Autor |
Wiadomość |
edzia118
|
 Sen
Witam. Kilka dni temu miałam dziwny sen. Wiem, że sny są wytworem mózgu, ale tu mam wątpliwości. Sniło mi się, że siedziałam przy stole w sadzie. Naprzeciwko mnie siedział mój narzeczony. Obok niego był jakiś człowiek. W pewnym momencie zobaczyłam światło przebijające przez chmury. Promienie padały na moją twarz. Wyciągnęłam rękę, żeby pokazać to narzeczonemu i na ręku nagle usiadł biały gołąb, ale zaraz odleciał. Nie wiem co o tym myśleć. Proszę o nie wyśmiewanie się i powstrzymanie się od kpin.
|
Pn cze 14, 2010 21:10 |
|
|
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
 Re: Sen
a co Cię najbardziej niepokoji w tym śnie ?
_________________ 1 KOR 13
|
Pn cze 14, 2010 21:35 |
|
 |
edzia118
|
Nic mnie nie niepokoi, ale zastanawia. Czy to może być rodzaj objawienia?
|
Pn cze 14, 2010 22:03 |
|
|
|
 |
Molowy
|
Dla mnie sny są czymś pustym, wytworem innej rzeczywistości tworzonej przez mózg. Nie powiem Ci czy to coś oznacza, może tak, może nie. Jeżeli byłoby to objawienie to pewnie bardzo silnie byś to odczuła, może by się coś zmieniło w Twoim życiu. Jak by mi się coś takiego przyśniło to jak najszybciej bym o tym chciał zapomnieć bo przecież za kilkanaście godzin znowu się położę i znowu się coś przyśni.
|
Cz cze 17, 2010 16:14 |
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
moim zdaniem objawienie to nie było
był to sen z motywami religijnymi
sny takie często się pojawiają u ludzi religijnych
_________________ 1 KOR 13
|
Cz cze 17, 2010 18:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Snów nie należy traktować poważnie (choć raz jeden mi się sprawdził, ale traktuję to jako przypadek). Sny można kontrolować, ba nawet można sobie ustalić, co nam się przyśni  . Zazwyczaj sny dotyczą spraw codziennego życia (problemów, radości) lub sytuacji, których chcielibyśmy uniknąć, bądź tych, które chcielibyśmy przeżyć. P.S. Lubię śnić  .
|
Cz cze 17, 2010 21:43 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: był to sen z motywami religijnymi A to niby dlaczego? W czasie pierwszej wojny golebie przenosily meldunki, w czasie wietnamskiej "swiatlo z nieba" moze oznaczac rakiete powietrze-ziemia. Wreszcie narzeczony moze byc (bedzie) wojskowym. I juz wszystko wiadome, i juz wszystko wyjasnione doglebnie! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N cze 20, 2010 8:29 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: W czasie pierwszej wojny Drugiej też  Cytuj: moze oznaczac rakiete powietrze-ziemia Z dwojga złego lepsze to niż napalm Cytuj: Czy to może być rodzaj objawienia? O mamo... Czy jeśli śniło mi się, że bawię się pejczem z szatanem to też rodzaj objawienia? No raczej nie... __ W ogóle, trochę na marginesie- ilekroć tu nie wracam, ile nie dam sobie odpocząć od tego forum, to zawsze, kompletnie zawsze, widzę nowych ludzi którzy zamiast użyć własnego mózgu pytają na forum o to, czy mniej lub bardziej głupi sen czegoś przypadkiem nie znaczy... To jest takie parcie na szkło, żeby dostąpić objawienia, czy wrodzona gł...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
So lip 10, 2010 23:52 |
|
 |
edzia118
|
Dural napisał(a): Cytuj: był to sen z motywami religijnymi A to niby dlaczego? W czasie pierwszej wojny golebie przenosily meldunki, w czasie wietnamskiej "swiatlo z nieba" moze oznaczac rakiete powietrze-ziemia. Wreszcie narzeczony moze byc (bedzie) wojskowym. I juz wszystko wiadome, i juz wszystko wyjasnione doglebnie!  Narzeczony nie będzie wojskowym. To pewne. Ja w Twoim wyjaśnieniu nie widzę żadnej głębi. Przykro mi:/
|
Pt sie 06, 2010 13:40 |
|
 |
edzia118
|
Metanoia napisał(a): moim zdaniem objawienie to nie było
był to sen z motywami religijnymi
sny takie często się pojawiają u ludzi religijnych Tego się nie sprawdzi. Dzięki za życzliwą odpowiedź 
|
Pt sie 06, 2010 13:43 |
|
 |
kuki122
|
BIAŁY GOŁĄB JEST SYMBOLEM DUCHA ŚWIĘTEGO. TEN SEN TO TAK JAKBY PRZEKAZ, OBJAWIENIE OD BOGA.
