Autor |
Wiadomość |
tanie_wino
|
 Re: Piłka nożna :)
Jeżeli zaczęto by budować w ten sposób kadrę już 4 lata temu, to dzisiaj ta młoda polska reprezentacja mogłaby stanowić zgrany i ambitny zespół. Jak Eugeny i Ludoviki gole będą strzelać to OK, ale z radości skakał nie będę. Nie lubię gdy ulubiona drużyna zdobywa gola po wymuszonym karnym, tak samo nie pasuje mi ta naciągana reprezentacja, nawet jak wygrywa.
_________________ pajacyk.pl
|
So mar 03, 2012 17:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Jeżeli zaczęto by budować w ten sposób kadrę już 4 lata temu, to dzisiaj ta młoda polska reprezentacja mogłaby stanowić zgrany i ambitny zespół. A właściwie to co to róznica w jakim wieku są piłkarze? Ważne chyba, żeby dobrze grali? Czy może lepiej: nieważne jak grają byle nie skończyli 25 lat? Cytuj: Jak Eugeny i Ludoviki gole będą strzelać to OK, ale z radości skakał nie będę. To pewnie też nie skakałeś z radości gdy Euzebiusz Smolarek strzelał bramki dla reprezentacji, w końcu to jakiś holenderski „implant”. Jak Podolski i Klose zaczęli zdobywać bramki dla Niemiec to był lament – jak można było zaprzepaścić szansę, żeby tacy zawodnicy nie grali dla Polski, znowu leniwe misie z PZPN przespały sprawę. Jak zaczęto się rozgladać zagranicą za wartościowymi zawodnikami z polskimi korzeniami, znowu tragedia – grają jakieś „ implanty” czy „śmiecie” jak stwierdził niezawdony Tomaszewski, nie będą nas cieszyć bramki przez nich zdobywane. I jak tu dogodzić polskim kibicom? 
|
So mar 03, 2012 21:07 |
|
 |
tanie_wino
|
mauger napisał(a): A właściwie to co to róznica w jakim wieku są piłkarze? Ważne chyba, żeby dobrze grali? Czy może lepiej: nieważne jak grają byle nie skończyli 25 lat? Ja jestem zdania, że młodzi i nieznani piłkarze graliby lepiej niż ci, którzy grzeją ławy w średnich zachodnich klubach. Oczywiście przy pomocy kilku starszych zawodników, co do których formy i chęci gry w kadrze nie byłoby wątpliwości. Cytuj: To pewnie też nie skakałeś z radości gdy Euzebiusz Smolarek strzelał bramki dla reprezentacji, w końcu to jakiś holenderski „implant”. Zaden implant, on zawsze był Polakiem, mimo iż miał też obywatelstwo Holandii. Nie trzeba było tu nic na szybko kombinować, poza tym, Ebi urodził się w samym środku Polski i zrozumiale mówi po polsku. Cytuj: I jak tu dogodzić polskim kibicom?  Wziąć się poważnie za polską piłkę, rzetelnie i uczciwie pracować. Przecież trudno jest uwierzyć, że w 40 milionowym kraju w centrum Europy, rodzi się dużo mniej utalentowanych chłopaków niż w mniejszych Czechach czy Holandii.
|
So mar 03, 2012 21:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Ja jestem zdania, że młodzi i nieznani piłkarze graliby lepiej niż ci, którzy grzeją ławy w średnich zachodnich klubach A którzy to gracze z pierwszej jedenstki w obecnej reprezntacji grzeją ławy w swoich klubach? Bo mi wychodzi, że wszyscy zawodnicy, którzy rozpoczęli ostatni mecz z Portugalią (oprócz Jelenia, który i tak najprawdopodobniej nie zagra na Euro) to podstawowi zawodnicy swoich klubów. Cytuj: Zaden implant, on zawsze był Polakiem, mimo iż miał też obywatelstwo Holandii. Nie trzeba było tu nic na szybko kombinować, poza tym, Ebi urodził się w samym środku Polski i zrozumiale mówi po polsku. Identycznie jak Eugen Polanski. Ale jego bramki taniego_wina nie będą jednak cieszyć. Swoją drogą Ludovic Obraniak w świetle prawa również był cały czas Polakiem, dlatego musiał jedynie postarać się o potwierdzenie obywatelstwa, a nie o jego nadanie. Cytuj: Wziąć się poważnie za polską piłkę, rzetelnie i uczciwie pracować. A kwestii zawodników z polskimi korzeniami grających zagranicą? Olewać "implanty", niech sobie grają dla innych reprezentacji?
