rodzice i dziecko uświadomią sobie, co się stało i dokonają się akty przeproszenia, wybaczenia i otworzy się wreszcie strumień miłości falujący między rodzicami i dzieckiem. Otworzy się to, czego dziecko przez całe życie nie odczuwało ze strony rodziców, zastraszone demonstracją siły.

Nie mnie sądzić co u Was się faktycznie dzieje. To Wasza sprawa. Nie oceniam Was, tylko próbuję dotrzeć do przyczyn określonego zachowania Waszego dziecka.
Jeszcze dodam coś dla Ciebie, tylko dla Ciebie. Ostre zachowanie mężczyzn, demonstracja siły wobec otoczenia, wobec kobiet, często wynika z jego własnego wychowania zakodowanego przez jego rodziców. Często w tym kierunku matki wychowują chłopców, kodując w ten sposób im problemy, skutkujące nieraz problemami dla ich późniejszego otoczenia.
Nie rozpatruj tego co się stało i dzieje, w kategoriach czyjejkolwiek winy, lecz szukaj przyczyn zaistniałych skutków.
Życzę Wam i Waszej córce szczęścia płynącego z wzajemnej miłości.

Cz cze 10, 2010 9:31

maly_kwiatek napisał(a):
Homoseksualizm taki jak opisałeś, wygląda na reakcję psychiczną wrażliwego, delikatnego dziecka wobec rodziców używających wobec niego siły.
To częsty przypadek.
Od jakiego doktora o tym się dowiedziałeś? Od Camerona?
//nie premiera GB
maly_kwiatek napisał(a):
Dzieci reagują na mobbing rodzinny w różny sposób.
Nerwicami, buntem, ucieczkami z domu, wreszcie dewiacjami seksualnymi
dla zaakcentowania swego dystansu i sprzeciwu wobec modelu rodziny opartego na przemocy.
Taa, jasne. Dam d*** koledze :lol: , żeby tacie zrobić na złość i pokazać jakim jest złym rodzicem...

Można wiedzieć - skąd bierzesz takie rewelacje?

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz cze 10, 2010 12:28
zbanowany na stałe

Elbrus, Cameron, o którym wspominasz, jest, jak się domyślam, osobą, która uważa, że niektóre rodzaje homoseksualizmu daje się cofnąć. Nie znam dobrze tego co głosi Cameron i jak to uzasadnia. To jest dla mnie nowe nazwisko. Kiedyś czytałem fragmenty opracowań Cohena na ten temat i uważam jego prace za wybitne.
Osobiście myślę, że przypadek homoseksualizmu, wywołany w wieku dorastania, sprzeciwem wobec rodziców i ich sposobu traktowania dziecka, wcześnie uświadomiony może być przepracowany i zamieniony na postawę heteroseksualną. Oczywiście w wyniku samodzielnego aktu wolnej woli osoby, wspartej jej pełną świadomością przyczyn i skutków, a najlepiej wspartej ustaniem przyczyny dla której tak się stało, jak się stało.

Ja o takich sprawach wiem nie od konkretnych doktorów, lecz raczej od konkretnych ludzi, dotkniętych osobiście problemami homoseksualizmu, a także z lektury książek na ten temat i długich rozmów z osobą, która zajmowała się pracą na ten temat na katolickiej uczelni.

Elbrus, to co podałeś jako domniemany mechanizm tworzenia się homoseksualizmu, czyli świadomy akt homoseksualny, by na złość zrobić rodzicom, czasem się zdarza, jednak bardzo rzadko. Najczęściej mechanizmy uruchamiają się powoli i działają w podświadomości. Kiedy młody człowiek ma podświadomość przygotowaną na taki akt protestu ( jako jeden z potencjalnych aktów protestacyjnych), jeśli pojawia się okazja homoseksualna, po prostu ulega jej.
Potem z tego źródła może powstać strumień, przechodzący w rzekę, która jest bez powrotu. Może, lecz nie musi. Warto, zamiast potępiać cokolwiek, przyglądać się zjawiskom, obserwować je i zapobiegać niepożądanym procesom.

Cz cze 10, 2010 12:55

maly_kwiatek napisał(a):
jeśli pojawia się okazja homoseksualna, po prostu ulega jej.
Czy nie wystarczy już zwykła działka narkotyku albo porcja alkoholu?
Czy trzeba w to angażować także swoją seksualność?

