Autor |
Wiadomość |
Molly
|
 Widzę dziwne godziny.
Witam Nie wiem czy może jest ktoś, kto cierpi na podobną "przypadłość", ale za każdym razem gdy spojrzę na zegarek widzę godziny typu 12:12 , 22:22 , 3:33 .Budzę się w nocy spoglądam na komórkę i jest np 2:22 ...idę ulicą patrzę na zegarek 13:13 ... Zaczyna mnie to denerwować ...Jestem osobą wierzącą ,chodzę do kościoła, kiedyś interesowałam się ezoteryką , parapsychologią i łapie jakieś schizy ...  Że może to przez to .... Może to się wam wydać głupie ,ale martwi mnie to i nie daje spokoju, te liczby mnie ciągle prześladują ... Jestem normalna , nie mam schizofrenii ,ani depresji ... Mam to od około 3 miesięcy ... Boję się już spoglądać na zegarek... To nie dzieje się raz na jakiś czas, tylko w 90% przypadków jest to jakaś "dziwna godzina" 
_________________ "Człowiek za każdym razem myśli, że coś wytłumaczy i tylko brnie dalej. "
|
N kwi 29, 2012 21:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Widzę dziwne godziny.
Myślę, że nie jest źle. Mogłabyś np.widzieć 25:25. Następnym razem jak zobaczysz znów jakąś dziwną godzinę odmów jakiś akt strzelisty, lub Ojcze Nasz i spokojnie zaśnij  Na pocieszenie powiem Ci, że jeśli ja się budzę w nocy, to niemal zawsze jest to godzina trzecia ( jak to mówią przeciwstawna do godziny Miłosierdzia ). Też mało przyjemne uczucie. Modlitwa  i śpij spokojnie.
|
N kwi 29, 2012 21:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oglądałaś film : "Egzorcyzmy A. Michel"? Wiele osób budziło się później o 3.00 w nocy Im częściej będziesz o tym myśleć, tym częściej problemy będą się nasilały. Dlatego warto nauczyć się ignorować. Z czasem wszystko wróci do normy. Po prostu nakręcasz swoją podświadomość przez przejmowanie się tym. Moja dawna nauczycielka mówiła nam kiedyś, że ona swoich dzieci nie musi budzić do szkoły. Po prostu sobie zakodowały w podświadomości, ze o tej porze mają się budzić. Nasz umysł wie która godzina bez zegarka  . Tylko Ty sobie zakodowałaś, że ma Ci "przypominać", o "dziwnych godzinach" 
|
N kwi 29, 2012 21:55 |
|
|
|
 |
Molly
|
MARIEL napisał(a): Myślę, że nie jest źle. Mogłabyś np.widzieć 25:25. Hmm... tak, to faktycznie bardziej by mnie zaniepokoiło Val napisał(a): Oglądałaś film : "Egzorcyzmy A. Michel"? Wiele osób budziło się później o 3.00 w nocy nie przypominaj mi tego, proszę  Starałam się nawet przejąć nad tym kontrolę czekałam, aż zbliży się godzina 22:22 .Około godziny 22 uciekłam od wszystkich zegarów .  Zaszyłam się z fajką w kotłowni i wiecie co ...przyszedł mój brat i mówi "Boże to już 22:22" ...  Oooo ......spojrzałam właśnie na zegar 23:33 Od razu zrobiło mi się lepiej, bo z reguły to widzę 23:23 ....
_________________ "Człowiek za każdym razem myśli, że coś wytłumaczy i tylko brnie dalej. "
|
N kwi 29, 2012 22:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Oglądałaś film : "Egzorcyzmy A. Michel"? Wiele osób budziło się później o 3.00 w nocy No, nawet Paździoch do Ferdka przychodził o trzeciej w nocy z flaszeczką czystej. - czego kurde, trzecia w nocy jest
|
Pn kwi 30, 2012 0:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Oglądałaś film : "Egzorcyzmy A. Michel"? Wiele osób budziło się później o 3.00 w nocy  Aleście mnie nakręciły. Kończę wczoraj pisanie, spojrzałam na godzinę 22:55. Ojj, jak tu przejść do pokoju przy zgaszonym świetle.. W nocy się obudziłam: Nie patrz na zegar, tylko nie patrz na zegar, jest...na pewno trzecia. Val napisał(a): Po prostu nakręcasz swoją podświadomość przez przejmowanie się tym. Też tak myślę 
|
Pn kwi 30, 2012 6:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Na pocieszenie powiem Ci, że jeśli ja się budzę w nocy, toniemal zawsze jest to godzina trzecia ( jak to mówią przeciwstawna do godzinyMiłosierdzia ). Też mało przyjemne uczucie. Też tak czasem mam z tą godziną 3  . Tyle, że u mnie przebudzenie o tej porze najczęściej związane jest z jakimś nieprzyjemnym snem.
|
Pn kwi 30, 2012 12:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja z kolei niedawno przez trzy kolejne dni z rzędu obudziłem się mniej więcej na kwadrans przed 12. To było jednocześnie zabawne i fajne.
|
Pn kwi 30, 2012 17:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może musiałeś przygotować się do upiornej metamorfozy ? 
|
Pn kwi 30, 2012 17:15 |
|
 |
Molly
|
Wpisałam w google "widzę dziwne godziny" ...Nie jestem sama  Jest więcej "nawiedzonych" ... Chyba faktycznie sama się "nakręciłam" ... Bo mi przechodzi ...  dziś tylko 15:15 i 19:19 ... to dobry wynik 
|
Pn kwi 30, 2012 21:21 |
|
 |
kinokijuf
|
Napisałaś poprzedni post o 21:21 
|
Wt maja 01, 2012 19:01 |
|
 |
Rafka
|
a to dziwna przypadłość. A może przyzwyczajenie''podświadome'' się do patrzenia akurat wtedy kiedy jest godzina 11:11. Ja kiedyś miałam takie coś jak patrzyłam na rejestracje od auta czy też na jakieś liczby i cały czas narzucała mi się liczna 2. To później dostawałam 2. Takie silne znaki. Teraz nie zwracam na takie coś uwagi bo można się od czegoś takiego uzależnić. Czasem przypomni mi się ktoś a później tą osobę widzę. Ale takie rzeczy są niebezpieczne jak przywiązuje się do tego uwagę. Jak zły zauważa że mamy do czegoś takiego przywiązanie to może później oszukiwać człowieka
|
Cz maja 03, 2012 19:35 |
|
 |
Wise
|
Też tak miewam. 
|
Cz lip 12, 2012 11:00 |
|
 |
JedenPost
|
Niczego niesamowitego w tym raczej nie ma. To, że można obudzić się dokładnie o zamierzonej godzinie (ja np. budzę się niemal zawsze minutę przed tym, jak zadzwoni budzik, niezależnie od tego, na którą bym go nie nastawił) dowodzi, że człowiek ma w gdzieś wewnątrz raczej dokładny zegarek, co w połączeniu z podświadomym przymusem... zjawisko ciekawe, ale raczej nie nadprzyrodzone.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz lip 12, 2012 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie wiem co dziwnego w godzinie 22.22, 3.33, lub 13.13 ? przecież są takie godziny... a jeśli w rzeczywistości godzina jest inna, niż ta którą widzisz, to może masz zepsuty zegarek  ja miałam dziwne zdarzenie z moim telefonem kom. otrzymałam trzy telefony na moja komórkę w środku nocy, ale nie odebrałam, bo był środek nocy. rano sprawdziłam numer, spod którego dzwoniono i był to numer mojej komórki.  brr...
|
Cz lip 12, 2012 12:09 |
|
|
|