|
So mar 03, 2012 21:55 |
|
 |
tanie_wino
|
mauger napisał(a): A którzy to gracze z pierwszej jedenstki w obecnej reprezntacji grzeją ławy w swoich klubach? Bo mi wychodzi, że wszyscy zawodnicy, którzy rozpoczęli ostatni mecz z Portugalią (oprócz Jelenia, który i tak najprawdopodobniej nie zagra na Euro) to podstawowi zawodnicy swoich klubów. Jeżeli to prawda to cieszę się. Cytuj: Identycznie jak Eugen Polanski. Ale jego bramki taniego_wina nie będą jednak cieszyć. Swoją drogą Ludovic Obraniak w świetle prawa również był cały czas Polakiem, dlatego musiał jedynie postarać się o potwierdzenie obywatelstwa, a nie o jego nadanie. Na wikipedii można przeczytać o marzeniach Eugena o grze w reprezentacji Niemiec. Co do Obraniaka, to jeżeli całe życie był pełnoprawnym Polakiem i łaski Smudzie nie robił, to w porządku. Cytuj: A kwestii zawodników z polskimi korzeniami grających zagranicą? Olewać "implanty", niech sobie grają dla innych reprezentacji? Chodziło mi raczej o to, żeby bardziej niż na szukaniu i namawianiu piłkarzy z podwójnym obywatelstwem(np. Melikson, Boenisch) skoncentrować się na wyszukiwaniu i szkoleniu czysto polskich talentów. A do tego potrzebni są pracowici ludzie, którzy wiedzą o co w dzisiejszym futbolu chodzi.
|
So mar 03, 2012 22:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Jeżeli to prawda to cieszę się. Na papierze jest to moim zdaniem najmocniejsza reprezentacja jaką mieliśmy przed turniejem finałowym od 10 lat. Problem w tym, że jak na razie Smuda z tych dość przyzwoitych piłkarzy nie jest w stanie stworzyć zgranej drużyny. Cytuj: Co do Obraniaka, to jeżeli całe życie był pełnoprawnym Polakiem i łaski Smudzie nie robił, to w porządku. Obraniak zadebiutował w reprezentacji jeszcze zanim Smuda został selekcjonerem. Z tego co pamiętam to sam starał się o potwierdzenie obywatelstwa bez pomocy PZPN. Skoro nie zraziły go 1,5 roczne boje z polską biurokracją to trzeba uznać, że chłopak był mocno zdeterminowany. Cytuj: Chodziło mi raczej o to, żeby bardziej niż na szukaniu i namawianiu piłkarzy z podwójnym obywatelstwem(np. Melikson, Boenisch) skoncentrować się na wyszukiwaniu i szkoleniu czysto polskich talentów. A do tego potrzebni są pracowici ludzie, którzy wiedzą o co w dzisiejszym futbolu chodzi. Oczywiście głównym celem PZPN powinno być stworzenie warunków do szkolenia młodych piłkarzy, tu nie ma wątpliwości. Natomiast co do zawodników z polskimi korzeniami to najlepiej byłoby wyszukiwać i powoływać ich możliwie jak najwcześniej do reprezentacji młodzieżowych, wtedy nie byłoby aż takich kontrowersji, gdy później trafialiby do seniorskiej kadry.
|
N mar 04, 2012 1:18 |
|
 |
tanie_wino
|
Lyon odpadł to teraz kibicuję Apoelowi, heh jak pięknie by było zobaczyć porażkę Realu z tym klubem.
|
Cz mar 08, 2012 15:07 |
|
 |
Johnny99
|
Byłoby fajnie, gdyby LM wygrały w tym roku Apoel albo FC Basel. Ale nie liczyłbym na to.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz mar 08, 2012 15:10 |
|
 |
tanie_wino
|
No raczej ciężko im będzie. Ale miejmy nadzieję, że tym wielkim klubom sędziowie nie będą pomagać zapisywać kolejnych zwycięstw na kącie, tak jak np. Realowi w meczu z Betisem.
|
N mar 11, 2012 1:20 |
|
 |
tanie_wino
|
Real ma zadyszkę  oby jak najdłużej. A 12 maja odbędzie się super ciekawy mecz czyli Borussia - Bayern o Puchar Niemiec. Będzie to mecz drużyn które walczą także o tytuł mistrza Niemiec, do tego Polacy w składzie BVB, się zobaczy jak radzą sobie pod presją.