|
Pt sie 06, 2010 14:38 |
|
 |
Elbrus
|
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So sie 07, 2010 7:21 |
|
 |
edzia118
|
A. napisał(a): Cytuj: W czasie pierwszej wojny Drugiej też  Ciekawe czy w Trzeciej też. Tym razem też zaszczycisz mnie arcyfinezyjnym wywodem. Zaiste;) Cytuj: moze oznaczac rakiete powietrze-ziemia Z dwojga złego lepsze to niż napalm Poziom tego co napisałeś jest poniżej wszelkiej krytyki. Cytuj: Czy to może być rodzaj objawienia? O mamo... Czy jeśli śniło mi się, że bawię się pejczem z szatanem to też rodzaj objawienia? No raczej nie... Jeśli masz takie sny to wiele tłumaczy... __ W ogóle, trochę na marginesie- ilekroć tu nie wracam, ile nie dam sobie odpocząć od tego forum, to zawsze, kompletnie zawsze, widzę nowych ludzi którzy zamiast użyć własnego mózgu pytają na forum o to, czy mniej lub bardziej głupi sen czegoś przypadkiem nie znaczy... To jest takie parcie na szkło, żeby dostąpić objawienia, czy wrodzona gł... Zadając takie pytanie na forum kwestią czasu było pojawienie się wpisu kogoś "mondrego" i "ynteligentnego", który będzie miał misję oświecania, a przy okazji wyśmieje i będzie starał się wmówić głupotę. W Internecie każdy może być cwaniakiem, heh... Drogi A. podziwiam Twoją wiarę w możliwości poznawcze ludzkiego umysłu. Ja niestety jestem realistką i wiem, że pewnych rzeczy nie jest w stanie ogarnąć umysł człowieka. Dlatego znalazłam forum tematyczne i napisałam. Proste? Wierz lub nie, ale WSZYSTKO coś znaczy, nawet najdziwniejszy sen. Nie rozumiem też po co wchodzisz na to forum, skoro Ciebie tak męczy i nie rozumiem po co piszesz te swoje posty, które nic konstruktywnego nie wnoszą do dyskusji, a obrażają innych. Nie odpisuj więcej. Życzę miłego odpoczynku:)
|
N sie 08, 2010 1:26 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Ja w Twoim wyjaśnieniu nie widzę żadnej głębi Co ma glebia do golebia?  Nie jestes zadowolona z mojej interpretacji, bo oczekiwalas wylacznie potwierdzenia tlumaczenia jakie juz sobie wymyslilas. To co przekazaly mi fluidy napisalem. Dodam, ze ze snu wynika rowniez bliska smierc Fidela Castro badz Margaret Thatcher (obraz mam nieco zamazany). Piszesz "Wiem, ze sny sa wytworem mozgu", a ja Ci powiem tak; wydaje Ci sie, ze wiesz!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N sie 08, 2010 15:32 |
|
 |
edzia118
|
Jeśli Twoje interpretacje są tak trafne jak interpretacja mojej odpowiedzi na Twój post to możesz sobie darować. Oczekuję tylko szacunku. Czy to tak wiele?
|
N sie 08, 2010 18:01 |
|
|
|