Chyba do tego potrzeba raczej mocnej psychiki - nie słabej, dlatego taka teoria ma dla mnie słabe podstawy.
maly_kwiatek napisał(a):
także z lektury książek na ten temat i długich rozmów z osobą, która zajmowała się pracą na ten temat na katolickiej uczelni
Na tej uczelni, gdzie udowadnia się kłamstwa ewolucji, czy na jakiejś innej?
Na jakiej grupie osób zrobiono badania (jeśli wogóle są takowe)?
Na ogóle "problematycznej" młodzieży,
czy tylko tych katolickich przypadkach, które są skierowane na leczenie z inicjatywy zainteresowanego (lub rodziców)?

maly_kwiatek napisał(a):
Homoseksualizm taki jak opisałeś, wygląda na...
To częsty przypadek.
Zgadzam się.
maly_kwiatek napisał(a):
Elbrus, to co podałeś jako domniemany mechanizm...
...czasem się zdarza, jednak bardzo rzadko.
Zgadzam się.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz cze 10, 2010 14:29

Cóż robic w tej sytuacji - przede wszytkim modlić się. To zawsze przyności pozytywne efekty

Niezależnie od wszystkiego dziewczyna pozostanie córką. Czy przez to że zakochała się w kobiecie ojciec może przestać ją kochać? Trzeba być tolerancyjnym. Co nie znaczy pozwalać na wszystko.

Dwie strony powiedziały swoje. Ważne, by dalsze kwestie były wypowiadane i przekazywane w spokoju. Inaczej rodzice i dziecko rozejdą się.
Jest w związku, a ileż związków heteroseksualnych rozpada się? Na dłuższa metę homoseksualne wcale nie trwają dłużej. Wręcz przeciwnie.
Sam znałem pewna dziwczynę, twierdzącą że jej szczęście jest z inną. Potem z 2 -3lata się nie widzieliśmy.
I co się okazało że miało juz narzeczonego (tamten związek trwał nie powiem, długo blisko 1,5 roku)

Co do porad typu:
Cytuj:
Cytuj:
Twierdzi że nigdy nie była tak szczęśliwa(...)

Na tym chyba powinieneś poprzestać i z tego się cieszyć.

Bawiące się zapałkami dziecko tez często jest "szczęśliwe".

To trudne, więc i ja pisze nic na siłę. Może kiedyś z tego wyrośnie/dojrzeje wewnętrznie? chociażby do tego by spróbować to wyleczyć? Bo to sie da wyleczyć, wbrew wszystkim którzy twierdza inaczej. I w Polsce też sa terapie. Ale nic na siłe, trzeba samemu chcieć.

A gdzie powstał problem - śmiem twierdzić w wychowaniu w rodzinie.

Cz cze 10, 2010 14:55

ysuk-san napisał(a):
Bawiące się zapałkami dziecko tez często jest "szczęśliwe".
Osoby wierzące też są z pozoru szczęśliwe.
ysuk-san napisał(a):
Może kiedyś z tego wyrośnie/dojrzeje wewnętrznie?
A ile osoba może dorastać? 20/40/80 lat?
Dorosłe osoby homoseksualne są niedojrzałe wewnętrznie?
ysuk-san napisał(a):
chociażby do tego by spróbować to wyleczyć?
Bo to sie da wyleczyć, wbrew wszystkim którzy twierdza inaczej.
Nie ma dowodów na ewolucję, wbrew wszystkim tym, którzy twierdzą inaczej.
ysuk-san napisał(a):
I w Polsce też sa terapie.
Jaka jest skuteczność i JAKIE osoby się tam udają?
ysuk-san napisał(a):
I masz prawo tak twierdzić - nawet jeśli to nieprawda.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz cze 10, 2010 15:02

[quote
Cytuj:
]Bawiące się zapałkami dziecko tez często jest "szczęśliwe".

Osoby wierzące też są z pozoru szczęśliwe.[/quote]
co znaczy z pozoru? i co to znaczy wierzące. czy może bardziej - jak.
Cytuj:
A ile osoba może dorastać? 20/40/80 lat?
tak
Cytuj:
Dorosłe osoby homoseksualne są niedojrzałe wewnętrznie?

tak sądzę
Cytuj:
Nie ma dowodów na ewolucję, wbrew wszystkim tym, którzy twierdzą inaczej.
dowody sa. ale jednocześnie sa dowydy zaprzeczające
Cytuj:
Jaka jest skuteczność i JAKIE osoby się tam udają?

