|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Destyna
|
 CIERPLIWOŚĆ
proszę o kilka przykładów,z góry dziękuję.
|
N sty 22, 2012 14:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: CIERPLIWOŚĆ
Chodzi ci o takie z życia wzięte, z Biblii, czy jak?  Tych pierwszych mam na pęczki, jakby co.
|
N sty 22, 2012 16:37 |
|
 |
Destyna
|
Proszę te z zycia ,ewentualnie kilka z Biblii.Dziękuję
|
N sty 22, 2012 19:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cierpliwością jest - nie wrzasnąć na trzylatka, gdy po raz trzeci wrzuci nowy telefon do kawy, a wcześniej tłumaczyłaś 16 albo 17 razy, że nie wolno. Cierpliwość ćwiczysz gdy prosisz szefa o konkretne materiały do pracy. Przychodzisz po raz drugi, a On : Nie mam czasu, klienta mam. Przychodzisz trzeci raz, a On : Proooszę Cię, przed ósmą? co ty normalna jesteś? Przychodzisz czwarty raz, a On : Jaką robotę? Na drugi dzień przychodzi On do Ciebie (dla odmiany) i mówi : Długo się tak będziesz z tym piep...ć? Przepraszam, że takie trochę siermiężne, ale z życia wzięte  Wrzucę coś chętnie z Pisma Św., chyba, że wcześniej tu Elbrus zaglądnie (to Ci szybko druga strona wątku wskoczy).
Ostatnio edytowano N sty 22, 2012 19:59 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N sty 22, 2012 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Owocem zaś ducha jest : miłość, radość, pokój , cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność" Gal 5, 20-24
"Cierpliwość ugnie zwierzchnika, a język łagodny złamie kości" Ks. Przysłów 25,15
"A Bóg, który daje cierpliwość i pociechy niech sprawi, abyście wzorem Chrystusa te same uczucia żywili do siebie i zgodnie jednymi ustami wielbili Boga i ojca Pana naszego Jezusa Chrystusa" Rz 15,5-6
" Oczekujemy jednak, według obietnicy, nowego nieba i nowej ziemi, w których będzie mieszkała sprawiedliwość. Dlatego, umiłowani, oczekując tego, starajcie się, aby /On/ was zastał bez plamy i skazy - w pokoju, a cierpliwość Pana naszego uważajcie za zbawienną, jak to również umiłowany nasz brat Paweł według danej mu mądrości napisał do was, jak również we wszystkich listach, w których mówi o tym. Są w nich trudne do zrozumienia pewne sprawy, które ludzie niedouczeni i mało utwierdzeni opacznie tłumaczą, tak samo jak i inne Pisma, na własną swoją zgubę. Wy zatem, umiłowani, wiedząc o tym wcześniej, strzeżcie się, abyście dając się uwieść błędom tych, którzy nie szanują praw Bożych, własnej stałości nie doprowadzili do upadku." 2P 3,13-17
" A zatem zachęcam was ja, więzień w Panu, abyście postępowali w sposób godny powołania, jakim zostaliście wezwani, z całą pokorą i cichością, z cierpliwością, znosząc siebie nawzajem w miłości. Usiłujcie zachować jedność Ducha dzięki więzi, jaką jest pokój. Jedno jest Ciało i jeden Duch, bo też zostaliście wezwani do jednej nadziei, jaką daje wasze powołanie. Jeden jest Pan, jedna wiara, jeden chrzest. "
List do Efezjan 4,1-5
"Zaklinam cię wobec Boga i Chrystusa Jezusa, który będzie sądził żywych i umarłych, i na Jego pojawienie się, i na Jego królestwo: głoś naukę, nastawaj w porę, nie w porę, /w razie potrzeby/ wykaż błąd, poucz, podnieś na duchu z całą cierpliwością, ilekroć nauczasz. Przyjdzie bowiem chwila, kiedy zdrowej nauki nie będą znosili, ale według własnych pożądań - ponieważ ich uszy świerzbią - będą sobie mnożyli nauczycieli. Będą się odwracali od słuchania prawdy, a obrócą się ku zmyślonym opowiadaniom.
2 List do Tymoteusza 4,1-4
|
N sty 22, 2012 19:52 |
|
|
|
 |
Destyna
|
Slicznie dziękuję za wpisy buziaczki
|
Pn sty 23, 2012 11:24 |
|
 |
dominisia717
|
Cierpliwość to czekanie w nieskończoność na pierścionek zaręczynowy... Czekanie na niego w 1,5 rocznej czystości... Cierpliwość to zaciskanie zębów, żeby nic nie powiedzieć, chociaż serce płacze... Chociaż może to jednak głupota i naiwność...  Pozdrawiam
|
Wt maja 08, 2012 23:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dominisa skoro dla Ciebie 1,5 roku to taka tortura, to ja nie mam pytań 
|
Śr maja 09, 2012 6:57 |
|
 |
dominisia717
|
Margaret_ka napisał(a): Dominisa skoro dla Ciebie 1,5 roku to taka tortura, to ja nie mam pytań  Nie tortura Markaret_ko... Tak jak odpowiedziałam Ci w innym temacie... Mam wrażenie, że on jedno mówi, a drugie robi... A właściwie nie robi  W każdym razie dzięki za obiektywną odpowiedź. Dałaś mi małego kopa
|
Śr maja 09, 2012 9:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zawsze trzeba modlić się o cierpliwość, bo ona sama z siebie nie przyjdzie. natomiast jak o nią proszę, to sama się dziwie, jak często udaje mi się ja zachować i w jak trudnych sytuacjach. pozwala mi znieść ucisk czy prowokacje, zapanować nad sobą.
do cierpliwości wszystko się sprowadza (zaraz po miłości!), gdyby Pan Jezus nie miał wielkiej cierpliwości to nie umarłby na krzyżu. święci nie byliby świętymi itd. cierpliwość pozwala nam nieść nasz krzyż każdego dnia.
także wytrwałość jest ważna i trzeba się o nią modlić.
|
Cz maja 17, 2012 2:33 |
|
 |
Iwona19
|
właśnie, modlitwa to najlepszy sposób na cierpliwość w życiu. Zgadzam się z mkb
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Cz maja 17, 2012 8:26 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|