|
Cz mar 22, 2012 23:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj sędziowie nie wykartkowali Realu i od razu widać efekty. Z Sociedad nie było co zbierać. Dziesięć kolejek do końca, sześć punktów przewagi. Powinno być dobrze. Barcelonę ratuje jedynie Messi, który zapewne jest jakimś cholernym kosmitą (jak słusznie zauważył kataloński „Sport”) i wstydu nie ma ze strzelaniem tych bramek. 
|
So mar 24, 2012 23:38 |
|
 |
niewazny12
|
Piłka nożna to marność. Do zbawienia nie jest potrzebna. Po co się tym przejmować i wydawać tyle pieniędzy na sporty? Lepiej byłoby za to wiarę rozpowszechniać i wiernym pomagać. Sport wyczynowy może uczyć pychy, zająć miejsce boga. Człowiek został stworzony dla Boga, nie dla siebie i nie dla sportu. "Sport" to raczej przejażdżka na rowerze, czynności mające pomóc w wypełnianiu misji (jak ćwiczenia żołnierzy), a nie sposób na życie. Nie chcę tu nikogo oceniać czy osądzać, ale nie chcę kroczyć szeroką drogą, która wiedzie do potępienia. Wszyscy chrześcijanie (i inni ludzie) muszą się zjednoczyć w Świętym Kościele Katolickim.
_________________ Z Maryją Zwyciężymy! Krzyżem wszystko zwyciężysz! Trójca Święta jest najważniejsza! Maria semper invicta! Wszyscy bądźmy w Niebie na wieki! Łaska uświęcająca, pokora, bezinteresowność, umiarkowanie. Niech was wsystkich Trójca Święta błogosławi!
|
Pn kwi 09, 2012 9:11 |
|
 |
Aditu
|
Nieważny, czy Ty masz jakieś hobby, zainteresowania? Słyszałeś w ogóle o czymś takim?...Co Ci przeszkadza wyczynowe uprawianie sportu? Sport często uczy samokontroli, współpracy, zdrowej rywalizacji. Człowieku, czy Ty uważasz, że Bóg chce, byśmy się jedynie umartwiali? Przerażasz mnie...
|
Pn kwi 09, 2012 10:11 |
|
 |
maćko
|
Niewazny, to jest portal dla ludzi otwartych, a widzę, że Ty jesteś zamknięty, pora sobie uzmysłowić, że nie samym chlebem człowiek żyje, nie wiem czy kolega jest zorientowany ale "marna" piłka nożna, była pasją Jana Pawła II i nazywano Go nawet Martyna, na cześć znanego przedwojennego piłkarza. Proponowałbym nałożyć adidasy, wyjść na dwór i pobiegać trochę za piłką, ruch, a przede wszystkim udział w rywalizacji sportowej wytwarza endorfiny (hormon szczęścia), może wtedy dojrzy kolega i otworzy się na innego człowieka, nawet tak marnego, którego pasją jest piłka nożna.
|
Pn kwi 09, 2012 11:20 |
|
 |
tanie_wino
|
niewazny12 napisał(a): Piłka nożna to marność. Do zbawienia nie jest potrzebna. Po co się tym przejmować i wydawać tyle pieniędzy na sporty? Lepiej byłoby za to wiarę rozpowszechniać i wiernym pomagać. Sport wyczynowy może uczyć pychy, zająć miejsce boga. Człowiek został stworzony dla Boga, nie dla siebie i nie dla sportu. "Sport" to raczej przejażdżka na rowerze, czynności mające pomóc w wypełnianiu misji (jak ćwiczenia żołnierzy), a nie sposób na życie. Nie chcę tu nikogo oceniać czy osądzać, ale nie chcę kroczyć szeroką drogą, która wiedzie do potępienia. Wszyscy chrześcijanie (i inni ludzie) muszą się zjednoczyć w Świętym Kościele Katolickim. Nie demonizuj sportu niewazny, wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko zachować rozsądek. Albo to zobacz - http://demotywatory.pl/3431178/To-sie-nazywa--Nie jestem inny niż miliony moich rówieśników. Jeśli mnie nazywa się "złotym chłopcem", to na innych też powinno się tak mówić. Wierzę w bardzo proste wartości w życiu, takie jak rodzina, czy lojalność. Pomaga mi w tym wszystkim wiara w Boga. - Ricardo Izecson dos Santos Leite (Kaka) (ten u dołu demota) Jak widzisz, niektórym wielkim gwiazdom piłki udaje się chodzić po ziemi. ------ A ja się cieszę, że Real znowu zgubił punkty, a jest jeszcze 7 kolejek i czeka go mecz z Barcą  Najważniejsze jednak, żeby sędziowie żadnej z drużyn sztucznie nie wspomagali.
|
Pn kwi 09, 2012 23:57 |
|
|
|