Skuteczność terapii nigdy nie jest 100% jeżeli o to sie pytasz. Podobnie jak np terapie AA. Osoby, które się tam udaja to przede wszystkim chrześcijanie. W polsce terapie sa i ile dobrze kojarze jedynie przy duszpasterstwach. (bodajrze 2 lub 3 ośrodki)
Cytuj:
Cytuj:

I masz prawo tak twierdzić - nawet jeśli to nieprawda.
więc gdzie?

Cz cze 10, 2010 15:15
zbanowany na stałe

Elbrus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
jeśli pojawia się okazja homoseksualna, po prostu ulega jej.
Czy nie wystarczy już zwykła działka narkotyku albo porcja alkoholu?
Czy trzeba w to angażować także swoją seksualność?

Chyba do tego potrzeba raczej mocnej psychiki - nie słabej, dlatego taka teoria ma dla mnie słabe podstawy.

Akcja rodzi reakcję. Znam historię 10 letniej wrażliwej dziewczynki i ją osobiście, która rzuciła się z nożem na ojca, w obronie matki, którą on zaatakował.
Jeśli uważasz, że do spektakularnych czynów są zdolni tylko ludzie silni fizycznie i psychicznie, to mało znasz ludzi.
Napisałem wyżej, że w mechanizmie sprzeciwu wobec przemocy w rodzinie użyte mogą być dowolne środki, jakie znajdą się pod ręką: alkohol, narkotyki, ucieczka z domu, akt homoseksualny z przypadkowa osobą i oczywiście akt heteroseksualny z dowolną osobą, jeśli ma się świadomość, że rodzice będą z tego niezadowoleni. Każde z przytoczonych środków niestety uzależnia. Dlatego są to działania niebezpieczne.

Elbrus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
także z lektury książek na ten temat i długich rozmów z osobą, która zajmowała się pracą na ten temat na katolickiej uczelni
Na tej uczelni, gdzie udowadnia się kłamstwa ewolucji, czy na jakiejś innej?
Na jakiej grupie osób zrobiono badania (jeśli wogóle są takowe)?
Na ogóle "problematycznej" młodzieży,
czy tylko tych katolickich przypadkach, które są skierowane na leczenie z inicjatywy zainteresowanego (lub rodziców)?

Badania, o których wspominam prowadzone są na jednej z polskich katolickich uczelni. Nie ma znaczenia na jakiej i co tam jeszcze się bada. Uczelnia zatrudnia m.in. osoby powszechnie uznane za ludzi o kontrowersyjnej przeszłości i jeszcze bardziej kontrowersyjnych poglądach. Ponieważ wyznaje się tam wolność dla poglądów naukowych, a osoby mają dorobek naukowy, to jest tak, jak jest.

Ja ubolewam nad czymś innym.
Dzieła Cohena (psychologa, nie piosenkarza) są tam ocenzurowane i część z tych dzieł nie jest udostępniana, lecz utajniona. Chodzi o dzieła, w których Cohen przytacza wyniki niekoniecznie potwierdzające tzw. katolickie powszechne przekonanie o tym czym jest homoseksualizm, a czym on nie jest. To przykre na tak szacownej uczelni.

Ubolewam jeszcze nad czymś.

Ośrodek terapii homoseksualistów, prowadzony w tym samym mieście co wspomniana uczelnia ma bardzo szczytne i nawet naukowo uzasadnione cele. Niestety praktyki są tam takie, z tego co słyszałem od dwóch osób związanych z ośrodkiem przez jakiś czas, że ja swojego dziecka bym w życiu tam nie posłał, a innym odradzał.

Mówiąc konkretnie, młodziutkie osoby, mające zaledwie jeszcze marzenia homoseksualne, skądinąd w ich wieku naturalne, w ośrodku stykają się z dużą liczebnie grupą aktywnych homoseksualistów, co skutkuje dramatycznie tragicznie.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, Elbrus, przenieś zagadnienie do odrębnego tematu. Nie sadzę, by rodzice tej młodej dziewczyny byli gotowi na wgryzanie się w szczegóły homoseksualizmu.

Cz cze 10, 2010 15:49
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona