Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 17:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Dyspensa? 
Autor Wiadomość

Post Dyspensa?
Mam wielki problem. W okresie Wielkiego Postu tj. 10 kwietnia 2011(niedziela) wypadł mi koncert jednego z moich ukochanych wokalistów. (Nie jest to jakiś satanista, nie jest to też koncert heavy metalowy - gitarka akustyczna i pop, ale szykuje się spore wydarzenie na 1500 osób).
Czekałam na niego 4 lata i gdy dowiedziałam się o trasie koncertowej w grudniu, zwariowałam ze szczęścia i zamówiłam bilet, nie przypuszczając, że to wypada w taki okres ;(. Dopiero niedawno brat uświadomił mi, że to odbędzie się w Wielkim Poście. Poczyniłam wcześniej z moją koleżanka i siostrą szereg przygotowań. Bilety już dawno kupione. Jestem ograniczona przez pewną sprawę. Mianowicie umówiłam się z koleżanką, że to właśnie mój brat nas tam zawiezie - ok. 500km do Gdańska. To duże przedsięwzięcie i kosztowne, ale najgorsze jest to, że jak ja i moja siostra nie pojedziemy to ona też nie, a transportu innego nie ma. Obawiam się, że nie sprzedam już biletów, bo wiele osób chce to zrobić. Co mam zrobić, czy proboszcz udzieli nam dyspensy?

Pn mar 21, 2011 11:58
zbanowany na stałe

Post Re: Dyspensa?
Ja myślę, że Pan Bóg nie ma nic przeciwko temu, żebyś na ten koncert jednak się udała i dobrze się bawiła. Koncert wypada akurat w post, ale nie dajmy się zwariować, post będzie trwał nadal, a ten koncert uznaj za coś szczególnego, no i możesz też porozmawiać o tym z księdzem.

Pn mar 21, 2011 13:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]