|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Czy dziewice konsekrowane to zjawisko wystepujące tylko w Po
Autor |
Wiadomość |
Awa
|
 Czy dziewice konsekrowane to zjawisko wystepujące tylko w Po
Ostatnio mam więcej czasu i takie pytanie przyszło mi do głowy.Bywalcy tego forum sa oblatani w temacie i z pewnością znajdzie się ktoś ,kto mi wytłumaczy czy dziewice konsekrowane to rodzaj służby Bogu występujący gdzieś indziej poza Polska?z góry dziękuję;)
|
N wrz 12, 2010 21:44 |
|
|
|
 |
Selgrado
|
 Re: Czy dziewice konsekrowane to zjawisko wystepujące tylko
Sądzę, że stan dziewictwa konsekrowanego występuje nie tylko w Polsce, ale w różnych krajach i jest to powołanie, co się przedkłada jako służba Bogu. Więcej informacji znajdziesz tu: http://konsekrowane.org/dziewice/ov-info.php
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Śr wrz 15, 2010 8:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wybaczcie Offtop ale parsknąłem w pierwszym momencie śmiechem gdy zobaczyłem co obcinarka zrobiła z tematem wątku "Czy dziewice konsekrowane to zjawisko wystepujące tylko w Po" Zaraz zacząłem się zastanawiać : Pitera ? Gronkiewicz-Waltz ? 
|
Śr wrz 15, 2010 8:19 |
|
|
|
 |
Selgrado
|
Ja tak nie wcale nie skojarzyłem - tutaj jest tylko pierwsza litera wielka, a tak to byłyby dwie...
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Śr wrz 15, 2010 9:24 |
|
 |
renata155
|
nie wydaje mi się żeby to dotyczyło tylko Polski,ale konkretów nie znam 
|
Śr wrz 15, 2010 10:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oto przybliżone dane sprzed kilku lat o liczbie dziewic. W USA jest ok. 100 dziewic konsekrowanych, w Argentynie ok. 300, we Francji ok. 400, w Niemczech ok. 200, w Czechach ok. 20, w Polsce ok. 30. W Archidiecezji Białostockiej jest 5 dziewic konsekrowanych. http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS ... owane.html
|
Śr wrz 15, 2010 11:08 |
|
 |
Awa
|
Cytuj: Wybaczcie Offtop ale parsknąłem w pierwszym momencie śmiechem gdy zobaczyłem co obcinarka zrobiła z tematem wątku "Czy dziewice konsekrowane to zjawisko wystepujące tylko w Po" Rozpłakałam się ze śmiechu oczywiście miało być w Polsce.
|
Śr wrz 15, 2010 15:24 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|