Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 19, 2025 4:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 onanizowanie się 
Autor Wiadomość

Post onanizowanie się
witam jestem dwunastolatkiem i od około dwóch lat sie onanizuję chcę z tym skończyć ale nie wiem jak masturbuje sie srednio raz na trzy dni, bardzo proszę o pomoc i porady.

Śr kwi 27, 2011 14:42
Moderator

Post Re: onanizowanie się
Kościół twierdzi, że to coś złego ale tak naprawdę nie podaje żadnych argumentów wyjaśniających dlaczego miałoby to być złe. Nauka, czyli w tym wypadku seksuologia mówi, że to zupełnie normalne i naturalne. Robi to ponad 95% nastolatków płci męskiej.

Jedno jest pewne - nie można się tym zanadto przejmować i złościć na siebie bo wtedy tylko więcej się o tym myśli. Jedyne, co możesz zrobić, to zadbać o siebie i swoje życie. Rozwijać zainteresowania, znajomości, znaleźć jakieś ciekawe zajęcia, hobby, sport, tego typu rzeczy. Bardzo ważne jest też, aby polubić siebie, być dla siebie dobrym i wyrozumiałym, akceptować swoje naturalne potrzeby (w tym potrzeby seksualne).

Chodzi o to, aby masturbacja nie była jedynym ciekawym zajęciem. Dlatego trzeba po prostu dbać o swoje życie.

Nic więcej nie da się zrobić. Ale raczej pewnym jest, że na starość przejdzie samo :)

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 27, 2011 15:12

Soul33 napisał(a):
1 Kościół twierdzi, że to coś złego ale tak naprawdę nie podaje żadnych argumentów wyjaśniających dlaczego miałoby to być złe.

2 Chodzi o to, aby masturbacja nie była jedynym ciekawym zajęciem. Dlatego trzeba po prostu dbać o swoje życie.

3 Nic więcej nie da się zrobić. Ale raczej pewnym jest, że na starość przejdzie samo :)

1 Sam Jezus mówi że cudzołóstwo jest nawet gdy "w sercu dopuszczamy się cudzołóstwa" a w czasie masturbacji to właśnie się robi.

2 Słaba ta rada. Ja bym mu radził dziewczynę sobie znaleźć i to póki jest młody.

3 Na starość to najwyżej częstotliwość mu się by zmniejszyła, raz na miesiąc na przykład. I chyba chłopakowi nie życzysz, żeby całe życie się masturbował ?

Śr kwi 27, 2011 15:23
Moderator

Jaką dziewczynę? Chłopak ma 12 lat. To już drugi Twój post dziś, który pokazuje, że nie czytasz niczego uważnie, a potem bzdury wygadujesz.

Ponadto badania dowodzą, że statystycznie częściej masturbują się ludzie będący w stałych związkach niż samotni. Może to wynik bliskości osoby przeciwnej płci.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 27, 2011 15:38

timo778 napisał(a):
witam jestem dwunastolatkiem i od około dwóch lat sie onanizuję chcę z tym skończyć ale nie wiem jak masturbuje sie srednio raz na trzy dni, bardzo proszę o pomoc i porady.

Musisz zacząć pracować nad swoją silną wolą i prosić Pana Boga, żeby pozwolił Ci z tego wyjść.

Jak będziesz słuchał gadanie typu " to naturalne, nie ma co z tym walczyć", to później możesz mieć takie problemy, że nie będziesz potrafił spojrzeć na dziewczynę bez nieczystego fantazjowania na jej temat.

Wstawiam modlitwę o uzdrowienie z tego problemu. Mam nadzieję, że pomoże.

Duchu Święty, który widzisz całą moją przeszłość. Ty najlepiej znasz moje słabości i upadki. Przychodzę do Ciebie z raną masturbacji. Uzdrów mnie, proszę, z tych poniżających czynów, za które z serca przepraszam i proszę o wybaczenie. Pomóż mi nie tylko za każdym razem wyznawać ten grzech na spowiedzi św., ale też przebaczać go sobie samemu/samej. Naucz mnie szacunku do mojego ciała, które jest Twoją Świątynią. Napełnij mnie a nowo poczuciem intymności, wstydliwości i czystości. Pomóż mi otwierać się na innych i im pomagać. Przeniknij Bożą miłością moje ciało, serce i całą moją płciowość. Duchu Święty, umacniaj mnie w chwilach pokus i naucz mnie odwracać od nich uwagę. Amen.

