|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
trudne sparawy [Związek pod warunkiem "obmacywania"]
Autor |
Wiadomość |
maja_kic
|
 trudne sparawy [Związek pod warunkiem "obmacywania"]
to pytanie miało być skierowane do duchownego ale postanowiłam zapytać wszystkich o opinię. opiszę swoją sytuację i proszę o wyrażanie szczerych odpowiedzi. no wiec tak : kolega z klasy (znamy się 1 i pól roku,on ma 19 lat a ja 18) zaczęliśmy ze sobą kręcić uznaliśmy że spróbujemy stworzyć związek. wszystko fajnie, ale... kiedy się całowaliśmy i on zaczął wkładać rękę pod moją bluzkę (w prawdzie nie sięgał dalej niż do brzucha i nie był nachalny) ale powiedziałam żeby przestał, stało się tak kilka razy i gdy w pewnym momencie zapytał mnie czy ktoś kiedykolwiek zrobił mi w taki sposób jakąkolwiek krzywdę i gdy mu odpowiedziałam że w pewnym sensie tak to on na to mi odpowiedział, że to widać i że nie powinnam tego skrywać w sobie i że muszę żyć dalej, że znamy się na tyle długo że mogę mu zaufać i kilka innych rzeczy i dodał że na zastanowienie sie nad tym mam 3 dni a nie miesiące bo inaczej to nie będzie miało sensu. ja to odebrałam troche w taki sposób że : jak mu się nie dam obmacać do trzech dni to koniec z nami. jak ja mam to rozumieć? myślicie że on mi chce na prawde pomóc czy sie zabawić ? a może ja na prawdę mam jakąś zrytą psychikę ? proszę napiszcie jak to widzicie.
|
Pt lis 11, 2011 2:51 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: trudne sparawy
maja_kic napisał(a): dodał że na zastanowienie sie nad tym mam 3 dni a nie miesiące bo inaczej to nie będzie miało sensu. ja to odebrałam troche w taki sposób że : jak mu się nie dam obmacać do trzech dni to koniec z nami. jak ja mam to rozumieć? Właśnie tak. maja_kic napisał(a): myślicie że on mi chce na prawde pomóc czy sie zabawić ? Raczej to drugie. maja_kic napisał(a): a może ja na prawdę mam jakąś zrytą psychikę ? To zależy, jakiej (i od kogo) krzywdy doznałaś w pewnym sensie.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt lis 11, 2011 3:22 |
|
 |
noOne
|
kolega chce znaleźć obiekt seksualny, skoro tym warunkuje Waszą znajomosc, jak Ty sie nie zgodzisz na "cos więcej" to przejdzie szukać innego obiektu.. postaw sprawe jasno i dowiesz się jak jest..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pt lis 11, 2011 9:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolego po prostu Ciebie nie szanuje.Ma gdzieś Twoją czystość.Smutne to ale prawdziwe. Błogosławieństwa Bożego życzę i odwagi!
|
Pt lis 11, 2011 11:09 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Przykro mi, ale ja też nie sądzę, aby chciał Ci pomóc. Gdyby tak było, nie poganiałby, dałby Ci czas i przede wszystkim starał się sprawić, abyś czuła się komfortowo i bezpiecznie. Może bardziej przydałby Ci się jakiś wrażliwy i mądrzejszy facet? Zapewniam, że są tacy. W tym wieku powinno być ich już kilku, a z czasem będzie więcej.
I jeszcze jedno. W seksie, czy też, ogólnie, bliskości cielesnej, nigdy nie powinno robić się niczego wbrew sobie. Posłuchaj siebie i swoich uczuć - gdy czujesz się niekomfortowo, to znaczy, że trzeba coś zmienić.
Jeśli miałaś jakieś złe doświadczenia, postaraj się zawsze pamiętać, że najważniejszy jest wzajemny szacunek (we wszelkich aspektach życia) i bezwzględne respektowanie Twoich granic. Po tym poznajesz, czy facet się do czegokolwiek nadaje.
Trzymaj się. Pozdrawiam.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt lis 11, 2011 11:43 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|