Śr kwi 27, 2011 15:52

bardzo dziękuję ci soul33 twoja rada bardzo mi pomogła oraz kamczatka dziękuję za modlitwę, na dziewczynę jestem za młody :D i jeszcze czy musze sie z tego spowiadać a jeśli tak to jak ?

Śr kwi 27, 2011 15:59

Trzeba, bo to grzech przeciwko VI przykazaniu. Nazywasz rzecz po imieniu i mówisz jak długo to trwa.

Śr kwi 27, 2011 16:02
Moderator

Ale nie przejmuj się, bardzo wiele osób się z tego spowiada. Ksiądz jest przyzwyczajony :) Powiedz, że się onanizowałeś i ile razy (nie musisz być zbyt dokładny i prowadzić notatek). Najlepiej idź do księdza, który budzi sympatię. Możesz też iść do innego kościoła.

Kamczatka napisał(a):
Jak będziesz słuchał gadanie typu " to naturalne, nie ma co z tym walczyć", to później możesz mieć takie problemy...
Jak powiedziała najbardziej znana polska seksuolog, Michalina Wisłocka: "Gdyby ten onanizm był tak szkodliwy, to wszyscy byliby bardzo uszkodzeni" :)

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 27, 2011 16:08

Soul33 napisał(a):
1 Jaką dziewczynę? Chłopak ma 12 lat. To już drugi Twój post dziś, który pokazuje, że nie czytasz niczego uważnie, a potem bzdury wygadujesz.

2 Ponadto badania dowodzą, że statystycznie częściej masturbują się ludzie będący w stałych związkach niż samotni. Może to wynik bliskości osoby przeciwnej płci.

1 12 latek nie może mieć dziewczyny ? Ja miałem ale skoro sam uważa, że jest za młody to spoko. Za to twoje słowa świadczą, że nie ważny dla ciebie zdrowy rozum tylko ważne żeby powiedzieć, że ktoś bzdury gada.
2 Statystyki też dowodzą, że większość komentarzy w internecie to kompletne bzdury np. Onet i ta część twojej wypowiedzi.

Śr kwi 27, 2011 18:10
Moderator

Może mieć dziewczynę ale wątek jest o masturbacji, więc jak to się ma do tematu? Bliskość dziewczyny ma sprawić, że przejdzie mu ochota? :)

Ciekawe, jaka miałaby to być dziewczyna :D

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 27, 2011 18:33

Soul33 napisał(a):
1 Może mieć dziewczynę ale wątek jest o masturbacji, więc jak to się ma do tematu? Bliskość dziewczyny ma sprawić, że przejdzie mu ochota? :)

2 Ciekawe, jaka miałaby to być dziewczyna :D

1 Właściwie to mówiłem o jego przyszłości. Ożeni się i nie będzie musiał masturbacji tylko z dziewczyną po bożemu.
2 Taka ładna i wzajemnie kochająca, żeby nie musiał pożądać innych.

Śr kwi 27, 2011 18:42

Soul33 napisał(a):
Kamczatka napisał(a):
Jak będziesz słuchał gadanie typu " to naturalne, nie ma co z tym walczyć", to później możesz mieć takie problemy...
Jak powiedziała najbardziej znana polska seksuolog, Michalina Wisłocka: "Gdyby ten onanizm był tak szkodliwy, to wszyscy byliby bardzo uszkodzeni" :)

Obawiam się owa pani miała bardzo zacieśniony krąg badanych.
Równie dobrze można by powiedzieć, że gdyby narkotyki były szkodliwe, wynalazca takiego LSD nie dożyłby 102 lat, testując na sobie swój wynalazek.

Śr kwi 27, 2011 18:54
Moderator

hahaha, zabrzmiało, jakby to Michalina Wisłocka wynalazła masturbację.

O losie słodki, jaki wesoły dzień :hahaha:

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 27, 2011 19:19

Soul33 napisał(a):
hahaha, zabrzmiało, jakby to Michalina Wisłocka wynalazła masturbację.

No cóż, każdy interpretuje po swojemu, bardziej lub mniej trafnie :D, szkoda tylko, że bez konkretnej odpowiedzi....

Śr kwi 27, 2011 19:29
Moderator

Na co mam odpowiedzieć? Na twierdzenie, że doktor medycyny, seksuolog i ginekolog ma błędne pojęcie o seksuologii z powodu "bardzo zacieśnionego kręgu badanych"?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 27, 2011 20:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona